Με ρώτησαν οι ανιψιές μου...

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Re: Με ρώτησαν οι ανιψιές μου...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 14 Μαρ 2020, 10:48

Alphabet έγραψε:
14 Μαρ 2020, 01:13
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
13 Μαρ 2020, 18:57
Γενικότερα, το δράμα της Ορθοδοξίας για μια πολύ μεγάλη περίοδο ήταν ο ευσεβισμός, που εισήχθη από τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, που είχαν έντονες προτεσταντικές επιρροές.
Ποτε ηταν προβλημα για την Ορθοδοξια ο ευσεβισμος; Εδω δεν την (πολυ)ενοχλησαν οι Καθολικοι και καθολου οι Προτεσταντες.
Ομολογώ ότι η πρόταση σου μου είναι δυσνόητη.

Ο ευσεβισμός είναι εισαγώμενος στην Ορθοδοξία. Τρανό παράδειγμα οι παραεκκλησιαστικές οργανώσεις.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 14 Μαρ 2020, 13:10

Ασέβαστος έγραψε:
14 Μαρ 2020, 08:18
Κόκκορας έγραψε:
13 Μαρ 2020, 21:05
πειτε οτι θελετε να πειτε χωρις να προκαλειτε...αρκετα!
την αληθεια λεμε. αν αυτη προκαλει, δεν μας νοιαζει. :102:
αγαπητε ασεβαστε πρεπει να προσπαθεις να γραφεις αυτο που θες ομορφα,χωρις προσβολες
αυτα απο παιδια τα μαθαινουμε,δεν εχει δικαιολογια.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 14 Μαρ 2020, 13:16

Κόκκορας έγραψε:
14 Μαρ 2020, 13:10
Ασέβαστος έγραψε:
Κόκκορας έγραψε:
αγαπητε ασεβαστε πρεπει να προσπαθεις να γραφεις αυτο που θες ομορφα,χωρις προσβολες
αυτα απο παιδια τα μαθαινουμε,δεν εχει δικαιολογια.
οταν προσβαλλουν τη δικη μου "θεα", τη λογικη, δικαιουμαι να απαντω αναλογα.

σπανιως, η ποτε, προσβαλλω υπαρκτα προσωπα. προσβαλλω φανατικες ιδεοληψιες, συχνα επικινδυνες για τους συνανθρωπους μου. και παλι, πολυ λιγοτερο απο οσο με προσβαλλουν αυτες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 14 Μαρ 2020, 13:50

και τους πιστους προσεβαλλες χαρακτηριζοντας τους ανοητους,αρα και εμενα προσωπικα και την Παναγια και το κανεις και συστηματικα,τι δικαιολογιες τωρα ειναι αυτες!

σου λεω (και οχι μονο σε εσενα εννοειται),μιλα ομορφα ,πες οτι θες να πεις χωρις να προσβαλλεις και να προκαλεις ,αδιανοητο δεν ειναι!

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 14 Μαρ 2020, 13:58

Ασέβαστος έγραψε:
Κόκκορας έγραψε:
Καλό είναι να σέβεσαι τους συνανθρώπους σου και τα πιστεύω τους όσο ασεβαστος και αν θεωρείς καμάρι να είσαι. Προφανώς και κάποιες αλήθειες που κάποτε θεωρούσε απόλυτες, διαψεύστηκαν στην πορεία. Εκτός και αν δεν έχεις πιστέψει ποτέ σου σε λάθη οπότε πάσο.

Στο λέει κάποιος που πάει εκκλησία 5 λεπτά πριν την ανάσταση και φεύγει 5 λεπτά μετά. Για να μη νομίζεις ότι μιλάς με καμία παπαδιά δλδ.
Τα ίδια θα έλεγα αν προσέβαλες μουσουλμάνο, βουδιστη, παγανιστη
Οπως δε θα πάω στο Κατάρ σε περίοδο ραμαζανιου και προκλητικά να ξεκοκκαλιζω παϊδάκια, έτσι σέβομαι κ εδώ τα αντίστοιχα πιστευω
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Μαρ 2020, 14:13

Ερμής έγραψε:
14 Μαρ 2020, 13:58
Ασέβαστος έγραψε:
Κόκκορας έγραψε:
Καλό είναι να σέβεσαι τους συνανθρώπους σου και τα πιστεύω τους όσο ασεβαστος και αν θεωρείς καμάρι να είσαι. Προφανώς και κάποιες αλήθειες που κάποτε θεωρούσε απόλυτες, διαψεύστηκαν στην πορεία. Εκτός και αν δεν έχεις πιστέψει ποτέ σου σε λάθη οπότε πάσο.

Στο λέει κάποιος που πάει εκκλησία 5 λεπτά πριν την ανάσταση και φεύγει 5 λεπτά μετά. Για να μη νομίζεις ότι μιλάς με καμία παπαδιά δλδ.
Οπως δε θα πάω στο Κατάρ σε περίοδο ραμαζανιου και προκλητικά να ξεκοκκαλιζω παϊδάκια, έτσι σέβομαι κ εδώ τα αντίστοιχα πιστευω
Συμφωνώ με τον Ερμή.

Κι εγώ του 5λεπτου είμαι αλλά θεωρώ τον κάθε σουβλακοφάγο επαναστάτη ως ένα ούγκανο που δεν έχει καταλάβει ούτε ένα κόμμα από τους Χαιρετισμούς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 14 Μαρ 2020, 14:14

Ερμής έγραψε:
14 Μαρ 2020, 13:58
Ασέβαστος έγραψε:
Κόκκορας έγραψε:

αν αυτα τα πιστευω ειναι ακινδυνα εχεις δικιο.

δεν ειναι ομως. ειναι δυναμει εγκληματικα, κανουν κακο. οπως δεν μπορω να σεβαστω αντιεμβολιαστες, ετσι δεν μπορω να σεβαστω και οποιον δηλωνει οτι θα παει να κοινωνησει, η το προτεινει σε αλλους. και ναι, μπορει και να τους αποκαλεσω ολους αυτους ανοητους. ειναι προσβολη, αλλα ειναι και αληθεια.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 14 Μαρ 2020, 14:16

Τι σχέση έχουν οι αντιεμβολιαστες με το χριστιανισμό. Και επειδή βλέπω να μου το πηγαίνεις σε παπαδαριό και απαγόρευση παυσης λειτουργιών σε προλαβαίνω ότι ο συσχετισμός Ιεράς συνοδου/παπαδαριου/μαγαζί γωνία με τον Χριστιανισμό είναι το πεντιγκρι του ημιμαθους

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 14 Μαρ 2020, 14:35

Ερμής έγραψε:
14 Μαρ 2020, 14:16
Τι σχέση έχουν οι αντιεμβολιαστες με το χριστιανισμό. Και επειδή βλέπω να μου το πηγαίνεις σε παπαδαριό και απαγόρευση παυσης λειτουργιών σε προλαβαίνω ότι ο συσχετισμός Ιεράς συνοδου/παπαδαριου/μαγαζί γωνία με τον Χριστιανισμό είναι το πεντιγκρι του ημιμαθους
α, δηλαδη δε σχετιζεται ο χριστιανισμος με το παπαδαριο; :smt017 απο που τον μαθαμε αν οχι απο αυτους; ποιος οριζει τι ειναι αν οχι αυτοι; ποιος εγραψε τη βιβλο, και ποιος την ερμηνευει καταπως βολευει;

καθενας μπορει να εχει την προσωπικη του αποψη για το τι ειναι χριστιανισμος, αλλα ετσι δεν εχουμε μια θρησκεια, εχουμε απο μια για τον καθενα.

επισημα, χριστιανισμος ειναι οτι λενε οι παπαδες. και ειναι απατη. τον προσωπικο χριστιανισμο του καθενος, δεν μπορω να τον ξερω για να κρινω.

και τελοσπαντων, ναι, εγω αυτον τον χριστιανισμο κρινω. του ημιμαθους αν το θελεις ετσι. δεν εχω συναντησει καποιον αλλο.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 14 Μαρ 2020, 14:46

Ασέβαστος έγραψε:
14 Μαρ 2020, 14:35
Ερμής έγραψε:
14 Μαρ 2020, 14:16
α, δηλαδη δε σχετιζεται ο χριστιανισμος με το παπαδαριο; :smt017 απο που τον μαθαμε αν οχι απο αυτους; ποιος οριζει τι ειναι αν οχι αυτοι; ποιος εγραψε τη βιβλο, και ποιος την ερμηνευει καταπως βολευει;

καθενας μπορει να εχει την προσωπικη του αποψη για το τι ειναι χριστιανισμος, αλλα ετσι δεν εχουμε μια θρησκεια, εχουμε απο μια για τον καθενα.

επισημα, χριστιανισμος ειναι οτι λενε οι παπαδες. και ειναι απατη. τον προσωπικο χριστιανισμο του καθενος, δεν μπορω να τον ξερω για να κρινω.

και τελοσπαντων, ναι, εγω αυτον τον χριστιανισμο κρινω. του ημιμαθους αν το θελεις ετσι. δεν εχω συναντησει καποιον αλλο.
Προφανώς και δεν έχεις διαβάσει ούτε γράμμα από κάποιο χριστιανικό εδάφιο, όπως ούτε από ισλαμικό, ούτε βουδιστικο, ούτε και αρχαιοελληνικό για να έχεις αυτή την άποψη ότι η εκαστοτε θρησκεια/φιλοσοφια είναι οι πράξεις των αυτοαποκαλούμενων εκπροσώπων της.
Αλλά αφού συμφωνείς μαζί μου μέσω της τελευταίας σου παραγράφου, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω στο θέμα

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 14 Μαρ 2020, 14:48

Εγινε μόδα αυτές τις μέρες να την πέφτουν στην εκκλησία.
Επιθετικά τουιτ μέσα από γεμάτες καφετέριες. Από άτομα που δεν ξέρουν τι θα πει υγιεινή. Από πάσης φύσεως ξερόλες.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 14 Μαρ 2020, 14:49

Εδώ μαθαίνουμε από άτομα που καυχώνται ότι έχουν μόνο πεντάλεπτη σχέση με την εκκλησία το Πάσχα, ότι ο χριστιανισμός δεν πρέπει να συσχετίζεται με τους επίσημους φορείς του (δηλαδή την εκκλησία, τους παπάδες, την ιερά σύνοδο και πόσους άλλους ταγούς), και η συσχέτιση είναι δείγμα ημιμάθειας;
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 14 Μαρ 2020, 14:51

Otto Weininger έγραψε:
14 Μαρ 2020, 14:48
Επιθετικά τουιτ μέσα από γεμάτες καφετέριες. Από άτομα που δεν ξέρουν τι θα πει υγιεινή. Από πάσης φύσεως ξερόλες.
Μη μασάς, μπες στις καθαρές σελίδες στο φέησμπουκ όπως την παρακάτω να πάρεις βαθιές ανάσες οξυγόνου.

Εικόνα

GoBack έγραψε:
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 14 Μαρ 2020, 14:55

Λεγεών έγραψε:
14 Μαρ 2020, 14:51
Otto Weininger έγραψε:
Μη μασάς, μπες στις καθαρές σελίδες στο φέησμπουκ όπως την παρακάτω να πάρεις βαθιές ανάσες οξυγόνου.

Εικόνα
Καμία εντύπωση δε μου κάνει που η πηγή ενημέρωσης σου για τον Χριστιανισμό είναι αυτές οι σελίδες.
Τις οποίες αυτές σελίδες τις διαβάζετε επιμελώς μόνο οι άθεοι.

Βάλε μας και την Λουκα τώρα ως επιχείρημα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 14 Μαρ 2020, 14:58

Otto Weininger έγραψε:
14 Μαρ 2020, 14:55
Λεγεών έγραψε:
14 Μαρ 2020, 14:51
Otto Weininger έγραψε:

Εικόνα
Καμία εντύπωση δε μου κάνει που η πηγή ενημέρωσης σου για τον Χριστιανισμό είναι αυτές οι σελίδες.
Τις οποίες αυτές σελίδες τις διαβάζετε επιμελώς μόνο οι άθεοι.

Βάλε μας και την Λουκα τώρα ως επιχείρημα.
Από το μουσείο καραμπαμπισμού αλίευσα την εικόνα, γιατί εγώ φέησμπουκ δεν έχω. 133k ακολούθους έχει λέει η σελίδα αυτή, και δεν νομίζω να είναι όλοι άθεοι, Τάκη.

Εσένα η πηγή ενημέρωσης σου για τον χριστιανισμό ποια είναι μήπως, η προσωπική σου αίρεση της θρησκείας αυτής;

GoBack έγραψε:
FUCK DONALD TRUMP

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών