Το έκαναν οι πρόγονοί σου όταν το είχαν ανάγκη. Το έκαναν οι νέοι την περίοδο της κρίσης όταν σε εγκατέλειψαν περισσότεροι από 500.000 έχοντας χ...σμένο τον τόπο αυτό όπως τον κατέντησες εσύ (εγώ, ο άλλος) , όχι οι μετανάστες.Belisarius έγραψε: ↑03 Μαρ 2020, 12:07Εγω μπορώ να πάω Ελβετία και ΗΠΑ και να μείνω όσο γουστάρω; Ο Πακιστανός γιατί να μπορεί να μπει ΕΕ; Είσαι με τα καλά σου; Μιλάμε σοβαρά;
Έχει γεμίσει ο τόπος fake news. Προχθές ο άλλος έβαλε στο φέισμπουκ βίντεο από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα του 2015, δήθεν για να δείξει τί συμβαίνει στον Έβρο. Το μόνο που καταφέρνετε κάποιοι είναι να κάνετε τελείως αναξιόπιστη την ενημέρωση των ανθρώπων, Belisarius.Το παραμυθάκι ότι περπατάνε από τη χώρα τους εχει καταρρεύσει. Πανάκριβο αεροπλάνο παίρνουν και πάνε Ισταμπούλ. Νόμιμα και με όλα τα χαρτιά και με τα smartphone τους και τα 100ρικα για να δίνουν στους βαρκάριδες του Έβρου και με τα χιλιάρικα τους για να περνάνε Λέσβο.
Ναι και ναι.Τι θα γίνει αν πάω να περάσω Τουρκία χωρίς έγγραφά; Θα με σταματήσουν.
Τι θα γίνει αν παω να γυρίσω Ελλάδα χωρίς έγγραφα; Θα με σταματήσουν. Ακόμα και προς τη χώρα μου να πάω να περάσω.
Εντούτοις, προ διετίας δύο πάνοπλοι έλληνες στρατιωτικοί εισέβαλαν σε τουρκικό έδαφος και ξεσήκωσαν θύελλα συναισθηματισμού στους ελληνόφρονες που ζητούσαν να τους φερθούν ανθρώπινα και δίκαια.
Άνθρωποι. Πακιστανοί και σομαλοί δεν έγιναν με δική τους ευθύνη. Γεννήθηκαν εκεί.Τι ζητάς ακριβώς; Τι είναι οι Πάκηδες και οι Σομαλοί για να περνάνε;
Δεν ζητώ τίποτα περισσότερο από σοβαρή αντιμετώπιση ενός προβλήματος, αντί μίας ανόητης εθνοκαπηλευτικής ιδεοληψίας.