Ιερή σύνοδος: Δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός με τη Θεία Κοινωνία

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Ιερή σύνοδος: Δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός με τη Θεία Κοινωνία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 16 Μαρ 2020, 09:57

alekhine έγραψε:
14 Μαρ 2020, 18:51
Nero έγραψε:
14 Μαρ 2020, 16:34
Εικόνα

^αυτός ο τρόμπας έπρεπε να είναι υπο παραίτηση :011:
στο συγκεκριμενο θεμα τον πετσοκοψε μεχρι και ο τζημερος ρε μλκ.... :fp::fp::fp:

να μια στο τοσο, κατι τετοια γραφει ο τζημερος και δεν μπορει κανεις να διαφωνησει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 16 Μαρ 2020, 09:58

Ζενίθεδρος έγραψε:
15 Μαρ 2020, 01:53
Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι φωτισμενες από το Άγιο Πνεύμα. Κάθε άλλη άποψη, είναι σαν τις κωλοτρυπιδες, όπου ο καθένας έχει και από μια.
το αγιο πνευμα, δεν εχει κωλοτρυπιδα, για να μετρα το ιδιο η δικη του αποψη;

απο που χεζει;

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 16 Μαρ 2020, 10:00

Σουβλίτσα έγραψε:
16 Μαρ 2020, 09:31
Όποιος δεν θέλει να ακούσει δεν ακούει

Δεν το λεώ οτι εγώ που ακούω κάνω και κάτι φοβερά παραπάνω από εσένα
Εγώ είμαι διπλά υπόλογη

ΑΥτά
Αλήθεια τώρα, αυτές τις μαλακίες με τις προφητείες και τον αυνανισμό με το τέλος του κόσμου που έρχεται και τις φυσικές καταστροφές τι βγάζετε και παραέξω; Θέλω να πω, προφανώς είναι κοινός τόπος στους κύκλους σας τους, τους θρησκευτικούς/ παραθρησκευτικούς αλλά με τον υπόλοιπο κόσμο πως δουλεύει; Τα κρύβετε επιμελώς; Τα αναφέρετε και σας κοιτάνε σαν μουρλούς οι αποφεύγετε εντελώς τις επαφές με όποιον δεν ανήκει στους παραπάνω κύκλους για να είστε ασφαλείς;

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 16 Μαρ 2020, 10:11

Βλέπω αντί η συζήτηση να αφορά το κλείσιμο των εκκλησιών, έχει πάει σε εσχατολογικές προφητείες και άλλα τέτοια κουλά. Γαμάτα.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 16 Μαρ 2020, 10:14

Nero έγραψε:
16 Μαρ 2020, 10:00
Σουβλίτσα έγραψε:

Εγώ είμαι διπλά υπόλογη

ΑΥτά
Αλήθεια τώρα, αυτές τις μαλακίες με τις προφητείες και τον αυνανισμό με το τέλος του κόσμου που έρχεται και τις φυσικές καταστροφές τι βγάζετε και παραέξω; Θέλω να πω, προφανώς είναι κοινός τόπος στους κύκλους σας τους, τους θρησκευτικούς/ παραθρησκευτικούς αλλά με τον υπόλοιπο κόσμο πως δουλεύει; Τα κρύβετε επιμελώς; Τα αναφέρετε και σας κοιτάνε σαν μουρλούς οι αποφεύγετε εντελώς τις επαφές με όποιον δεν ανήκει στους παραπάνω κύκλους για να είστε ασφαλείς;
Τα συζητάμε μεταξύ μας
Πας καλά; Θα βγω έξω και θα αρχίσω να λέω τέτοια;
Αν δω φως,προχωράω
Αλλά στις παρέες στον φούρνο και περαστικοί άγνωστοι στους εκατό ένας,αρχίζει να μιλάει για Χριστό ή εκεί που μιλάς θα πετάξει κι ένα Δόξα το Θεο

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 16 Μαρ 2020, 10:18

Namrail έγραψε:
16 Μαρ 2020, 10:11
Βλέπω αντί η συζήτηση να αφορά το κλείσιμο των εκκλησιών, έχει πάει σε εσχατολογικές προφητείες και άλλα τέτοια κουλά. Γαμάτα.
Ε ναι τι άλλο; Πρέπει να ικανοποιηθεί το αρρωστημένο θρησκευτικό κατάντημα που λέει να πεθάνουμε όλοι από αρρώστιες, πολέμους μόνο και μόνο για να βγουν να πουν εμείς σας τα λέγαμε, ο παίσιος τα έλεγε ο τάδε παπάς τα έλεγε, μετανοήστε κλπ κλπ κλπ.
Με κάποιο τρόπο πρέπει να επιβιώσει και η Εκκλησία αν κοπούν λειτουργίες.
Άλλο πράγμα η πίστη στο θεό που μπορεί ο άλλος να αντλεί ελπίδα,δύναμη .
Και άλλο αυτό το αρρωστημένο κάθε φορά που πάει να γίνει κάτι.

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 16 Μαρ 2020, 10:20

bluerose έγραψε:
16 Μαρ 2020, 10:14
Nero έγραψε:
Σουβλίτσα έγραψε:

Εγώ είμαι διπλά υπόλογη

ΑΥτά
Τα συζητάμε μεταξύ μας
Πας καλά; Θα βγω έξω και θα αρχίσω να λέω τέτοια;
Αν δω φως,προχωράω
Αλλά στις παρέες στον φούρνο και περαστικοί άγνωστοι στους εκατό ένας,αρχίζει να μιλάει για Χριστό ή εκεί που μιλάς θα πετάξει κι ένα Δόξα το Θεο
α, το 2ο απο τις επιλογές που έβαλα δηλαδή :lol: Καλό είναι αυτό, αν μη τι άλλο ίσως δείχνει ότι κάπου κάπως έχετε συναίσθηση ότι πρόκειται για μπούρδες ή τέλος πάντων δουλεύει οι κοινωνική πίεση όπως θα έπρεπε και φυλάγεστε.

Θέλετε και ένα καλό ταρακούνημα όμως. Να τα ξεστομισετε καμιά φορά στον λάθος(ή καλύτερα στον σωστό) άνθρωπο, να σας αρχίσει στα καντήλια μπα και βάλετε μυαλό

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 16 Μαρ 2020, 10:32

Nero έγραψε:
Σουβλίτσα έγραψε:

Εγώ είμαι διπλά υπόλογη

ΑΥτά
Nero, κατ'αρχήν να σου πω οτι κι εγώ συμμερίζομαι και την αγωνία και το άγχος και τον φόβο όλων μας.
Επίσης θέλω να πω, οτι δεν είναι επιθυμία μου να εμπλακώ σε διαμάχες και διαπληκτισμούς, καρδιακά το λέω αυτό αλλά ούτε και ωφέλιμο είναι.
Στο θέμα, τί να βγάλουμε προς τα έξω και τί να κρύψουμε επιμελώς? Δεν είμαστε παραθρησκευτική οργάνωση, πιστοί στον Χριστό και την Εκκλησία είμαστε.
Προσωπικά εαν με ρωτάς, στον πνευματικό που πηγαίνω (εντάξει, έχω καιρό πολύ να πάω, ομιλίες του ακούω που μου στέλνουν αδελφοί και επικοινωνώ εκ του μακρόθεν) δεν γίνεται λόγος για προφητείες, υπάρχει μια γλώσσα καθαρά θεολογική, δεν επιμένει σε προφητολογίες ή μάλλον τις αποφεύγει (δεν ακυρώνει τον προφητικό λόγο, σημειώνω), εμένα με αναπαύει η ομιλία του γιατί έχει νηφάλιο λόγο (είναι και της ησυχαστικής παράδοσης) βαθειά θεολογικό (άσχετα εαν εγώ είμαι το μαύρο πρόβατο για διάφορους λόγους), βασιζόμενος στους Πατέρες και την Αγία Γραφή πάντα και μόνο. Μιλάει για τα θέματα που προκύπτουν μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στην εμπειρία της Εκκλησιαστικής ζωής, νομίζω είναι και ο μόνος τρόπος να κρατηθείς εντός, καλλιεργείς την Πίστη και τη συμμετοχή που σε οδηγεί στην στάση που θα κρατήσεις εντός σου και επομένως εκτός, στην κοινωνία. Τί να το κάνω εγώ να λέω πολλά εδώ αλλά εκεί να δίνω το παρόν ελάχιστα...
Λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος να έρχεται κάποιος σε διαπληκτισμό με το κοσμικό πνεύμα, έτσι κι αλλιώς η Εκκλησία είναι εκτός κοσμικού πνεύματος, ο ίδιος ο Χριστός έκανε τον διαχωρισμό και εαν το σκεφτείς ακόμα και με την ψυχρή λογικη διαβάζοντας το Ευαγγέλιο, το καταλαβαίνεις.
Μάταιο λοιπόν να μπαίνεις σε διαδικασία αψιμαχιών, έχεις κάνει τις επιλογές σου και γνωρίζεις οτι υπάρχει χάσμα. Και βέβαια αυτό είναι ένας ακόμα Σταυρός που καλείσαι να σηκώσεις, ίσως από τους πιο βαρείς.
Όταν φθάσει η ώρα να μιλήσεις με αυτό που λέμε κοσμικούς, γνωρίζεις οτι δεν έχεις να πεις πολλά, ομολογείς αυτό που πιστεύεις και απο κει και πέρα, κρατάς τον θυμό για την αμαρτία, για το κακο αυτό καθεαυτό αλλά δεν είναι ωφέλιμο -ίσα ίσα που είναι επιζήμιο-να κακιώσεις με τους υπόλοιπους. Και εαν έχεις λίγο αισθανθεί τί πάει να πει Χριστός, το βρίσκεις και άτοπο και δεν θυμώνεις αλλά θλίβεσαι βαθειά. Αυτό στα μέτρα που ο καθένας πραγματικά ζει και βιώνει την εν Χριστώ ζωή (μην περιμένεις από εμένα πολλά σε αυτό, τον τελευταίο καιρό έχω ξεφύγει...γι αυτό και δεν θέλω να συμμετέχω πολύ σε συζητήσεις θεολογικού περιεχομένου).
Δεν ξέρω εαν σε καλύπτω με αυτά που σου λέω.

Η ουσία είναι με όλα αυτά πως, τελικά, διαλέγουμε και παίρνουμε, και η περίοδος αυτή ειναι όντως μια περίοδος (δεν ξέρω ούτε μπορώ να πω "τα έσχατα") μεγάλων θλίψεων όπου ΕΙΔΙΚΑ για τους Χριστιανούς είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ δοκιμασία, όσο δεν φαντάζεσαι τεράστια.
Ό,τι θεωρείς οτι πίστευες ή πιστεύεις, δοκιμάζεται πολύ, είτε ενισχύεται η πίστη είτε εκπίπτει.

Και πίστη δεν σημαίνει οτι οι Χριστιανοί αναγκαστικά θα επιβιώσουν του κορωνοιού. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 16 Μαρ 2020, 10:37

Ως μέτρο θα πρέπει να πέσει στο τραπέζι το γκρέμισμα μερικών ιερών ναών, στον αντίποδα αναστολή μέχρι νεοτέρας του ιερου τεμένους της αττικής

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 16 Μαρ 2020, 10:40

Σουβλίτσα έγραψε:
16 Μαρ 2020, 10:32
Nero έγραψε:
Σουβλίτσα έγραψε:

Εγώ είμαι διπλά υπόλογη

ΑΥτά
Nero, κατ'αρχήν να σου πω οτι κι εγώ συμμερίζομαι και την αγωνία και το άγχος και τον φόβο όλων μας.
Επίσης θέλω να πω, οτι δεν είναι επιθυμία μου να εμπλακώ σε διαμάχες και διαπληκτισμούς, καρδιακά το λέω αυτό αλλά ούτε και ωφέλιμο είναι.
Στο θέμα, τί να βγάλουμε προς τα έξω και τί να κρύψουμε επιμελώς? Δεν είμαστε παραθρησκευτική οργάνωση, πιστοί στον Χριστό και την Εκκλησία είμαστε.
Προσωπικά εαν με ρωτάς, στον πνευματικό που πηγαίνω (εντάξει, έχω καιρό πολύ να πάω, ομιλίες του ακούω που μου στέλνουν αδελφοί και επικοινωνώ εκ του μακρόθεν) δεν γίνεται λόγος για προφητείες, υπάρχει μια γλώσσα καθαρά θεολογική, δεν επιμένει σε προφητολογίες ή μάλλον τις αποφεύγει (δεν ακυρώνει τον προφητικό λόγο, σημειώνω), εμένα με αναπαύει η ομιλία του γιατί έχει νηφάλιο λόγο (είναι και της ησυχαστικής παράδοσης) βαθειά θεολογικό (άσχετα εαν εγώ είμαι το μαύρο πρόβατο για διάφορους λόγους), βασιζόμενος στους Πατέρες και την Αγία Γραφή πάντα και μόνο. Μιλάει για τα θέματα που προκύπτουν μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στην εμπειρία της Εκκλησιαστικής ζωής, νομίζω είναι και ο μόνος τρόπος να κρατηθείς εντός, καλλιεργείς την Πίστη και τη συμμετοχή που σε οδηγεί στην στάση που θα κρατήσεις εντός σου και επομένως εκτός, στην κοινωνία. Τί να το κάνω εγώ να λέω πολλά εδώ αλλά εκεί να δίνω το παρόν ελάχιστα...
Λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος να έρχεται κάποιος σε διαπληκτισμό με το κοσμικό πνεύμα, έτσι κι αλλιώς η Εκκλησία είναι εκτός κοσμικού πνεύματος, ο ίδιος ο Χριστός έκανε τον διαχωρισμό και εαν το σκεφτείς ακόμα και με την ψυχρή λογικη διαβάζοντας το Ευαγγέλιο, το καταλαβαίνεις.
Μάταιο λοιπόν να μπαίνεις σε διαδικασία αψιμαχιών, έχεις κάνει τις επιλογές σου και γνωρίζεις οτι υπάρχει χάσμα. Και βέβαια αυτό είναι ένας ακόμα Σταυρός που καλείσαι να σηκώσεις, ίσως από τους πιο βαρείς.
Όταν φθάσει η ώρα να μιλήσεις με αυτό που λέμε κοσμικούς, γνωρίζεις οτι δεν έχεις να πεις πολλά, ομολογείς αυτό που πιστεύεις και απο κει και πέρα, κρατάς τον θυμό για την αμαρτία, για το κακο αυτό καθεαυτό αλλά δεν είναι ωφέλιμο -ίσα ίσα που είναι επιζήμιο-να κακιώσεις με τους υπόλοιπους. Και εαν έχεις λίγο αισθανθεί τί πάει να πει Χριστός, το βρίσκεις και άτοπο και δεν θυμώνεις αλλά θλίβεσαι βαθειά. Αυτό στα μέτρα που ο καθένας πραγματικά ζει και βιώνει την εν Χριστώ ζωή (μην περιμένεις από εμένα πολλά σε αυτό, τον τελευταίο καιρό έχω ξεφύγει...γι αυτό και δεν θέλω να συμμετέχω πολύ σε συζητήσεις θεολογικού περιεχομένου).
Δεν ξέρω εαν σε καλύπτω με αυτά που σου λέω.

Η ουσία είναι με όλα αυτά πως, τελικά, διαλέγουμε και παίρνουμε, και η περίοδος αυτή ειναι όντως μια περίοδος (δεν ξέρω ούτε μπορώ να πω "τα έσχατα") μεγάλων θλίψεων όπου ΕΙΔΙΚΑ για τους Χριστιανούς είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ δοκιμασία, όσο δεν φαντάζεσαι τεράστια.
Ό,τι θεωρείς οτι πίστευες ή πιστεύεις, δοκιμάζεται πολύ, είτε ενισχύεται η πίστη είτε εκπίπτει.

Και πίστη δεν σημαίνει οτι οι Χριστιανοί αναγκαστικά θα επιβιώσουν του κορωνοιού. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ.
Εγώ αντίθετα προσπαθώ να διαπληκτιστώ και να σε βρίσω λίγο γιατί όπως είπα, χρειάζεστε ταρακούνημα. Το υπογραμμισμένο δεν , είναι κελιδί και το είχα υποψιαστεί εγώ: ότι οι εκκλησιαστικοί ταγοί σας όταν δεν προωθούν ανοιχτά τις δεισιδαιμονικές εσχατολογικές μπούρδες, κάνουν τα στραβά μάτια και τις ανέχονται ,κατα παράβαση και των υποτιθέμενων αξιών τους γιατί βλέπουν ότι τις γουστάρετε, έχουν πέραση και πουλάνε.

εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι ανοιχτόμυαλος μπροστά στη θρησκεία και ας έψω τη γνώμη μου, μπορείς να πας παραπίσω σ'αυτό το νήμα και να το δεις αν δε με πιστεύεις, αλλά όπως και να το κάνουμε, οι ορθόδοξοι έχετε μια τάση στη δεισιδαιμονία και τη μπουρδολογία που τη συνοδεύει, δε τα πω έμφυτη, αλλά σίγουρα ενδημική, και εκτός απο ανυπόφορη, συχνά είναι και επικίνδυνη

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 16 Μαρ 2020, 10:43

επίσης είναι αηδιαστικοί, άκου όλη η ενορία με το ίδιο κουτάλι

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 16 Μαρ 2020, 10:47

ερμήνευσες τελείως λάθος το υπογραμμισμένο ή εγώ δεν κατάφερα να το εξηγήσω σωστά
ο προφητικός λόγος έχει συγκεκριμένο σκοπό και λειτουργία
ο συγκεκριμένος δεν ενθαρρύνει εμένα και τον καθένα πχ να πηγαίνω εκεί και να ρωτάω ααααα πάτερ θα γίνει το ένα, θα γίνει το άλλο???/ θα γίνει έτσι, θα γίνει αλλιώς
την ώρα που για άλλα πράγματα θα έπρεπε να ρωτώ και να ανησυχώ και να μιλάω την ώρα εκείνη
ένα απλό παράδειγμα σου έδωσα
δεν ακυρώνει όσους έχουν άλλο λόγο, ακολουθεί μια πολύ συγκεκριμένη σειρά

μάλλον δεν είμαι και σε καλή φάση τώρα να το αναπτύξω παραπάνω

Μακάρι να είχα την ευλογία να ανέβαζα καμια ομιλία για όποιον ενδιαφέρεται αλλά μια φορά που το ρώτησα σε γραπτό μήνημα, έλαβα σιωπή ως απάντηση.

Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ » 16 Μαρ 2020, 10:49

Όχι, αγαπητή μου, μην ανεβάζετε τίποτε. Όποιος ενδιαφέρεται, ξέρει πού θα βρει τι.

Εγώ θα έλεγα, ενωθείτε όσο μπορείτε περισσότεροι, ώστε να πιέσετε "από τα κάτω" να κλείσουν σήμερα κιόλας οι εκκλησίες!

ΥΓ.: όσοι έχουν γύρω τους παπουδάκια (μανάδες, πατεράδες κλπ ηλικιωμένους) ας ασκήσουν όση "τρομοκρατία" τους παίρνει, ώστε να τους επιβάλουν με το ζόρι πειθαρχία!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ την 16 Μαρ 2020, 10:53, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 16 Μαρ 2020, 10:50

vantono έγραψε:
15 Μαρ 2020, 20:13

Γενικώς τα τελευταία 24ωρα πάντως, πρέπει να έχω ξεστομίσει τη φράση "Α ρε Στάλιν!" :romance-hearteyes: όσες φορές δεν την εχω ξεστομίσει ποτέ μου.
εδω την ξεστομισα ακομη κι εγω.... :oops:

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 16 Μαρ 2020, 10:50

Τα υπόλοιπα Νερο μου, είναι κρίσεις και πεποιθήσεις δικές σου, δεν μπορώ να σου αλλάξω εγώ γνώμη
Εγώ γνωρίζω οτι ισχύει

...όποιος ακούει τους λόγους...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών