Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Σαρακατσανος
Δημοσιεύσεις: 866
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 17:22

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαρακατσανος » 13 Ιουν 2018, 00:52

Ρε κάτι ξεσαλωμένοι ακροδεξιοί ...oh aspetta un minuto

<< Κουτσούμπας: Η συμφωνία με την πΓΔΜ διατηρεί το «σπέρμα» του αλυτρωτισμού>>
https://www.liberal.gr/arthro/208281/po ... ismou.html

<<Μίκης Θεοδωράκης: Μετά το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα η Ντροπή θα μας στιγματίζει για πάντα>>
http://www.tanea.gr/news/politics/artic ... gia-panta/

Πόσο πιο μανιχαϊστές να γίνουμε σε αυτήν τη χώρα;
Re: Ομοιοπαθητική = Απάτη
Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 14 Οκτ 2018, 22:48
Καταρχας ο τιτλος ειναι παραπλανητικος και ψευδης
Αποτελει φαντασιωση του νηματοθετη και οχι πραγματικοτητα

whitegreek
Δημοσιεύσεις: 250
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 11:35
Phorum.gr user: whitegreek

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από whitegreek » 13 Ιουν 2018, 00:52

ο κόσμος ήδη βρίζει το Τσίπρα για την οικονομία, τους μπαχαλάκηδες, τους π..στηδες και το προσφυγικό. τώρα μετά από αυτο η συντριβή του θα είναι ακόμα πιο εκκωφαντική.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ

Άβαταρ μέλους
enaon
Δημοσιεύσεις: 29995
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 14:48

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 13 Ιουν 2018, 00:53

Σουβλίτσα έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:47
Στην τελική, σε έναν πόλεμο που θα ήσουν αποφασισμένος να υπερασπίσεις τα σύνορά σου, τί θα έκανες?
Αν ήταν να πεθάνεις, θα πέθαινες
ναι ναι ξέρουμε. υπερασπίσεις τα σύνορά σου, όπως βάψεις το σπίτι σου, φτιάξεις το αμάξι σου κλπ. Δηλαδή τα κάνει κάποιος άλλος και εμέις βλέπουμε τιβι, ούτε καν κάλτσες δεν πλέκουμε. Άστα σουβλίτσα, η εποχή που μία γυναίκα μπορούσε να στείλει κάποιον στην μάχη γιά τον καλό σκοπό, πάει, πέρασε, τώρα μόνο για τα λεφτά. :003:

Άβαταρ μέλους
enaon
Δημοσιεύσεις: 29995
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 14:48

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 13 Ιουν 2018, 00:54

whitegreek έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:52
πιο εκκωφαντική.
θα μας έχει κουφάνει ο κούλης πριν, δεν έχει σημασία.

whitegreek
Δημοσιεύσεις: 250
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 11:35
Phorum.gr user: whitegreek

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από whitegreek » 13 Ιουν 2018, 00:55

Πού θα μας οδηγήσει η επίλυση του Σκοπιανού
Του Λέανδρου Τ. Ρακιντζή

Η ονομασία Erga Omnes- δηλαδή έναντι πάντων- στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση, όπως μάθαμε χθες, ως αναμενόταν παρουσιάστηκε σαν θρίαμβος και από τις δύο πλευρές, από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και των Σκοπίων με στόχο την αποκόμιση πολιτικών οφελών. Ας προσπαθήσομε να θέσομε το ζήτημα στη σωστή βάση και να εξετάσομε όλες τις παραμέτρους.

Σκόπιμο λοιπόν θα ήταν να αντιστρέψομε τη βάση του προβλήματος και να ομιλούμε για σκοπιανό ζήτημα, ώστε να μην αμυνόμεθα για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων, αλλά αντίθετα οι σκοπιανοί να επιζητούσαν λύση. Διότι αυτοί επείγονται για διαφόρους λόγους που ανάγονται ακόμη στην ύπαρξη τους σαν κράτος, ενώ η χώρα μας δεν θα έπρεπε να επισπεύδει την επίλυση του ζητήματος, παρά τις διεθνείς πιέσεις, χωρίς τη συμφέρουσα για τα εθνικά μας δίκαια λύση.

Ακόμα και η αναφορά ως μακεδονικό ζήτημα της προσπάθειας από ένα νεοσύστατο πολυφυλετικό κράτος τεχνικά κατασκευασμένο για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων και αμφιβόλων προθέσεων να σφετερισθεί κατ’ επίκληση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού την ονοματοδοσία του ως Μακεδονία, έστω με σύνθετη μορφή, θέτει τη βάση της αμφισβήτησης της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας στον εθνικό χώρο της Μακεδονίας, όπως αυτός από την αρχαιότητα προσδιορίζεται είτε ως το αρχαίο μακεδονικό κράτος είτε ως βυζαντινό θέμα είτε ως επαρχία του νεότερου ελληνικού κράτους.

Η ιστορική ονομασία της Μακεδονίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το διαχρονικό γίγνεσθαι του ελληνικού έθνους και του ελληνικού πολιτισμού σε μια δαιδαλώδη διαδρομή χιλιετιών με εξάρσεις και καταστροφές, που συμβαίνουν σ’ όλους τους λαούς, αλλά πάντοτε με ακμαία εθνική συνείδηση.

Τώρα όμως καλούμεθα ως χώρα να εκχωρήσομε επίσημα και με τις νόμιμες διαδικασίες το ιστορικό αυτό όνομα, έστω ως μέρος μιας σύνθετης ονομασίας χώρας με γεωγραφικό προσδιορισμό, σε μια άλλη χώρα. Κι ενώ είναι βέβαιο ότι θα επικρατήσει διεθνώς τουλάχιστον κατά την κοινή χρήση ως ονομασία της χώρας αυτής μόνο το όνομα Μακεδονία, όπως άλλωστε αποκαλείται και τώρα παντού πλην των επισήμων οργανισμών.

Η ελληνική Μακεδονία καταλαμβάνει το 68% του εδάφους, που ιστορικά προσδιορίζεται ως Μακεδονία, ενώ το υπόλοιπο 32% αποτελεί τμήμα μόνο του κράτους των Σκοπίων και συνεπώς η ελληνική Μακεδονία σαν το μεγαλύτερο κομμάτι της Μακεδονίας δικαιούται να φέρει το όνομα. Αλλά με την εκχώρηση της ονομασίας θα παραμείνει ένα τμήμα της ελληνικής επικράτειας χωρίς καμιά ιδιαίτερη προβολή, σε επίπεδο ονόματος, με κίνδυνο στο μέλλον να απαγορευθεί η χρήση του ονόματος για τον προσδιορισμό ακόμη και των μακεδονικών προϊόντων.

Η διαφαινόμενη εκ μέρους της χώρας μας συναίνεση για τη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονία γεννά ορισμένα ερωτήματα, όπως:

α) εάν έχει η γενιά μας το ηθικό δικαίωμα να απεμπολήσει εθνικά δικαιώματα, που αποκτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες αιώνων των προγόνων μας, χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί γι’ αυτό ειδικά

β) εάν έχει η ελληνική κυβέρνηση λαϊκή εξουσιοδότηση να διαπραγματεύεται τόσα σοβαρά εθνικά ζητήματα, όταν για μεν το συγκυβερνών κόμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνονταν στις προεκλογικές του εξαγγελίες, για δε το συγκυβερνών κόμμα ΑΝ.ΕΛ έχει δηλώσει κάθετη αντίθεση στη παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία

γ) ο Υπουργός Εξωτερικών, που διαπραγματεύεται με τα Σκόπια την ονομασία εκπροσωπεί ολόκληρη την κυβέρνηση, άρα και το κόμμα ΑΝ.ΕΛ που δηλώνει δημόσια την αντίθεσή του

δ) εκτός από την αλλαγή της ονομασίας, που είναι το έλασσον και το ευκολότερο να εφαρμοσθεί υπάρχουν και αρκετά άλλα προαπαιτούμενα, όπως αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων με αποκήρυξη του αλυτρωτισμού, το γλωσσικό ζήτημα και διαμόρφωση της ιστορίας κλπ. Και το ερώτημα είναι πώς μετά την υπογραφή της συμφωνίας και την εφαρμογή της θα διασφαλισθεί ότι η επόμενη κυβέρνηση των Σκοπίων δεν θα τα ανατρέψει και θα επανέλθομε στο προηγούμενο καθεστώς και με την ονομασία σκέτη Μακεδονία.

Το κράτος των Σκοπίων μπορεί να είναι μικρό και αποδυναμωμένο με πλήθος εσωτερικών προβλημάτων, αλλά με τις κατάλληλες συμμαχίες και στηρίξεις μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές ισορροπίες των Βαλκανίων, γιατί ελέγχει τον ρου του ποταμού Αξιού, που είναι νευραλγικής σημασίας για τη κυριαρχία στα Βαλκάνια, εξ ού και η τεράστια πολιτική αξία της Θεσσαλονίκης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν τις προσπάθειες ομόρων κρατών για κυριαρχία στη Μακεδονία με διαφόρους τρόπους.

Φαίνεται πως κατόπιν των ισχυρότατων διεθνών πιέσεων από υψηλοτάτου βαθμού διεθνείς παράγοντες στις κυβερνήσεις και των δύο χωρών Ελλάδας και Σκοπίων για τη γρήγορη επίλυση του σκοπιανού ζητήματος, που έχει ταλαιπωρήσει τη χώρα μας ποικιλοτρόπως για πάνω από 25 χρόνια και ενδεχομένως συντρέχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Επειδή η κυβέρνηση των Σκοπίων υπό την πίεση της πληθώρας των εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων δείχνει προθυμία για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, πλην του ονόματος, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά, έχουν καταλήξει σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, έχουν συμφωνηθεί λύσεις και για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, ώστε να επέλθει συνολική συμφωνία.

Η αλλαγή της ονομασίας σε σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό της λέξης Μακεδονία ευνοεί τα Σκόπια, ενώ για μας είναι κόκκινο πανί, και σαφώς θα γίνει δεκτή από το λαό των Σκοπίων. Για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που αναφέρω παραπάνω, για τα οποία απαιτείται για τα Σκόπια δημοψήφισμα μετά από τόσα χρόνια εθνικισμού και λαϊκισμού είναι δύσκολο να γίνουν δεκτά από τους λαούς και των δύο χωρών.

Θα ήταν όμως ολέθριο λάθος για τη χώρα μας για να διευκολύνομε την επίλυση του ζητήματος να αρκεστούμε μόνο στην αλλαγή του ονόματος, τη δε λύση των υπολοίπων θεμάτων να την παραπέμψομε στις ρωμαϊκές καλένδες.

Οποιαδήποτε συμφωνία, που θα επιλύει οριστικά το ζήτημα, πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση όχι μόνο του πολιτικού κόσμου αλλά και του λαού, που θα μπορούσε να εκφραστεί με δημοψήφισμα. Δεν νομίζω όμως, να τολμήσει η κυβέρνηση να το προκηρύξει, καθώς το πιθανότερο θα είναι αρνητικό για την κυβέρνηση από κάθε άποψη, εάν κρίνομε από την ένταση και τις μεγάλες συγκεντρώσεις του πλήθους στα επί σειρά ετών τεράστια συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στα οποία ο ελληνικός λαός διαλαλεί, ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

Το πιθανότερο η συμφωνία θα ψηφιστεί στη Βουλή με 151 ψήφους από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους μηδίσαντας βουλευτές.

* Ο κ. Ρακιντζής είναι Αρεοπαγίτης Ε.Τ., πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης
http://www.capital.gr/arthra/3298411/po ... -skopianou
ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ

Άβαταρ μέλους
SuperRogue
Δημοσιεύσεις: 1854
Εγγραφή: 13 Απρ 2018, 19:22
Phorum.gr user: SuperRogue

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SuperRogue » 13 Ιουν 2018, 00:55

Σουβλίτσα έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:43
Η μόνη μου ελπίδα είναι να τρέξουν έτσι οι διεθνείς εξελίξεις και να γίνει κάτι πολύ χοντρό που στην ουσία να μην προλάβει τελικά να υλοποιηθεί το σχέδιο
Σε παρασύρει η χαρά των πχορουμικών σκοπιανών. Ελάχιστα θα γίνουν μόνο με εκατέρωθεν υποσχέσεις και έναν τσίπρα να μετράει μήνες και εταίρους.
enaon έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:43
Namrail έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:42
Άλλοι είναι οι μεγάλοι παίκτες που έστησαν το τραπέζι και οι από κάτω απλά ακολουθούν τα βήματα σαν μαριονέτες.
κκες; :003:
κκες που το ρίχνει σε σκοτεινές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. καίριες πολιτικές αναλύσεις λέμε

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:31

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 13 Ιουν 2018, 00:55

Βινόσαυρος έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:46
Σουβλίτσα έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:43
Η μόνη μου ελπίδα είναι να τρέξουν έτσι οι διεθνείς εξελίξεις και να γίνει κάτι πολύ χοντρό που στην ουσία να μην προλάβει τελικά να υλοποιηθεί το σχέδιο
πολεμος στα βαλκανια η μόνη λύση, εξέγερση των καταπιεσμένων μακεδόνων υπο τον ζυγό της αθήνας, απελευθέρωση και ένωση με την ελευθερη μακεδονία.
τα έχω πει σε προηγούμενη σελίδα, αλυτρωτισμός στο κόκκινο
το θέμα είναι να κρατήσουμε τον Πατριάρχη μας Έλληνα και Ορθόδοξο. Σας μιλάω τόσο καιρό και δεν καταλαβαίνετε τίποτα

Διαφορετικά, ας πάει και το παλιάμπελο
Φωνάζουμε τον (προφήτη) Ηλία με μια πυρηνική ανα χείρας και το ρίχνουμε, στην τελική, δικό μας δεν είναι? :003:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σουβλίτσα την 13 Ιουν 2018, 00:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
jason
Δημοσιεύσεις: 9067
Εγγραφή: 12 Απρ 2018, 13:06

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jason » 13 Ιουν 2018, 00:56

Βινόσαυρος έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:46
Σουβλίτσα έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:43
Η μόνη μου ελπίδα είναι να τρέξουν έτσι οι διεθνείς εξελίξεις και να γίνει κάτι πολύ χοντρό που στην ουσία να μην προλάβει τελικά να υλοποιηθεί το σχέδιο
πολεμος στα βαλκανια η μόνη λύση, εξέγερση των καταπιεσμένων μακεδόνων υπο τον ζυγό της αθήνας, απελευθέρωση και ένωση με την ελευθερη μακεδονία.
:sal13:
αυτα τα σιχαματα νομίζουν ότι τους σκοπιανούς δεν γουστάρουμε

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:31

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 13 Ιουν 2018, 00:58

enaon έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:53
Σουβλίτσα έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:47
Στην τελική, σε έναν πόλεμο που θα ήσουν αποφασισμένος να υπερασπίσεις τα σύνορά σου, τί θα έκανες?
Αν ήταν να πεθάνεις, θα πέθαινες
ναι ναι ξέρουμε. υπερασπίσεις τα σύνορά σου, όπως βάψεις το σπίτι σου, φτιάξεις το αμάξι σου κλπ. Δηλαδή τα κάνει κάποιος άλλος και εμέις βλέπουμε τιβι, ούτε καν κάλτσες δεν πλέκουμε. Άστα σουβλίτσα, η εποχή που μία γυναίκα μπορούσε να στείλει κάποιον στην μάχη γιά τον καλό σκοπό, πάει, πέρασε, τώρα μόνο για τα λεφτά. :003:
ντάξει, δεν το γυρνώ στο σοβαρό αλλά αν είναι να αφήσω εγώ ή οι δικοί μου τα κοκκαλάκια μας εκεί απο οπου πριν λίγο ήρθα καλύτερα να τα κάνουμε δωρεά στην Πίστη και την Πατρίδα :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σουβλίτσα την 13 Ιουν 2018, 00:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης
Δημοσιεύσεις: 7804
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:45

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 13 Ιουν 2018, 00:58

Βινόσαυρος έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:46
πολεμος στα βαλκανια η μόνη λύση, εξέγερση των καταπιεσμένων μακεδόνων υπο τον ζυγό της αθήνας, απελευθέρωση και ένωση με την ελευθερη μακεδονία.
καλό για να πάρουν πρωτάθλημα μα δε χόρτασαν κατσούνα οι κεφαλές των από την τελευταία φορά;
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Δημοσιεύσεις: 3780
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 15:41
Phorum.gr user: Νταρνάκας
Τοποθεσία: Εμμανουήλ Παπάς Σερρών

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 13 Ιουν 2018, 00:59

kameron έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:08
Νταρνάκας έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:03
Ποια είναι η διαδικασία αλλαγής του σκοπιανού συντάγματος; Τι αριθμός ψήφων απαιτείται; Τον διαθέτει ο κυβερνητικός συνασπισμός ή χρειάζεται ψήφους κι από άλλα κόμματα/βουλευτές;
Χρειάζεται και άλλες ψήφους που τώρα δεν έχει, αλλά θα κάνουν δημοψήφισμα το οποίο θα παρουσιαστεί ως ναι ή όχι στην ένταξη σε ΝΑΤΟ/Ε.Ε. και αν βγει θετικό θα είναι πολύ δύσκολο μετά τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιταχθούν. Το ίδιο ήθελε να κάνει και στην Ελλάδα ο σύριζα με δημοψήφισμα για την α.α., αλλά λέγεται ότι το ξέκοψε ο Παυλόπουλος στη βάση ερμηνείας του Συντάγματος. Να δούμε μέχρι το τέλος αν θα ισχύσει αυτή η άρνηση βέβαια.
Σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα οι Αλβανοί λογικά θα ψήφιζαν μονοκούκι "ναι", οπότε το υπόλοιπο που μένει για να καλυφθεί είναι μικρό.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

whitegreek
Δημοσιεύσεις: 250
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 11:35
Phorum.gr user: whitegreek

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από whitegreek » 13 Ιουν 2018, 01:00

ευτυχώς που μπήκαμε στην ευρωπαϊκή ένωση και λύσαμε τα εθνικά μας θέματα προς όφελος μας !! σειρά έχει η θρακη και η κυπρος δημοκρατικά και ευρωπαϊκά πάντα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος
Δημοσιεύσεις: 6335
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 13 Ιουν 2018, 01:00

jason έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:56
Βινόσαυρος έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:46
Σουβλίτσα έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:43
Η μόνη μου ελπίδα είναι να τρέξουν έτσι οι διεθνείς εξελίξεις και να γίνει κάτι πολύ χοντρό που στην ουσία να μην προλάβει τελικά να υλοποιηθεί το σχέδιο
πολεμος στα βαλκανια η μόνη λύση, εξέγερση των καταπιεσμένων μακεδόνων υπο τον ζυγό της αθήνας, απελευθέρωση και ένωση με την ελευθερη μακεδονία.
:sal13:
αυτα τα σιχαματα νομίζουν ότι τους σκοπιανούς δεν γουστάρουμε
Είχα βασίσει τις ελπίδες μου σε μια σπίθα, όταν ο κόσμος του ηρακλή σκεφτόταν να αιτηθεί υπαγωγή του στο μακεδονικό επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Δυστυχώς δεν ήταν γόνιμες οι συνθήκες τότε και δεν το τόλμησαν.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος
Δημοσιεύσεις: 6335
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 13 Ιουν 2018, 01:01

Μαυροβασίλης έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:58
Βινόσαυρος έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:46
πολεμος στα βαλκανια η μόνη λύση, εξέγερση των καταπιεσμένων μακεδόνων υπο τον ζυγό της αθήνας, απελευθέρωση και ένωση με την ελευθερη μακεδονία.
καλό για να πάρουν πρωτάθλημα μα δε χόρτασαν κατσούνα οι κεφαλές των από την τελευταία φορά;
στους "βουλγαρους" αναφέρεσαι;
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
enaon
Δημοσιεύσεις: 29995
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 14:48

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 13 Ιουν 2018, 01:02

Σουβλίτσα έγραψε:
13 Ιουν 2018, 00:58
καλύτερα να τα κάνουμε δωρεά στην Πίστη και την Πατρίδα :D
ναι οκ αλλά πώς να στο πώ, ειμαι μκο και αυτές μάλλον τελικά, τον βινόσαυρο θα στηρίξεις μάλλον :003:

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών