Καλά βγάλε κι εμένα που ψήφισα για χαβαλέ το 5!enterprise-psi έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 12:02
Ποτέ ξανά νομίζω σε παλιό και καινούργιο πχορουμ , τέτοια ομοψηφία

Καλά βγάλε κι εμένα που ψήφισα για χαβαλέ το 5!enterprise-psi έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 12:02
Ποτέ ξανά νομίζω σε παλιό και καινούργιο πχορουμ , τέτοια ομοψηφία
Το παράδειγμα που έδωσες δεν ήταν σωστό, καθώς προϋποθέτει ότι ταμπουρωμένος αμυνόμενος είναι η Ελλάδα. Ενώ συζητάμε να επιτεθούμε εμείς. Συνεπώς ο ταμπουρωμένος αμυνόμενος θα είναι η Τουρκία.Niki έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 12:33Εγώ σου έδωσα το παράδειγμα από στρατιωτικό σχετικά με το ισοζύγιο δυνάμεων Ελλάδας Τουρκίας.
Εσύ το άλλαξες και το έκανες αλλιώς .
Όταν το αλλάζεις φυσικά και αλλάζουν τα αποτελέσματα.
Απλά δεν είμαστε ο αδύναμος κρίκος αν κάνουμε μαλακίες βεβαίως μπορεί να γίνουμε ο αδύναμος κρίκος.
Από τη θάλασσα όμως θα περάσουν κατά χιλιάδες, μόλις λήξει ο εθνικός συναγερμός.
Η άρση δικαιώματος ασύλου για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα και η άμεση απέλασή τους, αν τηρηθεί, θα αποθαρρύνει πολλούς από αυτούς γι αυτό και θα έπρεπε να επεκταθεί χρονικα επ αόριστο το μέτρο μιας που θα κρατήσει πολύ περισσότερο από μήνα αυτή η καταστασηΓΑΛΗ έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 12:31Οι Τούρκοι στήνουν οργανωμένους καταυλισμούς στην Αδριανούπολη. Στα σύνορα είναι οι μάχιμοι και στις σκηνές τα γυναικόπεδα. Και έχουν όλον τον χρόνο να στήνουν σπαραξικάρδια σκηνικά κατά διαστήματα, σκηνοθετημένα από τους μκοτζήδες που έχουν εμπειρία σ' αυτά τα πρότζεκτ.
Σαφώς και δεν θα αντέξουμε.
Δεν μας δίνουν το πουρμπουάρ για τη φύλαξη των συνόρων αλλά για την αξιοπρεπή περίθαλψη αυτών που τελικά θα περάσουν.
Οπότε, το μέτωπο άμυνας υποδοχής θα είναι διπλό. Τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα. Ούτως ή άλλως αυτό δεν γίνεται; Οι ένοπλες δυνάμεις μας, ουσιαστικώς λειτουργούν ως συνοδοί των ευάλωτων πληθυσμών.
Στη θαλασσα ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα γιατι οσα push backs και αν κανεις,καποιοι θα περασουν.
Πού βρίσκεσαι, αν επιτρέπεσαι;Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 12:44Εντωμεταξύ έχουν κοπεί μαχαίρι οι ροές από Έβρο. Εκεί που σχεδόν κάθε μέρα έξω από το μαγαζί μου κατέβαζαν 10αδες πακιστανούς και αφγανούς και πέρναν το δρόμο για θεσσαλονίκη τώρα επικρατεί σιγή.
Μεταξύ των άλλων, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Gertrud von der LeyenΤρελός_του_Χωριού έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 02:07Ενημερωτικά.
Όπως φαίνεται η Ευραπαϊκή Επιτροπή, αυτή τη στιγμή, τηρεί
την παρακάτω επίσημη στάση:
Εν τω μεταξύ, έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής von der Leyen και του προέδρου τουThis border is not only a Greek border but it is also a European border. And I stand here today as a European at your side. I also want to express my compassion for the migrants that have been lured through false promises into this desperate situation. We have come here today to send a very clear statement of European solidarity and support to Greece. Our first priority is making sure that order is maintained at the Greek external border, which is also a European border. I am fully committed to mobilising all the necessary operational support to the Greek authorities.
[...]
Those who seek to test Europe's unity will be disappointed. We will hold the line and our unity will prevail. Now is the time for concerted action and cool heads and acting based on our values. Turkey is not an enemy and people are not just means to reach a goal. We would all do well to remember both in the days to come. I thank Greece for being our European ασπίδα [English: shield] in these times.
(σημ. ολόκληρη η δήλωση εδώ )
Στο δρόμο για Καβάλα κοντά στα Λαγυνά.Nandros έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 12:58Πού βρίσκεσαι, αν επιτρέπεσαι;Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 12:44Εντωμεταξύ έχουν κοπεί μαχαίρι οι ροές από Έβρο. Εκεί που σχεδόν κάθε μέρα έξω από το μαγαζί μου κατέβαζαν 10αδες πακιστανούς και αφγανούς και πέρναν το δρόμο για θεσσαλονίκη τώρα επικρατεί σιγή.
Η στήριξη έχει πολλες μορφές.taliban έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 11:50Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ως δεδομένο.Chainis έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 11:46Δεν χρειαζεται να κηρύξουμε τιποτα περισσότερο απο το να επεκτείνουμε τα χωρικά υδατα και τον εναέριο χώρο στα 12 μίλια και να περιχαρακωσουμε την ΑΟΖ.stergiosbik έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 11:32Οποιαδήποτε χώρα που θα σεβοτανε τον εαυτό της θα είχε ήδη κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία με αυτά που κάνει.
Αναλογιζόμενοι δε το ότι έχει μεταφέρει πολλές δυνάμεις στη Συρία,η πολεμική αεροπορία τους είναι ξεδοντιασμενη,την έχουν στη μπούκα σχεδόν όλοι στον πλανήτη,την λες και ιστορική την ευκαιρία για οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Για να γίνει αυτό πρεπει να υπαρχει ομοψυχία και στήριξη από την αντιπολιτευση, καλη διαθεσιμότητα όλων των οπλικών συστηματων και εκπαίδευση των εφεδρειών για να μπορούν να ενταχθούν άμεσα στις μονάδες.
Αυτα με δεδομένο ότι εχουμε σημαντική στήριξη από το εξωτερικό.
Είδαμε τώρα την αντίδραση τους.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Βόρεια της Θ/νίκης.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 13:01Στο δρόμο για Καβάλα κοντά στα Λαγυνά.Nandros έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 12:58Πού βρίσκεσαι, αν επιτρέπεσαι;Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 12:44Εντωμεταξύ έχουν κοπεί μαχαίρι οι ροές από Έβρο. Εκεί που σχεδόν κάθε μέρα έξω από το μαγαζί μου κατέβαζαν 10αδες πακιστανούς και αφγανούς και πέρναν το δρόμο για θεσσαλονίκη τώρα επικρατεί σιγή.