Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Re: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 29 Φεβ 2020, 08:42

hellegennes έγραψε:
28 Φεβ 2020, 23:38
perseus έγραψε:
28 Φεβ 2020, 20:16
Namrail έγραψε:
28 Φεβ 2020, 14:46
Έβλεπα κάτι μπουμερς νωρίτερα στο σούπερ μάρκετ να εχουν αγοράσει τόσα προϊόντα που θα τους φτασουν για όσο διαρκέσει το προσδόκιμο ζωής τους.

Η γριά στοιβαζε ψωμί του τοστ μέσα στο καρότσι και ενώ είχε φτάσει τα 10 τεμάχια ακούω το γέρο να λέει "βάλε και άλλα μη τα λυπάσαι". Γαμημενοι μπουμερς
σκεφτηκες οτι μπορει να ψωνιζουν για 2-3 οικογενειες.
οχι βεβαια.
Σήμερα πελάτης μου παρήγγειλε 150 κιλά ρύζι. Βέβαια αυτός από τα CC και μετά το κάνει αυτό. Τον προηγούμενο μήνα πήρε 100 κιλά φασόλια (αληθινές ποσότητες, όχι υπερβολή). Την προηγούμενη εβδομάδα πήρε 50 κιλά φιστίκια.
Θεούλης :lol::blm:

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 29 Φεβ 2020, 09:06

Θεωρω καλο το οτι κολλησαν κορονοιο μαθητες του Κολλεγιου Αθηνων, διοτι ετσι να ενεργοποιηθουν με καλυτερο και ταχυτερο τροπο τα αντανακλαστικα των αρχων.
Υπο την εννοια οτι ισχυροι ανθρωποι της ελληνικης "ελιτ" θα πιεσουν προς τη σωστη κατευθυνση.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Φεβ 2020, 10:03

Προσωπικά τα έχω πάρει πολύ άσχημα με τους άχρηστους που αποφασίζουν εδώ.

Βγαίνει πριν 2 μέρες ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ, ο Γκεμπρεγέσους, και λέει «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Εάν ενεργήσετε τώρα με επιθετικό τρόπο, θα μπορέσετε να περιορίσετε αυτόν τον κοροναϊό. Η συμβουλή μου είναι να ενεργήσετε ταχέως».

Και οι ηλίθιοι εδώ στην κοσμάρα τους! Έρχεται γκρουπ από το Λονδίνο με κρούσματα και οι πιθανότητες να υπάρχουν ασθενείς ανάμεσά τους είναι μεγάλες καθώς ξέρουμε ήδη ότι η μητέρα μιας μαθήτριας έχει νοσήσει. Και αντί να τους θέσουν σε καραντίνα άμεσα τους στέλνουν στα σπίτια τους και τους ζητάνε με δική τους πρωτοβουλία να πάνε την άλλη μέρα σε νοσοκομείο. Γιατί τόση χαλαρότητα; Νέοι άνθρωποι είναι και προφανώς θα ταλαιπωρηθούν λίγο αλλά η ταλαιπωρία θα είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που θα τραβήξει το λεκανοπέδιο αν ξεφύγει η κατάσταση. Με πολύ απλό και σχετικά οικονομικό τρόπο απομακρύνεις μια ομάδα ανθρώπων, την ελέγχεις, αποστειρώνεις και ό,τι έχει έρθει σε επαφή και σε λίγες μέρες τους στέλνεις σπίτια τους μετά από έλεγχο και όλα καλά. Τώρα ρισκάρεις να ξεφύγει η κατάσταση και να αρρωστήσουν και κάποιοι από το οικογενειακό περιβάλλον τους που μπορεί να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Δεν καταλαβαίνω με τίποτα μια τέτοια ενέργεια. Και αν στην περίπτωση των επισκεπτών από Ιταλία μου λέγατε ότι δεν είναι δυνατόν να θέσεις σε περιορισμό τόσα άτομα, εδώ δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία.

Να 'μαστε ξηγημένοι. Αν γίνει αιτία αυτή η απερισκεψία και ξεφύγει η κατάσταση, θα ανοίγω κάθε μέρα νήματα εδώ ζητώντας να ξεκουμπιστούν ο Κικίλιας και ο οποιοσδήποτε άλλος ήταν αρμόδιος και να φύγουν. Χειρότερος και από το πήζον μποτ θα γίνω.

bolek

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bolek » 29 Φεβ 2020, 10:09

Στύγιος έγραψε:
29 Φεβ 2020, 08:42
hellegennes έγραψε:
perseus έγραψε:
28 Φεβ 2020, 20:16

σκεφτηκες οτι μπορει να ψωνιζουν για 2-3 οικογενειες.
οχι βεβαια.
Σήμερα πελάτης μου παρήγγειλε 150 κιλά ρύζι. Βέβαια αυτός από τα CC και μετά το κάνει αυτό. Τον προηγούμενο μήνα πήρε 100 κιλά φασόλια (αληθινές ποσότητες, όχι υπερβολή). Την προηγούμενη εβδομάδα πήρε 50 κιλά φιστίκια.
:p2: που το παραξενο;
αλλοι μαζευουν δις και τα φυλανε στις τραπεζες και στα θυσαυροφυλακια τους.

εγω εχω μαζεψει αρκετα γραμματοσημα.....................

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 29 Φεβ 2020, 10:10

ST48410 έγραψε:
29 Φεβ 2020, 10:03

Βγαίνει πριν 2 μέρες ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ, ο Γκεμπρεγέσους, και λέει «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Εάν ενεργήσετε τώρα με επιθετικό τρόπο, θα μπορέσετε να περιορίσετε αυτόν τον κοροναϊό. Η συμβουλή μου είναι να ενεργήσετε ταχέως».

Και οι ηλίθιοι εδώ στην κοσμάρα τους! Έρχεται γκρουπ από το Λονδίνο με κρούσματα και οι πιθανότητες να υπάρχουν ασθενείς ανάμεσά τους είναι μεγάλες καθώς ξέρουμε ήδη ότι η μητέρα μιας μαθήτριας έχει νοσήσει. Και αντί να τους θέσουν σε καραντίνα άμεσα τους στέλνουν στα σπίτια τους και τους ζητάνε με δική τους πρωτοβουλία να πάνε την άλλη μέρα σε νοσοκομείο. Γιατί τόση χαλαρότητα; Νέοι άνθρωποι είναι και προφανώς θα ταλαιπωρηθούν λίγο αλλά η ταλαιπωρία θα είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που θα τραβήξει το λεκανοπέδιο αν ξεφύγει η κατάσταση. Με πολύ απλό και σχετικά οικονομικό τρόπο απομακρύνεις μια ομάδα ανθρώπων, την ελέγχεις, αποστειρώνεις και ό,τι έχει έρθει σε επαφή και σε λίγες μέρες τους στέλνεις σπίτια τους μετά από έλεγχο και όλα καλά. Τώρα ρισκάρεις να ξεφύγει η κατάσταση και να αρρωστήσουν και κάποιοι από το οικογενειακό περιβάλλον τους που μπορεί να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Δεν καταλαβαίνω με τίποτα μια τέτοια ενέργεια. Και αν στην περίπτωση των επισκεπτών από Ιταλία μου λέγατε ότι δεν είναι δυνατόν να θέσεις σε περιορισμό τόσα άτομα, εδώ δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία.

Να 'μαστε ξηγημένοι. Αν γίνει αιτία αυτή η απερισκεψία και ξεφύγει η κατάσταση, θα ανοίγω κάθε μέρα νήματα εδώ ζητώντας να ξεκουμπιστούν ο Κικίλιας και ο οποιοσδήποτε άλλος ήταν αρμόδιος και να φύγουν. Χειρότερος και από το πήζον μποτ θα γίνω.
Εσύ τι γνώμη έχεις για το αυστριακό κράτος?

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Φεβ 2020, 10:11

bolek έγραψε:
29 Φεβ 2020, 10:09
Στύγιος έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Αυτός θα πρέπει να έχει δώσει πολλά λεφτά σε σχετική υποδομή. Δεν θα μπορεί να τρέφεται μόνο με όσπρια και ζυμαρικά. Θα έχει στοκάρει και κρέας. Άρα θέλει μεγάλους καταψύκτες και προφανώς UPS και γεννήτριες για να μη του χαλάσουν τα πράγματα σε μια τυχαία διακοπή ρεύματος.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Φεβ 2020, 10:16

Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι Αυστριακοί. Δεν έχουμε τα φράγκα που τους περισσεύουν για να ρισκάρουμε ξέσπασμα επιδημίας εδώ.
Είδαμε στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου τι ακριβώς χρειάζεται για να αντιμετωπισθεί στο επίκεντρο της διάδοσης και τι στις περιφερειακές πόλεις. Είδαμε και τι συμβαίνει στην Ιταλία που είναι ομοίως χαλαροί με εμάς. Δεν θα ανακαλύπτουμε την Αμερική κάθε φορά ούτε θα παίζουμε παιχνίδια πολιτικής σκοπιμότητας με τόσο σοβαρό θέμα.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 29 Φεβ 2020, 10:19

Εικόνα
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 29 Φεβ 2020, 10:29

ST48410 έγραψε:

Και οι ηλίθιοι εδώ στην κοσμάρα τους!
Μην τρελαίνεσαι φιλε, δεν γίνονται μόνο εδώ τα κουλά. Στην Ιταλία είχαν αφήσει τύπο με τον ιό να σουλατσαρει επί μία βδομάδα στο νοσοκομείο και τελικά τους κόλλησε όλους μέχρι να πάρουν χαμπάρι τι παίζει.

Στύγιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 29 Φεβ 2020, 10:32

Beria έγραψε:
29 Φεβ 2020, 10:19
Εικόνα
:smt005::smt005:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 29 Φεβ 2020, 10:32

ST48410 έγραψε:
29 Φεβ 2020, 10:11
bolek έγραψε:
29 Φεβ 2020, 10:09
Στύγιος έγραψε:

Αυτός θα πρέπει να έχει δώσει πολλά λεφτά σε σχετική υποδομή. Δεν θα μπορεί να τρέφεται μόνο με όσπρια και ζυμαρικά. Θα έχει στοκάρει και κρέας. Άρα θέλει μεγάλους καταψύκτες και προφανώς UPS και γεννήτριες για να μη του χαλάσουν τα πράγματα σε μια τυχαία διακοπή ρεύματος.
ο καλυτερος τροπος να στοκαρεις κρεας, ειναι στη ζωντανη του μορφη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Στύγιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 29 Φεβ 2020, 10:33

Προτείνω υποχρεωτικό εγκλεισμό των αντικαπνιστών σε μαγαζιά και κλειστούς χώρους συνάθροισης. :smt077

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 29 Φεβ 2020, 10:34

ST48410 έγραψε:

Τα ίδια έλεγα κι εγώ αλλά μετά είδα την αφασία με την οποία το αντιμετωπίζουν οι συντοπίτες μου και έβγαλα το συμπέρασμα ότι έχουμε τα μέτρα που μας αξίζουν.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Φεβ 2020, 10:36

Namrail έγραψε:
29 Φεβ 2020, 10:29
ST48410 έγραψε:

Και οι ηλίθιοι εδώ στην κοσμάρα τους!
Μην τρελαίνεσαι φιλε, δεν γίνονται μόνο εδώ τα κουλά. Στην Ιταλία είχαν αφήσει τύπο με τον ιό να σουλατσαρει επί μία βδομάδα στο νοσοκομείο και τελικά τους κόλλησε όλους μέχρι να πάρουν χαμπάρι τι παίζει.
και 10 μέρες μετά κοντεύουν τα 900 κρούσματα. Πρέπει να γίνει κι εδώ για να σοβαρευτούμε; Αν δεν προλάβει να φτιάξει ο καιρός και να περιοριστεί η μετάδοση θα κινδυνέψει θα δούμε τρελά νούμερα ανεργίας σε μερικούς μήνες.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Φεβ 2020, 10:38

Ασέβαστος έγραψε:
29 Φεβ 2020, 10:32
ο καλυτερος τροπος να στοκαρεις κρεας, ειναι στη ζωντανη του μορφη.
Ποιος διαθέτει χώρους και χρόνο για κάτι τέτοιο μέσα στις μεγαλουπόλεις; Και ποιος ξέρει να σφάζει, να γδέρνει κλπ. Δεν είναι για όλους αυτό. Ενας μεγάλος καταψύκτης είναι κάτι πολύ πιο προσιτό.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών