Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Για το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο

1. Στηρίζω ανεπιφύλακτα, μπράβο στην κυβέρνηση
123
64%
2. Στηρίζω κριτικά
36
19%
3. Στηρίζω αναγκαστικά γιατί το κάνει η κυβέρνηση, θα προτιμούσα συνεννόηση με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ
7
4%
3. Είμαι αντίθετος, αλλά έτσι και αλλιώς είμαστε χαμένοι
4
2%
4. Είμαι αντίθετος, το θέμα είναι να πέσει η κυβέρνηση
3
2%
5. Είμαι αντίθετος, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι
20
10%

Σύνολο ψήφων: 193

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Re: Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 02 Μαρ 2020, 00:11

ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Μαρ 2020, 00:06
Nero έγραψε:
01 Μαρ 2020, 23:21
foscilis έγραψε:
01 Μαρ 2020, 23:15
Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση είναι να μην χυθεί αίμα, μια εκατόμβη θα μας στερούσε το ηθικό πλεονέκτημα κι ας κάβλωναν οι ναζί. Δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες, μάνικες και -πολύ σωστά- ΄σε καμία περίπτωση εξέταση ασύλου για όποιον συλληφθεί σε ντου.
Υποθέτω ότι θα το κρατήσουν όσο μπορούν αλλά κάποια στιγμή είναι λίγο πολύ αναπόφευκτο να χυθεί αίμα με κάποιο τρόπο και αυτό το γνωρίζουν όλοι νομίζω, εκτός και αν είμαστε τυχεροί και το κόψει ο ερντογαν πριν συμβεί αυτό, αλλά δε νομίζω. Βασικά μάλλον εκεί ποντάρει κιόλας για να το χρησιμοποιήσει σαν σημαία "η κακή Ευρώπη που δεν σέβεται τις αξίες της και σκοτώνει ανήμπορους πρόσφυγες"
Έχω την εντύπωση ότι σε πιο δύσκολη θέση βρίσκονται οι απέναντι. Γιατί αν ποντάρουν στο επιχείρημα "ανήμποροι πρόσφυγες, άμαχος πληθυσμός κλπ" θα πρέπει να επιτεθούν άοπλοι. Και απέναντι σε εκπαιδευμένους άντρες, είναι πανεύκολο να συλληφθούν. Ας μην ξεχνάμε, δεν πρόκειται για επαναστάτες που τα παίζουν όλα για όλα ή πραγματικά απελπισμένους ανθρώπους που δεν έχουν να χάσουν τίποτα αλλά για ανθρώπους που ξέρουν ακριβώς για ποιο λόγο είναι εκεί και ποντάρουν κυρίως στον συναισθηματικό εκβιασμό. Στην τελική, έστω και πέρασαν τι ακριβώς θα γίνει; Αν πατήσουν το ελληνικό έδαφος δεν συνεπάγεται ασυλία ή προστασία όπως τα παράλια των νησιών, που τους περιμένουν με κουβερτάκια οι καθ' ύλην αρμόδιοι. :lol:

Και αν παίξει κάποια προβοκάτσια και κάποιος ανήμπορος πρόσφυγας ή οποιοσδήποτε κρυμμένος στο μπουλούκι χρησιμοποιήσει πυροβόλο όπλο, αν χτυπηθεί Έλληνας στρατιώτης ή αστυνομικός, το πράγμα αλλάζει.

Αυτό που θέλω να πω παίδες, είναι ότι κάπου έχω την εντύπωση ότι 20 ή περισσότερες κλούβες αρκούν ως σημειολογία φιλοξενίας για όποιον θέλει στέγη στην ελληνική γη.

Και φυσικά ένα ελικόπτερο που να ρίξει τρικάκια με τις τελευταίες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για άμεση απέλαση χωρίς να γίνει καταγραφή σε όσους εισέλθουν παράνομα. Ας στείλουν το ίδιο κείμενο με sms σε όλες τις γλώσσες. Από μεταφραστές, άλλο τίποτα.
Μπορει να λυθει, κανουν τοσες συλληψεις, ας φυτεψουν μερικα ενοχοποιητικα στοιχεια.... Σε βρωμικο παιγνιδι εαν πας με τον σταυρο στο χερι, θα χασεις....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 02 Μαρ 2020, 00:12

Υδράργυρος έγραψε:
02 Μαρ 2020, 00:10

Το αποτελεσμα των συνομιλιων προηγουμενων κυβερνησεων ηταν που ο ερντογαν κραταγε τους μεταναστες εκει, πραμα που δεν κανει τωρα
Η αλλαγή στάσης του Ερντογάν έχει να κάνει με τα όσα κάνουν οι Ρώσοι στη Συρία, μην παραλογίζεσαι.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 02 Μαρ 2020, 00:12

argouen έγραψε:
01 Μαρ 2020, 21:55

Μόνο στο σκυλο να δοθεί άσυλο.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 02 Μαρ 2020, 00:13

kameron έγραψε:
02 Μαρ 2020, 00:12
Υδράργυρος έγραψε:

Το αποτελεσμα των συνομιλιων προηγουμενων κυβερνησεων ηταν που ο ερντογαν κραταγε τους μεταναστες εκει, πραμα που δεν κανει τωρα
Η αλλαγή στάσης του Ερντογάν έχει να κάνει με τα όσα κάνουν οι Ρώσοι στη Συρία, μην παραλογίζεσαι.
Δηλαδη τι; στελνει μεταναστες στην ελλαδα για να τιμωρησει τη ρωσια; σανος. Χαρη κανει στη ρωσια κανοντας το αυτο. Σανος

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 02 Μαρ 2020, 00:14

Υδράργυρος έγραψε:
Nero έγραψε:
02 Μαρ 2020, 00:08
Υδράργυρος έγραψε:
02 Μαρ 2020, 00:06

Βλεπουμε τωρα τα αποτελεσματα
Ναι,βρε, αυτο λέω κι εγώ, βλέπουμε τα αποτελέσματα των συνομιλιών που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις
Ρε μαλάκα, μη γράφεις μαλακίες. Ο Μητσοτάκης του φταίει ή ότι του γύρισαν 70 φέρετρα από τη Συρία και δεν είχε πως να αντιδράσει;

Ή θα μου βγάλεις δημοκράτη τον Ερντογάν;

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 02 Μαρ 2020, 00:15

Otto Weininger έγραψε:
argouen έγραψε:
01 Μαρ 2020, 21:55

Μόνο στο σκυλο να δοθεί άσυλο.
Αν σκεφτεί κανείς ότι κινδυνεύει να τον φάνε, δίκαιο το αίτημα σου.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 02 Μαρ 2020, 00:16

Υδράργυρος έγραψε:
02 Μαρ 2020, 00:13
kameron έγραψε:
Υδράργυρος έγραψε:

Δηλαδη τι; στελνει μεταναστες στην ελλαδα για να τιμωρησει τη ρωσια; σανος. Χαρη κανει στη ρωσια κανοντας το αυτο. Σανος
Ο Ερντογάν δέν το βλέπει σαν "στέλνω στην Ελλάδα" αλλά "στέλνω στην Ευρώπη". Απλώς με εμάς τυχαίνει να συνορεύει. Αυτό που κάνει το κάνει για να πιέσει προκειμένου να έχει μεγαλύτερη στήριξη στην εισβολή του στη Συρία, η οποία και καλά είναι για να λυθούν τα προβλήματα που προκαλούν προσφυγικές ροές. Ο ίδιος το λέει και οι Ευρωπαίοι κάνουν ότι το πιστεύουν κι αυτοί.

Ίσως σου φαίνεται περίεργο αλλά δεν έχουν όλοι εμμονή με τον Κούλη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 02 Μαρ 2020, 00:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 02 Μαρ 2020, 00:16

Otto Weininger έγραψε:
01 Μαρ 2020, 23:37
Lord Brum έγραψε:
01 Μαρ 2020, 23:33

Ποιος έλεγε ότι τα ζαιοπανα βάζουν πλάτη?
Σιγά μη λείψει η παρατηρήτρια από το φαινόμενο.

Ένα ένα βγαίνουν τα τρελλά μωρά στην πίστα.

:lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 02 Μαρ 2020, 00:17

Υδράργυρος έγραψε:

Στέλνει μετανάστες στην Ελλάδα για να εκβιάσει την Ευρώπη να τον στηρίξει ή (και) να του δώσει πλήρη ανοχή σε όσα κάνει στη Συρία και στη Λιβύη.
Από την άλλην, δέχεται και ο ίδιος πλέον τεράστια πίεση στο εσωτερικό του από όσους έχουν μαζευτεί, Σύρους, Αφγανούς, Ιρανούς, Πακιστανούς και θέλει να ξεσκαρτάρει. Η Ελλάδα είναι πιόνι στο παιχνίδι του, δεν τον απασχολεί η θέση των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων.

Παραλογίζεσαι, πρέπει να συνέρθεις.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 02 Μαρ 2020, 00:18

Εμπεδοκλής έγραψε:
02 Μαρ 2020, 00:14
Υδράργυρος έγραψε:
Nero έγραψε:
02 Μαρ 2020, 00:08

Ναι,βρε, αυτο λέω κι εγώ, βλέπουμε τα αποτελέσματα των συνομιλιών που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις
Ρε μαλάκα, μη γράφεις μαλακίες. Ο Μητσοτάκης του φταίει ή ότι του γύρισαν 70 φέρετρα από τη Συρία και δεν είχε πως να αντιδράσει;

Δηλαδη στελνει μεταναστες στην ελλαδα επειδη του σκοτωσανε στη συρια; οχι αλλο σανο

Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 02 Μαρ 2020, 00:18

Full solidarity with Greece and Bulgaria, France is ready to contribute to European efforts to give them rapid assistance and protect the borders. We must act together to avoid a humanitarian and migratory crisis.

Η πλήρης αλληλεγγύη με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, η Γαλλία είναι έτοιμη να συνεισφέρει στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για να τους παράσχει ταχεία βοήθεια και να προστατεύσει τα σύνορα. Πρέπει να δράσουμε από κοινού για να αποφύγουμε μια ανθρωπιστική και μεταναστευτική κρίση.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 02 Μαρ 2020, 00:20

Nostalgia έγραψε:
02 Μαρ 2020, 00:18

Full solidarity with Greece and Bulgaria, France is ready to contribute to European efforts to give them rapid assistance and protect the borders. We must act together to avoid a humanitarian and migratory crisis.

Η πλήρης αλληλεγγύη με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, η Γαλλία είναι έτοιμη να συνεισφέρει στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για να τους παράσχει ταχεία βοήθεια και να προστατεύσει τα σύνορα. Πρέπει να δράσουμε από κοινού για να αποφύγουμε μια ανθρωπιστική και μεταναστευτική κρίση.
Εδώ λέει καθαρά ότι θα στείλει δύναμη για την προστασία των συνόρων.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 02 Μαρ 2020, 00:20

kameron έγραψε:
02 Μαρ 2020, 00:17
Υδράργυρος έγραψε:

Στέλνει μετανάστες στην Ελλάδα για να εκβιάσει την Ευρώπη να τον στηρίξει ή (και) να του δώσει πλήρη ανοχή σε όσα κάνει στη Συρία και στη Λιβύη.
Από την άλλην, δέχεται και ο ίδιος πλέον τεράστια πίεση στο εσωτερικό του από όσους έχουν μαζευτεί, Σύρους, Αφγανούς, Ιρανούς, Πακιστανούς και θέλει να ξεσκαρτάρει. Η Ελλάδα είναι πιόνι στο παιχνίδι του, δεν τον απασχολεί η θέση των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων.

Παραλογίζεσαι, πρέπει να συνέρθεις.
Ρε σανος ειναι. Δεν ειναι η πρωτη φορα που ο ερντογαν τα κανει αυτα. Πρωτη φορα ειναι αυτοι οι δραματικοι τονοι

Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 02 Μαρ 2020, 00:21

Φευγουν ....

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 02 Μαρ 2020, 00:21

Υδράργυρος έγραψε:
02 Μαρ 2020, 00:18
Εμπεδοκλής έγραψε:
02 Μαρ 2020, 00:14
Υδράργυρος έγραψε:

Δηλαδη στελνει μεταναστες στην ελλαδα επειδη του σκοτωσανε στη συρια; οχι αλλο σανο
Ναι ρε συ, είναι σύμπτωση που βγήκε τα μεσάνυχτα μετά το τουρκικό ΚΥΣΕΑ, που έγινε λόγω των 70 φερέτρων, και το ανακοίνωσε...

Βρε δε γαμιέστε όλες οι στρουθοκάμηλοι που έχετε βάλει τα κεφάλια σας στις τρύπες σαν να μη συμβαίνει τίποτα...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών