Σε έχω σε διάφορα, όχι αποκλειστικά γλωσσολογικά. Θα ψάξω. Πάρε τώρα αυτά...hellegennes έγραψε: ↑13 Ιουν 2018, 13:03Σχετικά με το νήμα, στο Ελεύθερο μού είχε στείλει μήνυμα ένας χρήστης που δεν γνώριζα και με ρωτούσε πού μπορεί να βρει τα ποστ μου που χάθηκαν από την γλωσσολογική ενότητα του phorum, γιατί θεωρούσε ότι περιείχαν χρήσιμες πληροφορίες. Ούτε καν τον γνώριζα σαν χρήστη.
Ναι, είναι κρίμα που χάθηκαν κι αυτά μαζί με τον πακτωλό τσιλιμπουρδίσματος, βλακείας και χυδαιότητας. Αλλά υπήρχαν κι αυτά στο phorum κι όποιος το αρνείται εθελοτυφλεί. Είχαμε και κάτι διαγωνισμούς σύντομων ιστοριών. Ήταν ωραία αυτά τα πράγματα και κρίμα που χάθηκαν.
Εγώ πάντως χαίρομαι που κατάφερα να μεταδώσω έστω και μια μικρή παπαρίτσα που μπορεί να είναι ορθή και χρήσιμη. Και είναι μεγάλη χαρά να σ'το λένε άτομα μετά από χρόνια ότι τα βρήκαν χρήσιμα. Δεν κορδώνω αλλά χαίρομαι. Το άτομο αυτό γράφτηκε στο Ελεύθερο μόνο για να μου στείλει αυτό το μήνυμα ή/και για να παρακολουθεί συζητήσεις.
NikosVy έγραψε:Χαίρομαι όταν οι άλλοι σκέφτονται έτσι. Όχι επειδή έχουν δίκιο, αλλά επειδή έτσι με βολεύει εμένα στις υποθέσεις μου. Όπως είπα παραπάνω, πολύ περισσότερο χαίρομαι όταν σκέφτονται και ενεργούν ακριβώς έτσι οι ιθύνοντες στην Πολεοδομία και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Εύχομαι να μην αλλάξουν ποτέ.Hellegennes έγραψε:
Άλλ' αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα.
Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο νήμα, αν θέλεις σώνει και καλά να μιλήσεις επικεντρωμένος στον τίτλο του νήματος και σε τίποτα άλλο, φυσικά και υπάρχει Αστική Ευθύνη όποιου διαχειρίζεται ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατά τρόπο που μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένα από κάποιον θιγόμενο χρήστη, ότι τον μεταχειρίζονται κατά διακριτικό τρόπο που προσβάλλει την προσωπικότητά του κατά το Άρθρο 922 του Αστικού Κώδικα.
Η άποψη ότι "εγώ έχω το καρπούζι και δικό μου είναι άρα το κάνω φέτες όπως θέλω και βάζω όποιους κανόνες γουστάρω, χωρίς να υπόκειμαι στον Αστικό Κώδικα", είναι μια δικαιολογημένα γραφική άποψη, η οποία όμως δεν έχει περάσει στα Νομικά.Δεν είναι καθόλου απολιθώματαHellegennes έγραψε:
Επικαλείσαι άρθρα απολιθώματαΆλλο η ελευθερία λόγου. Μιλάμε για τη διαχείριση των γραφόμενων κάποιου.Hellegennes έγραψε:
...που λίγη βαρύτητα έχουν πλέον και σκοντάφτουν σε άλλα άρθρα και διατάξεις περί ελευθερίας λόγου.Το άρθρο 57 όμως του Αστικού Κώδικα πάει και παραπέρα. Στην αποζημίωση λόγω προσβολής της προσωπικότητας.Hellegennes έγραψε:
Το μόνο που μπορείς σοβαρά να αξιώσεις είναι να τιμωρηθεί κάποιος για -ή να πάρει πίσω- δυσφημιστικό περιεχόμενο.Που το είδες γραμμένο αυτό που αναφέρεις;Hellegennes έγραψε:
Επίσης το άρθρο 14 δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με διαδικτυακά φόρουμ, αναφέρεται αποκλειστικά σε μέσα ενημέρωσης και προσβολή κατά πρόσωπο.
Διάβασε και εδώ τι γίνεται για τις περιπτώσεις σαν του διαδικτύου και των φόρουμ τις οποίες δεν είχαν κατά νου όταν ψήφιζαν το Σύνταγμαhttps://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE έγραψε:
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο νομοθέτης δεν έχει ρυθμίσει μια περίπτωση. Ο εφαρμοστής του δικαίου καλείται τότε να πληρώσει το κενό. Πρώτα πρέπει να διαπιστώσει αν ο νομοθέτης άφησε την περίπτωση αρρύθμιστη επειδή δεν την προέβλεψε ή επίτηδες δεν ήθελε να τη ρυθμίσει ξεχωριστά. Αν καταλήξει στο πρώτο συμπέρασμα, το κύριο εργαλείο του είναι η αναλογία, η εφαρμογή δηλαδή κανόνων που εφαρμόζονται σε όμοιες περιπτώσεις.Περισσότερο και από μέσο ενημέρωσης από τα μέσα ενημέρωσης που ήξερες μέχρι το 1990. Εδώ έχουμε και ενημέρωση (ψάξε στο Google Search να βρεις πως αποτυπώνεται για πάντα και σε θέαση όλου του πλανήτη, οποιαδήποτε φράση έχεις γράψει στο Φόρουμ)Hellegennes έγραψε:
Το φόρουμ δεν είναι μέσο ενημέρωσης,Αυτά είναι δικά σου νομικά.Hellegennes έγραψε:
δεν φέρει ευθύνη για τα γραφόμενα των χρηστών τουΌταν δουλεύει έτσι το πράγμα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εμείς συζητάγαμε για το άλλο ενδεχόμενο.Hellegennes έγραψε:
..και η δυνατότητα απάντησης προσφέρεται έτσι κι αλλιώς από την πλατφόρμα του.Η αποτύπωση στο διαδίκτυο τόσων χαρακτηριστικών της προσωπικότητας προδίδουν τελικά το άτομο, τουλάχιστο στον κύκλο εκείνων που τον εντοπίζουν άνετα με βάση τα στοιχεία της ζωής του, της ομιλίας του, του συνήθως λόγου του, των απόψεών του περί πολιτικής, των φωτογραφημένων και δημοσιοποιημένων αγώνων του σε Γενικές Συνελεύσεις παταριών κ.ά.Hellegennes έγραψε:
Εξάλλου η προσβολή αφορά πρόσωπα, επώνυμα. Τα χρηστώνυμα δεν συνιστούν ταυτοπροσωπίες.
Εξάλλου ορισμένοι αγκυλωτόσταυροι αφού ξεθυμάνουν σε ένα φόρουμ, πάνε να επαναλάβουν τα ίδια όσα έχουν γράψει και στη γνωστή ταβέρνα στέκι στην Πλ. Βαρνάβα Παγκρατίου, οπότε όχι μόνο ταυτοποιούνται αλλά και λες "ρε δεν καταφέρνω να απαλλαγώ απ' αυτούς όχι μόνο στο Φόρουμ αλλά ούτε στην ταβέρνα μου".