ΕΡΤ : Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την Ελλάδα
Re: ΕΡΤ : Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την Ελλάδα
Χέλλυ, ακόμα τρολλάρεις βλεπω.
Δεν τρέχει τίποτα αν οι Μακεδόνες μιλούσαν πάντα Ελληνικά (που μάλλον ως Δωρικό φύλο ηταν πιο ΕΛ απο τους νότιους). Μπορείς να αποδείξεις κατι τέτοιο για τους Αθηναίους; τους Σπαρτιάτες; οχι...γιατι δεν ξέρεις πόσο πίσω πρέπει να πας.
Το θέμα είναι οτι οι Μακεδόνες μιλούσαν Ελληνικά οταν κατέκτησαν τον κόσμο και πολύ πριν απο αυτό με βάση οσων στοιχείων υπάρχουν. Στα παπάρια μας ο Κοπέρνικος και η Πολωνία. Αυτοί που αμφιβάλλουν οτι μιλούσαν Ελληνικά πρέπει να αποδείξουν τη θέση τους, και οχι με βάση ενα δυο ονόματα οταν έχουμε να κάνουμε με λαο που ζούσε στα σύνορα του Ελληνικού κόσμου. Και ο Θούκυ, μιξο-Θράξ ήταν. Τον θεωρείς μη-ΕΛ;
Δεν τρέχει τίποτα αν οι Μακεδόνες μιλούσαν πάντα Ελληνικά (που μάλλον ως Δωρικό φύλο ηταν πιο ΕΛ απο τους νότιους). Μπορείς να αποδείξεις κατι τέτοιο για τους Αθηναίους; τους Σπαρτιάτες; οχι...γιατι δεν ξέρεις πόσο πίσω πρέπει να πας.
Το θέμα είναι οτι οι Μακεδόνες μιλούσαν Ελληνικά οταν κατέκτησαν τον κόσμο και πολύ πριν απο αυτό με βάση οσων στοιχείων υπάρχουν. Στα παπάρια μας ο Κοπέρνικος και η Πολωνία. Αυτοί που αμφιβάλλουν οτι μιλούσαν Ελληνικά πρέπει να αποδείξουν τη θέση τους, και οχι με βάση ενα δυο ονόματα οταν έχουμε να κάνουμε με λαο που ζούσε στα σύνορα του Ελληνικού κόσμου. Και ο Θούκυ, μιξο-Θράξ ήταν. Τον θεωρείς μη-ΕΛ;
We're on a mission from God 777
- hellegennes
Α, μάλιστα. Και πού το ξέρουμε αυτό; Είχες γνωστούς στα στρατεύματά του και σου το είπαν;Kauldron έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 02:22Δεν έχουν καμία σχέση τα παραδείγματα που μου λές για το Νεύτωνα κλπ. Το οτι έγραψε το έργο του στα λατινικά φυσικά δε σημαίνει οτι ήταν Ιταλός απαραίτητα. Το οτι όμως ο Αλέξανδρος μιλούσε στους στρατιώτες του στα Ελληνικά, και αυτοί καταλάβαιναν τα Ελληνικά, και εκτελούσαν τις εντολές στα ελληνικά, και οχι σε κάποια άλλη γλώσσα, σημαίνει οτι η πρώτη τους γλώσσα ήταν τα ελληνικά.
Τις μαλακίες με τις νομικές συνέπειες όχι σε μένα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τον αστυνόμο άποψης, πολύ περισσότερο που λες παπαριές για ιστορικά στοιχεία και θεωρείς και προδοσία να μην προσκυνάμε ανιστόρητες βλακείες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άσε μας ρε Ελληγενή.hellegennes έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 02:42Α, μάλιστα. Και πού το ξέρουμε αυτό; Είχες γνωστούς στα στρατεύματά του και σου το είπαν;Kauldron έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 02:22Δεν έχουν καμία σχέση τα παραδείγματα που μου λές για το Νεύτωνα κλπ. Το οτι έγραψε το έργο του στα λατινικά φυσικά δε σημαίνει οτι ήταν Ιταλός απαραίτητα. Το οτι όμως ο Αλέξανδρος μιλούσε στους στρατιώτες του στα Ελληνικά, και αυτοί καταλάβαιναν τα Ελληνικά, και εκτελούσαν τις εντολές στα ελληνικά, και οχι σε κάποια άλλη γλώσσα, σημαίνει οτι η πρώτη τους γλώσσα ήταν τα ελληνικά.
Τις μαλακίες με τις νομικές συνέπειες όχι σε μένα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τον αστυνόμο άποψης, πολύ περισσότερο που λες παπαριές για ιστορικά στοιχεία και θεωρείς και προδοσία να μην προσκυνάμε ανιστόρητες βλακείες.
Το κάθε κουτσαβάκι βρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες, στο τζάμπα. Ε, κανονικά θα πρέπει να έχετε νομικές συνέπειες, να δούμε αν και πόσοι θα τολμάτε να μιλάτε μετά. Άντε με τον κάθε μαλάκα νεογενίτσαρο τζάμπα μάγκα.
Σου τα είπε και ο Λουρος πιο πάνω.
- hellegennes
Φυσικά μπορώ να αποδείξω ότι οι Σπαρτιάτες και οι Αθηναίοι μιλούσαν ελληνικά. Υπάρχουν αρχαία κείμενα, από επιγραφές ως ανέκδοτα και από εμπορικά και διοικητικά αρχεία ως ορνιθοσκαλίσματα. Όλοι μιλούσαν ελληνικά. Για τους Μακεδόνες δεν έχουμε στοιχεία. Μπορεί να μιλούσαν ελληνικά, μπορεί και όχι. Το γεγονός είναι ότι οι Έλληνες εκείνους θεωρούσαν μη Έλληνες και όχι άλλους ελλαδίτες εχθρούς τους. Αυτό δεν έχει σχέση με το αν ήταν Έλληνες οι Μακεδόνες, έχει όμως σχέση με τις μαλακίες που λέει ο Άδωνης στο αρχικό βίντεο του νήματος.LOUROS έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 02:33Χέλλυ, ακόμα τρολλάρεις βλεπω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Άκου να δεις. Η Ελλάδα είναι κράτος και έχει νόμους. Αν δεν σου αρέσει η νομοθεσία της, μπορείς να πας κάπου αλλού. Όσο είσαι στην Ελλάδα θα σέβεσαι τους νόμους της. Δεν υπάρχουν νόμοι που να απαγορεύουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Τουναντίον, υπάρχουν νόμοι που την προστατεύουν και δεν είσαι εσύ αυτός που θα κρίνει τι είναι αυτό που πρέπει και δεν πρέπει να ειπωθεί, λες και σε όρισε κάποιος δημόσιο λογοκριτή. Δεν είναι προδοσία ότι δεν σου αρέσει σαν άποψη και σαν ιστορικό γεγονός· η προδοσία έχει συγκεκριμένο νομικό ορισμό.Kauldron έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 02:44Άσε μας ρε Ελληγενή.
Το κάθε κουτσαβάκι βρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες, στο τζάμπα. Ε, κανονικά θα πρέπει να έχετε νομικές συνέπειες, να δούμε αν και πόσοι θα τολμάτε να μιλάτε μετά. Άντε με τον κάθε μαλάκα νεογενίτσαρο τζάμπα μάγκα.
Αυτός που παρανομεί είσαι εσύ, γιατί βρίζεις, προκαλείς και απειλείς απροκάλυπτα και δεν ανέχομαι να μου λέει ο οποιοσδήποτε τι μπορώ και τι δεν μπορώ να πω, εφόσον δεν προσβάλλω κάποιον προσωπικά, δεν τον συκοφαντώ και δεν τον δυσφημίζω.
Είναι μεγάλο θράσος να θεωρείς ότι είσαι αυτόκλητος υπερασπιστής της Ελλάδας και να ορίζεις ότι το να αναφέρει κάποιος την ιστορική πραγματικότητα για το τι ξέρουμε για την ελληνικότητα ή μη ενός φύλου ισοδυναμεί με το ανεκδιήγητο «βρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες». Αυτήν την ναζιστική λογική δεν την δέχομαι, σαν Έλληνας... που θα μου πεις ότι δεν έχω δικαίωμα να εξετάζω την ελληνικότητα ή μη οποιουδήποτε ιστορικού φύλου, γιατί έτσι αποφάσισες εσύ και έγινε ιερό και όσιο και ανέγγιχτο από τους όρους της ιστορικής επιστήμης.
Μάθε πρώτα σωστή στίξη, σωστή σύνταξη και να γράφεις προτάσεις που να βγάζουν πλήρες νόημα στα ελληνικά, αν θέλεις να λέγεσαι Έλληνας, και μετά έλα να μου κάνεις εμένα μαθήματα και υποδείξεις ελληνικότητας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Συγκρίνεις σταφύλια με ανανάδες. Την εποχή του Περδίκκα οποίος έφερε ελληνικό όνομα ήταν κατά 99% Έλληνας (και ξέρουμε από σχετική επιγραφή που έχει βρεθεί) ότι οι Μακεδόνες που ήρθαν στην Αθήνα ως απεσταλμένοι του Περδίκκα για να υπογράψουν μια συμφωνία, είχαν ελληνικότατα ονόματα τουλάχιστον κατά 95% Το ότι κάποιους αιώνες αργότερα μπορούσες να βρεις Ρωμαίους με ελληνικά ονόματα και το αντίστροφο, είναι αποτέλεσμα της αρχαίας "παγκοσμιοποίησης" που επέφεραν οι κατακτήσεις του Αλέξανδρου, των Ρωμαίων και εξάπλωση του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού και τρόπου ζωής.hellegennes έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 02:14Εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι οι Μακεδόνες μιλούσαν πάντα ελληνικά. Εγώ δεν μπορώ να σου φέρω αποδείξεις για το ότι δεν μιλούσαν, γιατί δεν υπάρχουν κείμενα. Αν υπήρχαν, δεν θα κάναμε αυτήν την συζήτηση. Ο Αλέξανδρος μιλούσε στους Έλληνες στα ελληνικά. Όπως και ο Νεύτωνας έγραψε το γνωστό έργο του, Philosophia Naturalis Principia Mathematica, στα λατινικά. Μάλλον ήταν Ιταλός; Και ο Nicolaus Copernicus Ιταλός θα ήταν για να είχε λατινικό όνομα. Ουπς, όχι, ήταν Πολωνός. Ίσως ήταν Ιταλός ο Nostradamus. Ουπς, όχι, ήταν Γάλλος. Ίσως ήταν Έλληνας ο Λουκιανός. Ουπς, όχι, από την Συρία ήταν. Μπορεί ο ιστορικός Ευτρόπιος να ήταν Έλληνας. Ουπς, όχι, ήταν Ρωμαίος.Kauldron έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 01:39Ο Αλέξανδρος ο Α σε τί γλώσσα μιλούσε στους άλλους Έλληνες, στα Βουλγάρικα? Το όνομα Αλέξανδρος τί είναι? Σλαβικό?
Τα ονόματά τους, είναι μη ελληνικά?
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE ... E%92%CE%84
Το όνομα Περδίκκας που ίδρυσε το βασίλειο της Μακεδονίας τί είναι? Σλαβικό? Εδώ τα ονόματα της δυναστείας των Αργεαδών:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CF ... F%8E%CE%BD
Υπάρχει κανένα μη ελληνικό?
Αλλά και από τον Φίλιππο και μετά να "ελληνοποιήθηκαν" (που δεν ελληνοποιήθηκαν Έλληνες ήταν). Τί να μας λέει αυτό? Δηλαδή πόσες χιλιάδες χρόνια πρέπει να είσαι ελληνοποιημένος για να θεωρείσαι Έλληνας? 2300 χρόνια δε φτάνουν για τους Μακεδόνες, και φτάνουν 5-6 μήνες για τους λαθροεισβολείς? Γιατί εφαρμόζεις τέτοια διπλά στάνταρντ?
Εσύ που λές οτι δεν ήταν Έλληνες, έχεις να μας δείξεις μη ελληνικά κείμενα από τότε?
Γενικά τα ονόματα δεν λένε τίποτα. Πολύ περισσότερο όταν είναι ονόματα βασιλέων. Πάντως το Περδίκκας σίγουρα δεν είναι ελληνικό όνομα, όπως και του πατέρα του, που ήταν Ορόντης. Τα ελληνικά ονόματα σήμαιναν πάντα κάτι στα ελληνικά.
Όσο για το όνομα Περδίκκας, είναι ελληνικό όσο και τα Περικλής, Περίανδρος κ.τ.λ., περί+δίκαιος=πολύ δίκαιος.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Δες ονόματα που είχαν οι Μακεδόνες το 417 π. Χ.:
https://inscriptions.packhum.org/text/9 ... C4571-4584
Κι επίσης, το όνομα Ορόντης απαντά και στην Αθήνα το 349 π.Χ.:
https://inscriptions.packhum.org/text/3 ... =2400-2412
Βέβαια Ορόντης ήταν το όνομα του πατέρα του στρατηγού του Αλέξανδρου. Ο βασιλιάς Περδίκκας ήταν γιος του Αμύντα και όλοι οι βασιλιάδες της Μακεδονίας είχαν ελληνικά ονόματα.
https://inscriptions.packhum.org/text/9 ... C4571-4584
Κι επίσης, το όνομα Ορόντης απαντά και στην Αθήνα το 349 π.Χ.:
https://inscriptions.packhum.org/text/3 ... =2400-2412
Βέβαια Ορόντης ήταν το όνομα του πατέρα του στρατηγού του Αλέξανδρου. Ο βασιλιάς Περδίκκας ήταν γιος του Αμύντα και όλοι οι βασιλιάδες της Μακεδονίας είχαν ελληνικά ονόματα.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
- hellegennes
Αυτό είναι εντελώς άσχετο. Σημασία έχει αν μπορείς να βγάλεις άκρη από την εθνικότητα ενός λαού βάσει των ονομάτων του και δη 5-6 ατόμων και η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Υπήρξαν 100 Περδίκκες. Δεν είδα τι ακριβώς έγραψε ο Kauldron, αλλά τώρα που βλέπω, αναφέρεται σ' αυτόν, που πατέρας του ήταν ο Τυρίμμας.
Από πού προκύπτει η ετυμολογία που δίνεις για τον Περδίκκα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τα ονόματα, ειδικώς τα ελληνικά (σχέση σημαίνοντος-σημαινόμενου) προκύπτουν από τη γλώσσα.hellegennes έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 08:50Αυτό είναι εντελώς άσχετο. Σημασία έχει αν μπορείς να βγάλεις άκρη από την εθνικότητα ενός λαού βάσει των ονομάτων του και δη 5-6 ατόμων και η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Phorum.gr user: the_black_planet
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 09:02Τα ονόματα, ειδικώς τα ελληνικά (σχέση σημαίνοντος-σημαινόμενου) προκύπτουν από τη γλώσσα.hellegennes έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 08:50Αυτό είναι εντελώς άσχετο. Σημασία έχει αν μπορείς να βγάλεις άκρη από την εθνικότητα ενός λαού βάσει των ονομάτων του και δη 5-6 ατόμων και η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι.

Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ’ αγέρι της νυχτιάς
και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.
Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.
Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
Περίπου το ίδιο λέμε.hellegennes έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 01:05Well, το ίδιο συνέβη και με την Ινδία. Ξέρεις τι πήγε να κάνει εκεί ο Αλέξανδρος, ναι; Το ίδιο και με την Περσία. Αφού την κατέκτησε, τι ακριβώς συνέβη; Για πες.Chainis έγραψε: ↑13 Ιουν 2018, 22:35Περί κατάκτησης της Ελλάδος πρώτα από τον Φίλιππο και μετά από τον Αλέξανδρο :Εν συνεχεία ο Αλέξανδρος έφθασε στην Κόρινθο, συνεκάλεσε πανελλήνιο συνέδριο, το οποίο τον ανεκήρυξε στρατηγό αυτοκράτορα και αρχηγό της εκστρατείας εναντίον της Ασίας. Οι Ελληνικές πόλεις κηρύχθηκαν για μια ακόμη φορά ελεύθερες και αυτόνομες, ωστόσο μακεδονική φρουρά εξακολουθούσε να εδρεύει στην Θήβα.
Read more http://history-of-macedonia.com/2010/08 ... fi-thivon/
Παντού άφηνε τις χώρες που καταλάμβανε να κυβερνηθούν όπως και πριν, μερικές μάλιστα όπως το βασίλειο του Πώρου στην Ινδία σαν ανεξάρτητοι σύμμαχοι του.
Η μόνη ελευθερία που στερήθηκαν οι Έλληνες της νοτίου Ελλάδας ήταν να τα παίρνουν από τον Δαρείο και να αλληλοσφάζονται σε κάθε ευκαιρία.
Και δεν συγχωρούσε την προδοσία γι' αυτό ισοπέδωσε την Θήβα και ερήμωσε την Σογδιανή.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Εσύ άκου να δείς. Η Ελλάδα είναι κράτος και έχει νόμους. Το οτι κάποια κουτσαβάκια τους έχουν καταλύσει ως κυβέρνηση, αυτό δε σημαίνει οτι δεν υπάρχουν. Όπως είδαμε και στην περίπτωση της "Ηριάννας" που έφαγε τα χρονάκια που έφαγε, οι νόμοι υπάρχουν και ισχύουν, όσο και αν εκπλήσσονται και σκούζουν κάποιοι, και απειλούν. Ακόμα πιο κοντινό στην περίπτωσή σου παράδειγμα ήταν ο "Παστίτσιος" που νόμιζε οτι μπορούσε να κάνει ο,τι γούσταρε, μέχρι που πρωτόδικα, τον φρόντισε το δικαστήριο. Αθωώθηκε μετά, αλλά τη λαχτάρα του την πέρασε.hellegennes έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 02:59Άκου να δεις. Η Ελλάδα είναι κράτος και έχει νόμους. Αν δεν σου αρέσει η νομοθεσία της, μπορείς να πας κάπου αλλού. Όσο είσαι στην Ελλάδα θα σέβεσαι τους νόμους της. Δεν υπάρχουν νόμοι που να απαγορεύουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Τουναντίον, υπάρχουν νόμοι που την προστατεύουν και δεν είσαι εσύ αυτός που θα κρίνει τι είναι αυτό που πρέπει και δεν πρέπει να ειπωθεί, λες και σε όρισε κάποιος δημόσιο λογοκριτή. Δεν είναι προδοσία ότι δεν σου αρέσει σαν άποψη και σαν ιστορικό γεγονός· η προδοσία έχει συγκεκριμένο νομικό ορισμό.Kauldron έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 02:44Άσε μας ρε Ελληγενή.
Αυτός που παρανομεί είσαι εσύ, γιατί βρίζεις, προκαλείς και απειλείς απροκάλυπτα και δεν ανέχομαι να μου λέει ο οποιοσδήποτε τι μπορώ και τι δεν μπορώ να πω, εφόσον δεν προσβάλλω κάποιον προσωπικά, δεν τον συκοφαντώ και δεν τον δυσφημίζω.
Είναι μεγάλο θράσος να θεωρείς ότι είσαι αυτόκλητος υπερασπιστής της Ελλάδας και να ορίζεις ότι το να αναφέρει κάποιος την ιστορική πραγματικότητα για το τι ξέρουμε για την ελληνικότητα ή μη ενός φύλου ισοδυναμεί με το ανεκδιήγητο «βρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες». Αυτήν την ναζιστική λογική δεν την δέχομαι, σαν Έλληνας... που θα μου πεις ότι δεν έχω δικαίωμα να εξετάζω την ελληνικότητα ή μη οποιουδήποτε ιστορικού φύλου, γιατί έτσι αποφάσισες εσύ και έγινε ιερό και όσιο και ανέγγιχτο από τους όρους της ιστορικής επιστήμης.
Μάθε πρώτα σωστή στίξη, σωστή σύνταξη και να γράφεις προτάσεις που να βγάζουν πλήρες νόημα στα ελληνικά, αν θέλεις να λέγεσαι Έλληνας, και μετά έλα να μου κάνεις εμένα μαθήματα και υποδείξεις ελληνικότητας.
Μάθε πρώτα βασική κατανόηση κειμένου εσύ, γιατί μου φαίνεται πως δεν γνωρίζεις, και μετά μίλα. Δεν θα το κρίνω εγώ, πρόσεξε μην το κρίνει κανένα δικαστήριο.Τουναντίον, υπάρχουν νόμοι που την προστατεύουν και δεν είσαι εσύ αυτός που θα κρίνει τι είναι αυτό που πρέπει και δεν πρέπει να ειπωθεί, λες και σε όρισε κάποιος δημόσιο λογοκριτή.
Παρανομώ επειδή μιλάω για νόμιμες συνέπειες?Αυτός που παρανομεί είσαι εσύ, γιατί βρίζεις, προκαλείς και απειλείς απροκάλυπτα και δεν ανέχομαι να μου λέει ο οποιοσδήποτε τι μπορώ και τι δεν μπορώ να πω, εφόσον δεν προσβάλλω κάποιον προσωπικά, δεν τον συκοφαντώ και δεν τον δυσφημίζω.

Έχει αποδειχθεί πολλάκις το τί ξέρουμε για την ελληνικότητα των Μακεδόνων, και έχει αποδειχθεί πολλάκις οτι οι Μακεδόνες είναι ελληνικό φύλο. Το οτι εσύ κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις, ή όντως δεν καταλαβαίνεις (δεν ξέρω τί απ' τα δυο) τα δεδομένα που σου έχουν δοθεί, δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν.το να αναφέρει κάποιος την ιστορική πραγματικότητα για το τι ξέρουμε για την ελληνικότητα ή μη ενός φύλου
Η ιστορική επιστήμη (και οχι μόνο σε ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο) έχει αποφανθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό οτι οι Μακεδόνες είναι Δωριείς Έλληνες. Αν κάποιοι ανόητοι από μανία για αυτοπροβολή ή απλά βλακεία ή ακόμα και συμφέρον προσπαθούν να το αμφισβητήσουν αυτό, μπορούμε να μιλάμε για διάφορα πράγματα, αλλά σίγουρα οχι για ιστορική επιστήμη. Επιπλέον, το οτι βρέθηκες σε αδιέξοδο, αποδεικνύεται από την "καραμέλα" περί "ναζιστικής λογικής". Είναι γνωστή η πρακτική, "όταν δεν έχετε επιχειρήματα, πείτε τον αντίπαλό σας φασίστα και ναζί", ή στο πιο ευγενικό, "μιλήστε για φασιστικές να ναζιστικές πρακτικές".Αυτήν την ναζιστική λογική δεν την δέχομαι, σαν Έλληνας... που θα μου πεις ότι δεν έχω δικαίωμα να εξετάζω την ελληνικότητα ή μη οποιουδήποτε ιστορικού φύλου, γιατί έτσι αποφάσισες εσύ και έγινε ιερό και όσιο και ανέγγιχτο από τους όρους της ιστορικής επιστήμης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kauldron την 14 Ιουν 2018, 12:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Βινόσαυρος
Εξελληνισμένα ονόματα είχαν, οι αρχαίοι έλληνες συγγραφείς είχαν την τάση να τα εξελληνίζουν.
Ονόματα θρακών, μακεδόνων, περσών, ασσύριων, αιγυπτίων κτλπ.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Βινόσαυρος έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 12:11Εξελληνισμένα ονόματα είχαν, οι αρχαίοι έλληνες συγγραφείς είχαν την τάση να τα εξελληνίζουν.
καλα εκαναν
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μέγας Αλέξανδρος: ομοφυλόφιλος, τύραννος και φοβιτσιαρης κατά το Netflix
από Mitharadir » 03 Φεβ 2024, 11:11 » σε Ιστορία - 110 Απαντήσεις
- 3355 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Φεβ 2024, 09:07
-
-
- 202 Απαντήσεις
- 5165 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
14 Ιαν 2025, 22:17