stavmanr έγραψε: ↑11 Μαρ 2020, 11:31
sys3x έγραψε: ↑11 Μαρ 2020, 11:06
stavmanr έγραψε: ↑11 Μαρ 2020, 10:32
Ο φίλος sys, που συμφωνεί κατά τα λοιπά μαζί σου, υποστηρίζει ότι όλοι αυτοί παρατούν το σπίτι, τους φίλους και την οικογένειά τους για να εισπράξουν τα επιδόματα
Για θύμισε μου που ακριβώς έγραψα αυτό με τα επιδόματα σε παρακαλώ (θα επιμείνω πολύ σε αυτό καθώς υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος).
Μάλλον έχεις δίκιο. Σε μπέρδεψα με άλλον της παρέας, sys.

stavmanr έγραψε:
Ο φίλος μου sys, που συμφώνησε με το κείμενό σου, διάβασε αυτή την παράγραφο ή απλά έμεινε στην εισαγωγή που του φάνηκε πιο ματσο;

Αρχικά είπα να περιμένω να μου παραθέσεις που ακριβώς έγραψα αυτό που μου χρέωσες ότι είπα για τα επιδόματα (...)
Το κλείσαμε. Άλλος ήταν. Εσύ δεν υποστηρίζεις ότι έρχονται εδώ για τα επιδόματα. Έτσι δεν είναι;
είναι εγκληματικά ηλίθιο να υποστηρίζει κάποιος τις αθρόες ροές μετανάστευσης χωρίς καν υποτυπώδης ελέγχους, όσο φασίστας είναι κάποιος (μπλα μπλα...)
Το ερώτημά μου ήταν απλό:
αν ,πριν συμφωνήσεις με τον Φος και τον χειροκροτήσεις (ότι ανέβηκε πολλά λέβελς στο sysόμετρο), διάβασες την παράγραφο του Φος που λέει ότι δεν πρέπει να τα βάζουμε με τους μετανάστες αλλά με αυτούς που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες με κάθε τρόπο.
Ορίστε και η παράγραφος του Φος
"Σημαίνουν όλα αυτά ότι είμαι ενάντια στους μετανάστες σαν άτομα; ΟΧΙ. Οι μετανάστες εξήγησα ότι είναι μάλλον θύματα κι αυτοί σε όλη την ιστορία (προφανώς δε μιλάμε για στοιχεία του υποκόσμου αλλά για τον μέσο φτωχοδιάβολο). Κατά τη γνώμη μου το βάρος αποτροπής της παράνομης μαζικής μετανάστευσης δεν πρέπει να πέφτει στην τιμωρία των μεταναστών αλλά στην τιμωρία όσων επωφελούνται από το φαινόμενο: είσαι αφεντικό και απασχολείς παράνομα αλλοδαπό (ή εδώ που τα λέμε οποιονδήποτε) εργάτη; 500.000 πρόστιμο και 5 χρόνια αυστηρά μέσα. Δε μας νοιάζει αν είσαι η γριούλα που θέλει ξεσκάτισμα ή ο φραουλοπαραγωγός που θέλει εργατικά χέρια. Και πρακτικά να το δεις ο ντόπιος εκμεταλλευτής είναι που έχει προνόμια να χάσει, όχι ο μετανάστης που συνήθως ακόμα και η φυλακή εδώ είναι καλύτερα από το χωριό του. Βγάζει απόλυτο νόημα να κυνηγήσεις τη ζήτηση για να εξαφανίσεις την προσφορά, αντί να φαντασιώνεσαι ότι το θέμα είναι Έλληνες εναντίον Ξένων αντί πλούσιοι εναντίον φτωχών. "
Θα περίμενε κανείς να ανέβει πολλά λέβελς στο stavmanrόμετρο κι όχι στο sysόμετρο με τέτοια κατηγορηματική θέση.
Ας ξεκινήσουμε από την κοινή μας διαπίστωση καθώς οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, επί της ουσίας η κοινή μας διαπίστωση μας λέει ότι εσύ δεν γνωρίζεις την θέση μου, τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση πολύ καλέ μου φίλε σταβ; αν μας ενδιαφέρει ρωτάμε.

Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ, εσύ μπορείς να κάνεις ακριβώς ότι θέλεις χωρίς καμμία πίεση, όπως και γω με ακριβώς την ίδια πίεση θεωρώ μέγιστη πουστιά να βάζω λόγια στο στόμα σου και μάλιστα να τα χρησιμοποιώ σαν επιχειρήματα για το οτιδήποτε. Εμείς μέχρι στιγμής είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι (όσο και να διαφωνούμε, πράγμα καθόλα θεμιτό)

Αφού ξεκαθαρίσαμε αυτόν τον πραγματικά πολύ σπουδαίο παράγοντα για να συνεχίσουμε να κάνουμε πολιτισμένο διάλογο σου ξαναλέω πως το μεταναστευτικό το θεωρώ αρκετά πολύπλοκο ζήτημα ή πιο σωστά πρόβλημα. Επειδή αντιθέτως με πολλές αριστεράντζες έχω επαφή τόσο με μετανάστες όσο και με αλληλέγγυους υπαλλήλους μκο κτρ έχω μια εικόνα (έστω περιπτωσιολογική) επί του θέματος, οπότε ναι, σίγουρα υπάρχουν φτωχοδιάβολοι οι οποίοι λιγουρεύονται τα εν λόγω επιδόματα κυρίως των βορείων ευρωπαϊκών χωρών και αυτό δεν είναι άποψη, είναι κάτι που μου έχουν πει απευθείας σε εμένα (όχι σε κάποιον φίλο μου) άνθρωποι που είτε τα επιδιώκουν είτε ήδη τα παίρνουν και πρακτικά από πολλές απόψεις είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα και από εμένα τον ίδιο και αυτό με οδηγεί απευθείας στην θέση που πήρε ο φος στο παρόν νήμα με την οποία επίσης συμφωνώ (όπως σχεδόν σε ότι θέση έχει πάρει στο παρόν νήμα) στο πνεύμα της αλλά νομίζω ότι πρακτικά έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην εφαρμογή όχι γενικότερα αλλά συγκεκριμένα στην Ελλάδα των 20ς.
Γαμώτ, ξέρω ότι είμαστε εδώ για ακριβώς αυτόν τον λόγο, να συζητάμε γράφωντας τις απόψεις μας αλλά ήδη έχω ξεπεράσει τον εαυτό μου

, το καλό είναι ότι δεν πολυχρειάζεται πλέον να γράφω πολλά πολλά γιατί φος, κάποια πράγματα είναι πολύ πιο απλά (όχι αυτονόητα) από ότι νομίζουμε αν μπορούμε να αξιοποιούμε την κοινή μας λογική αφήνοντας της ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ στην άκρη.
Καλημέρα είπαμε;