hellegennes έγραψε: ↑14 Μαρ 2020, 22:45
Η μόνη μη συνωμοσιολογική εξήγηση είναι η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων να είναι νεαρές ηλικίες χωρίς προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.
Awesomatic έγραψε: ↑14 Μαρ 2020, 22:51
Άρα οι Γερμανοί ψεύδονται χωρίς αμφιβολία γιατί δεν υπάρχει σενάριο που μπορεί να εξηγεί τα νούμερά τους. Το ερώτημα είναι γιατί...

Μου θυμήσατε ημέρες μνημονίου και 2010, όταν δεν άντεξα άλλο με όσα διάβαζα στο παλιο πχόρουμ, έκαμα εγγραφή κι άρχισα το trolling - για το οποίο δεν έχω όρεξη βέβαια τώρα. Υπάρχουν μη πάμπολλα συνωμοσιολογικά σενάρια που εξηγούν την εξαιρετικά χαμηλή θνησιμότητα σε Γερμανία και Σκανδιναβία.
Πρώτον, ότι έδωσαν εξ αρχής την πρέπουσα ή απλώς περισσότερη σημασία στην ιχνηλάτηση, με αποτέλεσμα να έχουν μια κάπως πιο ρεαλιστική εικόνα των κρουσμάτων κι ακολούθως πιο ρεαλιστικό λόγο κρουσμάτων/θυμάτων. Στην Ιταλία αντιθέτως μετά τα 3 πρώτα κρούσματα δεν έβρισκαν τίποτε για σχεδόν 3 εβδομάδες, οπότε και βρέθηκαν ξαφνικά με 20 (γνωστά). Πιθανόν/προφανώς λοιπόν να τους ξέφυγε εντελώς από την αρχή κι επομένως τα στοιχεία που έχουν για τα κρούσματα να είναι πολύ κάτω της πραγματικότητας, με αποτέλεσμα η θνησιμότητα να εμφανίζεται αυξημένη.
Δεύτερον: # L- και S-Typ. Καθαρά υποθετικό σενάριο, μη συνωμοσιολογικό.
Από εκεί και πέρα μπορεί η διαφορά να οφείλεται σε κάτι εντελώς κοινότυπο, κάποιο αφανές στοιχείο της κουλτούρας ή των συστημάτων υγείας, το οποίο είναι εκτός ραντάρ αυτή την στιγμή κι αργότερα μπορεί ν' αποδειχτεί κρίσιμο.
Προσωπικά βέβαια μου αρέσει πολύ περισσότερο το σενάριο μιας γερμανοσκανδιναβικής συνωμοσίας.