Και τους προσφέρουμε εκ προοιμίου δικαιώματα στην ΑΟΖ μας, σε σχέση με άλλες χώρες που θα μπορούσαν και εκείνες να το διεκδικήσουν (Κόσοβο).argouen έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 20:43κι όλα αυτά γιατί?poeta έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 20:34Επειδή τα Σκόπια περιγράφονται ως ένα "περίκλειστο κράτος", η Συμφωνία θέλει να ενεργοποιήσει τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Με απλά λόγια η Ελλάδα θα προσφέρει στα Σκόπια μια πρόσβαση στο Αιγαίο, τόσο απλά. Έχει ενδιαφέρον επίσης το γεγονός ότι μια χώρα που έχει ένα 25% πληθυσμό αλβανικής καταγωγής δεν περιορίζεται στην Αλβανία για πρόσβαση στην Αδριατική αλλά προσπαθεί να έχει ένα άνοιγμα μέσω της Ελλάδας. Αυτό κι αν είναι μια οικονομική αξιοποίηση της ΑΟΖ μας. Πάντως μόνο στο κείμενο της Συμφωνίας υπάρχει τέτοια αναφορά ποτέ πριν δεν υπήρξε αναφορά για αυτό το θέμα. Μάλλον θεωρούσαν οι διαπραγματευτές ότι δεν ήταν τόσο σημαντικό να το μάθει ο ελληνικός λαός.
Υπογράφουμε - αναγνωριζουμε ανιστόρητο ψευδοόνομα , βουλγαρογλωσσα, ψευτοεθνότητα, δινουμε εισητηριο για νατο, εε και πρόσβαση σε αιγαίο ΓΙΑΤΙ?
ένα επιχείρημα σοβαρό δεν ακούσαμε, ένα
Είναι σαν την πρώτη υποθήκη που υπογράφεις στο διαμέρισμά σου υπέρ της Τράπεζας που σου έχει χορηγήσει στεγαστικό δάνειο.
Δίνουμε στα Σκόπια προνόμια σαν να έχουμε ηττηθεί σε πόλεμο. Αλλά και στη Συνθήκη της Λωζάννης που είχαμε προηγουμένως ηττηθεί από την Τουρκία δεν της είχαμε δώσει προτιμησιακά δικαιώματα.