Η αγία Βαρβάρα νικάει τον κορονοϊό

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Re: Η αγία Βαρβάρα νικάει τον κορονοϊό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 18 Μαρ 2020, 19:30

under έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:26

Εχει σημασια αυτο που γινεται τωρα γιατι βλεπεις τον ρυθμο αυξησης.Δεν σε ενδιαφερει να πιασεις ολους τους ασυμπτωματικους.
Δε διαφωνώ σε αυτό.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 18 Μαρ 2020, 19:30

Veni Vidi Vici έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:06
under έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:03
Veni Vidi Vici έγραψε:
18 Μαρ 2020, 18:58
Ναι σόρρυ, λάθος μου, σε συμπτωματικούς γινόταν...από προχτές δεν γίνεται ούτε σε αυτούς.
Τους λένε να παραμείνουν σπίτι και αν ο πυρετός επιμείνει ή έχουν αναπνευστική δυσχέρεια τότε θα τους γίνει!
Ουτε αυτο ισχυει.
Με ηπια συμπτωματα δεν σου εκαναν ετσι κι αλλιως.
Γινονται τα τεστ σε ευπαθεις ομαδες και σε συμπτωματικους αλλα με κανονικο πυρετο πχ και οχι με δεκατα.
Γιατί ρε φίλε επιμένεις στη μαλακία σου;
Εγώ πήρα πίσω τη δική μου.
Γιατί δεν δέχεσαι την πραγματικότητα;
ΤΕΣΤ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΝΟΣΗΣΕΙΣ ΒΑΡΙΑ!
Έλα τελείωνε να πάω για αυγά....θέλει η κόρη ομελέτα.
Δεν ειναι ο Αντερ επίμονος
Η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 18 Μαρ 2020, 19:31

wooded glade έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:27
Στην Ιταλία έχει αναλογικά πολύ περισσότερους από τη Γερμανία.
δυο αιτίες μπορεί να σκεφτεί το κούφιο μου
και
αφού αποκλείουμε η Γερμανία να τα κρύβει
μένει μόνο η άλλη
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 18 Μαρ 2020, 19:34

Nostalgia έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:23
Η ουσια ειναι απο το πρωτο κρουσμα μεχρι τωρα ποσους νεκρους εχουμε και στις αντιστοιχες μερες ποσους νεκρους ειχαν τα αλλα κρατη. Νομιζω αυτο πρεπει να κοιταμε.
Μλκες δε γίνεται να το μελετάμε εμείς εδώ από ακαδημαϊκή σκοπια και να κάνουμε συγκρίσεις με άλλα κράτη και άλλα τέτοια ωραία θεωρητικά.

Το να έχεις μια σοβαρή εκτίμηση για το πόσα κρούσματα κυκλοφορούν γύρω σου, είναι θέμα ουσίας. Είναι άλλο να ξέρω εγώ ότι στην Αθήνα τώρα υπάρχουν αλλά 50000 κρούσματα και άλλο να ξέρω ότι κυκλοφορούν μόλις 2000.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 18 Μαρ 2020, 19:34

Namrail έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:21
under έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:15
Namrail έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:10
Στην αρχή έκαναν ιχνηλατησεις και όσους έβρισκαν στο περιβάλλον του φορεα, τους τεσταραν είτε είχαν συμπτώματα είτε όχι.

Φυσικά αυτά τα έχουν κόψει όλα και πλέον δεν κάνουν ούτε σε εκείνους που έχουν κρούσματα αλλά όχι σοβαρά.
Οταν ειχαμε 3 κρουσματα ισως εκαναν και στις στενες επαφες.Αυτο σταματησε πολυ νωρις γιατι δεν ειχε νοημα πια και εκαναν τεστ μονο σε συμπτωματικους με πιο βαρια συμπτωματα.Δεν εχουν σταματησει τα τεστ οπως ειπωθηκε εδω.
Η Κορέα θεωρεί ότι έχει νόημα, για αυτό κάνει 20 χιλιάδες τεστ τη μέρα.

Από κει και περα εφόσον δεν γίνονται τεστ σε όσους παρουσιάζουν συμπτώματα αλλά μόνο στα σοβαρά περιστατικά, δεν μπορεί να βγαίνει να ανακοινώνει κρούσματα λες και ξέρουμε πόσα είναι.

Δεν ξέρουμε, δεν έχουμε ιδέα. Εκτιμήσεις κάνουν με τεράστια αβεβαιότητα (δλδ εκτιμήσεις της πλάκας).

Μη βγαίνει ο Τσιοδρας λοιπόν και μας λέει για 400 κρούσματα ή 2-3 χιλιάδες εκτιμώμενα, απλά και μόνο για να ακούει τα νούμερα η γιαγιά και να μην τρομάζει.

Ας κόψει τις καθημερινές ενημερώσεις και ας κάνει μία την εβδομάδα με τα βασικά.
Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα βλέπεις. Μην απασχολείσαι μόνο με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και υποθέσεις επί αυτών. Λογικά παίρνουν υπόψη τους αρκετές παραμέτρους που δίνουν μια έμμεση εικόνα. Προσωπικά δε μου φαίνεται παράλογη αυτή η εκτίμηση (για το σήμερα πάντα).

Η χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τους ελέγχους της Κορέας ούτως ή άλλως. Θα προχωρήσουμε αναγκαστικά με τα όπλα που έχουμε.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 18 Μαρ 2020, 19:37

Maspoli έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:34

Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα βλέπεις. Μην απασχολείσαι μόνο με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και υποθέσεις επί αυτών. Λογικά παίρνουν υπόψη τους αρκετές παραμέτρους που δίνουν μια έμμεση εικόνα. Προσωπικά δε μου φαίνεται παράλογη αυτή η εκτίμηση (για το σήμερα πάντα).

Η χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τους ελέγχους της Κορέας ούτως ή άλλως. Θα προχωρήσουμε αναγκαστικά με τα όπλα που έχουμε.
Δε με ενδιαφέρουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα με ενδιαφέρει μια σωστή εκτίμηση για τα πραγματικά κρούσματα.

Και αυτό που ακούω από τους αρμόδιους φορείς είναι "2-3 χιλιάδες με μεγάλη αβεβαιοτητα:".

Αυτό δε μου λέει απολύτως τιποτα.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 18 Μαρ 2020, 19:39

Αν δεν υπήρχαν ασυμπτωματικοί φορείς τότε δεν θα υπήρχε και επιδημία κορονοϊού.
Οι συμπτωματικοί ας είναι και παραπάνω. Δεν το βλέπω να αρχίσουν να κάνουν δρομολόγιο Κολιάτσου-Παγκράτι για να μας κολλήσουν όλους.
Αλλά δεν μας λέει τίποτα ο απόλυτος αριθμός ως προς την πορεία. Η καμπύλη είναι αυτή που μαρτυράει.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 18 Μαρ 2020, 19:41

Namrail έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:34
Nostalgia έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:23
Η ουσια ειναι απο το πρωτο κρουσμα μεχρι τωρα ποσους νεκρους εχουμε και στις αντιστοιχες μερες ποσους νεκρους ειχαν τα αλλα κρατη. Νομιζω αυτο πρεπει να κοιταμε.
Μλκες δε γίνεται να το μελετάμε εμείς εδώ από ακαδημαϊκή σκοπια και να κάνουμε συγκρίσεις με άλλα κράτη και άλλα τέτοια ωραία θεωρητικά.

Το να έχεις μια σοβαρή εκτίμηση για το πόσα κρούσματα κυκλοφορούν γύρω σου, είναι θέμα ουσίας. Είναι άλλο να ξέρω εγώ ότι στην Αθήνα τώρα υπάρχουν αλλά 50000 κρούσματα και άλλο να ξέρω ότι κυκλοφορούν μόλις 2000.
Δεν γνωριζω ποιος ειναι ο σωστος τροπος μετρησης, το λεω καθαρα επειδη θεωρω οτι η ουσια και το αποτελεσμα ειναι οι απωλειες, που ευχομαι να ειναι λιγες.... Γι'αυτο τον λογο και μονο....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Μιλλένιαλ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μιλλένιαλ » 18 Μαρ 2020, 19:45

wooded glade έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:31
Οι συριζαίοι είναι ικανοί να ρίξουν κορονοϊό στη λίμνη του Μαραθώνα.
Στο μάρκετ σήμερα εντόπισα κυρία μεγαλύτερης ηλικίας να περιφέρεται γενικά και αόριστα σε όλο το μάρκετ (την είδα σε όλους τους ορόφους) χωρίς να φαίνεται πως έχει ιδιαίτερο σκοπό να αγοράσει κάτι. Ζήτημα να είχε δύο προϊόντα στο καλάθι όταν έφτασε στο ταμείο. Μπορεί κανείς να αποκλείσει υπεύθυνα το ενδεχόμενο να είναι πράκτορας που νοσεί και διασπείρει τον ιό;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μιλλένιαλ την 18 Μαρ 2020, 19:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Το μίσος για τη μπουμεργιά είναι δυνατότερο απ' τα ασφαλιστικά
~~~~
Μίμα για χρήμα

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 18 Μαρ 2020, 19:45

Στην Ελλάδα θα πρέπει να τον βαφτίσουμε ιό των celebrities, αφού μόνον αν είσαι celebrity ή με το ένα πόδι στον τάφο σου κάνουν το τεστ.

Ακόμη και οι νεκροί είναι πλασματικοί. Στη Ζάκυνθο είχαν ως ύποπτο κρούσμα έναν γέρο 88 χρονών με συμπτώματα του ιου και έφυγε πριν προλάβει να κάνει το τεστ, οπότε και δεν καταμετρήθηκε. Πήγε απλά από γεραματα ή από πνευμονία...

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 18 Μαρ 2020, 19:46

Beria έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:05
under έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:05
Beria έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:03

3 λεπτά πριν:

Τι δεν καταλαβαινεις ;
Τίποτα, μια χαρά. Συνέχισε :003:
Μπέρι, κάντε κάτι με τα γαμημένα τα κομματόσκυλα ρε, θα αρχίσουμε τις χριστοπαναγίες σε λίγο, πρέπει όλοι τους να καταλάβουν ότι δε μας νοιάζουν τα γαμημένα τα κόμματα τους, πάνε αυτά που ξέρανε κτλ, διαφορετικά κάνε με πέρμα από τώρα, έχω απασφαλίσει ήδη γτμτ κ τμπτπ.
Την επόμενη φορά δεν θα είναι αρκτικόλεξα και θα αναγκαστείς να πατήσεις εσύ το κουμπάκι για την μόνιμη διαγραφή του λογαριασμού μου ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΖΗΤΑΩ, το κάνω φένιχ, δε λέω ή αυτοί ή εμείς/εγώ, λέω ή θα σταματήσουν να προσβάλουν τόσο χυδαία την νοημοσύνη μας ή αρχίζω μάνες σπίτια χριστούς παναγίες και άγιους πάντες.
χασπί.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 18 Μαρ 2020, 19:54

sys3x έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:46
Μπέρι, κάντε κάτι με τα γαμημένα τα κομματόσκυλα ρε, θα αρχίσουμε τις χριστοπαναγίες σε λίγο, πρέπει όλοι τους να καταλάβουν ότι δε μας νοιάζουν τα γαμημένα τα κόμματα τους, πάνε αυτά που ξέρανε κτλ, διαφορετικά κάνε με πέρμα από τώρα, έχω απασφαλίσει ήδη γτμτ κ τμπτπ.
Την επόμενη φορά δεν θα είναι αρκτικόλεξα και θα αναγκαστείς να πατήσεις εσύ το κουμπάκι για την μόνιμη διαγραφή του λογαριασμού μου ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΖΗΤΑΩ, το κάνω φένιχ, δε λέω ή αυτοί ή εμείς/εγώ, λέω ή θα σταματήσουν να προσβάλουν τόσο χυδαία την νοημοσύνη μας ή αρχίζω μάνες σπίτια χριστούς παναγίες και άγιους πάντες.
χασπί.
Παρε τα χαπια σου και μην μας πρηζεις τον πουτσο.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 18 Μαρ 2020, 20:09

Εν ολίγοις έχουμε μία οριζοντιοποίηση ή ο Ερντογανάκιας Τσιόδρας μας δουλεύει ;
Παρατηρώ ότι η γνωστή ομάδα damage control είναι αυτή που τάσσεται υπέρ της δεύτερης εκδοχής.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 18 Μαρ 2020, 20:11

under έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:54
sys3x έγραψε:
χασπί.
Ποιον πούτσο ρε κατουρημένε, αυτόν που γλείφεις για να σε ταΐζει; λοβοτομημένο κομματικό γίδι.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 18 Μαρ 2020, 20:13

sys3x έγραψε:
18 Μαρ 2020, 20:11
under έγραψε:
18 Μαρ 2020, 19:54
sys3x έγραψε:
χασπί.
Ποιον πούτσο ρε κατουρημένε, αυτόν που γλείφεις για να σε ταΐζει; λοβοτομημένο κομματικό γίδι.
Παρε τα χαπια σου ψυχοπαθη και μην μας πρηζεις τον πουτσο με μαλακιες.Στην τελικη παρε ενα τηλεφωνο στο Δαφνι να τους πεις τον πονο σου.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών