θα το κανει η λογικη. ειναι ανικητη.Otto Weininger έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:39Όχι αδερφέ.Ασέβαστος έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:32απλως να καταργηθει.Otto Weininger έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:26
Το μάθημα των θρησκευτικών θα έπρεπε να αλλάξει και να είναι πολύ πιο ουσιαστικό.
Δεν κατήργησαν την θρησκεία μας οι Τούρκοι με 400 χρόνια σκλαβια.
Θαρρείς πως θα το κάνουν οι άθεοι;
Να νηστέψετε.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Να νηστέψετε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Otto Weininger
Η λογική δεν εναντιώνεται στο Θείο. Μπερδεύεις την πίστη με την γνώση.
Γενικά πολλά μπερδεύεις επειδή δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με το ζήτημα.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Υδράργυρος
Οι τουρκοι καθολου δεν προσπαθησαν να καταργησουν τη θρησκεια. Ισα ισα την ενισχυσαν για να καθονται οι ραγιαδες ησυχοι. Δες ποσα μοναστηρια χτιστηκαν και γιγαντωθηκαν επι τουρκοκρατιας. Με οθωμανικα φιρμανια διεκδικουν σημερα οικοπεδα τα μοναστηρια. Ετσι ειναι οι διωκομενοι;Otto Weininger έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:39Όχι αδερφέ.Ασέβαστος έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:32απλως να καταργηθει.Otto Weininger έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:26
Το μάθημα των θρησκευτικών θα έπρεπε να αλλάξει και να είναι πολύ πιο ουσιαστικό.
- Otto Weininger
Άσχετο, τελικά πως ήταν η σχολή Ξιφασκίας που έλεγες;Υδράργυρος έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 11:21Οι τουρκοι καθολου δεν προσπαθησαν να καταργησουν τη θρησκεια. Ισα ισα την ενισχυσαν για να καθονται οι ραγιαδες ησυχοι. Δες ποσα μοναστηρια χτιστηκαν και γιγαντωθηκαν επι τουρκοκρατιας. Με οθωμανικα φιρμανια διεκδικουν σημερα οικοπεδα τα μοναστηρια. Ετσι ειναι οι διωκομενοι;Otto Weininger έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:39Όχι αδερφέ.
Ξεκίνησες;
- blackpaint
με εκπλησσει πως μπορεις να συνδυαζεις τις χριστιανικες αρετες (αγαπη, συγχωρεση, ελεημοσυνη) με την μισανθρωπια και τον σαδισμο.Otto Weininger έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:39Όχι αδερφέ.Ασέβαστος έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:32απλως να καταργηθει.Otto Weininger έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:26
- Otto Weininger
Μισάνθρωπος εγώ; Σε καμία περίπτωση. Στα συντροφιά σου ψάξε και σε όσους πληρώνονται για να "νοιάζονται".blackpaint έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 11:40με εκπλησσει πως μπορεις να συνδυαζεις τις χριστιανικες αρετες (αγαπη, συγχωρεση, ελεημοσυνη) με την μισανθρωπια και τον σαδισμο.Otto Weininger έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:39Όχι αδερφέ.
Τώρα το σαδιστής πάλι, δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει.
το θειο εναντιωνεται στη λογικη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
- Otto Weininger
Πολλά πράγματα εναντιωνονταν στην λογική παλαιότερα.
Και πολλά εναντιώνονται ακόμα. Δεν σημαίνει τίποτα.
Κάποτε, το να πετάνε 100 τόνοι λαμαρίνας στον αέρα ήταν ενάντια στην λογική.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Όταν νηστεύουμε, δε νηστεύουμε μόνον από τροφή ή ποτό, αλλά γενικώς από τα πάθη και τα του κόσμου και φυσικά και κυρίως προσευχόμαστε συνάμα. Δεν είναι η νηστεία μας μόνον μία, τρόπον τινά, θυσία στον Θεό ή μνήμη π.χ. των παθών Του· η νηστεία μαζί με την προσευχή, τη μελέτη της Αγίας Γραφής και των Πατέρων και τον στοχασμό, μας αποκαλύπτει πως λειτουργούν οι αισθήσεις, ο αισθητός κόσμος και ο βδελυρός κύριός του, τις γελοίες μεθόδους του και την κακία του... όλα μας τα αποκαλύπτει και μας διδάσκει. Όταν δεν γίνεται μηχανιστικά και δουλικά βέβαια, αλλά ελεύθερα και με πίστη.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
+1Otto Weininger έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:39Όχι αδερφέ.Ασέβαστος έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:32απλως να καταργηθει.Otto Weininger έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:26
οποιος δεν θελει το παιδι του να διδασκεται το μαθημα,απλα το δηλωνει,γινεται δεκαετιες τωρα
Άμα ξέρεις καλύτερα από τον Πνευματικό μου, μπράβο σου. Εσύ, κάνει καλογερική Νηστεία, μόνο με όσπρια.Gewponos90 έγραψε: ↑24 Φεβ 2020, 21:38Ε ε φίλε άμα δεν κόψεις τα θαλασσινά δεν κάνεις δουλειά στην ψυχή σου. Και εγώ ο άθεος, άμα μου φέρνεις γαριδες, χταπόδια, αστακούς, καλαμαράκια νηστεύω για έναν χρόνο και δεν κανω και κανένα κατόρθωμα. Το κάνω άνετα.για έναν χρόνο λέμε. Όχι για 40 μερες

Ordem e Progresso.
- hellegennes
Είναι τόσο αδύναμη η θρησκεία σας που χρειάζεται να την επιβάλλει το κράτος για να μην εξαφανιστεί;Otto Weininger έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:39Όχι αδερφέ.Ασέβαστος έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:32απλως να καταργηθει.Otto Weininger έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:26
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Otto Weininger
Άσχετο.hellegennes έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 19:55Είναι τόσο αδύναμη η θρησκεία σας που χρειάζεται να την επιβάλλει το κράτος για να μην εξαφανιστεί;Otto Weininger έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:39Όχι αδερφέ.
Ο Χριστός έκανε βασίλειο χωρίς να έχει βασίλειο(εδώ)Τόσοι ακολουθοιhellegennes έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 19:55Είναι τόσο αδύναμη η θρησκεία σας που χρειάζεται να την επιβάλλει το κράτος για να μην εξαφανιστεί;Otto Weininger έγραψε: ↑25 Φεβ 2020, 10:39Όχι αδερφέ.
Πατήρ Κ.Β
Αυτό πως έγινε;
Ας είναι και κλαδιά παρακλάδια πχ πιστεύουν στο Χριστό κι όχι στη Παναγία
Ειλικρινά δε το χωράει το μυαλό μου
Έχει κράτος βασίλειο εδώ δλ
Εσυ λες το άλλο κράτος