Cavaliere έγραψε: ↑14 Φεβ 2020, 17:11
Otto Weininger έγραψε: ↑14 Φεβ 2020, 17:08
Προς το παρόν, μόνο ένας από τους δύο μας ψηφίζει κόμμα με ολοκληρωτική ιδεολογία.
Και δεν είμαι εγώ αυτός.
Ο ολοκληρωτισμός που ψηφίζω ήταν ο βασικός σύμμαχος των δημοκρατών σου να εξολοθρεύσουν τον ναζισμό και τον φασισμό. Ιστορικά είμαι δικαιωμένος σ΄αυτό το θέμα, και δεν επιτρέπω συγκρίσεις.

Ο ολοκληρωτισμός που ψηφίζεις ήταν σύμμαχος των Ναζί, μαζί μπήκαν στην Πολωνία και αγκαλιάζονταν.
Ο ολοκληρωτισμός που ψηφίζεις εναντιώθηκε στους Ναζί μόνο όταν οι δεύτεροι αποφάσισαν να επιτεθούν.
Ο ολοκληρωτισμός που ψηφίζεις, με την βοήθεια φυσικά της Αμερικής (δάνεια και υλική βοήθεια), του χειμώνα κλπ κατάφερε στο παραπέντε να σταματήσει την επιδρομή.
Έτσι, έτυχε να βρεθεί με την πλευρά των νικητών. Μετά όλα ήταν πολύ πιο εύκολα αφού οι ναζί είχαν αποδεκατιστει.
Ο ολοκληρωτισμός που ψηφίζεις έκανε εκκαθαρίσεις, σφαγές, εξορίες, εκτελέσεις και λιμούς σε όποια χώρα και αν κυβέρνησε.
Και τελος, αρκεί και μόνο αυτό που έγραψες
Ο ολοκληρωτισμός που ψηφίζω...
για να απωλέσεις κάθε δικαίωμα να κουνάς το δάχτυλο και να δίνεις μαθήματα δημοκρατίας.
Αυτά, άστα να τα κάνει οποιος δεν ξεκινάει τις πολιτικές του ιδέες με την παραπάνω φράση.