nowhere έγραψε: ↑17 Φεβ 2020, 18:04
Gewponos90 έγραψε: ↑17 Φεβ 2020, 17:59
Αν και δεν το λες σε μένα, να σου απαντήσω. Όχι. Όπως δεν το έχουν οι Καταλανοι, οι Βασκοι, όπως δεν θα πρέπει να το έχουν οι μουσουλμάνοι της Θράκης αν ποτέ τους την βαρεσει και νομίζουν πως δεν είναι Ελληνες , δεν θα πρέπει να το έχουν και οι Βορειοηπειρωτες. Σε αυτό και οι ζαιοι που λένε ανεξαρτησία για όλους εκτός από τους Έλληνες και εσεις που αναγνωρίζεται το δικαίωμα της ανεξαρτησιας και της αυτοδιάθεσης μόνο όταν μας συμφέρει είστε το ίδιο.αστειοι. Η αυτοδιάθεση για όλους η για κανέναν. Αλλά μην σκουζετε αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου
και με ποια λογική δεν το έχει κανένας?
Σου είπα σέβομαι αυτούς λένε δεν το έχει κανεις και αυτούς που το.εχουν όλοι. Οι ενδιάμεσες καταστάσεις είναι υποκρισία.
Προσωπικά είμαι κατά γιατί αν εξαιρέσεις ίσως τους Βασικούς που πάντα είχαν την πετριά, όλες οι αλλες περιπτώσεις έγιναν άρπα κόλλα. Ήθελαν ας πούμε οι Καταλανοί να αυτονομηθουν και να γίνουν κράτος από το μηδεν, με μηδέν ευθύνες σαν να προέκυψαν από παρθενογένεση.
Για να σου δώσω να καταλαβεις, το 2010 μου έλεγε ένας Κρητικός πόσο άδικο είναι να πληρώνει η εύφορη Κρήτη το χρέος της ηπειρωτικής Ελλάδας και πόσο προς το συμφέρον της Κρήτης θα ήταν να αυτονομηθεί και να πορευτεί μόνη της.
Αν τώρα σκεφτοντουσαν έτσι όλοι οι Κρητικοί προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο. Αν δεχόντουσαν να πάρουν και το κόμματι του χρέους που αναλογει πχ για τα ρουσφέτια των πολιτικών τζακιών που έχει μέσα στις δεκαετίες και κάτι μου λέει ότι είναι τεράστιο τι συζητάμε.
Αυτά για όσους δεν έχουν εθνολογικές διάφορες μια θέλουν να αυτονομηθουν για Χ ψ λόγους.
Πάμε στο πιο δύσκολο που είναι το θέμα των μειονοτήτων. Αν πεις ότι διεκδικείς την αυτονόμηση της βόρειας Ηπείρου είσαι έτοιμος να δεχτείς την αυτονόμηση άλλου κομματιού όταν προκύψουν οι συνθήκες. Κάτι που στα Βαλκάνια είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να γίνει.