Ερώτηση περί εφορίας

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Ερώτηση περί εφορίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 08 Μαρ 2020, 18:24

Έστω ότι μου έρχεται ένα μπιλιέτο ότι χρωστάω τέσσερα χιλιάρικα, ενώ ξέρω ότι έχουν άδικο. Αν χάσω τον χρόνο μου για μήνες προκειμένου να το αποδείξω, κι αν τελικά καταφέρω και το αποδείξω, υπάρχει τρόπος να βρω ποιος ήταν ο υπεύθυνος για το λάθος και να τον πάω γαμιώντας; Εφόσον το λάθος του παραλίγο να μου στοιχίσει και χρειάστηκε να έχω χρόνο, γνώσεις και τύχη που δεν τα έχει πολλής κόσμος, και που αν δεν τα είχα θα ήμουν κατά τέσσερα χιλιάρικα φτωχότερος, νομίζω ότι είναι δίκαιο να απολυθεί κάποιος.

Ανδρέας

Re: Ερώτηση περί εφορίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας » 08 Μαρ 2020, 18:32

Η απάντησή μου θα ειναι πρωτίστως γενική.
Ναι, αξίζει τον κόπο, τον χρόνο και το χρήμα και να ψάξεις να τον βρεις (και ναι μπορείς) και να πας έναν ανεύθυνο ή ένα λαμόγιο, γαμιώντας μέχρι τέλους!
Αυτό το "ωχ αδερφέ εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα" ή το "δε γαμιέται αφού ξεμπέρδεψα με 2 κατοοστάρικα ας μη το πω ούτε του παπά", μας έφαγε ως λαό!

Τώρα, για να το εξειδικεύσω σε προσωπικό επίπεδο...από ένα λάθος ενός πούστη λογιστή τραβιέμαι 6,5 χρόνια!
Ίσως να μη βρω δικιο ποτέ αλλά αυτόν τον πούστη, αν δεν δικαιωθώ νομικά, θα τον στείλω στο νοσοκομείο για ένα τρίμηνο τουλάχιστον!
Για αυτό έγραψα σε άσχετο νήμα πως είμαι υπέρ της βίας ανάλογα που απευθύνεται!

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 08 Μαρ 2020, 18:40

Μου έστειλαν ότι χρωστάω πράγματα που είχα πληρώσει. Ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος γι' αυτό;

Ανδρέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας » 08 Μαρ 2020, 18:44

Βλήμα έγραψε:
08 Μαρ 2020, 18:40
Μου έστειλαν ότι χρωστάω πράγματα που είχα πληρώσει. Ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος γι' αυτό;
Να ξεκινήσουμε από το βασικό;
Έχεις αποδείξεις πως τα πλήρωσες;
Αν ναι, στην απόδειξη γράφει ποιος τα εισέπραξε!

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 08 Μαρ 2020, 18:44

Βλήμα έγραψε:
08 Μαρ 2020, 18:24
Έστω ότι μου έρχεται ένα μπιλιέτο ότι χρωστάω τέσσερα χιλιάρικα, ενώ ξέρω ότι έχουν άδικο. Αν χάσω τον χρόνο μου για μήνες προκειμένου να το αποδείξω, κι αν τελικά καταφέρω και το αποδείξω, υπάρχει τρόπος να βρω ποιος ήταν ο υπεύθυνος για το λάθος και να τον πάω γαμιώντας; Εφόσον το λάθος του παραλίγο να μου στοιχίσει και χρειάστηκε να έχω χρόνο, γνώσεις και τύχη που δεν τα έχει πολλής κόσμος, και που αν δεν τα είχα θα ήμουν κατά τέσσερα χιλιάρικα φτωχότερος, νομίζω ότι είναι δίκαιο να απολυθεί κάποιος.
δε μπορείς να κυνηγήσεις κάποιον (εκτός αν πρόκειται για εντελώς εξόφθαλμα στοχευμένη και με πρόθεση ενέργεια, να σου είπε δηλαδή αυτός μπροστά σε μάρτυρες "εχεχε έτσι σε γαμάει ο Τάκης ο Εφοριακός, να μάθεις να μου κάνεις αυτό που μου έκανες στην έκτη δημοτικού"). Έχεις απέναντί σου το ελληνικό δημόσιο. Αυτό θα σου δώσει αποζημίωση (αν είναι). Από εκεί και πέρα θεωρητικά μπορεί από τη μεριά του να ξεκινήσει μια πειθαρχική διαδικασία για να βρει ποιος υπάλληλος έθιξε αυτό (αναγκάζοντάς το να σου πληρώσει αποζημίωση) και όχι εσένα. Έχει και όνομα αυτός ο μηχανισμός αλλά δεν το θυμάμαι. Πάντως κρατάμε ότι: οι υπάλληλοι έχουν ευθύνη απέναντι στον οργανισμό τους. Ο οργανισμός τους συλλογικά έχει ευθύνη απέναντι σε εσένα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 08 Μαρ 2020, 18:51

Βλήμα έγραψε:
Μπορεί να είναι ακόμα και ένα μικρολαθάκι σε βοηθητική βιβλιοθήκη που χρησιμοποιεί διαδικασία που συγχρονίζει το σύστημα το οποίο εκδίδει ειδοποιητήρια οφειλών με το σύστημα που καταγράφει τις πληρωμές, το οποίο αν μία από τις πληρωμές που είναι να περαστούν περιέχει την περιγραφή της τον χαρακτήρα της τελείας, περνάει την πληρωμή αφού εκδόσει την ειδοποίηση οφειλής και γράφει απλά ένα άσχετο warning για regular expressions που δεν επιτρέπονται στο πεδίο DESCRIPTION.

Εφόσον τα έχεις πληρώσει αποκλείεται αυτό να μη φαίνεται κάπου αλλού, π.χ. στο ιστορικό της τράπεζας. Πας στη ΔΟΥ, τρως λίγο χρόνο, βγάζεις άκρη.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 08 Μαρ 2020, 18:53

Βλήμα έγραψε:
Μαλλον τα χρωστάς ακομα. Σπανια κάνουν λαθος. Συγγνώμη που στο λέω

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 08 Μαρ 2020, 18:55

foscilis έγραψε:
08 Μαρ 2020, 18:44
Βλήμα έγραψε:
δε μπορείς να κυνηγήσεις κάποιον (εκτός αν πρόκειται για εντελώς εξόφθαλμα στοχευμένη και με πρόθεση ενέργεια, να σου είπε δηλαδή αυτός μπροστά σε μάρτυρες "εχεχε έτσι σε γαμάει ο Τάκης ο Εφοριακός, να μάθεις να μου κάνεις αυτό που μου έκανες στην έκτη δημοτικού"). Έχεις απέναντί σου το ελληνικό δημόσιο. Αυτό θα σου δώσει αποζημίωση (αν είναι). Από εκεί και πέρα θεωρητικά μπορεί από τη μεριά του να ξεκινήσει μια πειθαρχική διαδικασία για να βρει ποιος υπάλληλος έθιξε αυτό (αναγκάζοντάς το να σου πληρώσει αποζημίωση) και όχι εσένα. Έχει και όνομα αυτός ο μηχανισμός αλλά δεν το θυμάμαι. Πάντως κρατάμε ότι: οι υπάλληλοι έχουν ευθύνη απέναντι στον οργανισμό τους. Ο οργανισμός τους συλλογικά έχει ευθύνη απέναντι σε εσένα.
Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Who is The 4th man
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Who is The 4th man » 09 Μαρ 2020, 04:42

Βλήμα έγραψε:
κατ'αρχήν θά πάς στά φορολογικά δικαστήρια,παράλληλα θά αναζητήσεις ειδικό ιδιωτικό γραφείο γιά φορολογικά
πού έχουν δικηγόρους γι'αυτά.
τό taxisnet σού έχει αυτό τό χρέος;
Αυτομπαναρισμενος επ αόριστον

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 09 Μαρ 2020, 22:17

sibylic έγραψε:
09 Μαρ 2020, 04:42
τό taxisnet σού έχει αυτό τό χρέος;
Ναι, αλλά αφορά σε "χρέος" εφτά χρόνων και μου το εμφάνισε το 2020. Πιο πριν δεν έλεγε τίποτα.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 09 Μαρ 2020, 22:22

Δεν υφισταται ατομικη ευθυνη εφοριακου εκτος καποιων πολυ σπανιων περιπτωσεων
Καθε εντολη που φευγει απο την εφορια εμπλεξει τουλαχιστον δυο η τρια ατομα που συνυπογραφουν
Επισης δεν σου στελνει μπιλιετα ο Μακης ο ο εφοριακος αλλα μια υπηρεσια

Τελικα το χρεος των 7 χρονων υφισταται η οχι;
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 09 Μαρ 2020, 22:27

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
09 Μαρ 2020, 22:22
Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν ισχύει, αλλά δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά. Δεν έχω λόγο να έχω αμφιβολίες, αλλά μου φυτρώνουν για κάποιον ανεξήγητο λόγο.

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 09 Μαρ 2020, 22:28

Δεν υφισταται ατομικη ευθυνη εφοριακου εκτος καποιων πολυ σπανιων περιπτωσεων
Καθε εντολη που φευγει απο την εφορια εμπλεξει τουλαχιστον δυο η τρια ατομα που συνυπογραφουν
Επισης δεν σου στελνει μπιλιετα ο Μακης ο ο εφοριακος αλλα μια υπηρεσια
Ε ναι, αλλά μπορεί η υπηρεσία να απαιτεί ό,τι της καπνίσει ατιμώρητα;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Μαρ 2020, 22:33

Βλήμα έγραψε:
09 Μαρ 2020, 22:27
Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν ισχύει, αλλά δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά. Δεν έχω λόγο να έχω αμφιβολίες, αλλά μου φυτρώνουν για κάποιον ανεξήγητο λόγο.
Εάν πληρώνεις με την ίδια μέθοδο (π.χ. τραπεζικά) μπορείς εύκολα να ζητήσεις αναλυτική κατάσταση με τις κινήσεις και τις πληρωμές σου πριν 7 χρόνια για να δεις αν πληρώθηκε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 09 Μαρ 2020, 22:35

Αρχικα μπορεις να πας στην συγκεκριμενη υπηρεσια αν το θεμα οφειλεται σε καποιο χοντρο λαθος να προσκομισεις τις αποδειξεις του λαθος και να το λυσεις
Αν εμμενουν και θεωρεις οτι εχεις δικιο προσφευγεις στην υπηρεσια επιλυσης οικονομικων διαφορων
Αυτοι ειναι υποχρεωμενοι να απαντησουν εντος τριμηνου
Αν δεν απαντησουν η απαντηση θεωρειται αρνητικη
Το επομενο βημα ειναι η προσφυγη στα διοικητικα δικαστηρια
Αν πληρωσεις το 50% του ποσου που ζητανε τοτε παιρνεις αναστολη μεχρι να εκδικαστει η υποθεση σου
Αν δεν πληρωσεις εσυ περιμενεις να δικαιωθεις στο δικαστηριο μετα απο 2 χρονια ενω αυτοι παοιρνουν μετρα εισπραξης κανονικα
Ολο το χρονικοδιαστημα μεχρι να εκδικαστει η υποθεση μπαινουν τοκοι στο ποσο σου
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών