Θέλω να εμπλουτίσω την οικογένεια με ένα παπαγαλάκι. Έψαξα στο ελληνικό Internet και ανάθεμα αν βρήκα τρία κλουβιά που να πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές ευζωίας που συνίστανται για το είδος. Όλα ήταν κάτι μικροσκοπικά με επικίνδυνες γωνίες και φρού φρού για να χαίρεται ο ιδιοκτήτης και όχι το ζώο.
Προτιμώ να μπω στη διαδικασία να φτιάξω ένα. Όχι κάτι σπουδαίο, ένα απλό ξύλινο κλουβί κάπου στα 100μ *70π *70υ αρκετά μεγάλο για να χωρέσει μέσα ένα ή δύο και να έχουν χώρο να πετάνε και να εξασκούνται.
Από εργαλεία έχω τα βασικά, ένα πριόνι χειρός, βιδολόγο, σφυρί και πένσα. Έχω ένα απλό σχέδιο στο μυαλό μου και δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα, απλά θα μου πάρει πολύ να κόψω τα ξύλα με το χέρι αλλά ΟΚ θα γίνει, χρόνος υπάρχει.
Θέλω όμως να βρω σανίδες. Κάποιες να είναι χοντρές, σχεδόν τετράγωνες και μακρόστενες για να τις βάλω στο κυρίως πλαίσιο και κάποιες πιο λεπτές για τις λεπτομέρειες (να κρατάνε εξωτερικά το πλέγμα, δεν ξέρω καν αν τις πρώτες τις λένε "σανίδες" οπότε δεν ξέρω ούτε πως να τις ζητήσω. Θέλω συμβουλές που μπορώ να βρω τέτοιου είδους ξύλα, σχετικά οικονομικά, πως να τα ζητήσω και με τι υλικό μπορώ να γεμίσω το κενό μεταξύ εκεί που θα ενώνεται η χοντρή σανίδα του πλαισίου με τη σανίδα που θα έχουν μεταξύ τους το πλέγμα.
Σκοπός είναι να καταλήξω με κάτι σαν την εικόνα από κάτω πριν βάλω το πλέγμα:

Ελάτε diyδες, δώστε τα φώτα σας