ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ , ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ...

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Re: ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ , ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 27 Φεβ 2020, 09:12

Jimmy81 έγραψε:
27 Φεβ 2020, 05:35

Αφού η Ελλάδα έχει υπογράψει και επικυρώσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας που λέει ότι ο εναέριος χώρος αντιστοιχεί στα χωρικά ύδατα, πώς ακριβώς προδίδει τη χώρα ο ναύαρχος?
Αμφισβητόντας τον... Ο τύπος υπσοτηρίζει την προπαγάνδα του Ερντογάν και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας.

run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 27 Φεβ 2020, 09:14

για τα μπρόκολα
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 27 Φεβ 2020, 09:24

Εγώ πάντως εαν ποτέ τύχαινε να είμαι σε κάποιο μαγαζί στο οποίο θα ήταν κι αυτός, θα αποχωρούσα και θα εξηγούσα πως δεν μπορώ να συνυπάρχω μαζί του στο ίδιο μαγαζί. Εαν ήμαστε στο 2011 και ήταν βουλευτής και ψήφιζε κόψιμο μνημονίων, θα το 'καναν πολλοί περισσότεροι.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 27 Φεβ 2020, 09:38

Μια μικρη παρατηρηση
Οι στρατιωτικοι λειτουργουν οχι σαν φανατισμενοι ιδεολογοι αλλα σαν τεχνοκρατες οσον αφορα την διεξαγωγη ενος πολεμου η για την υπερασπιση των συμφεροντων της χωρας
Και αυτο το καθηκον απαιτει ψυχραιμη και εργαστηριακη λογικη , οχι ιδεολογικες συναισθηματικες εξαρσεις
Καθε μετριοπαθη ψυχραιμη λογικη , αντιμετωπιζεται ως μειοδοσια ..

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 27 Φεβ 2020, 09:41

Golden Age έγραψε:
27 Φεβ 2020, 09:24
Εγώ πάντως εαν ποτέ τύχαινε να είμαι σε κάποιο μαγαζί στο οποίο θα ήταν κι αυτός, θα αποχωρούσα και θα εξηγούσα πως δεν μπορώ να συνυπάρχω μαζί του στο ίδιο μαγαζί. Εαν ήμαστε στο 2011 και ήταν βουλευτής και ψήφιζε κόψιμο μνημονίων, θα το 'καναν πολλοί περισσότεροι.
Οσο φανατισμενος εθνικιστης και εαν εισαι σαν ατομο σε προσωπικο επιπεδο , οταν θα βρεθεις ως ...υπουργος εξωτερικων σε διαπραγματευσεις με τους ομολογους σου των αντιπαλων χωρων , η ως στρατηγος με τον στρατο σου απεναντι στον εχθρικο στρατο , εκει μετραει η διαφορα ισχυος σε διπλωματικο η στρατιωτικο επιπεδο
Οι φανατισμενες ιδεολογικες ρητοριες ειναι για εσωτερικη παντοτε κατταναλωση .. :D

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 27 Φεβ 2020, 09:44

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
27 Φεβ 2020, 09:41
Golden Age έγραψε:
Οσο φανατισμενος εθνικιστης και εαν εισαι σαν ατομο σε προσωπικο επιπεδο , οταν θα βρεθεις ως ...υπουργος εξωτερικων σε διαπραγματευσεις με τους ομολογους σου των αντιπαλων χωρων , η ως στρατηγος με τον στρατο σου απεναντι στον εχθρικο στρατο , εκει μετραει η διαφορα ισχυος σε διπλωματικο η στρατιωτικο επιπεδο
Οι φανατισμενες ιδεολογικες ρητοριες ειναι για εσωτερικη παντοτε κατταναλωση .. :D
Άλλο διαφορά ισχύος, άλλο είμαι πρώην ανώτατος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων και κάνω προπαγάνμδα κατα της χώρας μου σε δημοσιογραφικό μέσο χώρας που έχει συνοριακές διεκδικήσεις απο τη χώρα μου.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 27 Φεβ 2020, 10:00

Golden Age έγραψε:
27 Φεβ 2020, 09:44
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
27 Φεβ 2020, 09:41
Golden Age έγραψε:
Άλλο διαφορά ισχύος, άλλο είμαι πρώην ανώτατος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων και κάνω προπαγάνμδα κατα της χώρας μου σε δημοσιογραφικό μέσο χώρας που έχει συνοριακές διεκδικήσεις απο τη χώρα μου.
Ειναι προπαγανδα κατα της χωρας του ; Συμφωνα παντοτε με τις αντιληψεις του κυριαρχου πολιτικου συστηματος της χωρας ;
Οπως εχω γραψει και αλλου , η εθνικη προδοσια ως νομικο αδικημα ειναι τελειως συγκεκριμενα πραγματα βαση της ελληνικης νομοθεσιας .

Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 » 27 Φεβ 2020, 15:51

Jimmy81 έγραψε:
27 Φεβ 2020, 05:35
Golden Age έγραψε:
27 Φεβ 2020, 03:56
Jimmy81 έγραψε:
27 Φεβ 2020, 02:23
Τον είδα και σε μια συνέντευξή του στο Militaire. Συμπαθητικός άνθρωπος και ρεαλιστής. Το να αναγνωρίζεις ότι η Τουρκία είναι σημαντική δύναμη στην περιοχή δεν είναι προδοσία.
Το να αμφισβητείς τα ελληνικά σύνορα όμως είναι. Τον τύπο τον θυμάμαι καλά απο την περασμένη δεκαετία, που έκανε παρέλαση στα κανάλια και αμφισβητούσε την ελληνική εθνική κυριαρχία. Μιλάμε για άτομο που έδωε συνέντευη σε τουρκικό μέσο και αμφισβητεί τα ελληνικά σύνορα. Και δεν είναι κανένας πολίτης... Είναι πρώην Α/ΓΕΝ...
Θύμισέ μου λίγο ποια ακριβώς ελληνικά σύνορα αμφισβητούσε? Αυτά για τον εναέριο χώρο? Επίσης με βάση ποιο νόμο πρέπει να κατηγορηθεί ως προδότης?

Απ' ό,τι βλέπω η προδοσία εμπίπτει σε συγκεκριμένους νόμους του κράτους που δεν πιάνουν τον φίλτατο ναύαρχο.

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofor ... i-prodosia
https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofor ... is-eshatis

Αν αναφέρεσαι στον εναέριο χώρο θυμίζω ότι υπάρχει ένα άρθρο στο Σύνταγμά μας που αναγνωρίζει την ισχύ των διεθνών συμβάσεων.

https://el.wikisource.org/wiki/%CE%A3%C ... E%B1%CF%82
Άρθρο 28
1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

Αφού η Ελλάδα έχει υπογράψει και επικυρώσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας που λέει ότι ο εναέριος χώρος αντιστοιχεί στα χωρικά ύδατα, πώς ακριβώς προδίδει τη χώρα ο ναύαρχος?
Αυτό που έβαλες δεν λέει ότι "ο εναέριος χώρος αντιστοιχεί στα χωρικά ύδατα".
Σαν Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει ότι: "Η κυριαρχία αυτή εκτείνεται και στον εναέριο χώρο πάνω από την χωρική θάλασσα".
Δεν προκαλεί όμως καμία δέσμευση ως προς την επέκταση του εναερίου χώρου πέραν της χωρικής θάλασσας...
Yippie Kay Yay

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 28 Φεβ 2020, 05:38

Δεν το λέει όπως ακριβώς το έγραψα αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το πιο λογικό συμπέρασμα. Δηλαδή η σύμβαση δίνει στο παράκτιο κράτος το δικαίωμα να καθορίσει τα χωρικά του ύδατα στα οποία έχει κυριαρχία και στη συνέχεια η κυριαρχία αυτή εκτείνεται και στον αέρα πάνω από τα χωρικά ύδατα. Σα να τραβάει δηλαδή μια νοητή γραμμή από κάτω προς τα πάνω χωρίς παρέκκλιση (ή αναφορά σε παρέκκλιση). Εν πάσει περιπτώσει θα μπορούσε να είχε διευκρινιστεί καλύτερα και γι' αυτό πιστεύω είναι σημαντικό να βρούμε τι ισχύει και σε άλλα κράτη.

Βρήκα ένα ακόμα "αιρετικό" άρθρο πάνω στο θέμα. Παρότι ο συντάκτης του θεωρείται "αμφιλεγόμενος" έχοντας προκαλέσει ποικίλα σχόλια στο παρελθόν, εν τούτοις φέρνει κάποια ντοκουμέντα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
https://www.efsyn.gr/themata/fantasma-t ... s-me-milia

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών