Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 15 Ιουν 2018, 23:44

Λελ εκεί συζητάνε όσοι τις μαθαίνουν σαν ξένες γλώσσες. Όσοι έχουν συνδιαλλαγεί με ιταλούς και ισπανούς ξέρουν τί παίζει
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 15 Ιουν 2018, 23:45

Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 15 Ιουν 2018, 23:51

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
15 Ιουν 2018, 23:44
Λελ εκεί συζητάνε όσοι τις μαθαίνουν σαν ξένες γλώσσες. Όσοι έχουν συνδιαλλαγεί με ιταλούς και ισπανούς ξέρουν τί παίζει
μην κοροϊδεύεις τους εθνολαικιστές συμπατριώτες μας που δεν περάσει τα σύνορα και τους ημιμαθείς λελέδες με το μπατσελορ από το πουτσεστερ, αν δεν είναι γλωσσομαθείς αμφότεροι με γνώση μιας ακόμα λατινογενούς ούτε συνεννόηση ποκοπίκος- Κλίντον δεν παίζει
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 15 Ιουν 2018, 23:55

Κάθε μέρα τους βλέπω στο γραφείο ρε
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: απο τη προγιαγια του Αντωνακη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Ιουν 2018, 23:58

omg kai 3 lol έγραψε:
15 Ιουν 2018, 17:38
Εικόνα
Εικόνα
Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα, το είχα διαβάσει μικρή και απ' ό,τι θυμάμαι περιγράφει τους αγώνες των Ελλήνων εναντίον των Βούλγαρων κομιτατζήδων, τους οποίους περιγράφει με μάλλον μελανά χρώματα. Οπότε, το κείμενο που παρέθεσες σε εισαγωγικά δεν νομίζω ότι είναι άποψη της Δέλτα. Πιθανόν να αφορά σε κάποιον πρόλογο, που περιγράφει την γενικότερη κατάσταση εκείνη την εποχή ή κάποιο επεξηγηματική σημείωση σε κάποια σύγχρονη επανέκδοση. Ίσως να κάνω λάθος αλλά έχω διαβάσει και άλλα βιβλία της και μου είναι κάπως δύσκολο να την φαντασθώ ως πρέσβειρα πολυπολιτισμού ή αγαπημένη συγγραφέα του Καρανίκα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 16 Ιουν 2018, 00:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 16 Ιουν 2018, 00:01

ΓΑΛΗ έγραψε:
15 Ιουν 2018, 23:58
Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα, το είχα διαβάσει μικρή και απ' ό,τι θυμάμαι περιγράφει τους αγώνες των Ελλήνων εναντίον των Βούλγαρων κομιτατζήδων, τους οποίους περιγράφει με μάλλον μελανά χρώματα. Οπότε, το κείμενο που παρέθεσες σε εισαγωγικά δεν νομίζω ότι είναι άποψη της Δέλτα. Πιθανόν να αφορά σε κάποιον πρόλογο, που περιγράφει την γενικότερη κατάσταση εκείνη την εποχή ή κάποιο εισαγωγικό σημείωμα σε κάποια σύγχρονη επανέκδοση. Ίσως να κάνω λάθος αλλά έχω διαβάσει και άλλα βιβλία της και μου είναι κάπως δύσκολο να την φαντασθώ ως πρέσβειρα πολυπολιτισμού ή αγαπημένη συγγραφέα του Καρανίκα.
Ο βενιζελικός εθνικισμός ήταν κοσμοπολίτικος, δεν είχε καμία σχέση με τις ναζιστικές κουράδες των νυν εθνικιστών
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 16 Ιουν 2018, 00:01

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
15 Ιουν 2018, 23:55
Κάθε μέρα τους βλέπω στο γραφείο ρε
ρε άσε τον πρόλογο σου τώρα, μόνος βγήκες τάκο πως κρίνεις από επίπεδο μόρφωσης και κόσμοπολιτισμού πολύ πάνω του μο των δυο χωρών

στην τελική διάβασε λίγο Μπαμπινιώταρο να μάθεις μπαλίτσα :D

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Ιουν 2018, 00:05

Beria έγραψε:
16 Ιουν 2018, 00:01
ΓΑΛΗ έγραψε:
15 Ιουν 2018, 23:58
Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα, το είχα διαβάσει μικρή και απ' ό,τι θυμάμαι περιγράφει τους αγώνες των Ελλήνων εναντίον των Βούλγαρων κομιτατζήδων, τους οποίους περιγράφει με μάλλον μελανά χρώματα. Οπότε, το κείμενο που παρέθεσες σε εισαγωγικά δεν νομίζω ότι είναι άποψη της Δέλτα. Πιθανόν να αφορά σε κάποιον πρόλογο, που περιγράφει την γενικότερη κατάσταση εκείνη την εποχή ή κάποιο εισαγωγικό σημείωμα σε κάποια σύγχρονη επανέκδοση. Ίσως να κάνω λάθος αλλά έχω διαβάσει και άλλα βιβλία της και μου είναι κάπως δύσκολο να την φαντασθώ ως πρέσβειρα πολυπολιτισμού ή αγαπημένη συγγραφέα του Καρανίκα.
Ο βενιζελικός εθνικισμός ήταν κοσμοπολίτικος, δεν είχε καμία σχέση με τις ναζιστικές κουράδες των νυν εθνικιστών
Αν θες συζήτηση για τον κοσμοπολίτικο ελληνοκεντρισμό εκείνης της εποχής κανένα πρόβλημα. Για το μπολνταρισμένο, έχεις αντίρρηση;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
argouen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen » 16 Ιουν 2018, 00:18

:vp14:
Περιφερειακά στελέχη των ΑΝΕΛ έστειλαν επιστολή στον Πάνο Καμμένο για το Σκοπιανό με την οποία του ζητούν να άρει την δεδηλωμένη στην κυβέρνηση.
https://thecaller.gr/politiki/stelexi-t ... edilomeni/
Νήφε και μέμνησο απιστείν

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 16 Ιουν 2018, 00:20

αυτοί είναι τα κορόιδα που δεν τσίμπησαν μετακλητό/0.60 κι ελπίζουν ότι με ηρωική έξοδο ίσως ξαναμπούν Βουλή

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 16 Ιουν 2018, 01:05

Εικόνα

Οι βαλκανικές εθνικότητες: Έλληνες, Βούλγαροι, Ρουμούνοι, Σέρβοι, Αλβανοί, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, τις οποίες ήταν δύσκολο να ξεχωρίσεις, είχαν μία εθνική συνείδηση, την μακεδονική.
Ήταν τόσο δύσκολο, που μόλις οι Βούλγαροι κήρυξαν την εκκλησιαστική τους ανεξαρτησία, χωρίστηκε η Μακεδονία σε Πατριαρχικούς Έλληνες (μακεδονικής εθνικής συνείδησης) και Εξαρχικούς Βουλγάρους (πάλι μακεδονικής εθνικής συνείδησης). :roll:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 16 Ιουν 2018, 01:11

vagabondo έγραψε:
16 Ιουν 2018, 01:05
Εικόνα

Οι βαλκανικές εθνικότητες: Έλληνες, Βούλγαροι, Ρουμούνοι, Σέρβοι, Αλβανοί, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, τις οποίες ήταν δύσκολο να ξεχωρίσεις, είχαν μία εθνική συνείδηση, την μακεδονική.
Ήταν τόσο δύσκολο, που μόλις οι Βούλγαροι κήρυξαν την εκκλησιαστική τους ανεξαρτησία, χωρίστηκε η Μακεδονία σε Πατριαρχικούς Έλληνες (μακεδονικής εθνικής συνείδησης) και Εξαρχικούς Βουλγάρους (πάλι μακεδονικής εθνικής συνείδησης). :roll:
απότι μας λέει δεν επρόκειτο για κάποια τοπικιστική συνείδηση αλλά εθνική. Περι της μακεδονικής παντα.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 16 Ιουν 2018, 01:21

Beria έγραψε:
16 Ιουν 2018, 00:01

Μάλλον οι Γιοβραίοι της Επικράτειας και άλλοι αλλογενείς θα διαφωνούσαν μαζί σου.

Beria, όχι από εσένα τέτοιες χοντράδες, ο βενιζελικός εθνικισμός ήταν ακριβώς το αντίθετο από κοσμοπολίτικος. Το δε θέμα έχει πολλές προεκτάσεις, πολιτικές, οικονομικές.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 16 Ιουν 2018, 01:21

Βινόσαυρος έγραψε:
16 Ιουν 2018, 01:11
vagabondo έγραψε:
16 Ιουν 2018, 01:05
Εικόνα

απότι μας λέει δεν επρόκειτο για κάποια τοπικιστική συνείδηση αλλά εθνική. Περι της μακεδονικής παντα.
Και πώς ξεχώρισε τις εθνικότητες; Με τεστ DNA;
Και γιατί μεταξύ όλων των παραπάνω εθνικοτήτων, μόνο οι Σκοπιανοί είναι μακεδόνες - απόγονοι του Μεγαλέξανδρου;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 16 Ιουν 2018, 01:26

ρε πάτε καλά? έχουμε ξοδέψει άπειρα ηλεκτρόνια στο phorum.gr για το θέμα και ξαναρχιζετε πάλι ?

http://abecedar.blogspot.com/2011/08/blog-post_28.html
Εικόνα

«Δεν εννοήσαμεν αν η γλώσσα ήτον η μακεδονική ή η ελληνική», έγραφε το 1904 ο Παύλος Μελάς στη γυναίκα του από κάποιο σλαβόφωνο χωριό της Μακεδονίας. «Ζα νάσητε μπράτιε Μακεντόντσι» (για τους αδελφούς μας Μακεδόνες) τιτλοφορούνταν οι προκηρύξεις που οι μακεδονομάχοι μοίραζαν στους χωρικούς το 1905, όταν ο επίσημος χαρτογράφος του ελληνικού βασιλείου εξηγούσε πως ο Μακεδονικός Αγώνας διεξάγεται μεταξύ «Ελληνιζόντων Μακεδόνων» και «Βουλγαριζόντων Μακεδόνων» αλλά «η εθνότης είναι η αυτή και εις τας δύο ταύτας κατηγορίας, ήτοι η Μακεδονική». Το 1920 η επίσημη απογραφή πληθυσμού του ελληνικού κράτους κατέγραψε την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας», διακριτής από τη σερβική και τη βουλγαρική. «Μακεδονική γλώσσα» αναφέρει ακόμη και η εμφυλιοπολεμική Λευκή Βίβλος που εξέδωσε το 1947 το κράτος των Αθηνών. Για «μακεδονική γλώσσα η οποία ομιλείται στα Σκόπια και έχει γραμματικήν και συντακτικόν» έκανε τέλος λόγο το 1959 στη Βουλή ο Ευάγγελος Αβέρωφ, υπουργός Εξωτερικών του Καραμανλή του πρεσβύτερου. Να υποθέσουμε πως όλοι αυτοί δεν ήταν παρά ενεργούμενα του «αλυτρωτισμού των Σκοπίων», αφού έσπευσαν -μερικές δεκαετίες πριν από τον κ. Ντάνιελ Φριντ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ- ν' αναγνωρίσουν την ύπαρξη της ακατονόμαστης «ψευδοεθνότητας» και «ψευδογλώσσας»; Οσο για την Πηνελόπη Δέλτα, ο ρόλος της είναι εξαιρετικά ύποπτος: αυτή δεν γράφει, και μάλιστα στα «Μυστικά του Βάλτου», για πληθυσμούς που «εθνική συνείδηση είχαν τη μακεδονική μονάχα» δυο ολόκληρες γενιές πριν απ' τον Τίτο;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών