Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
-
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
- Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 11 Φεβ 2020, 17:57
Δημοκράτης έγραψε: ↑11 Φεβ 2020, 17:42
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑11 Φεβ 2020, 17:17
Δημοκράτης έγραψε: ↑11 Φεβ 2020, 16:45
Όχι ζαιε απλά αντίθετα με εσένα δεν θεωρώ την χαμένη ανθρώπινη ζωή ως στραγάλι και δεν ζω διάθεση να βγαίνουν έξω καθάρματα που σκοτώνουν ανθρώπους
.
Μάς είπανε καί ζαίους......

Γνωστός....15 .χρόνια στά καράβια έστελνε τό μισό μισθό στόν παντρεμένο αδερφό του στήν Ελλάδα......
νά τά καβατζώνει.....
Μόλις γυρίζει ζητάει τά λεφτά......τάχουμε φάει τού λένε.... σκοτώνει καί τόν αδερφό καί τή γυναίκα του......
Είναι μέσα ακόμα.....τί εφταιγε τό παλληκάρι.....

.
Δεν με λες ρε ζαιοτσακαλι αν είναι οκ να σκοτώνεις κάποιον γιατί σε έκλεψε κια να σε βγάζουμε έξω μια ένα παρακαλώ μη το ξανακάνεις, τι θα πρέπει να επιτρέπουμε να σε κάνεις κάποιος που του σκότωσες την αδελφή πχ;
.
Επειδή ή Δικαιοσύνη δέν είναι χαλβαλές......γιά αρχή θά σού έλεγα νά έβαζες τό γυιό σου......

ή τό πατέρα σου στή θέση τού θύτη......καί νά είχαμε μιά πρώτη άποψη ποινής..... καί βλέπουμε......

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
-
Δημοκράτης
από Δημοκράτης » 11 Φεβ 2020, 18:07
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑11 Φεβ 2020, 17:57
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑11 Φεβ 2020, 17:17
.
Μάς είπανε καί ζαίους......

Γνωστός....15 .χρόνια στά καράβια έστελνε τό μισό μισθό στόν παντρεμένο αδερφό του στήν Ελλάδα......
νά τά καβατζώνει.....
Μόλις γυρίζει ζητάει τά λεφτά......τάχουμε φάει τού λένε.... σκοτώνει καί τόν αδερφό καί τή γυναίκα του......
Είναι μέσα ακόμα.....τί εφταιγε τό παλληκάρι.....

.
Δεν με λες ρε ζαιοτσακαλι αν είναι οκ να σκοτώνεις κάποιον γιατί σε έκλεψε κια να σε βγάζουμε έξω μια ένα παρακαλώ μη το ξανακάνεις, τι θα πρέπει να επιτρέπουμε να σε κάνεις κάποιος που του σκότωσες την αδελφή πχ;
.
Επειδή ή Δικαιοσύνη δέν είναι χαλβαλές......γιά αρχή θά σού έλεγα νά έβαζες τό γυιό σου......

ή τό πατέρα σου στή θέση τού θύτη......καί νά είχαμε μιά πρώτη άποψη ποινής..... καί βλέπουμε......

.
Αν ο γιος μου άλλος συγγενής μου έκανε δολοφονία θα ήμουν εγώ που θα τον έπιανα θα τον πήγαινα στους μπάτσους και θα ήμουν κατήφορος στην δική για να τον ζήσουν μέσα για παντα
-
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 11 Φεβ 2020, 18:40
Δημοκράτης έγραψε: ↑11 Φεβ 2020, 18:07
.

.
Αν ο γιος μου άλλος συγγενής μου έκανε δολοφονία θα ήμουν εγώ που θα τον έπιανα θα τον πήγαινα στους μπάτσους και θα ήμουν κατήφορος στην δική για να τον ζήσουν μέσα για παντα
.
Εχω ξανααναφέρει τήν περίπτωση λόγω κοντινότητας αλλά έχεις χάσει τά μαθήματα......

Σέ συγγενικό σπίτι ο Πατέρας παντρεμένος καί μέ 2 μικρά κοριτσάκια.....επαρχία 1960.....
Σκοτώνει τόν Πατέρα του διά ασήμαντον αφορμήν.....

Ερχεται νά τόν πάρει ο Χωροφύλαξ......αλλά σκάει κι ο Παπάς ο Θεοφύλαξ.....
Πού τόν πάς τού λέει.....καί τά κοριτσάκια ποιός θά τά μεγαλώσει.....

Ελεύθερος ο Φονιάς.....
Θάθελες νά μού πείς αν ήσουν ο μπάτσος εσύ τί θά έκανες...... καί μέ ποιό σκεπτικό ;;;
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ την 11 Φεβ 2020, 18:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
-
Feindflug
από Feindflug » 11 Φεβ 2020, 18:47
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑11 Φεβ 2020, 17:25
Για μένα το θέμα είναι πολύ απλό.
Η οποιαδήποτε άποψη για τον σωφρονισμό ή τιμωρία, μπορεί να εκτιμηθεί ως βάσιμη μόνον όταν γίνεται αποδεκτή και σε προσωπικό πλαίσιο.
Γιατί κάπου έχου βαρεθεί να διαβάζω "εγώ αν μου πείραζαν το παιδί, το σόι, την περιουσία κλπ θα αντιδρούσα έτσι αλλά σε ό,τι αφορά στους άλλους το πράγμα πρέπει να λειτουργεί αλλιώς γιατί δεν θα γίνουμε ζούγκλα, εντάξει;"
Όπως και να το δεις, είναι απολύτως αφελές.

Ιδίως εδώ μέσα, τύπισσα.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
-
Δημοκράτης
από Δημοκράτης » 11 Φεβ 2020, 18:48
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑11 Φεβ 2020, 18:40
.

.
.
Εχω ξανααναφέρει τήν περίπτωση λόγω κοντινότητας αλλά έχεις χάσει τά μαθήματα......

Σέ συγγενικό σπίτι ο Πατέρας παντρεμένος καί μέ 2 μικρά κοριτσάκια.....

Ελεύθερος ο Φονιάς.....
Θάθελες νά μού πείς αν ήσουν ο μπάτσος εσύ τί θά έκανες...... καί μέ ποιό σκεπτικό ;;;
.
Θα τον πήγαινα μέσα και τα παιδάκια θα μεγάλων αν καλύτερα από το κράτος από ότι με τον φονιά. Ρε μη λες παπαριες τώρα που δεν θα τιμωρούνται φονιάδες γιατί έχουν υποχρεώσεις. Όσο έχεις έξω επικυνδηνο αλητες θα έχεις περισσότερους νεκρούς. Τυπικό παράδειγμα η μαλακια νόμος που έβγαλαν οι ζαιοι που βγήκαν έξω όλα τα καθάρματα και πέθανε ή βιάστηκε τόσος κόσμος από καταδίκασε ους εγκληματιες
-
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 11 Φεβ 2020, 19:05
Δημοκράτης έγραψε: ↑11 Φεβ 2020, 18:48
.

Ελεύθερος ο Φονιάς.....
.
Θα τον πήγαινα μέσα και τα παιδάκια θα μεγάλων αν καλύτερα από το κράτος από ότι με τον φονιά. Ρε μη λες παπαριες τώρα που δεν θα τιμωρούνται φονιάδες γιατί έχουν υποχρεώσεις. Όσο έχεις έξω επικυνδηνο αλητες θα έχεις περισσότερους νεκρούς. Τυπικό παράδειγμα η μαλακια νόμος που έβγαλαν οι ζαιοι που βγήκαν έξω όλα τα καθάρματα και πέθανε ή βιάστηκε τόσος κόσμος από καταδίκασε ους εγκληματιες
.
Εγώ τώρα γιατί νομίζω ότι αν ήσουν τό ένα κοριτσάκι ή η μαμά δέν θά έδινες αυτή τήν απάντηση ;;;
Μήπως δέν βλέπεις ότι τά κοριτσάκια μπορεί νά κατέληγαν πουτανάκια τού κάθε γιδόβλαχου.....
Μήπως η ποινή πρέπει νά είναι διαφορετική οταν σκοτώνεις κάποιο "συγγενή" σου από τό νά
σκοτώνεις κάποιον άγνωστο ας πούμε ;;;
Μήπως όταν μιλάς γιά Δικαιοσύνη πρέπει νά τό σκέφτεσαι πολύ τό πράμα ;;;
.
-
Feindflug
από Feindflug » 11 Φεβ 2020, 19:08
.

.

Τύπε, κοίτα μια ακόμη φορά αυτά που γράφεις πριν πατήσεις την Υποβολή, γιατί αγγίζεις επίπεδα bluerose.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
-
Δημοκράτης
από Δημοκράτης » 11 Φεβ 2020, 19:17
Σε αυτό το νήμα μάθαμε ότι άπαξ και έγινες γονέας μπορείς να κάνεις ότι θες, να σκοτώσεις όποιον θες και δεν πρέπει να σε πάμε φυλακή γιατί πως θα μεγαλώσουν τα παιδάκια σου. Έχουμε ξεφύγει παντελώς
-
Μηχανικός
από Μηχανικός » 11 Φεβ 2020, 19:23
zteo έγραψε: ↑11 Φεβ 2020, 09:37
Μετά από πολλή σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το σωφρονιστικό σύστημα πρέπει να αλλάξει.
Μέχρι τώρα οι ποινές επιβάλλονται με βάση την βαρύτητα του εγκλήματος.Το περιεχόμενο της ποινής είναι ο εγκλεισμός σε ένα κελί και τίποτα άλλο.Αυτο όχι μόνο δεν βοηθάει τον κρατούμενο άλλα τον έκανε χειρότερο.
Η πρόταση μου είναι απλή δίπλα στον δικαστή θα πρέπει να υπάρχει μια ομάδα επιστημόνων που θα αξιολογήσει τον κάθε εγκληματία και θα συντάξει ένα πρόγραμμα που θα ακολουθήσει μέσα στην φυλακή.Μετα θα έρχεται ο δικαστής και θα αξιολογήσει πόσα χρόνια θα πρέπει να ακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα ώστε να αναμορφωθεί.
Το θέμα μου είναι τι γίνεται με αυτούς που κρίνονται ως μη σωφρονισιμοι.Αποριπτοντας την θανατική ποινή και τα ισόβια να μην έχουν νόημα τι προτείνετε να γίνει.
Δεν έχεις να σπουδάσεις;
Κάνεις ένα έγκλημα και αναλαμβάνει το κράτος και την σίτιση σου και τις σπουδές σου.
Τα κορόιδα θα πληρώνουν τους φόρους για τις σπουδές σου.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 11 Φεβ 2020, 19:38
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑11 Φεβ 2020, 19:05
.
Εγώ τώρα γιατί νομίζω ότι αν ήσουν τό ένα κοριτσάκι ή η μαμά δέν θά έδινες αυτή τήν απάντηση ;;;
Μήπως δέν βλέπεις ότι τά κοριτσάκια μπορεί νά κατέληγαν πουτανάκια τού κάθε γιδόβλαχου.....
Μήπως η ποινή πρέπει νά είναι διαφορετική οταν σκοτώνεις κάποιο "συγγενή" σου από τό νά
.
σκοτωσε τον πατερα του για ασημαντη αφορμη ειπες. η γυναικα και τα παιδια του θα ηταν οι επομενοι πιθανοι στοχοι. καλυτερα πουτανακια.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 11 Φεβ 2020, 19:54
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑11 Φεβ 2020, 19:05
Δημοκράτης έγραψε: ↑11 Φεβ 2020, 18:48
.

Ελεύθερος ο Φονιάς.....
.
.
.
Mήπως ξεχνάς ότι και τα περισσότερα θύματα έχουν συγγενείς;
Με βάση ποια λογική οι συγγενείς του θύτη μετράνε περισσότερο;;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
foscilis
από foscilis » 11 Φεβ 2020, 19:57
Το σύστημα λέγεται σωφρονιστικό κατ' ευφημισμό αλλά δεν λέει κάπου ρητά ότι έχει σαν σκοπό τον σωφρονισμό και κακώς έχει γενικευτεί αυτή η αντίληψη.
Για εμένα ο σωφρονισμός έχει νόημα και είναι σωστό ζητούμενο μόνο σε περιπτώσεις εγκλημάτων που οφείλονται στο ότι ο άλλος πήρε λάθος δρόμο στην κοινωνία, εν πολλοίς από μικρός και χωρίς δικό του φταίξιμο. Ναι να τον "επισκευάσεις" τότε, να του δειξεις τον σωστό δρόμο για το καλό και το δικό του και της κοινωνίας.
Για βίαια εγκλήματα όμως, συνήθως στιγμιαίας φύσεως που τα αίτια είναι πάθος ή σαδισμός ή τέλος πάντων κωλοπαιδίαση, το ζητούμενο πρέπει να είναι η τιμωρία η οποία δρα πάρα πολύ αποτρεπτικά τόσο προς επίδοξους μιμητές όσο και προς τον ίδιο, είσαι νευρικός κύριε και έστειλες στο νοσοκομείο το μπροστινό σου επειδή οδηγούσε αργά και σου την έσπαγε, fine χάσε 10 χρόνια από τη ζωή σου κι όταν βγεις μια χαρά παναγίτσα θα είσαι, αντίστοιχα ο επόμενος που θα βρεθεί στη θέση σου πιθανόν να το σκεφτεί λίγο παραπάνω πριν κάνει τη μαλακία.
Τέλος για τους κοινωνιοπαθείς/ανώμαλους θεωρώ πως το ζητούμενο πρέπει να είναι η εξουδετέρωση, ΟΚ να μην τους εκτελέσουμε (αν και δε θα είχα αντίρρηση) αλλά λευκό κελί, κατασταλτικά φάρμακα και χάρτινα κουτάλια μέχρι να πεθάνουν από βαθιά γεράματα ή φρίκη whichever comes first.
-
Antares
- Phorum.gr user: Ακταία
από Antares » 11 Φεβ 2020, 20:10
Δημοκράτης έγραψε: ↑11 Φεβ 2020, 19:17
Σε αυτό το νήμα μάθαμε ότι άπαξ και έγινες γονέας μπορείς να κάνεις ότι θες, να σκοτώσεις όποιον θες και δεν πρέπει να σε πάμε φυλακή γιατί πως θα μεγαλώσουν τα παιδάκια σου. Έχουμε ξεφύγει παντελώς
Μην το λες, αυτό γίνεται εδώ και χρόνια. Πρέπει να έχουν σκοτώσει (με άλλους τρόπους κρυφούς και ύπουλους) πολλές μαγκούφες και μαγκούφηδες Έλληνες και Ελληνίδες, αφού φρόντισαν βέβαια να τους φτάσουν σε αυτό το σημείο.
Μια φορά διάβασα στα ψιλά ότι μια γυναίκα περίπου 40 ετών βρέθηκε σε πηγάδι. Της είχαν αφήσει οι γονείς της 200 χιλιάδες ευρώ. Γενικά κάτι ψιλά των εφημερίδων αλλά και θάνατοι που φαίνονται ατυχήματα, αυτοκτονίες, αρρώστιες κλπ. Υπάρχει και η κατάλληλη τεχνολογία.
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 184 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αχθος Αρουρης
19 Νοέμ 2024, 17:22
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 372 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Θέμις
18 Νοέμ 2023, 21:05
-
-
- 49 Απαντήσεις
- 1979 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από metarrythmistis
07 Δεκ 2023, 21:39
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 195 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από kis
06 Ιούλ 2023, 13:56
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.