Δεν είμαι δικαστής για να ψάχνω για ελαφρυντικά ή πειστήρια ενοχής. Σε προσωπικό επίπεδο, όλοι γνωρίζουμε το μέγεθος του λιθαρακίου ή σανού που προσθέσαμε ή αφαιρέσαμε στη συγκεκριμένη καλύβα του Χότζα. Το σχόλιο μου αφορούσε κυρίως στη συχνότητα χρήσης της λέξης "λαός" και "πολίτης". Για μένα, η συγκεκριμένη συχνότητα είναι απολύτως ενδεικτική α) για το πως αντιλαμβάνεται κάποιος τη δημοκρατία β) για το πως την συγχέει με την κρατοκρατία ή κομματοκρατία και γ) για το πως τη χρησιμοποιεί ως όχημα για τη δημιουργία ενός αντιδημοκρατικού συστήματος... για το καλό του λαού πάντα.Μαυροβασίλης έγραψε: ↑16 Ιουν 2018, 14:22ως ελαφρυντικό αναγνωρίζω μερικώς την εξαπάτηση στο θέμα του αυταρχισμού με το σανό αμεσοδημοκρατίας/κινηματισμού/συλλογικοτήτων/δημοψηφισμάτων αλλά όποιος γνωρίζει ιστορία ή έχει στοιχειώδη αντίληψη (βλ. πλεμπισαητ 2015) δε δικαιολογείται

Και έχω ήδη επιλέξει το ιδανικό για μένα σύστημα. Επαναφορά στις πόλεις κράτη που με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούν να προσφέρουν την ισορροπία μεταξύ αυτονομίας και επαφής με τον κοσμοπολιτισμό που γουστάρει ο καθένας. Οι απ' έξω ας λέγονται όπως θέλουν. Στην τελική, ένα άνοστο και μπαγιάτικο προφιτερόλ δεν μου λέει κάτι.