Κορονοϊός από την κινα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
bolek

Re: Κορονοϊός από την κινα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bolek » 24 Φεβ 2020, 22:06

δεν χρειαζεται να χτισουμε νοσοκομεια, εχουμε τα ολυμπιακα ακινητα.
θα τα γεμισουμε ολα κρεβατια

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 24 Φεβ 2020, 22:06

Albrecht έγραψε:
24 Φεβ 2020, 21:35
Awesomatic έγραψε:
24 Φεβ 2020, 20:34
Εικόνα

Oh boooomeeeers? :angelic-blueglow:

Ναι αλλά οι μιλένιαλς πρέπει να φοβούνται :003:
SpoilerShow
Σοβαρά τώρα όσοι έχετε γέρους γονείς απλά προσέχετε λίγο παραπάνω, σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο τραγικό όπως το περιγράφουν οι δημοσιογράφοι που ζουν για τέτοιες ειδήσεις και τρέφονται από το να σπέρνουν πανικό
Αφησε τους να φάνε το σανό που τους ταιζουν. Δε βλέπεις ότι γουστάρουν καταστροφολογια και μιζέρια;
Έρχεται το τέλος λέμε! Στα καταφύγια όλοι!
Το θέμα είναι η πάρα πολύ εύκολη μετάδοση του που μπορεί να τον καταστήσει κυριολεκτικά μάστιγα για τις περισσότερο ευπαθείς ομάδες... Συν το ότι εμφανίζει μετά από καιρό συμπτώματα και άρα είσαι τελείως ανυποψίαστος για το από ποιον μπορεί να κολλήσεις
Υπάρχουν δε και υποθέσεις για μετάδοση μέσω τροφίμων.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 24 Φεβ 2020, 22:07

Awesomatic έγραψε:
24 Φεβ 2020, 21:10
Highlander έγραψε:
24 Φεβ 2020, 20:49
Awesomatic έγραψε:
24 Φεβ 2020, 20:34
Oh boooomeeeers? :angelic-blueglow:
Greatest generation
Και δεν είναι αστείο
Γιατί δεν θα προλάβει να πάει στο συνέδριο ο Μπέρνι; :p2:
Γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 24 Φεβ 2020, 22:10

Εδώ και 20 μέρες πηγαινοερχόμουνα πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας γιατί είχα νοσηλευόμενη τη γιαγιά μου με λοίμωξη. Υπάρχει τρομερή έλλειψη προσωπικού. Νοσηλευτές και γιατροί κάνουν ότι μπορούν πραγματικά.
Δε μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί αν έχουμε εξάπλωση κορωνοϊού στη χώρα μας. Θα ζήσουμε τραγικές καταστάσεις. Ο Θεός βοηθός.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 24 Φεβ 2020, 22:13

GoBack έγραψε:
24 Φεβ 2020, 22:03
Η νομιζεις οτι θα χτισει ο κουλης τιποτα νοσοκομεια σαν τους κινεζους.
Κρίνοντας από προηγούμενη εμπειρία, θα έλεγα κοντέινερ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Fuerte
Phorum.gr user: petit_bourgeois

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fuerte » 24 Φεβ 2020, 22:13

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε:
24 Φεβ 2020, 21:51
η θωράκιση που λέγαμε ⬇️

Εικόνα
Ναι, μια χαρά τα λέει. Με τι ήθελες να σε θωρακίσει μάστορα, με την αόρατη ασπίδα που κρατάει μακριά τους ιούς;

σαν αμαρτία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σαν αμαρτία » 24 Φεβ 2020, 22:18

ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Φεβ 2020, 14:44
σαν αμαρτία έγραψε:
24 Φεβ 2020, 14:29
ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Φεβ 2020, 14:25
Σε κάθε περίπτωση παίδες, σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις φαίνεται καθαρά το πως κάποιες καταστάσεις τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν σε μπούμερανγκ. Γιατί είναι κάπως μονόπλευρο να μας φαίνεται ασφαλές ή βολικό να κόβονται οι επαφές με Ιταλία, να επιστρέφουν άρον άρον οι μαθητές από εκπαιδευτικό ταξίδι αλλά συγχρόνως να ανησυχούμε για το ότι ο ιός θα επιφέρει προβλήματα στον ελληνικό τουρισμό. Σαφώς και θα επιφέρει. Σ' αυτά τα θέματα δεν παίζουν ταμπελίτσες "αντιπυρηνικής ζώνης".

Αλλο ανησυχώ αλλο θεωρώ άδικο ρε τύπισσα, έλεος
Αντιπυρικη, οχι αντιπυρηνική ΛΟΛ
Μάλλον δεν έχεις ιδέα για την αποπυρηνικοποιημένη ζώνη της Δάφνης, κατεψυγμένε μαϊντανέ.

Οπότε, κάνε μου τη χάρη και ζήτα έλεος από τις ΛΟΛες και λοιπά φρούτα και ζαρζαβατικά.

Α τώρα εγινε αντιπυρηνικοποιημένη, χιχιχι

Κακό πραγμα η έλλειψη ψυχραιμιας, τυπισσα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος σαν αμαρτία την 24 Φεβ 2020, 22:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ορέστης 35 έγραψε:
10 Φεβ 2020, 22:38
Δε μ' αρεσουν τα γυμναστηρια. Θα επιστρεψω εκει που ανηκω. Στη μοναξια του βουνου.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 24 Φεβ 2020, 22:19

lonelyrider έγραψε:
24 Φεβ 2020, 22:10
Εδώ και 20 μέρες πηγαινοερχόμουνα πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας γιατί είχα νοσηλευόμενη τη γιαγιά μου με λοίμωξη. Υπάρχει τρομερή έλλειψη προσωπικού. Νοσηλευτές και γιατροί κάνουν ότι μπορούν πραγματικά.
Δε μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί αν έχουμε εξάπλωση κορωνοϊού στη χώρα μας. Θα ζήσουμε τραγικές καταστάσεις. Ο Θεός βοηθός.
Εγω μπορω να σκεφτω τι θα συμβει
Ειμαστε μεσα στις πιο προηγμενες χωρες του κοσμου και τα πραγματα θα ειναι πολυ χειροτερα για αρκετα δις συνανθρωπων μας
Επισης ειμαι σιγουρος πως θα ειμαστε για αλλη μια φορα με διαφορα οι μεγαλυτεροι κλαψιαρηδες
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 24 Φεβ 2020, 22:22

Ειλικρινα, ειναι η πρωτη φορα που νιωθω επικίνδυνα conspiracy theorist. Ουτε flat earth, ουτε 911 inside job, ουτε moon landing hoax. Αυτο που γίνεται στην Ιταλία δε μου κολλαει καθόλου με βαση τα δεδομένα. Εκτός αν τα πραγματα είναι πολυ χειροτερα απο οσο λενε, ή φοβούνται πχ οτι μπορει να εχει δεύτερη φαση που να είναι πιο θανατηφόρα κτλ, όπως με την ισπανική γρίπη. Αλλιώς θα αρχίσω να πιστεύω σε θεωρίες για δρακονιανους κτλ :a108:

σαν αμαρτία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σαν αμαρτία » 24 Φεβ 2020, 22:23

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
24 Φεβ 2020, 22:19
lonelyrider έγραψε:
24 Φεβ 2020, 22:10
Εγω μπορω να σκεφτω τι θα συμβει
Ειμαστε μεσα στις πιο προηγμενες χωρες του κοσμου και τα πραγματα θα ειναι πολυ χειροτερα για αρκετα δις συνανθρωπων μας
Επισης ειμαι σιγουρος πως θα ειμαστε για αλλη μια φορα με διαφορα οι μεγαλυτεροι κλαψιαρηδες

Αρα μας λες με αλλα λογια, οτι την έχουμε κατσει την βάρκα αλλα η βάρκα είναι προηγμενης τεχνολογίας, θα βυθιστει και με στυλ, και επίσης και άλλες βάρκες θα μπατάρουν στο λιμάνι αλλα λόγω βουδιστικων ή προτεσταντικων αντιληψεων θα το κάνουν πιο σιωπηλά. Πολυ χρήσιμες παρατηρήσεις, Γιάννη
Ορέστης 35 έγραψε:
10 Φεβ 2020, 22:38
Δε μ' αρεσουν τα γυμναστηρια. Θα επιστρεψω εκει που ανηκω. Στη μοναξια του βουνου.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 24 Φεβ 2020, 22:24

EKPLIKTIKOS έγραψε:
24 Φεβ 2020, 22:22
Ειλικρινα, ειναι η πρωτη φορα που νιωθω επικίνδυνα conspiracy theorist. Ουτε flat earth, ουτε 911 inside job, ουτε moon landing hoax. Αυτο που γίνεται στην Ιταλία δε μου κολλαει καθόλου με βαση τα δεδομένα. Εκτός αν τα πραγματα είναι πολυ χειροτερα απο οσο λενε, ή φοβούνται πχ οτι μπορει να εχει δεύτερη φαση που να είναι πιο θανατηφόρα κτλ, όπως με την ισπανική γρίπη. Αλλιώς θα αρχίσω να πιστεύω σε θεωρίες για δρακονιανους κτλ :a108:
Ότι όλοι παίρνουν υπερβολικά μέτρα;
Δεν ξέρω αν χρειάζεται συνομωσία, ήδη εδώ μέσα κοντεύει να σχηματιστεί mob υπέρ της επιβολής τους.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 24 Φεβ 2020, 22:26

stergiosbik έγραψε:
23 Φεβ 2020, 22:48
Εντος ολιγου θα εχω νεα απο εργαζομενο στη Novartis στην Ιταλια.
Κατι για ετοιμο εμβολιο ειπε αλλα δεν το καταλαβα καλα.Θα ζητησω περισσοτερες πληροφοριες και θα επανελθω μολις μαθω.
Λοιπον.
Το εμβολιο ειναι σχεδον ετοιμο.
Επισης ειπε οτι ολος αυτος ο ντορος γινεται κυριως για οικονομικους λογους ενω στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει λογος για τον τοσο πανικο.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 24 Φεβ 2020, 22:28

Fuerte έγραψε:
24 Φεβ 2020, 22:13
Ναι, μια χαρά τα λέει. Με τι ήθελες να σε θωρακίσει μάστορα, με την αόρατη ασπίδα που κρατάει μακριά τους ιούς;
Το βίντεο πάντως λέει μπούρδες. Λέει να ανοίξεις την βρύση και να βρέξεις τα χέρια σου. Η κοπέλα στο βίντεο ανοίγει την βρύση με το χέρι της (τα μικρόβια κάθονται στην βρύση). Μετά βάλτε σαπούνι. Η κοπέλα πατάει το σαπούνι με το βρεγμένο χέρι της (τα μικρόβια γαμωκάθονται στην αντλία). Μετά λέει τρίψτε έτσι και τρίψτε αλλιώς και τρίψτε παραλλιώς. Οκέι. Το τρίψιμο με το σαπούνι είναι σημαντικό. Πολύ πιο σημαντικό όμως είναι να ξεπλύνεις με άφθονο νερό, γιατί βασικά αυτό αφαιρεί τα μικρόβια. Το σαπούνι απλώς βοηθάει να κολλήσουν τα μικρόβια πάνω του. Η κοπέλα ανοίγει την βρύση με τα λερωμένα χέρια της (τα μικρόβια κάνουν πάρτι πάνω στην βρύση) και ρίχνει μια υποτυπώδη ποσότητα νερού στα χέρια της. Καμμιά έμφαση στην διάρκεια και ποσότητα νερού (ξέπλυμα για μισό λεπτό κατά τον ΠΟΥ).

Κατόπιν λέει να σκουπίσουμε τα χέρια μας σε χειροπετσέτα, που ως γνωστόν όλοι έχουμε στα σπίτια μας. Not. Μετά λέει να κλείσουμε την βρύση με την βρεγμένη χειροπετσέτα. Τα μικρόβια κάνουν πάρτι και στην χειροπετσέτα και στην βρύση και επιστρέφουν στα ωραία χέρια σας.

Δεν λέω, καλή προσπάθεια. Θα μπορούσε να είναι χειρότερα. Αν μου δώσεις 45 μέρες, ίσως σκεφτώ πώς θα μπορούσε να είναι χειρότερο το βίντεο.

Χρησιμότερο θα ήταν να πληροφορούσε πως όταν βήχουμε δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το χέρι μας για να μπλοκάρουμε τα σταγονίδια, αλλά το εσωτερικό του αγκώνα μας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 24 Φεβ 2020, 22:28

EKPLIKTIKOS έγραψε:
24 Φεβ 2020, 22:22
Τι ακριβώς σου κάνει εντύπωση; Ο ιός ναι μεν δεν είναι φοβερά θανατηφόρος, αλλά αν νοσήσει τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού τα κρεβάτια στα νοσοκομεία δεν επαρκούν. Δεν είναι περίεργο που παίρνονται αυτά τα μέτρα.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 24 Φεβ 2020, 22:29

stergiosbik έγραψε:
24 Φεβ 2020, 22:26

Εντος ολιγου θα εχω νεα απο εργαζομενο στη Novartis στην Ιταλια.

Λοιπον.
Το εμβολιο ειναι σχεδον ετοιμο.
Εικόνα
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών