Cecily Anne έγραψε: ↑08 Απρ 2018, 20:33
Εγώ λέω το εξής. Βιβλίο υπάρχει να κάνει νύξη; Μπορεί να το έχει δει κάπου γραμμένο. Τι στο καλό είχε η ύλη του πανεπιστημίου του τουλάχιστον. Στην Ελλάδα όλοι κάνουμε τους 2 τόμους των Άλμπερτς/Χοπκινς κλπ από την Ιατρική μέχρι κι εγώ στο Πολυτεχνείο. Το ξέρω 100% διότι διαβάζαμε παρέα.
Πάμε μετά σε δημοσιεύσεις. Έχουμε και μια ηλικία και η επιστήμη προχωράει συχνά.
Πάμε μετά στα Νόμπελ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΟΥΣΤΗ ΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ και δεν του δώσανε Νόμπελ;
Ένα λινκ δώστε μου κάπου.
Αν είχες βιολογικές γνώσεις θα καταλάβαινες αυτό που έγραψα.
Σώπα, μη μου το λες ότι η επιστήμη προχωράει, γιατί εγώ νόμιζα πως προκειται για δόγμα που δεν αλλάζει. Ό,τι να 'ναι εδώ μέσα.
Παραθέτω τίτλους βιβλίων και άρθρων για τον εγκέφαλο και το φύλο κατά κύριο λόγο, όποιος ενδιαφέρεται ας τα ψάξει. Δεν θα απαντήσω σε άσχετες επικρίσεις χωρίων, παρα μόνο σ ολοκληρωμένες απαντήσεις για το σύνολο των πορισμάτων. Αυτά ξαναλέω πως αφορούν τον εγκέφαλο και το φύλο, όχι τα τρανς άτομα.
-Gonadal steoroid induction of structural sex differences in central nervous system
-Sex chromosomes and brain sexual differentiation
-Εarly oestrogens in shaping reproductive networks: evidence for a potential organisational role of oestradiol in female brain development.
-Alpha-fetoprotein protects the developing female mouse brain from masculinization and defiminization by estrogens (πολύ σημαντικό γιατί δείχνει ότι οι προγεννητικές επιδράσεις δεν δέχονται αλλαγές μεταγγενητικά)
-Τοpography in te preoprtic region: differential regulation of appetitive and consummatory male behaviors.
-The essential difference: Men, Women and the extreme male brain
-Prenatal testosterone in mind, MIT press
-Sex differences in the brain, From genes to beavior, Oxford university
-Behavioral Endocrinology, MIT press
-Fingers as a marker of prenatal androgen exposure (αναλύει τις οστεικές διαφορές στα δάχτυλα σε περιπτώσεις ατόμων που έχουν δεχτεί προγεννητικά δόσεις ορμονών που δεν ταιριάζουν με τι βιολογικό τους φύλο)
-Behavioral effects of prenatal versus postnatal andogen excess in children with 21-hydroxylase-deficient congenital adrenal hyperplasia
-Sex differences in brain and behavior"hormones versus genes.
-Human behavioral sex differences: a role for gonadal homornes during early development.
κ. ά