Lord Brum έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 15:50
Namrail έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 15:47
Lord Brum έγραψε: ↑04 Μαρ 2020, 15:39
προτιμάς να τους πάρεις σπίτι σου?
Προτιμώ να λυθεί το πρόβλημα με όρους πολιτισμού και όχι ζούγκλας.
και εγώ θέλω παγκόσμια ειρήνη, μια φεράρι και μισθός 100000/μήνα. Με βαση τον ρεαλισμό τι προτιμάς να κυκλοφορούν σε αγέλες σε πόλεις και χωριά ή να είναι μαντρωμένοι κάπου που δεν θα τους βλέπεις καν?
Δεν όμοια δύσκολο το να φερθείς με στοιχειωδη σεβασμό σε μερικές χιλιάδες αλλοδαπούς με το να επιτύχεις την παγκόσμια ειρήνη.
Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι οι μετανάστες αφήνονται σε δομές γκέτο μέσα στη βρώμα και την εγκατάλειψη, να τριγυρναν σαν άεργοι, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει.
Λογικό από ένα σημείο και μετα, λόγω συνθηκών και αεργιας να προκαλουνται ζητηματα. Αύξηση της χρηματοδότησης για καλύτερες δομές και προσφορά απασχόλησης σε όσους μπορούν να εργαστούν, είναι δύο μέτρα που θα μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο το πρόβλημα.
Αλλά οι καλύτερες δομές (ακόμα και αν τα χρήματα ήταν από ΕΕ) και η προσφορά εργασίας είναι μέτρα που θα σας χαλούσαν σφόδρα καθότι "αποτελούν δέλεαρ για να μας κατσικωθουν εδώ".
Οπότε προέκυψε η λύση για τα ξερονήσια, που ρίχνει σε ακόμη χειρότερη μοίρα τους μετανάστες και τους εξισώνει με τους λεπρούς από τη Σπιναλόγκα, αλλά πετυχαίνει ταυτόχρονα να μείνει ευχαριστημένος ο εσμος που προχθές έβριζε εγγυες γυναίκες στη Χίο.
Βέβαια αν το ζήτημα είναι να εξαφανιστεί το πρόβλημα και όχι να λυθεί, γιατί να τους πάμε στα ξερονήσια; Γιατί να μην τους βυθίσουμε στο δρόμο προς τα ξερονήσια και να τελειώνουμε οριστικά με δαυτους;