Πρέπει να στείλει ο Μητσοτάκης ευχαριστήρια επιστολή στον Ερντογάν;
Re: Πρέπει να στείλει ο Μητσοτάκης ευχαριστήρια επιστολή στον Ερντογάν;
Κι επειδή βλέπω ότι ο αριθμός των ψηφισάντων ανέρχεται στον αστείο κατά τη γνώμη μου αριθμό 10 και κάνω κάποιες υποθέσεις για τους λόγους που γίνεται αυτό, κάποια στιγμή θα ανεβάσω και πολ με τις κατηγορίες των φορουμιτών που δεν ψήφισαν για τον χ ή ψ λόγο. Και είμαι σίγουρη ότι θα πέσω μέσα σε πολλές.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Phorum.gr user: Βελανιδοφάγος Ούννος
Χωρίς ''ι", διάβολε.
Κατά τ' άλλα συμφωνώ με τον Alekhine: ας περιμένουν οι ευχαριστήριες επιστολές.
-
- Phorum.gr user: independent_44
Ίσως και να πρέπει...υπό την έννοια ότι το πρόβλημα γιγαντώθηκε πλέον σε τέτοιο βαθμό οπότε:
1.Η κυβέρνηση μπορεί πλέον να πάρει μέτρα που πριν θα θεωρούνταν αδιανόητα, φασιστικά κτλ
2.Αναγκάζεται όλη η Ευρώπη να πάρει θέση μακριά απ΄τη βρώμικη και ανθελληνική γερμανική πολιτική
3.Ευνοεί και τη ΝΔ που θα πράξει σύμφωνα με την επιθυμία του 80% του λαού.
1.Η κυβέρνηση μπορεί πλέον να πάρει μέτρα που πριν θα θεωρούνταν αδιανόητα, φασιστικά κτλ
2.Αναγκάζεται όλη η Ευρώπη να πάρει θέση μακριά απ΄τη βρώμικη και ανθελληνική γερμανική πολιτική
3.Ευνοεί και τη ΝΔ που θα πράξει σύμφωνα με την επιθυμία του 80% του λαού.
Εννοω οτι στηριζουν και βοηθανε ολοι, εκτος απο εσενα και μερικους ζαιους ακομα. Συνελθε!!!!!!Kauldron έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 15:38Τα νησιά δηλαδή έχουν αφεθεί ως προστασία στους πολίτες.Nostalgia έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 15:26
Οι ροες απο Εβρο θα ηταν πολλες μεγαλυτερες, ακομα και εναν να καταφερουν να μην περασει ειναι κερδος. Απορω που κανεις τετοια ερωτηση εσυ! Στηριξε αυτη την κρισιμη αλλα και ομορφη ωρα. Στην Λεσβο κατοικοι εχουν παει σε παραλια και δεν αφηνουν ακυβερνητη βαρκα με λαθραιους να προσαραξει. Στηριζουμε ολοι καθε προσπαθεια!!!!
Στηριζουμε ολοι μαζι! Αυτο που κανουν δεν το ειδαμε ποτε, δεν ειναι ωρα για κλαψες.
Το ΠΝ και το ΛΣ τί κάνουν?
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Eσώ πω΄ς στηρίζεις και βοηθάς δηλαδή?Εννοω οτι στηριζουν και βοηθανε ολοι, εκτος απο εσενα και μερικους ζαιους ακομα. Συνελθε!!!!!!
Εγώ ζητάω να κλείσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ τα σύνορα, οχι να κλείσει η πόρτα ν' ανοίξει το παράθυρο.
Και να σου πώ αγαπητέ Νοσταλγία, οτι αν ΔΕΝ ήταν η ΧΑ, και ΔΕΝ είχε υπάρξει ως κόμμα του κοινοβουλίου ΔΕΝ θα υπήρχε ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να γίνει έστω κι αυτό.
Εγω δεν ψηφισα γιατι αν και θεωρω οτι η κατασταση ευνοει τον Κυριακο και τη ΝΔ,παραμενει πολυ ρευστη και δυσκολη ακομα.Υπαρχουν πολλα θετικα ως προς το εσωτερικο μετωπο αλλα ο εθνικος κινδυνος εξαιτιας του μεγεθους των ροων ειναι μεγαλος.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 15:42Κι επειδή βλέπω ότι ο αριθμός των ψηφισάντων ανέρχεται στον αστείο κατά τη γνώμη μου αριθμό 10 και κάνω κάποιες υποθέσεις για τους λόγους που γίνεται αυτό, κάποια στιγμή θα ανεβάσω και πολ με τις κατηγορίες των φορουμιτών που δεν ψήφισαν για τον χ ή ψ λόγο. Και είμαι σίγουρη ότι θα πέσω μέσα σε πολλές.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
under έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 16:10Εγω δεν ψηφισα γιατι αν και θεωρω οτι η κατασταση ευνοει τον Κυριακο και τη ΝΔ,παραμενει πολυ ρευστη και δυσκολη ακομα.Υπαρχουν πολλα θετικα ως προς το εσωτερικο μετωπο αλλα ο εθνικος κινδυνος εξαιτιας του μεγεθους των ροων ειναι μεγαλος.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 15:42Κι επειδή βλέπω ότι ο αριθμός των ψηφισάντων ανέρχεται στον αστείο κατά τη γνώμη μου αριθμό 10 και κάνω κάποιες υποθέσεις για τους λόγους που γίνεται αυτό, κάποια στιγμή θα ανεβάσω και πολ με τις κατηγορίες των φορουμιτών που δεν ψήφισαν για τον χ ή ψ λόγο. Και είμαι σίγουρη ότι θα πέσω μέσα σε πολλές.

Συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο ότι είναι χλωμό να αντιληφθείτε ότι το "ναι" και το "όχι" δεν σημαίνουν 100% ναι και 100% όχι ούτε μελλοντική πρόβλεψη για τις εξελίξεις που μπορούν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή.
Και ότι αν έκανα πολ με τις 49 προσεγγίσεις του γκρι του σ' αυτό το θέμα, πάλι θα λέγατε τα ίδια.
Σαφώς και δεν έληξε το θέμα. Για την ακρίβεια τώρα αρχίζει.
Αλλά αν αρχίσει να σκέφτεται ο καθένας τι ακριβώς ευνοεί τον Κυριάκο και τη ΝΔ και τον κάθε αρχηγό κόμματος πιο ειδικά, αυτό είναι η πλήρης απόδειξη ότι κάποιοι αντιλαμβάνεστε τα πάντα μέσω του κομματικού πρίσματος.
Για να γίνω πιο σαφής, εγώ ξέρω ότι η συγκεκριμένη στάση της κυβέρνησης σαφώς και δεν βολεύει τον Κυριάκο, γιατί εκτός από τις διπλωματικές δυσκολίες εκτός συνόρων, συνεπάγεται και κάποιες αλλαγές στην κομματική πεπατημένη. Θα ξεβολέψει πολύ κόσμο γενικώς σε όλο το κομματικό φάσμα.
Αλλά εγώ, σε αντίθεση με σένα, αυτό το βότσαλο στη βαλτωμένη λίμνη, το θεωρώ θετικό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
κι εγω θετικο το θεωρω για πολλους λογους οπως εγραψα πριν.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 16:36
Συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο ότι είναι χλωμό να αντιληφθείτε ότι το "ναι" και το "όχι" δεν σημαίνουν 100% ναι και 100% όχι ούτε μελλοντική πρόβλεψη για τις εξελίξεις που μπορούν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή.
Και ότι αν έκανα πολ με τις 49 προσεγγίσεις του γκρι του σ' αυτό το θέμα, πάλι θα λέγατε τα ίδια.
Σαφώς και δεν έληξε το θέμα. Για την ακρίβεια τώρα αρχίζει.
Αλλά αν αρχίσει να σκέφτεται ο καθένας τι ακριβώς ευνοεί τον Κυριάκο και τη ΝΔ και τον κάθε αρχηγό κόμματος πιο ειδικά, αυτό είναι η πλήρης απόδειξη ότι κάποιοι αντιλαμβάνεστε τα πάντα μέσω του κομματικού πρίσματος.
Για να γίνω πιο σαφής, εγώ ξέρω ότι η συγκεκριμένη στάση της κυβέρνησης σαφώς και δεν βολεύει τον Κυριάκο, γιατί εκτός από τις διπλωματικές δυσκολίες εκτός συνόρων, συνεπάγεται και κάποιες αλλαγές στην κομματική πεπατημένη. Θα ξεβολέψει πολύ κόσμο γενικώς σε όλο το κομματικό φάσμα.
Αλλά εγώ, σε αντίθεση με σένα, αυτό το βότσαλο στη βαλτωμένη λίμνη, το θεωρώ θετικό.
Αλλα ο κινδυνος παραμενει μεγαλος γιατι οι ροες ειναι τεραστιες και η Τουρκια επενδυει πολυ σε αυτες με τεραστια ποσα.
Τον Κυριακο τον ευνοει η κατασταση παντως.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Ναι. Αν μάλιστα ξεφύγει η κατάσταση με νεκρούς αστυνομικούς, και ανταποδώση-ξαπλα με τη μία σε όποιον πάει να περάσει τα συνορα, 70% θα πάρει ο Μητσοτάκης στις επόμενες εκλογές.
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή τη φορά υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στο θέμα της εισροής μεταναστών ακόμα και από άτομα που ήταν πιο θετικά διακείμενα για διάφορους λόγους (ανθρωπιστικούς, ιδεολογικούς). Κι εγώ είμαι υπέρ του να βοηθάς στο μέτρο των δυνατοτήτων σου τους κατατρεγμένους και τους πραγματικούς πρόσφυγες, θύματα πολέμων και κακουχιών. Αλλά εδώ έχουμε κάτι διαφορετικό.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ωμό εκβιασμό του Ερντογάν προς την Ευρώπη και το Νάτο χωρίς κανένας από τους δύο να τον έχει πειράξει. Από τους Ρώσους και τους Σύρους έφαγε τις φάπες. Και μάλιστα μιλάμε για ωμό εκβιασμό καθώς χρησιμοποιεί ανθρώπους ως πρόβατα επί σφαγή εκμεταλλευόμενος τις ηθικές και πολιτιστικές αρχές των δυτικών για τους πρόσφυγες. Κανονικά θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις προς την Τουρκία που κατέφυγε μονομερώς σε τέτοια απάνθρωπη πράξη. Κορόιδεψε τους μετανάστες για ανοιχτά σύνορα, δεν σεβάστηκε τις γειτονικές χώρες και τους συμμάχους του. Δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος ειδικά όταν χρησιμοποίησε ανθρώπινες σάρκες ως μοχλό πίεσης.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ωμό εκβιασμό του Ερντογάν προς την Ευρώπη και το Νάτο χωρίς κανένας από τους δύο να τον έχει πειράξει. Από τους Ρώσους και τους Σύρους έφαγε τις φάπες. Και μάλιστα μιλάμε για ωμό εκβιασμό καθώς χρησιμοποιεί ανθρώπους ως πρόβατα επί σφαγή εκμεταλλευόμενος τις ηθικές και πολιτιστικές αρχές των δυτικών για τους πρόσφυγες. Κανονικά θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις προς την Τουρκία που κατέφυγε μονομερώς σε τέτοια απάνθρωπη πράξη. Κορόιδεψε τους μετανάστες για ανοιχτά σύνορα, δεν σεβάστηκε τις γειτονικές χώρες και τους συμμάχους του. Δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος ειδικά όταν χρησιμοποίησε ανθρώπινες σάρκες ως μοχλό πίεσης.
Να στείλει ευχαριστήρια επιστολή στο λαό της Χίου και της Λέσβου, γιατί αν δεν ήταν οι αντιδράσεις τους, θα μας φτιάχνατε ζεστά σημεία σ' όλη την Ελλάδα τώρα. Ο σχεδιασμός σας αυτό ήταν, σε καμία περίπτωση δεν σχεδιάζατε να τους σταματάτε.Μπορείτε να το εκλάβετε και ως τρολάρισμααλλά συμβαίνουν πράγματα τις τελευταίες μέρες που θεωρούσαμε μάλλον απίθανο να συμβούν. Επιχειρώ μια πρόχειρη καταγραφή, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
ισως, εθνικιστές συμμαχοι στο νατο ειναι και οι 2, διολου απιθανοΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Μαρ 2020, 12:58Μπορείτε να το εκλάβετε και ως τρολάρισμααλλά συμβαίνουν πράγματα τις τελευταίες μέρες που θεωρούσαμε μάλλον απίθανο να συμβούν. Επιχειρώ μια πρόχειρη καταγραφή, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
1. Στείλαμε στρατό στα σύνορα και υπήρξε για πρώτη φορά σαφής αναφορά στην "παραβίαση εθνικών συνόρων από παράνομη διέλευση" και προσδιορίσθηκε ως άμυνα της χώρας η απαγόρευση εισόδου προσφύγων.
2. Η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας δεν ήταν διακοσμητική.
3. Όσοι πέρασαν συνελήφθησαν και για πρώτη φορά έγιναν επίσημες ανακοινώσεις για την εθνικότητα τους. Για την ακρίβεια, διευκρινίσθηκε το ότι οι περισσότεροι δεν ήταν Σύριοι, πράγμα που καταρρίπτει αυτομάτως το βασικό επιχείρημα/αφήγημα των προσφύγων από το Ινκλίμπ.
4. Ανακοινώθηκε ήδη η φυλάκιση των Αφγανών που εισήλθαν και τέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η υπέρβαση της τριετίας που δικαιολογούσε αναστολή.
5. Μετά την πρώτη αναμενόμενη στήριξη από Σαλβίνι, Βέμπερ και Κουρτς, αναγκάστηκε η πρόεδρος της
Κομισιόν (που μέχρι χθες δεν ήθελε να αποδεχθεί τυπικά την κατάρρευση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας παραθέτοντας αοριστίες) να κάνει δήλωση στήριξης ενίσχυσης των χερσαίων συνόρων της Ευρώπης.
6. Ήδη έχουν πάρει δημοσιότητα σε όλα τα επίσημα μμε, τόσο οι δηλώσεις του Ερντογάν όσο και ο τρόπος με τον οποίο οι Τούρκοι ενίσχυσαν την μεταφορά των προσφύγων, με χάρτες διέλευσης, μεταφορά με ταξί και πούλμαν και δίκτυο ενημέρωσης στους πρόσφυγες.
7. Άλλαξε η φρασεολογία στα ελληνικά μμε. Από τα ήξεις αφίξεις και ναι, μεν, αλλά, άρχισαν να υποστηρίζουν την απαγόρευση εισόδου και να χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως "εισβολή". Αναμενόμενο αλλά ουσιαστικό.
8. Τέθηκε για πρώτη φορά (από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας) το θέμα επικινδυνότητας από τον κορονοϊό. Αυτό είναι πολύ βασικό γιατί μέχρι στιγμής ήταν το "άρρητο" που δεν έπρεπε να λεχθεί. Πράγμα πολύ σημαντικό, γιατί είναι ένας παράγοντας που ουδείς μπορεί να υποτιμήσει, δεδομένων των μέτρων που ήδη λαμβάνονται στην Ευρώπη.
9. Αναφορικά με τα νησιά, που συνεχίζουν και δέχονται πρόσφυγες λόγω θαλάσσιου δίκαιου κλπ, το πρόβλημα σαφώς και παραμένει αλλά έχουν μπει νέα στοιχεία στο πλαίσιο, πολύ σημαντικά.
Εννοώ ότι η παράγραφος 3 και 4 των παραπάνω, μπορούν πλέον να λειτουργήσουν και στα νησιά. Και ακριβώς γι' αυτό, άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν ως πιθανή λύση κάτι αδιανόητες έως χθες προτάσεις όπως πλωτά χοτσπότ και ακατοίκητα νησιά ως δομές υποδοχής.
Με λίγα λόγια, αν λειτουργήσουν τα παραπάνω είναι όντως σημαντικά στοιχεία για το ζητούμενο της αναίμακτης αποτροπής των εισροών.
Ή έστω ένα πρώτο βήμα για αλλαγή της σημερινής νοοτροπίας.
Γιατί άλλο να θεωρείς ότι αν φτάσεις, θα καταλήξεις σε καταυλισμό αλλά μετά μπορεί να παίξει διαμέρισμα με επίδομα είτε είσαι Σύριος είτε Σομαλός και επ' αόριστον αναβολές για παραμονή γενικώς και άλλο ότι μπορεί να καταλήξεις σε φυλακή.
Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες φυσικά όπως τα νιανιανια της αντιπολίτευσης αλλά έβαλα κάποια από αυτά που θεωρώ όντως σημαντικά και όχι τα μικροπολιτικά τερτίπια.
Μπορείτε να προσθέσετε και τα δικά σας φυσικά αλλά η επιλογή είναι "ναι" ή "όχι".
Οπότε, ψηφίζετε κατά βούληση.
Σου ζητησε άσυλο κάνας Σύριος;
Ψήφισα ΝΑΙ
- Andromachi
- Phorum.gr user: Andromachi
Γτ δεν μπορώ να ψηφίσω;
Καλησπερα σας !
Καλησπερα σας !
Ανδρομάχη: (ανήρ + (μάχη) μάχομαι) – πρόμαχος
- Andromachi
- Phorum.gr user: Andromachi
Μολις είδα οτι εληξε.... ότι να ναι ... φταίει ο πυρετός ... σρυ...
Ανδρομάχη: (ανήρ + (μάχη) μάχομαι) – πρόμαχος
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τρομος στον Ερντογάν από την νέα φουρνιά Eλ φαντάρων
από Μαδουραίος » 06 Νοέμ 2024, 19:01 » σε Κοινωνικά θέματα - 4 Απαντήσεις
- 205 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
06 Νοέμ 2024, 19:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Θα ανοίξει την πόρτα ο Κουλής στον Ερντογάν;
από Niki » 23 Μαρ 2025, 21:43 » σε Διεθνής πολιτική - 49 Απαντήσεις
- 1597 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
26 Μαρ 2025, 18:21
-
-
-
Νέα δημοσίευση Στη Ρώμη ο Ερντογάν για πιθανή συνεργασία στον αμυντικό τομέα..
από Parrot » 29 Απρ 2025, 12:28 » σε Εθνικά Θέματα - 7 Απαντήσεις
- 232 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
30 Απρ 2025, 17:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση O Bίλντερς λέει στους Τούρκους να εγκαταλείψουν την Ολλανδία και κάνει πλακίτσα στον Ερντογάν
από Αρίστος » 07 Ιούλ 2024, 13:52 » σε Διεθνής πολιτική - 98 Απαντήσεις
- 2720 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
11 Ιούλ 2024, 12:52
-