"ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται από τη Θεία Μετάληψη"

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Re: Ο κοροναϊός δεν κολλάει με τη μετάληψη γιατί ο Χριστός δεν έχει μικρόβια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 02 Μαρ 2020, 21:56

blackpaint έγραψε:
02 Μαρ 2020, 21:48
Ζενίθεδρος έγραψε:
02 Μαρ 2020, 21:37
blackpaint έγραψε:
02 Μαρ 2020, 21:23

θα θελες, Ρουλη
https://qz.com/1808390/religion-is-at-t ... -outbreak/
Ρουλη να πεις τη σουφρα σου.

Δε λέει τίποτα παραπάνω το λινκ που έβαλες. Για την δεύτερη περίπτωση που αναφέρει, λέει πως το έφεραν σε μια άλλη πολη καμία 30 Κορεατες καθολικοί από το Ισραήλ όπου είχαν πάει εκεί προσκυνηματικη εκδρομη, και τους στείλαν πίσω με τσάρτερ.
Προτιμας μηπως να σε αποκαλω Ρουλα;
Απο το ζενιθεδρουλης βγαινει, και σου παει πολυ, ειδικα οταν κανεις τη θιγμενη :c020:
Βρισκω επισης πως ενω θιγεσαι πολυ ευκολα, δεν εισαι ο ιδιος φειδωλος στους χαρακτηρισμους.
Όταν μου μιλάν αποκαλώντας με θηλυκά ονόματα, το εκλαμβάνω πως απευθύνονται στην στραβή μου ψωλη.

Έφαγες τάπα γκαιμπελισκε και το ρίξαμε στην τρελιτσα;
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Μαρ 2020, 22:21

Namrail έγραψε:
bluerose έγραψε:
02 Μαρ 2020, 21:29

Ναμραιλ έχει πλάκα...να πηγαίνεις στην θεία λειτουργία και τα Σάββατα. .
Και μας κάνεις τον άθεο
Όχι είμαι άθεος. Αλλά όπως σου έχω πει, μου αρέσει η βυζαντινή μουσική, μικρός πήγαινα ανελλιπώς κατηχητικό ενώ ήρθα σε επαφή και με πολλά χριστιανικά αναγνώσματα που έβρισκα στη βιβλιοθήκη της γιαγιάς μου Απερριψα τη θρησκεία αφού πρώτα τη γνώρισα οσο καλύτερα μπορούσα.

Αλλά ακόμα και ετσι, η "παραμυθία" της Ορθοδοξίας με ελκύει μέχρι και σημερα, μάλλον επειδή συνορεύει με το χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας που λατρεύω.

Είναι πολλοί εκείνοι που είναι πρόθυμοι να ακούσουν ένα καλό παραμύθι. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για ένα παραμύθι που επηρέασε δισεκατομμύρια κόσμο ανά τους αιώνες.
Πολλοί μικροί πάνε και μετά την εφηβεία δε πάνε εκκλησία

Εσύ είχες άτομο τη γιαγιά,μετά είχες ιερέα βυζαντινή μουσική κτλ
Σκαλωσες κάπου,είτε σε προσωπικό επίπεδο και πολύ κατανοητό αυτό, είτε δεν σου γίνεται κάτι μέσω προσευχής
Σκαλωσες στα γιατί.
Δλ επόμενο βήμα χρειαζεσε κάποιο πνευματικό πιο φωτισμένο ή να σε εμπνέει να στα εξηγήσει

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 02 Μαρ 2020, 23:01

Namrail έγραψε:
02 Μαρ 2020, 21:20
O I έγραψε:
02 Μαρ 2020, 19:50

Αν καλέ μου άνθρωπε "δεν έπρεπε να μιλάμε για κρασιά και περιεκτικοτητες σε αλκοόλ αλλά για το αίμα του Θεανθρώπου που σώζει", πως αυτό τον καθιστά τον συνομιλητή σου άπιστο στη Μετουσίωση για "το αίμα του Θεανθρώπου που σώζει"; :smt017
Αν το Αίμα τού Χριστού σώζει, τότε γιατί είναι άπιστος; Επειδή σου έδωσε μια απάντηση της στιγμής και συ το έκανες σημαία ψάχνοντας να αμαυρώσεις τον ίδιο και τήν Πίστη του;

Δεν πάει έτσι,
Οκ. Εξαρχής υπέθεσα ότι ο ζενιθεδρος είναι πιστός χριστιανός με βάση το ύφος του στο μεγαλύτερο διάστημα της κουβέντας.

Και όμως για κάποιο λόγο δεν επιχειρηματολόγησε από χριστιανική οπτικη, όπως κανεις πχ εσύ και οι ιερεις. Δεν μου είπε δλδ ότι η θεία κοινωνία δεν μπορεί να βλάψει κανένα γιατί αποτελεί το αίμα του Χριστού κλπ. Αν το έλεγε αυτό η κουβέντα θα τελείωνε άμεσα.

Αντίθετα άρχισε να λέει για το αλκοόλ του κρασιού που δεν επιτρέπει τη μετάδοση του ιού κοκ. Σε εκείνο το σημείο απλά έθεσα μια απορία συγκρίνοντας τον πυρήνα της επιχειρηματολογίας (που δέχεται ότι το κρασί παραμένει κρασί και δε μετατρέπεται σε αίμα) και την εικόνα της περσόνας που έμοιαζε με αυτή ενός πιστού χριστιανού(και άρα θα έπρεπε να δέχεται τη μετατροπή του κρασιού σε αίμα).
Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι Ο.Χ. αλλά από το παλιό θυμάμαι ότι εξέφραζε Χριστιανικές θέσεις απροσδιόριστα κάποιες φορές.
Στο συγκεκριμένο υπέθεσα ότι τού ήρθε ιδέα τής στιγμής και το εκμεταλλεύτηκες (έτσι υπέθεσα και σόρυ αν κατάλαβα λάθος) επειδή εκφράστηκες (κατ' εμέ) περισσότερο από το ανεκτό για τα Ιερά και Όσια τής πίστης μου.
Δεν είναι κακό να έχει ο καθένας την άποψή του περί Θεού αλλά σε δημόσιο φόρουμ θεωρώ ότι χρειάζεται περισσότερος σεβασμός στις πεποιθήσεις του άλλου. Το λέω επειδή παρατήρησα κάποιες εμπαικτικές εκφράσεις περί αντικειμένων τής πίστεώς μου και φυσικά δε με ενδιαφέρει αν απευθύνονταν στο μέλος "Ζενίθεδρος".
Απλά χρειάζεται λίγη προσοχή από όλους μας για τέτοια θέματα.
Όποιος θέλει το σέβεται

Για το αν ο Ζενίθεδρος είναι Ο.Χ. ή κάτι άλλο δεν ξέρω να σου πω.
Αν θέλει σου λέει ο ίδιος :102:

Καλό βράδυ σε σένα και καλή Καθαρά Εβδομάδα για όσους πιστεύουν και αγωνίζονται εν Χριστῷ!

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 02 Μαρ 2020, 23:31

Naranjita έγραψε:
02 Μαρ 2020, 20:10
ευτυχώς που κολλάει μόνο από την μετάληψη και όχι από τα παρακάτω, έτσι ώστε να προστατευτούμε:
εναγκαλισμούς με έτερους πιστούς που συρρέουν στην εκκλησία, από τα κεριά που τα έπιασε μολυσμένος καντηλανάφτης, από τα στασίδια όπου είχε κάτσει πριν φορέας, από το αντίδωρο, από τις εικόνες που έχουμε ασπαστεί, από την κυρία/ο δίπλα μας που έβηξε, από τα ρέστα που παίρνουμε όταν δίνουμε χρήματα στο καλαθάκι για τους πτωχούς κτλ κτλ κτλ.

αν κολλήσουμε, που εύχομαι να μην, θα κολλήσουμε από τον κομμουνισμό και μόνον από αυτόν.
Και λίγα λες
Που βάζεις και τα εμπορικά; Περίπτερα, μινι και σούπερ μάρκετ, καθημερινές συναλλαγές γενικά, ταχυδρομεία, κεπ, δημόσιες υπηρεσίες, πάρτι, κέντρα διασκέδασης και το επίκαιρο όλων τα Καρναβάλια που ως γνωστόν εκεί γίνεται τής πόπης με ανταλλαγή ανάσας και σωματικών υγρών γενικότερα.

Άσε, ο κατάλογος δεν έχει τέλος...
Άρα να καταργήσουμε όλο τον κοινωνικό ιστό λες, μιας και είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τα πιο πάνω που επικαλείσαι σε σχέση με την Εκκλησία;

Η Εκκλησία είναι το σώμα τού Χριστού και η Κεφαλή τού Σώματος δεν νομίζω να επιτρέψει όσα επικαλείσαι στο σώμα Της
Έτσι απλά

Καλή Μ. Τεσσαρακοστή!

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 03 Μαρ 2020, 05:51

Ζενίθεδρος έγραψε:
02 Μαρ 2020, 21:56
blackpaint έγραψε:
Ζενίθεδρος έγραψε:
02 Μαρ 2020, 21:37

Ρουλη να πεις τη σουφρα σου.

Δε λέει τίποτα παραπάνω το λινκ που έβαλες. Για την δεύτερη περίπτωση που αναφέρει, λέει πως το έφεραν σε μια άλλη πολη καμία 30 Κορεατες καθολικοί από το Ισραήλ όπου είχαν πάει εκεί προσκυνηματικη εκδρομη, και τους στείλαν πίσω με τσάρτερ.
Απο το ζενιθεδρουλης βγαινει, και σου παει πολυ, ειδικα οταν κανεις τη θιγμενη :c020:
Βρισκω επισης πως ενω θιγεσαι πολυ ευκολα, δεν εισαι ο ιδιος φειδωλος στους χαρακτηρισμους.
Όταν μου μιλάν αποκαλώντας με θηλυκά ονόματα, το εκλαμβάνω πως απευθύνονται στην στραβή μου ψωλη.

ποια ταπα εφαγα ρε γκαζμα, στην Κορεα η καθολικη εκκλησια ανεστειλε ολες τις λειτουργιες της.

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 03 Μαρ 2020, 08:16

O I έγραψε:
02 Μαρ 2020, 23:31
Naranjita έγραψε:
ευτυχώς που κολλάει μόνο από την μετάληψη και όχι από τα παρακάτω, έτσι ώστε να προστατευτούμε:
εναγκαλισμούς με έτερους πιστούς που συρρέουν στην εκκλησία, από τα κεριά που τα έπιασε μολυσμένος καντηλανάφτης, από τα στασίδια όπου είχε κάτσει πριν φορέας, από το αντίδωρο, από τις εικόνες που έχουμε ασπαστεί, από την κυρία/ο δίπλα μας που έβηξε, από τα ρέστα που παίρνουμε όταν δίνουμε χρήματα στο καλαθάκι για τους πτωχούς κτλ κτλ κτλ.

αν κολλήσουμε, που εύχομαι να μην, θα κολλήσουμε από τον κομμουνισμό και μόνον από αυτόν.
Και λίγα λες
Που βάζεις και τα εμπορικά; Περίπτερα, μινι και σούπερ μάρκετ, καθημερινές συναλλαγές γενικά, ταχυδρομεία, κεπ, δημόσιες υπηρεσίες, πάρτι, κέντρα διασκέδασης και το επίκαιρο όλων τα Καρναβάλια που ως γνωστόν εκεί γίνεται τής πόπης με ανταλλαγή ανάσας και σωματικών υγρών γενικότερα.

Άρα να καταργήσουμε όλο τον κοινωνικό ιστό λες, μιας και είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τα πιο πάνω που επικαλείσαι σε σχέση με την Εκκλησία;

Η Εκκλησία είναι το σώμα τού Χριστού και η Κεφαλή τού Σώματος δεν νομίζω να επιτρέψει όσα επικαλείσαι στο σώμα Της
Έτσι απλά

Καλή Μ. Τεσσαρακοστή!

Ο.Ι.
αυτό ακριβώς θέλω να πω: ότι αν είναι να το κολλήσει κάποιος, έχει ένα εκατομμύριο τρόπους, δεν θα το κολλήσει αποκλειστικά από την μετάληψη.
όσο για τον Υψιστο, έχει επιτρέψει και έχουν πέσει στην γη χειρότερα δεινά από τον κορωνοιό.

πχ τσουνάμι Ινδονησία. μείον 227.000 έτσι για πλάκα.

οι ασθένειες δεν ξεχωρίζουν πιστούς από άπιστους, δίκαιους από άδικους. αν και τους δεύτερους και μακροζωία τους χαρίζει, πλούτη και όλα τα καλά.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 03 Μαρ 2020, 08:28

blackpaint έγραψε:
03 Μαρ 2020, 05:51
Ζενίθεδρος έγραψε:
blackpaint έγραψε:

ποια ταπα εφαγα ρε γκαζμα, στην Κορεα η καθολικη εκκλησια ανεστειλε ολες τις λειτουργιες της.
Ναι μπρε ντουβλουκι. Δεν ξέρω άμα το πήρες χαμπάρι, αλλά κάθε είδους εκδηλώσεις με πολύ κόσμο έχουν ανασταλει.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Μαρ 2020, 10:02

stergiosbik έγραψε:
01 Μαρ 2020, 14:56
Namrail έγραψε:
01 Μαρ 2020, 14:03

Να ξέρει κάποιος για μένα τα πάντα με "ενόραση" ή δε ξέρω και εγώ πως τα λέτε, δεν παίζει.
:c020::c020::c020:
Μ αυτο το πλευρο να κοιμασαι.
με οποιο πλευρο και να κοιμαται κανεις, δεν παιζει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 03 Μαρ 2020, 10:02

Ζενίθεδρος έγραψε:
03 Μαρ 2020, 08:28
blackpaint έγραψε:
03 Μαρ 2020, 05:51
Ζενίθεδρος έγραψε:

Ναι μπρε ντουβλουκι. Δεν ξέρω άμα το πήρες χαμπάρι, αλλά κάθε είδους εκδηλώσεις με πολύ κόσμο έχουν ανασταλει.
:smt005:

Νασται καλά γέλασα με τόσο χάος

Ντουβλουκι τι είναι;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Μαρ 2020, 10:05

enaon έγραψε:
02 Μαρ 2020, 19:42
τα έλεγε η Νατάσα, το τέλος φτάνει, αλλά την λοιδορούσαμε.

Και συνεχίζουμε, αυτό είναι το χειρότερο. Θα πεθάνετε όλοι γιατί δεν κάνατε τον σταυρό σας το βράδυ και δεν είπατε ένα πάτερ ημών, κρίμα είναι αλλά τι να κάνουμε.
που ναναι αυτη η κοπελια τωρα, τι καλα θα ηταν να την εχουμε εδω.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 03 Μαρ 2020, 10:20

Naranjita έγραψε:
03 Μαρ 2020, 08:16
O I έγραψε:
02 Μαρ 2020, 23:31
Naranjita έγραψε:

Και λίγα λες

Έτσι απλά

Καλή Μ. Τεσσαρακοστή!

Ο.Ι.
αυτό ακριβώς θέλω να πω: ότι αν είναι να το κολλήσει κάποιος, έχει ένα εκατομμύριο τρόπους, δεν θα το κολλήσει αποκλειστικά από την μετάληψη.
όσο για τον Υψιστο, έχει επιτρέψει και έχουν πέσει στην γη χειρότερα δεινά από τον κορωνοιό.

πχ τσουνάμι Ινδονησία. μείον 227.000 έτσι για πλάκα.

οι ασθένειες δεν ξεχωρίζουν πιστούς από άπιστους, δίκαιους από άδικους. αν και τους δεύτερους και μακροζωία τους χαρίζει, πλούτη και όλα τα καλά.
Αυτή είναι η απορία σου

Από τα λίγα πνευματικά που ξέρω

Τους άδικους τους έχει αφήσει ο Θεός γιατί ούτε μέσω παιδαγωγιας θα έρθουν κοντά,αυτοί δε καταλαβαίνουν
Ή μακροθυμει και μετά πεφτει σκούπα

Οι δίκαιοι έχουν επισκέψεις Θεού μέσα από τις δοκιμασίες για να έρθουν πιο κοντά. Δλ μη μείνουν στην εξ-ορια αλλά να μπουν στην εν-ορια
Και σιγά σιγά μαθαίνουν τους καλούς λογισμούς,την υπομονή και κυρίως την εμπιστοσύνη στο Θεό καθώς και την άμετρη αγάπη του Θεού προς το πλάσμα του

Πατήρ Κ.Β

Οι δοκιμασίες είναι και αποτέλεσμα των δικών μας ενεργειών. Η αχαριστία πχ πληρώνεται πολύ ακριβά
Ώστε να καταλάβουμε τι είχαμε τι χάσαμε
Ο άνθρωπος από τη φύση του πρέπει να είναι αγαθός, δεν είναι όμως κάνει αντίθετα. Κι έτσι κάποια στιγμή τα βρίσκει μπροστά του. Κοντά στην εκκλησία καταλαβαίνει και πάει στο γιατρό της ψυχής. Με την υπακοή βγαίνεις κι από το ταφο. Αν Δεν είναι η ώρα σου να πας στα κυπαρίσσια
Χωρίς ευχαριστω και συγνώμη παράδεισο δε βλέπουμε

Πατήρ Μ Μ

Αυτά ξέρω και μερικά που ακούω στο γιουτουμπ (Αρχιμανδρίτη Σάββα, Νεόφυτο Μόρφου,Λεμεσού Αθανάσιο,Μουλατσιώτη κτλ)

Κι ο Άγιος Παΐσιος έλεγε, οι δοκιμασίες είναι σκαμπιλια όπως το μικρό παιδί που δεν ακούει
Για αυτούς που δε τρώνε σκαμπιλια ανησυχούσε ο Άγιος έλεγε τους ξέχασε τους άφησε ο Θεός να δει μέχρι που μπορεί να φτάσουν. Αυτοί ούτε ένα ευχαριστώ,τουλάχιστο να λέγανε ευχαριστω
Επίσης από μια περίπτωση που πήγε ένας,όλα καλά έλεγε κι ο Άγιος άρχισε να το ψάχνει. Τελικά είχε συγγενή κάποιο μοναχο αυτός ο άνθρωπος. Ιερείς και μοναχοί έχουν οι συγγενείς τους παρρησία. Επειδή κι οι ίδιοι συγγενεύουν με το Θεό
Κι επειδή αυτοί είχαν την κλίση κι ήρθαν κοντά του,το καλεσμα

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 03 Μαρ 2020, 10:21

Ασέβαστος έγραψε:
03 Μαρ 2020, 10:05
enaon έγραψε:

Και συνεχίζουμε, αυτό είναι το χειρότερο. Θα πεθάνετε όλοι γιατί δεν κάνατε τον σταυρό σας το βράδυ και δεν είπατε ένα πάτερ ημών, κρίμα είναι αλλά τι να κάνουμε.
Πειραχτηρι

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 03 Μαρ 2020, 10:24

bluerose έγραψε:
03 Μαρ 2020, 10:21
Ασέβαστος έγραψε:
enaon έγραψε:

Πειραχτηρι
Διάλεξες κατηγορία εφκα;
Εγώ λέω τη κατώτατη που είναι ανώτατη από τη κατώτατη που υπήρχε
Ότι ναναι πονηριές για να χαθούν τόσα έτη 900αρια στο τεβε

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Μαρ 2020, 10:31

bluerose έγραψε:
03 Μαρ 2020, 10:21
Ασέβαστος έγραψε:
enaon έγραψε:

Πειραχτηρι
ετσι με επλασε ο θεος, τι να κανω;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Μαρ 2020, 10:32

bluerose έγραψε:
03 Μαρ 2020, 10:24

Διάλεξες κατηγορία εφκα;
Εγώ λέω τη κατώτατη που είναι ανώτατη από τη κατώτατη που υπήρχε
Ότι ναναι πονηριές για να χαθούν τόσα έτη 900αρια στο τεβε
την κατωτατη, φυσικα, σιγα μην περιμενω συνταξη...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών