Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση είναι να μην χυθεί αίμα, μια εκατόμβη θα μας στερούσε το ηθικό πλεονέκτημα κι ας κάβλωναν οι ναζί. Δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες, μάνικες και -πολύ σωστά- ΄σε καμία περίπτωση εξέταση ασύλου για όποιον συλληφθεί σε ντου.
Σωστό. Με την ανακοίνωση της άσκησης με πραγματικά πυρά δίνεται και περιθώριο λάθους. Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι διεθνώς έχουμε στήριξη και αυτή θα πρέπει να μην αμαυρωθεί. Το ερώτημα είναι τι γίνεται σε αναμενόμενο ομαδικό ντού. Την κορύφωση της έντασης μάλλον δεν την έχουμε δει ακόμη.
Πάντως, χωρίς τουρκική υποστήριξη, δύσκολα θα μπορέσουν όλοι αυτοί να μείνουν στα σύνορα για πολλές μέρες. Η Τουρκία δεν μπορεί να τους υποστηρίζει πολύ και επ' αόριστον γιατί η διεθνείς δυσαρέσκεια θα μεγαλώνει. Το παιχνίδι όλο είναι ποιος θα αντέξει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Belisarius την 01 Μαρ 2020, 23:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
αυτός που έρχεται με βάρκα μέσα στην καταιγίδα ή με χαλασμένη μηχανή βάζει τον εαυτό του σε μια ευάλωτη θέση, δε μπορείς να τον αφήσεις να πνιγεί, θα τον μαζέψεις, ΟΚ κατάχρηση και συναισθηματικός εκβιασμός είναι συνήθως αλλά τι να κάνουμε οι άνθρωποι στη θάλασσα έχουν δικαίωμα να σώζονται και βλέπουμε μετά.
Από την άλλη αυτός που παίρνει το λεωφορείο ή το ταξί και πάει στη χερσαία μεθοριακή διάβαση και βλέποντάς την κλειστή κάνει ντου μαζί με εκατοντάδες άλλους για να περάσει με το έτσι θέλω δεν είναι καθόλου ευάλωτος, είναι θρασύτατος. Η επίθεση σε όργανα της τάξης και στρατιώτες για να περάσεις διεθνή σύνορα με το μπουλούκι σου (και μάλιστα ενώ ήσουν αραχτός στην Πόλη, όχι με τίποτα γενοκτόνους να σε πυροβολάνε) δεν είναι απλή παρατυπία, είναι έγκλημα. Περιμένετε αυτός να σεβαστεί τον παραμικρό νόμο τη στιγμή που η πρώτη του αντίδραση πριν καν μπει στη χώρα είναι να προσπαθήσει να κάψει μπάτσους για να μπουκάρει; Τι νομίζει ότι είναι εδώ αυτό το αρχίδι;
Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση είναι να μην χυθεί αίμα, μια εκατόμβη θα μας στερούσε το ηθικό πλεονέκτημα κι ας κάβλωναν οι ναζί. Δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες, μάνικες και -πολύ σωστά- ΄σε καμία περίπτωση εξέταση ασύλου για όποιον συλληφθεί σε ντου.
Οι μόνες περιπτώσεις να χυθεί αίμα είναι:
1. Να πέσουν πυροβολισμοί από την πλευρά των λαθρονεταναστων, είτε από πράκτορες είτε από τους ίδιους με όπλα που τους έδωσαν.
2. Να γίνει ομαδικό ντου από 2-3000 άτομα, να ρίξουν το φράχτη πχ και να αρχίσουν να τρέχουν προς τα μέσα. Αν γίνει τέτοιο πράγμα, δεν μαζεύεται με μανικες, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. Συν του ότι κινδυνεύουν οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες μας να λιντσαριστουν. Τέτοιο ομαδικό ντου σταματάει αν οι πιο πίσω δουν τους πρωτεργάτες να πέφτουν ανάσκελα.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Δεν στέκει πουθενά ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα και ας φωνάζουν κάποιοι επαγγελματίες.
Δεν μπορείς να μπεις σε ένα κράτος με το έτσι θέλω, δεν νομίζω να φάγατε το παραμύθι ότι δεν υπάρχουν σύνορα.
Ανέβασα νωρίτερα την ανακοίνωση του ΟΗΕ που δηλώνει ξεκάθαρα ότι το κάθε κράτος πρέπει να φυλάει τα σύνορα του.
Κρίμα για τους οποίους πρόσφυγες αλλά έφαγαν το παραμύθι του Ερντογάν και έχασαν την ευκαιρία τους.
Ας πάνε πίσω και να ζητήσουν από πρεσβεία αλλού κράτους άσυλο
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
εγώ δε συμφωνώ να τον πάρεις σπίτι σου. Εκτός αν του προσφέρεις δουλειά και πάρεις άδεια από τη νομαρχία και του βγάλεις βίζα. Τότε πάρτον και σπίτι σου και όπου αλλού θες. Αν όμως ο Αμπντούλ μπαίνει σε λεωφορείο και πάει σαν κύριος στα σύνορα και τα βλέπει κλειστά και η αντίδρασή του είναι να κάνει ντου για να τα περάσει, τότε αν τον πάρεις σπίτι σου θεωρώ πως πρέπει να πας φυλακή.
Πάει χάλασε και ο φοσι. Τα πράγματα είναι σοβαρά.
Δεν χάλασε, τον φτιάχνουμε, λίγο υπομονή ακόμη και θα έχουμε ΚΑΙ πυρηνικά στη φαρέτρα μας.
ακριβώς, ξύλο και στις τσέπες για τα καθάρματα αλλά με διαφύλαξη του ηθικού πλεονεκτήματος, η επικοινωνιακή διαχείριση είναι εξίσου σημαντική με το απαραβίαστο
Μην εχεις αυταπατες. Δεν ειναι ολοι ρατσιστες και φασιστες. Συγνωμη που σε στεναχωρω... Να καθιερωσετε και εσεις μια μερα τον χρονο.
Πες μου ρε φίλε, είσαι φασίστας ή δίνεις κώλο να σε γαμήσουν και πληρώνεις και το λιπαντικό; Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει;
Νήρομου αγορίνα μου, το ήξερα ότι θα έρθει αυτή η στιγμή, ΓΑΛΗ δες πόσο όμορφα ανδρώνεται το παλικάρι μας!
Δεν αισθάνεσαι υπερήφανη ρε;
Εγώ πάντως αισθάνομαι, εύγε Νήρομου αγορίνα μου.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.