και ποιος τα εχει γραψει αυτα τα εδαφια, αν οχι οι εκπροσωποι της καθε θρησκειας; απο που αλλου περα απο αυτους και τα γραπτα τους μπορει κανεις να μαθει για την καθε θρησκεια; ερχεται κανεις σε αμεση επαφη με το θεο, χωρις εκπροσωπους;
Με ρώτησαν οι ανιψιές μου...
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Με ρώτησαν οι ανιψιές μου...
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Otto Weininger
Ειναι φως φανάρι ότι δεν έχεις ασχοληθεί με τον Χριστιανισμό καθόλου.
Θυμάμαι τότε που έλεγες ότι είχες πάει Ρώμη και έβλεπες ζοφερές εικόνες σε εκκλησίες. Για να τρομάζουν κόσμο

Σε άλλη φάση έλεγες ότι θα έπινες μπύρες με τον Διάβολο γιατί τον θεωρείς ωραίο τυπακι.
Έχεις παραφρασει ψαλμωδία για να την βάλεις υπογραφή.
Στο θέμα θρησκεία, έχεις μείνει στην ηλικία των 15 ετών, ένας αιώνιος έφηβος.
Η μελέτη των θρησκειών απαιτεί διάβασμα, πήγες, βιβλία και ανοιχτό μυαλό. Κατανόηση των πρακτικών και των Μυστηρίων τους.
Πώς να κάνω σοβαρή κουβέντα για την θρησκεία με κάποιον που δεν ξέρει καν τι είναι η βάφτιση και νομίζει ότι γίνεται για να κονομάνε οι παπάδες;
Πίστευε ο,τι θες λοιπόν. Μα μην περιμένεις πως θα ανοίξουμε ποτέ σοβαρή κουβέντα θρησκειολογίας. Σου λείπει υπόβαθρο. Ειναι σαν να θες να μιλήσουμε για σύνθεση φαρμάκων και να μην έχεις κάνει καν οργανική χημεία.
Δικαίωμα σου αλλά μέχρι εκεί. Μη νομίζεις ότι κατέχεις και καμία κοσμική αλήθεια

Let them make the first mistake. We make the last move.
- Otto Weininger
Ναι.
Αλλά είναι επίσης τεράστιο θέμα συζητησης που απαιτεί υπόβαθρο.
Σίγουρα όχι για φόρουμ.
ολος ο χριστιανισμος, ειναι ενα κολπο για να κονομανε οι παπαδες. οχι μονο η βαφτιση.Otto Weininger έγραψε: ↑14 Μαρ 2020, 15:08
Πώς να κάνω σοβαρή κουβέντα για την θρησκεία με κάποιον που δεν ξέρει καν τι είναι η βάφτιση και νομίζει ότι γίνεται για να κονομάνε οι παπάδες;
για ψυχειατρειο;
Μην περιμένεις και τίποτα περισσότερο από τους "ψαγμένους" καρβέλες. Γουάου φάση.Otto Weininger έγραψε: ↑14 Μαρ 2020, 15:08Ειναι φως φανάρι ότι δεν έχεις ασχοληθεί με τον Χριστιανισμό καθόλου.
Θυμάμαι τότε που έλεγες ότι είχες πάει Ρώμη και έβλεπες ζοφερές εικόνες σε εκκλησίες. Για να τρομάζουν κόσμο
Σε άλλη φάση έλεγες ότι θα έπινες μπύρες με τον Διάβολο γιατί τον θεωρείς ωραίο τυπακι.
Η μελέτη των θρησκειών απαιτεί διάβασμα, πήγες, βιβλία και ανοιχτό μυαλό. Κατανόηση των πρακτικών και των Μυστηρίων τους.
Πίστευε ο,τι θες λοιπόν. Μα μην περιμένεις πως θα ανοίξουμε ποτέ σοβαρή κουβέντα θρησκειολογίας. Σου λείπει υπόβαθρο. Ειναι σαν να θες να μιλήσουμε για σύνθεση φαρμάκων και να μην έχεις κάνει καν οργανική χημεία.
Δικαίωμα σου αλλά μέχρι εκεί. Μη νομίζεις ότι κατέχεις και καμία κοσμική αλήθεια
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Otto Weininger
Μην προκαλείς. Θα με αναγκάσεις να σε ρωτήσω πόσο έχεις ασχοληθεί με το θέμα των θρησκειών. Και η απάντηση θα είναι καθόλου. Απλά θεωρείς εαυτον εξυπνότερο από τον κάθε θρήσκο που τον πιάνουνε κοτσο ενώ εσένα όχι.
καθολου. ειναι τοσο προφανες που δεν χρειαζεται. σαν να μου λες ποσο εχω ασχοληθει με την επιπεδη γη. χρειαζεται πανω απο 5 δευτερολεπτα για να τους χαρακτηρισεις ανοητους;Otto Weininger έγραψε: ↑14 Μαρ 2020, 15:14Μην προκαλείς. Θα με αναγκάσεις να σε ρωτήσω πόσο έχεις ασχοληθεί με το θέμα των θρησκειών. Και η απάντηση θα είναι καθόλου. Απλά θεωρείς εαυτον εξυπνότερο από τον κάθε θρήσκο που τον πιάνουνε κοτσο ενώ εσένα όχι.
με τη θρησκεια εχω αναγκαστικα ασχοληθει παραπανω απο 5, ειναι γυρω μου απο τη μερα που γεννηθηκα, και θελοντας και μη την βλεπω συνεχεια μπροστα μου. εξωφθαλμη, καραμπινατη απατη. κανενας λογος να ασχοληθω, παρα μονο για να σπασω πλακα.
Με λίγα λόγια εσύ κατέχεις την κοσμική αλήθεια, γι' αυτό γράφεις με τέτοιο στόμφο.Otto Weininger έγραψε: ↑14 Μαρ 2020, 15:08Ειναι φως φανάρι ότι δεν έχεις ασχοληθεί με τον Χριστιανισμό καθόλου.

Άραξε στα κυβικά σου, που είναι ξεκάθαρα και αποδεδειγμένα μέχρι το να κάνεις κουραδομαγκιές και πολιτική προπαγάνδα σε ένα φόρουμ, και πίστεψε ελεύθερα στην προσωπική σου χριστιανική αίρεση χωρίς να προσπαθείς να την παρουσιάσεις ως κάτι περισσότερο από αυτό που είναι, δηλαδή ένας αχταρμάς όσων πλευρών του χριστιανισμού σου φαίνονται "κουλ". Αν έχεις κάνει τόσο ψάξιμο όσο λες, και δεν έχεις μετακινηθεί ούτε ένα εκατοστό από εκεί που γεννήθηκες, μάλλον δεν έψαξες πολύ.
Ορίστε, ήρθε και η αρτηριοσκληρωτική "πιστή του πεντάλεπτου" να σε σιγοντάρει.

Το θέμα είναι ότι θρησκεία δεν είναι αυτό που έβλεπες τριγύρω σου αλλά κάτι παραπάνω.Ασέβαστος έγραψε: ↑14 Μαρ 2020, 15:19καθολου. ειναι τοσο προφανες που δεν χρειαζεται. σαν να μου λες ποσο εχω ασχοληθει με την επιπεδη γη. χρειαζεται πανω απο 5 δευτερολεπτα για να τους χαρακτηρισεις ανοητους;Otto Weininger έγραψε: ↑14 Μαρ 2020, 15:14Μην προκαλείς. Θα με αναγκάσεις να σε ρωτήσω πόσο έχεις ασχοληθεί με το θέμα των θρησκειών. Και η απάντηση θα είναι καθόλου. Απλά θεωρείς εαυτον εξυπνότερο από τον κάθε θρήσκο που τον πιάνουνε κοτσο ενώ εσένα όχι.
με τη θρησκεια εχω αναγκαστικα ασχοληθει παραπανω απο 5, ειναι γυρω μου απο τη μερα που γεννηθηκα, και θελοντας και μη την βλεπω συνεχεια μπροστα μου. εξωφθαλμη, καραμπινατη απατη. κανενας λογος να ασχοληθω, παρα μονο για να σπασω πλακα.
Από κόπυ πάστε του "Τάδε έφη Ζαρατούστρα" του Νίτσε από οβερντόουζ λιβανισμένους στα μικράτα τους, άλλο τίποτα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
αυτο που βλεπω γυρω μου , η απατη, σιγουρα ειναι. αφου το βλεπω, ολοφανερα.
αν ειναι ΚΑΙ κατι παραπανω, μενει να το δω. αλλα αυτο το κατι, πολυ φλου, απροσδιοριστο και ασαφες. γιατι δε λεει καποιος ξεκαθαρα τι ειναι;
Ψιτ, τύπε, εγώ κατέχω την κοσμική αλήθεια.Λεγεών έγραψε: ↑14 Μαρ 2020, 15:20Με λίγα λόγια εσύ κατέχεις την κοσμική αλήθεια, γι' αυτό γράφεις με τέτοιο στόμφο.Otto Weininger έγραψε: ↑14 Μαρ 2020, 15:08Ειναι φως φανάρι ότι δεν έχεις ασχοληθεί με τον Χριστιανισμό καθόλου.
Άραξε στα κυβικά σου, που είναι ξεκάθαρα και αποδεδειγμένα μέχρι το να κάνεις κουραδομαγκιές και πολιτική προπαγάνδα σε ένα φόρουμ, και πίστεψε ελεύθερα στην προσωπική σου χριστιανική αίρεση χωρίς να προσπαθείς να την παρουσιάσεις ως κάτι περισσότερο από αυτό που είναι, δηλαδή ένας αχταρμάς όσων πλευρών του χριστιανισμού σου φαίνονται "κουλ". Αν έχεις κάνει τόσο ψάξιμο όσο λες, και δεν έχεις μετακινηθεί ούτε ένα εκατοστό από εκεί που γεννήθηκες, μάλλον δεν έψαξες πολύ.
Με ένα 50αρικο σε φτιάχνω για όλο το σ/κ.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- Otto Weininger
Δεν είναι θέμα κοσμικής αλήθειας για μένα. Απλά μου αρέσει και έχω την δυνατότητα, να ασχολούμαι και να ψάχνω σε βάθος πράγματα που με ενδιαφέρουν.Λεγεών έγραψε: ↑14 Μαρ 2020, 15:20
Με λίγα λόγια εσύ κατέχεις την κοσμική αλήθεια, γι' αυτό γράφεις με τέτοιο στόμφο.
Θα βοηθούσε να το κάνεις και εσύ. Δεν είναι κακο να είσαι άσχετος σε κάτι. Όλοι είμαστε.
Επίσης όπως ξέρεις αν έχω μετακινηθεί; Τόσο καλά με γνωρίζεις;
Δεν φταίω εγώ που φέρεσαι ένα 15χρονο στο ξαναλέω.
Αν είχες υπόβαθρο για τέτοια συζήτηση θα λέγαμε και αλλα. Δεν έχεις, οπότε το αφήνουμε εδώ.
- Otto Weininger
Το γεγονός ότι περιμένεις κάποιον μαθηματικό τύπο να σου αποδείξει την ύπαρξη Θεού, είναι αστείο.
Αστείο επισης ειναι ότι ακόμα δεν έχεις ξεχωρίσει στο μυαλό σου τις έννοιες πίστη και γνώση.
Είναι γνωστή η τακτική των ορθόδοξων, αλλά και των αυτόκλητων υπερασπιστών τους που υποτίθεται ότι δεν είναι πολύ θρήσκοι, αλλά να, ένα πεντάλεπτο για το καλό μωρέ, να προσπαθούν να εισάγουν βάθος και άλλα επίπεδα και διαστάσεις στην ορθοδοξία, κάνοντας την λάστιχο, σε μία προσπάθεια να μην κερδίσει ο άθεος την μάχη. Δεν τους ενοχλούν οι μπλουρόουζ του ντουνιά, οι χριστέμποροι, όσοι έχουν κάνει πορισμό την ευσέβεια και την πίστη επάγγελμα, τέτοια άτομα είναι θεμιτό να υπάρχουν γιατί στο τέλος της ημέρας δεν κάνουν κάτι κακό, προπαγανδίζουν τον χριστιανισμό και κάτι τέτοιο δεν τους ενοχλεί. Τους ενοχλούν οι άθεοι, οι παστίτσιοι, οι επιστήμονες, γενικά όσοι είναι αρνητικοί προς αυτό το εθνικό πνευματικό απόστημα.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι παραπάνω, είναι όλα παιχνίδια του μυαλού, πνευματικά placebo effects που παίζουν με την ανάγκη του ανθρώπου να δει νόημα και patterns εκεί που θέλει να δει νόημα και patterns. Προλήψεις, θεουργίες, θάβματα, "ανεξήγητα" φαινόμενα, όλα αντικαθιστούν την σύμπτωση, την τυχαιότητα, την επιστήμη, την προσωπική και σωματική αντοχή.
Το να λες ότι ξέρεις οργανική χημεία ή δεν πιστεύεις τόσο πολύ, όμως την ίδια στιγμή να νιώθεις την ανάγκη να υπερασπιστείς σθεναρά την πεποίθηση ότι το κρασί και το ψωμί μετουσιώνεται σε αίμα και σώμα αντίστοιχα, να κατηγορείς όσους λένε ότι αυτό και άλλα πολλά από τα "μυστήρια" της ορθοδοξίας δεν συμβαίνουν πραγματικά, απαιτεί ένα ιδιαίτερο είδος πνευματικής σκοτοδίνης και είναι το αποτέλεσμα αυτού που με ψυχολογικούς όρους λέγεται "γνωστική ασυμφωνία" (cognitive dissonance).
Ας το αφήσουμε εδώ λοιπόν, διότι πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να πούμε περισσότερα.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι παραπάνω, είναι όλα παιχνίδια του μυαλού, πνευματικά placebo effects που παίζουν με την ανάγκη του ανθρώπου να δει νόημα και patterns εκεί που θέλει να δει νόημα και patterns. Προλήψεις, θεουργίες, θάβματα, "ανεξήγητα" φαινόμενα, όλα αντικαθιστούν την σύμπτωση, την τυχαιότητα, την επιστήμη, την προσωπική και σωματική αντοχή.
Το να λες ότι ξέρεις οργανική χημεία ή δεν πιστεύεις τόσο πολύ, όμως την ίδια στιγμή να νιώθεις την ανάγκη να υπερασπιστείς σθεναρά την πεποίθηση ότι το κρασί και το ψωμί μετουσιώνεται σε αίμα και σώμα αντίστοιχα, να κατηγορείς όσους λένε ότι αυτό και άλλα πολλά από τα "μυστήρια" της ορθοδοξίας δεν συμβαίνουν πραγματικά, απαιτεί ένα ιδιαίτερο είδος πνευματικής σκοτοδίνης και είναι το αποτέλεσμα αυτού που με ψυχολογικούς όρους λέγεται "γνωστική ασυμφωνία" (cognitive dissonance).
Ας το αφήσουμε εδώ λοιπόν, διότι πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να πούμε περισσότερα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Με ρώτησαν κάτι και δεν ήξερα τι να απαντήσω.
από Niki » 07 Απρ 2024, 19:24 » σε Εσωτερική Πολιτική - 22 Απαντήσεις
- 615 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
07 Απρ 2024, 21:04
-