Στην Ιταλία αφού τα έκαναν σκ@τά, τώρα το παίζουν και θεοί!

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Ντρές

Re: Στην Ιταλία αφού τα έκαναν σκ@τά, τώρα το παίζουν και θεοί!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντρές » 13 Μαρ 2020, 08:10

Και εδώ όχι ακόμα, Με κύριο λόγο την έλλειψη μασκών υψηλής προστασίας. Οτι μάσκες, γυαλιά και στολές προστασίας εχουμε εχουν δωθει αυστηρα στα ΤΕΠ και σε ΜΕΘ, Πνευμονολογική. Απο εκει και πέρα απλή μασκουλα για ψυχολογικούς λόγους, αντε και κανα διπλό γαντι. Ολόσωμες στολές συνόλικα σαν Νοσοκομείο εχουμε μόνο 5 ( και άλλες 20 που δώρισε ο Ροταριανός Όμιλος) Αλλα απο ότι λέει η επιτροπη λοιμώξεων με βασει τις εντολές που εχει λάβει δεν χρειάζονται. Τωρα στο ερώτημα γιατί οι Κινέζοι και οι Ιταλοι ειναι ντυμένοι σαν αστακοι (και πάλι εκεί κολλησε προσωπικο) δεν απαντάνε και το κάνουν γαργάρα.

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 13 Μαρ 2020, 18:19

https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 13 Μαρ 2020, 18:20

Ανδρέας έγραψε:
11 Μαρ 2020, 14:31
Για «πόλεμο στα νοσοκομεία» λόγω του κοροναϊού κάνουν λόγο οι γιατροί στην Ιταλία, οι οποίοι καλούνται να δώσουν προτεραιότητα στους νεότερους ασθενείς παρά στους ηλικιωμένους.

https://www.in.gr/2020/03/10/world/koro ... neoterous/
Πολύ σωστά κάνουν και δίνουν προτεραιότητα στους νέους αντί για τους μπουμερς.

Ανδρέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας » 13 Μαρ 2020, 18:22

Namrail έγραψε:
13 Μαρ 2020, 18:20
Ανδρέας έγραψε:
Για «πόλεμο στα νοσοκομεία» λόγω του κοροναϊού κάνουν λόγο οι γιατροί στην Ιταλία, οι οποίοι καλούνται να δώσουν προτεραιότητα στους νεότερους ασθενείς παρά στους ηλικιωμένους.

Άρχισες το τρολάρισμα;
Σε βαριέμαι ώρες ώρες...

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 13 Μαρ 2020, 18:24

Ανδρέας έγραψε:
13 Μαρ 2020, 18:22
Namrail έγραψε:
Ανδρέας έγραψε:

Άρχισες το τρολάρισμα;
Σε βαριέμαι ώρες ώρες...
Δεν τρολαρω καθόλου. Είναι προτιμότερο να ζήσει ένας 20χρονος παρά ένας 80χρονος, αν υπάρχει δυνατότητα να σώσεις μόνο έναν. Καλό, σωστό και δίκαιο είναι να σωθούν και οι δύο αλλά αν χρειαστεί κάποιος σώφρων άνθρωπος να διαλέξει θα πρέπει να προτιμήσει τον 20χρονο.

Είναι αυτονόητο για μένα.

Ανδρέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας » 13 Μαρ 2020, 18:26

Namrail έγραψε:
13 Μαρ 2020, 18:24
Ανδρέας έγραψε:
Namrail έγραψε:

Άρχισες το τρολάρισμα;
Σε βαριέμαι ώρες ώρες...
Δεν τρολαρω καθόλου. Είναι προτιμότερο να ζήσει ένας 20χρονος παρά ένας 80χρονος, αν υπάρχει δυνατότητα να σώσεις μόνο έναν. Καλό, σωστό και δίκαιο είναι να σωθούν και οι δύο αλλά αν χρειαστεί κάποιος σώφρων άνθρωπος να διαλέξει θα πρέπει να προτιμήσει τον 20χρονο.

Ξαναδιάβασε όλα τα ποστς και ξεκίνα από το αρχικό!

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Μαρ 2020, 18:27

Namrail έγραψε:
13 Μαρ 2020, 18:24
Ανδρέας έγραψε:
Namrail έγραψε:

Άρχισες το τρολάρισμα;
Σε βαριέμαι ώρες ώρες...

Εγώ αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί δεν είναι αυτονόητο για όλους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 13 Μαρ 2020, 18:30

Ανδρέας έγραψε:
13 Μαρ 2020, 18:26

Δεν έχει σημασία πως το θέτεις στο αρχικό ποστ. Άκουγα σήμερα ότι τα αναλώσιμα στην Ιταλία τελειώνουν. Δεν έχουν ούτε μάσκες οξυγόνου για όλους.

Ναι λοιπόν, αν χρειάζεται οξυγόνο ένας 80χρονος και ένας 20χρονος θα δώσεις προτεραιότητα (αφού σου αρέσει αυτή η λέξη) στον 20χρονο. Νετα σκέτα

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Μαρ 2020, 18:35

Ρε παιδιά, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όταν ο μέσος όρος ζωής είναι γύρω στα 80, δεν μπορείς να αφαιρείς 60, 40 ή 20 χρόνια ζωής από τον νεώτερο για να προσθέσεις ακόμα 1, 2 ή 5 χρόνια στον γέρο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 13 Μαρ 2020, 18:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 13 Μαρ 2020, 18:35

stergiosbik έγραψε:
11 Μαρ 2020, 15:05
Ανδρέας έγραψε:
11 Μαρ 2020, 15:01
Ρε νοιώθετε γιατί μιλάμε;
Ένας 55χρονος θα πάρει τη θέση ενός 60χρονου με κριτήριο την ηλικία!
Όχι με τις πιθανότητες επιβίωσης!
Και ποιος θα το αποφασίσει αυτό;
Με ποια ηθική Λογική;
Καταλαβαίνετε γιατί μιλάμε ή αμολάτε χαρταετό;
Τη θεση θα την παρει αυτος που εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες επιβιωσης.
Και δεν παιζει ρολο μονο η ηλικια σε αυτο.
Καλά εννοείται αυτό. Αλλά η ηλικία είναι από τους πιο κρίσιμους παράγοντες. Γι αυτό και κατά βάση γυρνάει το ζήτημα στο ηλικιακό.

Τώρα νταξ, αν υπάρχει κάνας 20χρονος με τρελα υφιστάμενα προβλήματα, καρδιές, καρκίνους και δε συμμαζευεται, ας μη του δοθεί προτεραιότητα σε σχέση με κάποιον υγιή 55αρη.

Αλλά συνήθως αυτό που συμβαίνει είναι το αντίστροφο, στην τεράστια πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Namrail την 13 Μαρ 2020, 18:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Ανδρέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας » 13 Μαρ 2020, 18:35

Namrail έγραψε:
13 Μαρ 2020, 18:30
Ανδρέας έγραψε:

Δεν έχει σημασία πως το θέτεις στο αρχικό ποστ. Άκουγα σήμερα ότι τα αναλώσιμα στην Ιταλία τελειώνουν. Δεν έχουν ούτε μάσκες οξυγόνου για όλους.

Ναι λοιπόν, αν χρειάζεται οξυγόνο ένας 80χρονος και ένας 20χρονος θα δώσεις προτεραιότητα (αφού σου αρέσει αυτή η λέξη) στον 20χρονο. Νετα σκέτα
Καλά, σοβαρολογείς;
Εγώ στηλιτεύω το ότι τα έκαναν σκατά και έφτασαν εκεί!
Εγώ (55) έγραψα πως θα έδινα και τη ζωή μου για να σώσω έναν 20χρονο (έχω γιο 21) κι εσύ γιατί με κατηγορείς;
Επειδή λέω το αυτονόητο;
ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Μαρ 2020, 18:39

Ανδρέας έγραψε:
13 Μαρ 2020, 18:35
Namrail έγραψε:
Ανδρέας έγραψε:

Καλά, σοβαρολογείς;
Εγώ (55) έγραψα πως θα έδινα και τη ζωή μου για να σώσω έναν 20χρονο (έχω γιο 21) κι εσύ γιατί με κατηγορείς;
Επειδή λέω το αυτονόητο;
Μα αυτό ήταν πάντα πρόβλημα για το ιατρικό σύστημα κάθε χώρας.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν τόσες μονάδες εντατικής που να μπορούν να εξυπηρετήσουν όλον τον πληθυσμό, σε περιπτώσεις πανδημιών.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 13 Μαρ 2020, 18:39

Ανδρέας έγραψε:
Namrail έγραψε:
Ανδρέας έγραψε:

Καλά, σοβαρολογείς;
Επειδή λέω το αυτονόητο;
Δεν το συζητάμε ότι δεν έπρεπε να φτάσουν εκεί. Και επίσης μπορούμε να μιλήσουμε και για το τι έκαναν αφότου έφτασαν εκεί.

Διότι όταν το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να χρειάζεται οι γιατροί να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, το κράτος, για να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο, θα όφειλε να δράσει.

Πχ έκτακτη φορολογία 50% στους μεγιστάνες της χώρας, ώστε κανείς να μη χρειαστεί να πεθάνει. Επίταξη κεφαλαίων των πολύ πλουσίων για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή. Συμφωνείς;

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 13 Μαρ 2020, 18:40

Dwarven Blacksmith έγραψε:
11 Μαρ 2020, 14:40
Λογικό κι επόμενο, πάντα έτσι γίνεται. Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσοι ακριβώς πέθαναν όχι από τον CoviD-19 αλλά εξαιτίας του.
+ 100

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 13 Μαρ 2020, 18:41

Namrail έγραψε:
13 Μαρ 2020, 18:39
Ανδρέας έγραψε:
Namrail έγραψε:

Καλά, σοβαρολογείς;
Επειδή λέω το αυτονόητο;
Δεν το συζητάμε ότι δεν έπρεπε να φτάσουν εκεί. Και επίσης μπορούμε να μιλήσουμε και για το τι έκαναν αφότου έφτασαν εκεί.

Διότι όταν το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να χρειάζεται οι γιατροί να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, το κράτος, για να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο, θα όφειλε να δράσει.

Πχ έκτακτη φορολογία 50% στους μεγιστάνες της χώρας, ώστε κανείς να μη χρειαστεί να πεθάνει. Επίταξη κεφαλαίων των πολύ πλουσίων για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή. Συμφωνείς;
Μα τι λες μωρέ;
Νομίζεις ότι δεν έχουν λεφτά να πάρουν μάσκες πχ ή αναλώσιμα ;

Θα βγάλετε την κομουνιστιλα από το κεφάλι σας μια φορά;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών