Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Nero

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 13 Ιουν 2018, 20:14

Αυτό που οι μεν και οι δε βλέπουν τη συμφωνία σαν προδοτική που δίνει γη και ύδωρ χωρίς να κερδίζει τίποτα για τη χώρα δεν είναι καταπληκτικό? :003:

http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/134 ... ia-ti-xora

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 29192
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:37

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 13 Ιουν 2018, 20:14

Όποιος γράφει το Γουδί Γουδή πρέπει να εκτελείται
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
lyna
Δημοσιεύσεις: 2141
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 01:38

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 13 Ιουν 2018, 20:16

Δλδ μπορώ να μιλάω γ νότια Μακεδονία ;
~~¥~~

Άβαταρ μέλους
wooded glade
Δημοσιεύσεις: 29284
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 17:04

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 13 Ιουν 2018, 20:18

Nero έγραψε:
13 Ιουν 2018, 20:14
Αυτό που οι μεν και οι δε βλέπουν τη συμφωνία σαν προδοτική που δίνει γη και ύδωρ χωρίς να κερδίζει τίποτα για τη χώρα δεν είναι καταπληκτικό? :003:

http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/134 ... ia-ti-xora
Εγώ που συμφωνώ με αστερίσκους γιατί είμαι προδότης ;
Πως σχολιάζεις την πολιτική Πάγκαλου το 1994 ;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

run
Δημοσιεύσεις: 9314
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: ran
Τοποθεσία: sterea ellada

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 13 Ιουν 2018, 20:19

http://www.defence-point.gr/news/apodom ... i-symfonia


Ουσιαστικά, πρόκειται για μία αποδόμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας, η οποία επιχειρεί με μισές αλήθειες και αποσιωπήσεις να εξωραΐσει τη συμφωνία που θα υπογράψει τις επόμενες ημέρες στις Πρέσπες.

Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί και τα δικά μου σχόλια έχουν ως εξής:







1. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ERGA OMNES, ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Η ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ.

Εθνική γραμμή υπήρξε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή αποφασίσθηκε η γραμμή «ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγα». Στη συνέχεια, η απόφαση αυτή παραβιάσθηκε στην πράξη από τις θέσεις που υιοθέτησε η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ.

Μπορούμε πάλι να μιλήσουμε για εθνική γραμμή, χωρίς αυτή να προσλάβει ποτέ θεσμικό χαρακτήρα, το 2008, όταν η Ελλάδα δεν επέτρεψε την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Τότε ουσιαστικά υιοθετήθηκε η θέση «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό», χωρίς, όμως, να ξεκαθαρίζεται σαφώς εάν θα είναι και για εσωτερική χρήση.

Ο όρος erga omnes είχε χρησιμοποιηθεί, αλλά συχνά με πονηρό τρόπο: για όλες τις διεθνείς χρήσεις! Αναφορικά με την ταυτότητα, χωρίς να έχει γίνει ειδική συζήτηση, υπήρχε σαφής αντίθεση στο να ονομάζονται «Μακεδόνες» και η γλώσσα τους «μακεδονική».

Συμπερασματικά, με την τωρινή συμφωνία ο όρος για erga omnes εκπληρώνεται. Παραβιάζεται, όμως, η εθνική γραμμή με την αποδοχή του ονόματος «Μακεδόνες» και «μακεδονική» γλώσσα.

2. Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ERGA OMNES ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΟΥΤΕ ΩΣ ΒΑΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙΟΤΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝ ΟΝΟΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ FORA ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Αναμφισβήτητα το erga omnes αποτελεί ένα θετικό στοιχείο που δεν υπήρχε στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-Σκοπίων πριν το 2008. Το κέρδος αυτό, ωστόσο, δεν προέκυψε από τη διπλωματική ικανότητα των Τσίπρα και Κοτζιά. Προέκυψε, επειδή η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ προϋποθέτει συμφωνία με την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση Ζάεφ δεν είχε το περιθώριο να αγνοήσει τις δυτικές πιέσεις. Είναι ακριβώς γι’ αυτό που το erga omnes μπορούσε να κερδηθεί, χωρίς να αποδεχθούμε τα ονόματα «Μακεδόνες» και «μακεδονική» γλώσσα. Εκτός αυτού υπάρχει και ένα ζήτημα με την εφαρμογή του erga omnes.

Η συμφωνία προβλέπει πως η αλλαγή των εγγράφων συνδέεται με την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η οποία, όμως, δεν εξαρτάται από την Ελλάδα. Δηλαδή, εάν για διάφορους λόγους οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν προχωρήσουν, η Βόρεια Μακεδονία θα έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά η αλλαγή των εγγράφων δεν θα ολοκληρωθεί.

3. ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΩΣ «SEVERNA MAKEDONJA» ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΝΕΙΧΕ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 140 ΚΡΑΤΗ ΣΕ ΔΙΜΕΡΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ.

Ο αλυτρωτισμός θα ακυρωνόταν εάν ταυτοχρόνως με το κρατικό όνομα Βόρεια Μακεδονία για όλες τις χρήσεις, η συμφωνία προέβλεπε ότι οι πολίτες του γειτονικού κράτους θα ονομάζονταν Βορειομακεδόνες και η γλώσσα της πλειονοτικής εθνότητας σλαβομακεδονική.

Όταν η Ελλάδα αποδέχεται το όνομα «Μακεδόνες» και «μακεδονική» αντί να ακυρώνει επικυρώνει τον αλυτρωτισμό. Η «μακεδονική» ταυτότητα είναι το όχημα του αλυτρωτισμού, εξίσου αν όχι περισσότερο από την κρατική ονομασία.

Είναι αληθές ότι 140 κράτη είχαν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ σαν «Μακεδονία». Το κρίσιμο και αποφασιστικής σημασίας, όμως, ήταν πως θα την αναγνωρίσει η Ελλάδα. Εάν δεν ίσχυε αυτό, τα Σκόπια δεν θα διαπραγματεύονταν με την Αθήνα και ούτε θα άλλαζαν το κρατικό όνομα.

Το ιδεολόγημα του Μακεδονισμού

4. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣΤΟΣΟ ΠΕΤΥΧΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ERGA OMNES ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ.

Erga omnes σημαίνει αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας, η οποία γίνεται μόνο με συνταγματική αναθεώρηση. Στο πλαίσιο της αναθεώρησης θα απαλειφθούν και κάποιες αλυτρωτικές αναφορές. Θετικό μεν, μικρής σημασίας δε, επειδή με την αναγνώριση της ψευδεπίγραφης «μακεδονικής» ταυτότητας επικυρώνεται ο Μακεδονισμός.

Ο Μακεδονισμός είναι το εθνικό ιδεολόγημα των Σλαβομακεδόνων, η φαντασίωση της «διαμελισμένης μακεδονικής πατρίδας». Σύμφωνα με αυτό το ιδεολόγημα η Μακεδονία του Αιγαίου είναι υπό ελληνική κατοχή και η Μακεδονία του Πιρίν υπό βουλγαρική.

Το τρίτο τμήμα της «μακεδονικής πατρίδας», η Μακεδονία του Βαρδάρη κατάφερε να απελευθερωθεί και να γίνει ανεξάρτητο κράτος. Να γιατί ο Μακεδονισμός είναι ο πυρήνας του αλυτρωτισμού.

5. Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΕΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

Είναι ανακριβές ότι ουδέποτε στο παρελθόν έχει συμφωνήσει χώρα σε αλλαγή του Συντάγματός της βάσει διεθνούς συμφωνίας. Υπενθυμίζω ότι με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η ΠΓΔΜ υποχρεώθηκε να αλλάξει το Σύνταγμά της και να απαλείψει αλυτρωτικές αναφορές. Αναφορικά με την εθνική γραμμή προανέφερα ότι ποτέ δεν διατυπώθηκε αναλυτικά. Erga omnes, όμως, όπως προανέφερα, προϋποθέτει αλλαγή συνταγματικής ονομασίας, δηλαδή αναθεώρηση του Συντάγματος.

6. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΥΡΩΣΗ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ. Η ΜΕΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ.

Θα ήταν ανόητο εκ μέρους της ελληνικής πλευράς εάν δεν το προέβλεπε. Εάν η Ελλάδα συμφωνούσε να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με την ψήφιση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, θα υπήρχε ο εξής κίνδυνος: το δημοψήφισμα να είναι αρνητικό, η συμφωνία να ακυρωθεί, αλλά η ΠΓΔΜ να έχει ήδη ενταχθεί στη Συμμαχία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος run την 13 Ιουν 2018, 20:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
lyna
Δημοσιεύσεις: 2141
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 01:38

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 13 Ιουν 2018, 20:19

wooded glade έγραψε:
13 Ιουν 2018, 20:18
Nero έγραψε:
13 Ιουν 2018, 20:14
Αυτό που οι μεν και οι δε βλέπουν τη συμφωνία σαν προδοτική που δίνει γη και ύδωρ χωρίς να κερδίζει τίποτα για τη χώρα δεν είναι καταπληκτικό? :003:

http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/134 ... ia-ti-xora
Εγώ που συμφωνώ με αστερίσκους γιατί είμαι προδότης ;
Πως σχολιάζεις την πολιτική Πάγκαλου το 1994 ;
Ο νερο συγκεκριμένα μπορεί κ να μην είχε γεννηθεί τότε . Λολ
~~¥~~

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Δημοσιεύσεις: 804
Εγγραφή: 11 Απρ 2018, 21:31

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 13 Ιουν 2018, 20:20

Ραββινικοί κύκλοι στο Ισραήλ αισθάνθηκαν ανακούφιση για την επίτευξη Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων επειδή:

α) Ο Αντίοχος Δ΄ο Επιφανής, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται Έλληνας, όπως διδάσκεται στα σχολεία.

β) Η Επανάσταση των Μακκαβαίων σωστά εορτάζεται ως εθνική επέτειος της νίκης εναντίον των Ελλήνων και δεν χρειάζεται αλλαγή. Θα ήταν ντροπή, μετά από 2.000 χρόνια να υποχρεώνονταν οι Ισραηλινοί να αλλάξουν την επέτειο σε «Επέτειο Νίκης κατά των Μακεδόνων».

γ) Τα περί «μακεδονικής γλώσσας» τα θεωρούν κουραφέξαλα, επειδή ανάμεσα στις αιτίες της Εξέγερσης (εκτός από το άγαλμα του Δία που πήγε να βάλει ο Αντίοχος στο Ναό), ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν τότε η αυξανόμενη χρήση της Ελληνικής Γλώσσας από τους νεαρούς Εβραίους που αποκτούσαν και ελληνικές συνήθειες (συμπόσια, παλαίστρες, ομόφυλες σχέσεις) και περιφρονούσαν την εβραϊκή παράδοση. Οι νεαροί Εβραίοι – όπως διδάσκονται τώρα στα Σχολεία του Ισραήλ – μιλούσαν Ελληνικά και όχι Μακεδονικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NikosVy την 13 Ιουν 2018, 20:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 40019
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 13 Ιουν 2018, 20:20

Μαυροβασίλης έγραψε:
13 Ιουν 2018, 19:58
ορθολογιστική ρεαλ πολιτικ ψυχρολουσία για ΣΕ και fileledew από τον κ. Ευάγγελο :romance-hearteyes:
Μόνο οι πιούροι ζαίοι έχουν μείνει να στηρίζουν μέχρι το τέλος τον Αλέξη από το πλευρό της Μπέτυς.
#ζαίοιπράηντ βγες από την ντουλάπα πίνκυ, να σε περήφανος ρε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Nero

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 13 Ιουν 2018, 20:20

lyna έγραψε:
13 Ιουν 2018, 20:19
wooded glade έγραψε:
13 Ιουν 2018, 20:18
Nero έγραψε:
13 Ιουν 2018, 20:14
Αυτό που οι μεν και οι δε βλέπουν τη συμφωνία σαν προδοτική που δίνει γη και ύδωρ χωρίς να κερδίζει τίποτα για τη χώρα δεν είναι καταπληκτικό? :003:

http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/134 ... ia-ti-xora
Εγώ που συμφωνώ με αστερίσκους γιατί είμαι προδότης ;
Πως σχολιάζεις την πολιτική Πάγκαλου το 1994 ;
Ο νερο συγκεκριμένα μπορεί κ να μην είχε γεννηθεί τότε . Λολ
Οριακά :oops:

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 40019
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 13 Ιουν 2018, 20:24

lyna έγραψε:
13 Ιουν 2018, 19:17
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
13 Ιουν 2018, 17:41
lyna έγραψε:
13 Ιουν 2018, 17:26
Αλήθεια οι βορειοελλαδιτες μη ζαιοι τι θα κάνουν για τους συντοπίτες τους , ζαιους εν γενεί;
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στις πρέσπες
Μη το κοροϊδεύεις ..
Μετά το δούλεμα που έχω φάει από βορειοελς ότι είμαι καταυλακιωτακι, δεν ξέρω γτ να μην πέσει λίγο χλεπα σε ζαιο Θεσσαλονικιό .
Δύο περιπτώσεις υπάρχουν, είτε θα ανοίξουν ομπρέλα είτε θα γλύφουν και τα δάχτυλα τους, δεν θα έχει και πολύ πλάκα θέλω να πω.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
enaon
Δημοσιεύσεις: 29995
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 14:48

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 13 Ιουν 2018, 20:25

Nero έγραψε:
13 Ιουν 2018, 20:20
Οριακά :oops:
Έλεος.


θέλω να μπει κανόνας να μην γράφουν στην πολιτική όσοι δεν είχαν ασπρόμαυρη τιβι μικροί :003:

Nero

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 13 Ιουν 2018, 20:28

enaon έγραψε:
13 Ιουν 2018, 20:25
Nero έγραψε:
13 Ιουν 2018, 20:20
Οριακά :oops:
Έλεος.


θέλω να μπει κανόνας να μην γράφουν στην πολιτική όσοι δεν είχαν ασπρόμαυρη τιβι μικροί :003:
bitch,please. Μικρό έπαιζα ατάρι και η πρώτες ταινίες που είδα στη ζωή μου ήταν το rambo και το predator

run
Δημοσιεύσεις: 9314
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: ran
Τοποθεσία: sterea ellada

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 13 Ιουν 2018, 20:29

https://www.liberal.gr/arthro/208305/ap ... ssin-.html



Την εκτίμησή του ότι δεν ισχύει το erga omnes για την ταυτότητα και εθνικότητα των Σκοπιανών εκφράζει ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο Liberal.

Και εξηγεί ότι η συμφωνία έχει αρκετές γκρίζες ζώνες, από τη χρήση του όρου «Μακεδονικός» που δεν θα είναι ίδια για τον υπόλοιπο κόσμο και για τους Ελληνες, έως το θέμα της εθνικότητας, αλλά και τη χρήση των εμπορικών ονομασιών των προϊόντων που παράγονται στη Μακεδονία.

«Στην ουσία οι κάτοικοι των Σκοπίων, δηλαδή οι Σλαβομακεδόνες, θα ονομάζονται Μακεδόνες, και το γεγονός ότι διευκρινίζεται πως ο λαός αυτής της χώρας δεν σχετίζεται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, δεν σημαίνει τίποτα από την ώρα που θα χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδόνες». Σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται τη διαφορά ανάμεσα σε αρχαίους και σύγχρονες Μακεδόνες. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα τους αποκαλεί απλά «Macedonians», επισημαίνει ο καθηγητής του Παντείου.

Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη

- Έχει θετικά σημεία η συμφωνία;

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι Σκοπιανοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της συμφωνίας πρώτοι. Μόνο εφόσον εκείνοι έχουν φέρει σε πέρας τις δικές τους υποχρεώσεις, τότε θα προχωρήσουμε κι εμείς στην υλοποίηση του δικού μας τμήματος.

Αυτό είναι θετικό διότι δεν δίνουμε κάτι χωρίς να πάρουμε κάποιο αντάλλαγμα. Θα δεχτούμε να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ, μόνο αφού πρώτα θα έχουν ολοκληρώσει οι ίδιοι τη σχετική διαδικασία και όχι επειδή “θα”... αλλάξουν το Σύνταγμα.

Επιπλέον θετικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι διαχωρίζει σαφώς την κληρονομιά των Αρχαίων Ελλήνων από το σημερινό λαό που κατοικεί στα Σκόπια. Συγκεκριμένα οι αρχαίοι Μακεδόνες ανήκουν στην ελληνική κληρονομιά εν αντιθέσει προς το σημερινό λαό των Σκοπίων, που είναι σλαβικής καταγωγής. Τελειώνουν δηλαδή οι ανοησίες της περιόδου Γκρουέφσκι ότι οι Σκοπιανοί ήσαν απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.

Το τρίτο θετικό στοιχείο είναι πως όλα εκείνα τα σύμβολα που είχαν χρησιμοποιηθεί προκειμένου να δείξουν τη δήθεν ιστορική συνέχεια των Σλαβομακεδόνων είτε θα δοθούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης, είτε θα αλλάξουν. Πρέπει να δούμε, όμως, το κείμενο της συμφωνίας για να δούμε πως αυτό θα λειτουργήσει στην πράξη.

- Σύμφωνοι αλλά τι κίνδυνος υπάρχει αν αφού θα έχουν ανοίξει για τα Σκόπια οι πόρτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στη πορεία αθετήσουν κάποιο τμήμα της συμφωνίας, για παράδειγμα τη Συνταγματική αναθεώρηση; Θα καταθέσουμε βέτο; Και αν το κάνουμε δεν θα βρεθούμε ενδεχομένως σε μειονεκτική θέση;

Το βέτο ετέθη το 2008 και ουσιαστικά παραμένει έκτοτε στο τραπέζι. Από όσα ανακοινώθηκαν δεν ξέρουμε πως θα είναι ακριβώς η διαδικασία προσκλήσεως των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Θα πρέπει να έχουμε και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας προκειμένου να δούμε εάν υπάρχουν κίνδυνοι για την Ελλάδα. Μέχρι τότε δεν μπορούμε να πούμε κάτι επ' αυτού.

- Ποιες είναι οι γκρίζες ζώνες που διακρίνετε;

Το βασικό πρόβλημα της συμφωνίας είναι η χρήση του όρου «Μακεδονικός» για το λαό που κατοικεί στα Σκόπια. Στην ουσία δηλαδή, οι κάτοικοι των Σκοπίων, δηλαδή οι Σλαβομακεδόνες, θα ονομάζονται Μακεδόνες. Το γεγονός ότι διευκρινίζεται πως ο λαός αυτής της χώρας δεν σχετίζεται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, αναφέρεται στο χθες. Το ιδεολόγημα του «μακεδονισμού» δημιουργήθηκε πριν 90 χρόνια και βασίζεται στην έννοια της διαμελισμένης πατρίδας. Δεν μπορώ να αντιληφθώ να αποδεχθούμε να ονομάζεται το κράτος Βόρεια Μακεδονία και παράλληλα να λέμε ότι οι Σλάβοι κάτοικοί του ονομάζονται Μακεδόνες…

Επειδή ακριβώς αυτό είναι ένα καίριο σημείο για εμάς, βλέπουμε ότι στην περίπτωση του ονόματος "μακεδονικός" δεν θα ισχύει το erga omnes, που σημαίνει ότι ένας όρος έχει γενική χρήση, έναντι όλων. Όταν λέμε ότι κάτι είναι erga omnes εννοούμε ότι παντού ισχύει ο ίδιος όρος. Δηλαδή είτε είμαι Αμερικανός, είτε Έλληνας, είτε Σκοπιανός, θα χρησιμοποιώ παντού τον ίδιο όρο.

Η συμφωνία προβλέπει ότι ειδικά οι Έλληνες δεν θα αποκαλούν τους κατοίκους των Σκοπίων ως «Macedonians/ Citizens of the Republic of North Macedonia», αλλά ως πολίτες της «Severna Makedonja».

Εδώ καταργείται το erga omnes. Είναι μια απόφαση που θα έχει μια ειδική φωτογραφική διάταξη για την Ελλάδα. Αποτελεί προσαρμογή μιας παλαιάς θέσεως των Σκοπίων, που ισχυρίζονταν ότι «εμείς θα ονομαζόμαστε όπως θέλουμε, και εσείς μπορείτε να μας ονομάζετε όπως θέλετε». Το βασικό επομένως πρόβλημα είναι ότι θα έχουμε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», που κατοικείται από Μακεδόνες. Η θεωρία ότι άλλοι οι Αρχαίοι Μακεδόνες, και άλλο οι σύγχρονοι Μακεδόνες, σε λίγα χρόνια θα χαθεί. Εδώ λοιπόν πάσχει η συμφωνία.

- Δηλαδή λέτε ότι ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα τους αποκαλεί “Macedonians/ Citizens of the Republic of North Macedonia”, αλλά πως;

Ο υπόλοιπος κόσμος θα τους αποκαλεί Macedonians. Τελεία.

- Πόσο σημαντικό είναι το θέμα της εθνικότητας στη συμφωνία;

Εδώ βρίσκεται άλλη μια γκρίζα ζώνη. Και θυμίζω ότι υπάρχουν άρθρα του Συντάγματος των Σκοπίων που αναφέρονται ρητώς σε Μακεδόνες.

Το Σύνταγμα της πΓΔΜ περιέχει συγκεκριμένα σημεία που αναφέρονται ρητώς σε «Μακεδόνες». Στο προοίμιο του Συντάγματος αναφέρεται ότι το κράτος της πΓΔΜ είναι αποτέλεσμα των αγώνων του «μακεδονικού λαού» επί αιώνες.

Το άρθρο 36 αναφέρεται στα ειδικά δικαιώματα που παρέχονται σε όλους εκείνους που έχουν αγωνισθεί για «τις ιδέες της ξεχωριστής ταυτότητας του μακεδονικού λαού». Το άρθρο 49 αναφέρεται «στα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν στον Μακεδονικό λαό σε γειτονικές χώρες». Το άρθρο 56 μιλά για την προστασία «της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του μακεδονικού λαού». Τέλος, το άρθρο 78 αναφέρεται στο Συμβούλιο διεθνοτικών σχέσεων της χώρας. Εκεί ορίζεται ότι στο συμβούλιο συμμετέχουν δύο μέλη από «τους Μακεδόνες, του Αλβανούς, τους Τούρκους, τους Βλάχους και τους Τσιγγάνους καθώς και δύο μέλη από τις άλλες εθνοτήτες της Μακεδονίας». Αυτά τα άρθρα θα αλλάξουν ή δεν θα αλλάξουν; Δεν το ξέρουμε, μένει να το δούμε.

- Τι συμβαίνει με τις εμπορικές ονομασίες των προϊόντων;

Πράγματι εδώ υπάρχει μια ακόμη γκρίζα ζώνη, ως προς το θέμα των εμπορικών ονομασιών προϊόντων που παράγονται στη Μακεδονία. Ας πάρουμε για παράδειγμα το “ξινόμαυρο”, ένα κρασί με προέλευση τη Μακεδονία. Σε ποια Μακεδονία όμως; Στην ελληνική ή στη Βόρεια; Το ξινόμαυρο Νάουσα παράγεται στην Μακεδονία. Σε ποιαν όμως από τις δύο Μακεδονίες; Εμείς θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο Μακεδονία για κρασιά που παράγονται στη Νάουσα Ημαθίας; Οι Σκοπιανοί τι όρο θα χρησιμοποιούν; Σας μιλώ δηλαδή για πρακτικά προβλήματα τα οποία δεν γνωρίζω πως θα λυθούν.

- Συμπερασματικά, θα λέγατε ότι αυτή η κυβέρνηση αφήνει μια καυτή πατάτα για την επόμενη; Το ρωτώ δεδομένου ότι ο οδικός χάρτης προβλέπει μια σειρά διαδικασιών, όπως πρώτα δημοψήφισμα στα Σκόπια. Άραγε μέχρι να εκπληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες, μπορεί όταν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή, να τη χειρισθεί μια επόμενη κυβέρνηση;

Εάν υπάρξει συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων, θα έχουμε άμεσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο κρίσιμος χρόνος θα είναι το φθινόπωρο διότι τότε θα έχουν ολοκληρώσει οι Σκοπιανοί τις δικές τους διαδικασίες και το δημοψήφισμα. Εάν οι Σκοπιανοί τηρήσουν το δικό τους σκέλος της συμφωνίας, τότε το κείμενο θα φτάσει στην ελληνική Βουλή. Οι ΑΝΕΛ δεν θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Βεβαίως, μπορεί να αποσυρθούν και με την ανοχή τους ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας και να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα. Το Σύνταγμα το επιτρέπει αλλά δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Σε αυτή την περίπτωση η συμφωνία θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και πιθανόν να υπερψηφισθεί.

Ένα άλλο σενάριο είναι να έλθει η συμφωνία στη Βουλή προς κύρωση στις αρχές του 2019. Σε μία τέτοια περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα επιλέξει να οδηγηθούμε σε εκλογές τον Μάιο να κρατήσει το θέμα σε εκκρεμότητα πιστεύοντας ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση. Κατά την προεκλογική περίοδο θα θέτει διαρκώς το ερώτημα της στάσεως της Νέας Δημοκρατίας έναντι της συμφωνίας. Εάν, όπως δείχνουν τα πράγματα, η Νέα Δημοκρατία κυβερνήσει μετά τις εκλογές, η συμφωνία θα είναι η πρώτη νάρκη που θα της έχει αφήσει η σημερινή κυβέρνηση.

*Ο κ. Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.


της φουτανας

κι πως να μην τακαναν επίγονοι του κκε ειναι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος run την 13 Ιουν 2018, 20:35, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
lyna
Δημοσιεύσεις: 2141
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 01:38

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 13 Ιουν 2018, 20:29

sys3x έγραψε:
13 Ιουν 2018, 20:24
lyna έγραψε:
13 Ιουν 2018, 19:17
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
13 Ιουν 2018, 17:41


Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στις πρέσπες
Μη το κοροϊδεύεις ..
Μετά το δούλεμα που έχω φάει από βορειοελς ότι είμαι καταυλακιωτακι, δεν ξέρω γτ να μην πέσει λίγο χλεπα σε ζαιο Θεσσαλονικιό .
Δύο περιπτώσεις υπάρχουν, είτε θα ανοίξουν ομπρέλα είτε θα γλύφουν και τα δάχτυλα τους, δεν θα έχει και πολύ πλάκα θέλω να πω.
Πάντως ρε Συς, κάτι ποδοσφαιρικά συνθήματα γ Βούλγαρους κτλ δεν ήταν αβάσιμα . :lol:

Μηπως ξέρεις πχ κ μακεδονικά ; Λολ
(Δεν μπόρεσα να κρατηθώ ,ήταν πάνω από τις δυνάμεις Μ)
~~¥~~

Άβαταρ μέλους
lyna
Δημοσιεύσεις: 2141
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 01:38

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 13 Ιουν 2018, 20:32

Nero έγραψε:
13 Ιουν 2018, 20:28
enaon έγραψε:
13 Ιουν 2018, 20:25
Nero έγραψε:
13 Ιουν 2018, 20:20
Οριακά :oops:
Έλεος.


θέλω να μπει κανόνας να μην γράφουν στην πολιτική όσοι δεν είχαν ασπρόμαυρη τιβι μικροί :003:
bitch,please. Μικρό έπαιζα ατάρι και η πρώτες ταινίες που είδα στη ζωή μου ήταν το rambo και το predator

Το 94 ο aenon πχ ταξίδευε στο χωροχρόνο όταν πεταγοταν Σκόπια γ ψώνια . Φόραγε χλαμύδα κτλ κτλ
Χάσμα γενικά . :lol:
~~¥~~

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών