Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Για το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο

1. Στηρίζω ανεπιφύλακτα, μπράβο στην κυβέρνηση
123
64%
2. Στηρίζω κριτικά
36
19%
3. Στηρίζω αναγκαστικά γιατί το κάνει η κυβέρνηση, θα προτιμούσα συνεννόηση με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ
7
4%
3. Είμαι αντίθετος, αλλά έτσι και αλλιώς είμαστε χαμένοι
4
2%
4. Είμαι αντίθετος, το θέμα είναι να πέσει η κυβέρνηση
3
2%
5. Είμαι αντίθετος, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι
20
10%

Σύνολο ψήφων: 193

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 03 Μαρ 2020, 12:14

Belisarius έγραψε:
03 Μαρ 2020, 12:07
stavmanr έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:59
Το ακριβώς που το είδες;
Από τη μία μου λες ό,τι κάνει ότι κι εσύ (μετακινείται ελεύθερα), κι από την άλλη μου λές να μην κάνει ό,τι κι εσύ (να μη μετακινείται ελεύθερα)...
:smt017
Αποφάσισε :102:
Εγω μπορώ να πάω Ελβετία και ΗΠΑ και να μείνω όσο γουστάρω; Ο Πακιστανός γιατί να μπορεί να μπει ΕΕ; Είσαι με τα καλά σου; Μιλάμε σοβαρά;
Το έκαναν οι πρόγονοί σου όταν το είχαν ανάγκη. Το έκαναν οι νέοι την περίοδο της κρίσης όταν σε εγκατέλειψαν περισσότεροι από 500.000 έχοντας χ...σμένο τον τόπο αυτό όπως τον κατέντησες εσύ (εγώ, ο άλλος) , όχι οι μετανάστες.
Το παραμυθάκι ότι περπατάνε από τη χώρα τους εχει καταρρεύσει. Πανάκριβο αεροπλάνο παίρνουν και πάνε Ισταμπούλ. Νόμιμα και με όλα τα χαρτιά και με τα smartphone τους και τα 100ρικα για να δίνουν στους βαρκάριδες του Έβρου και με τα χιλιάρικα τους για να περνάνε Λέσβο.
Έχει γεμίσει ο τόπος fake news. Προχθές ο άλλος έβαλε στο φέισμπουκ βίντεο από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα του 2015, δήθεν για να δείξει τί συμβαίνει στον Έβρο. Το μόνο που καταφέρνετε κάποιοι είναι να κάνετε τελείως αναξιόπιστη την ενημέρωση των ανθρώπων, Belisarius.
Τι θα γίνει αν πάω να περάσω Τουρκία χωρίς έγγραφά; Θα με σταματήσουν.
Τι θα γίνει αν παω να γυρίσω Ελλάδα χωρίς έγγραφα; Θα με σταματήσουν. Ακόμα και προς τη χώρα μου να πάω να περάσω.
Ναι και ναι.
Εντούτοις, προ διετίας δύο πάνοπλοι έλληνες στρατιωτικοί εισέβαλαν σε τουρκικό έδαφος και ξεσήκωσαν θύελλα συναισθηματισμού στους ελληνόφρονες που ζητούσαν να τους φερθούν ανθρώπινα και δίκαια.
Τι ζητάς ακριβώς; Τι είναι οι Πάκηδες και οι Σομαλοί για να περνάνε;
Άνθρωποι. Πακιστανοί και σομαλοί δεν έγιναν με δική τους ευθύνη. Γεννήθηκαν εκεί.
Δεν ζητώ τίποτα περισσότερο από σοβαρή αντιμετώπιση ενός προβλήματος, αντί μίας ανόητης εθνοκαπηλευτικής ιδεοληψίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 03 Μαρ 2020, 12:16, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 03 Μαρ 2020, 12:14

Στην Ιορδανία και άλλα κράτη έχουν πάει πολλοί. Το ίδιο στις χώρες της αραβικής χερσονήσου. Όσοι είναι από τον πόλεμο της Συρίας, ή του Αφγανιστάν, πήγαν πολλοί και στη Σαουδική Αραβία.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 03 Μαρ 2020, 12:16

Gherschaagk έγραψε:
03 Μαρ 2020, 12:10
Naida έγραψε:
03 Μαρ 2020, 12:04
Nero έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:56

α λες ότι το πιστεύει η γκερ δηλαδή. Όκ, λογικό

Η Γκερ ανέφερε γιατί δεν πανε σε χώρες με ομοθρησκους κτλ Εφόσον βάζει τον παράγοντα θρησκεία μέσα, τον έβαλα κι εγώ. Εσύ δεν τον έβαλες κάπου, άρα δεν αναφερόμουν σε σένα.
Δεν έγραψε η Γκερ πως είμαστε η μοναδική πολιτισμένη χώρα στην οποία μπορούν να καταφύγουν οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί για παράδειγμα. Για αυτό αναρωτιέται η Γκερ, δεν υπάρχουν πολιτισμένες μουσουλμανικές χώρες σ' αυτόν τον κόσμο; Ολόκληρη Ιορδανία, δεν είναι πολιτισμένη πχ;;
Εαν τους πιεσεις λιγο ακομα θα φανει οτι δεν θεωρουν καμμια μουσουλμανικη χωρα πολιτισμενη, ρατσιστες μεχρι το μεδουλι....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nostalgia την 03 Μαρ 2020, 12:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 03 Μαρ 2020, 12:16

Cavaliere έγραψε:
03 Μαρ 2020, 12:14
Στην Ιορδανία και άλλα κράτη έχουν πάει πολλοί. Το ίδιο στις χώρες της αραβικής χερσονήσου. Όσοι είναι από τον πόλεμο της Συρίας, ή του Αφγανιστάν, πήγαν πολλοί και στη Σαουδική Αραβία.
Εδώ ήρθαν λιγότεροι;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 03 Μαρ 2020, 12:16

"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 03 Μαρ 2020, 12:17

Gherschaagk έγραψε:
03 Μαρ 2020, 12:16
Cavaliere έγραψε:
Εδώ ήρθαν λιγότεροι;
Νομίζω, ναι.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 03 Μαρ 2020, 12:18

Cavaliere έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:54
Δεν πρέπει να υπάρξει συζήτηση. Δεν περνάνε.
:+1:

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 03 Μαρ 2020, 12:18

Gherschaagk έγραψε:
Naida έγραψε:
Nero έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:56

α λες ότι το πιστεύει η γκερ δηλαδή. Όκ, λογικό

Η Γκερ ανέφερε γιατί δεν πανε σε χώρες με ομοθρησκους κτλ Εφόσον βάζει τον παράγοντα θρησκεία μέσα, τον έβαλα κι εγώ. Εσύ δεν τον έβαλες κάπου, άρα δεν αναφερόμουν σε σένα.
Δεν έγραψε η Γκερ πως είμαστε η μοναδική πολιτισμένη χώρα στην οποία μπορούν να καταφύγουν οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί για παράδειγμα. Για αυτό αναρωτιέται η Γκερ, δεν υπάρχουν πολιτισμένες μουσουλμανικές χώρες σ' αυτόν τον κόσμο; Ολόκληρη Ιορδανία, δεν είναι πολιτισμένη πχ;;
1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν δεχτεί οι άμοιροι οι Ιορδανοί(ενδεχομένως και παραπάνω μέχρι τώρα). πάνω απο το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_S ... _in_Jordan

Είναι πρόσφυγες όμως, όχι μετανάστες απο τη Γουινέα. ^αυτό δεν είναι πόλη, είναι προσφυγικός καταυλισμός :-?

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Μαρ 2020, 12:18

Gherschaagk έγραψε:
03 Μαρ 2020, 12:11
Belisarius έγραψε:
stavmanr έγραψε:
Το ακριβώς που το είδες;
Από τη μία μου λες ό,τι κάνει ότι κι εσύ (μετακινείται ελεύθερα), κι από την άλλη μου λές να μην κάνει ό,τι κι εσύ (να μη μετακινείται ελεύθερα)...
Εγω μπορώ να πάω Ελβετία και ΗΠΑ και να μείνω όσο γουστάρω; Ο Πακιστανός γιατί να μπορεί να μπει ΕΕ; Είσαι με τα καλά σου; Μιλάμε σοβαρά;

Το παραμυθάκι ότι περπατάνε από τη χώρα τους εχει καταρρεύσει. Πανάκριβο αεροπλάνο παίρνουν και πάνε Ισταμπούλ. Νόμιμα και με όλα τα χαρτιά και με τα smartphone τους και τα 100ρικα για να δίνουν στους βαρκάριδες του Έβρου και με τα χιλιάρικα τους για να περνάνε Λέσβο.

Τι θα γίνει αν παω να γυρίσω Ελλάδα χωρίς έγγραφα; Θα με σταματήσουν. Ακόμα και προς τη χώρα μου να πάω να περάσω.

Σπίρτα.
Αυτό που εσύ βλέπεις ως σπίρτο πυροδότησης κάποιοι άλλοι το προβάλλουν ως το σπίρτο που άναψε το κοριτσάκι για να ζεσταθεί.

Πόσο σκληρή, απάνθρωπη κλπ μπορεί να είσαι για να μην αντιλαμβάνεσαι αυτό;

Έτσι παίζεται το παιχνίδι. Επειδή όντως υπάρχουν κοριτσάκια με τα σπίρτα, μπαίνουν όλοι σ' αυτό το πακέτο και η ιστορία χωρίς τέλος θα συνεχίζεται επ' αόριστον.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 03 Μαρ 2020, 12:21

As of June, the demographics of refugees in Jordan consisted of 660,000 Syrian refugees, close to 70,000 Iraqi refugees, 15,000 Yemeni refugees, 6,000 Sudanese refugees, 800 Somalian refugees and roughly 2,000 refugees of other nationalities, according to the UNHCR report.

https://www.jordantimes.com/news/local/ ... 0%94-unhcr

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 03 Μαρ 2020, 12:22

Nostalgia έγραψε:
Gherschaagk έγραψε:
Naida έγραψε:

Εαν τους πιεσεις λιγο ακομα θα φανει οτι δεν θεωρουν καμμια μουσουλμανικη χωρα πολιτισμενοι, ρατσιστες μεχρι το μεδουλι....
Ναι αλλά, οι χώρες δεν είναι πολιτισμένες. Οι άνθρωποι δεν φταίνε σε τίποτα. Είναι απλοί καλοκάγαθοι βασανισμένοι που το μόνο που θέλουν είναι να αποδείξουν πως μακριά από την απολίτιστη χώρα τους είναι μια χαρά πολιτισμένοι.

Αυτό αποδεικνύουν και στον Έβρο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 03 Μαρ 2020, 12:24

Gherschaagk έγραψε:
03 Μαρ 2020, 12:22
Nostalgia έγραψε:
Gherschaagk έγραψε:

Εαν τους πιεσεις λιγο ακομα θα φανει οτι δεν θεωρουν καμμια μουσουλμανικη χωρα πολιτισμενοι, ρατσιστες μεχρι το μεδουλι....
Ναι αλλά, οι χώρες δεν είναι πολιτισμένες. Οι άνθρωποι δεν φταίνε σε τίποτα. Είναι απλοί καλοκάγαθοι βασανισμένοι που το μόνο που θέλουν είναι να αποδείξουν πως μακριά από την απολίτιστη χώρα τους είναι μια χαρά πολιτισμένοι.

Αυτό αποδεικνύουν και στον Έβρο.
καιαυτό απέδειξαν και πριν 5 χρόνια που πήγαν στη γερμανία και οι γερμανοί σιχάθηκαν να τους βλέπουν
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 03 Μαρ 2020, 12:26

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Μαρ 2020, 12:18
Gherschaagk έγραψε:
03 Μαρ 2020, 12:11
Belisarius έγραψε:

Σπίρτα.
Αυτό που εσύ βλέπεις ως σπίρτο πυροδότησης κάποιοι άλλοι το προβάλλουν ως το σπίρτο που άναψε το κοριτσάκι για να ζεσταθεί.
Έχεις σκεφτεί το ανάποδο;
Να σβήνεις ένα σπίρτο που άναψε κάποιος άστεγος για να ζεσταθεί επειδή νόμισες ότι ήταν ο μπουρλοτιέρης Κανάρης σε νέα έκδοση;

Δεν σου πέρασε από το νου... Αλλά και να σου πέρασε σκέφτεσαι "έλα μωρέ, πώς κάνεις έτσι; Ένα κοριτσάκι ακόμα νεκρό. Φαντάζεσαι όμως να ήταν όντως η μετεμψύχωση του Κανάρη;"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 03 Μαρ 2020, 12:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 03 Μαρ 2020, 12:27

stavmanr έγραψε:
Belisarius έγραψε:
stavmanr έγραψε:
Το ακριβώς που το είδες;
Το έκαναν οι πρόγονοί σου όταν το είχαν ανάγκη. Το έκαναν οι νέοι την περίοδο της κρίσης όταν σε εγκατέλειψαν περισσότεροι από 500.000 έχοντας χ...σμένο τον τόπο αυτό όπως τον κατέντησες εσύ (εγώ, ο άλλος) , όχι οι μετανάστες.
Έχει γεμίσει ο τόπος fake news. Προχθές ο άλλος έβαλε στο φέισμπουκ βίντεο από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα του 2015, δήθεν για να δείξει τί συμβαίνει στον Έβρο. Το μόνο που καταφέρνετε κάποιοι είναι να κάνετε τελείως αναξιόπιστη την ενημέρωση των ανθρώπων, Belisarius.
Ναι και ναι.
Εντούτοις, προ διετίας δύο πάνοπλοι έλληνες στρατιωτικοί εισέβαλαν σε τουρκικό έδαφος και ξεσήκωσαν θύελλα συναισθηματισμού στους ελληνόφρονες που ζητούσαν να τους φερθούν ανθρώπινα και δίκαια.
Άνθρωποι. Πακιστανοί και σομαλοί δεν έγιναν με δική τους ευθύνη. Γεννήθηκαν εκεί.
Δεν ζητώ τίποτα περισσότερο από σοβαρή αντιμετώπιση ενός προβλήματος, αντί μίας ανόητης εθνοκαπηλευτικής ιδεοληψίας.
Οι πρόγονοι μου είτε πήγαν νόμιμα είτε οι αρχές προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Η επίκληση σου σε αυτούς βαίνει εις βάρος σου.

Fake news ότι έρχονται με λεφτά και αεροπορικώς; Πιστεύεις στα σοβαρά ότι έρχονται περπατώντας από τη Σομαλία και το Πακιστάν; Αυτά ούτε καθυστερημένοι δεν τα πιστεύουν. Συνεπώς τα περί fake news είναι εκ του κουτοπονηρού και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Μαρ 2020, 12:27

stargazer έγραψε:
03 Μαρ 2020, 12:18
Cavaliere έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:54
Δεν πρέπει να υπάρξει συζήτηση. Δεν περνάνε.
:+1:
Συμφωνώ.

Αλλά υπάρχει και μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων, που αφ' ενός συμφωνούν με το κλείσιμο των συνόρων αλλά τρομοκρατούνται στην ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει τραυματίας και νεκρός.

Κάπου έχουν μπλέξει τα εθνικά σύνορα με το αφήγημα για την παράτυπη εισβολή σε κάποια κατάληψη βίλας, γενικώς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών