Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 02:13

sys3x έγραψε:
18 Ιουν 2018, 02:09
Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 02:06
ΓΙα πείτε μου, γιατί έγινε στις Πρέσπες η συνάντηση για το ξεπούλημα μπαι δε γουει?
Για τον συμβολισμό φαντάζομαι και γιατί αποκλείεται η περιοχή πιο εύκολα από τα ματ, επίσης δύσκολα θα μάζευε πολύ κόσμο εκεί πάνω αλλά και πάλι αποκλείεται εύκολα η περιοχή.
Ερωτώ γιατί στο προηγούμενο άρθρο που περέθεσα βρήκα και αυτό το σχόλιο και μου κίνησε την περιέργεια καθώς δεν ήξερα την ιστορία αυτή:
"...Πρόκειται για την ιστοριογραφία που είχε παραχθεί και υιοθετηθεί επί Τίτο και τα πρώτα χρόνια ίδρυσης των Σκοπίων ως ομοσπονδιακού κράτους εντός της Γιουγκοσλαβίας", αποτελούσε επίσης την επίσημη θέση για το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας στην Ελλάδα. στην εφημερίδα του Δημοκρατικού (!) Στρατού "Προς τη Νίκη" της 28ης Μαρτίου 1949, αναφέρονται λεπτομέρειες από το 2ο Συνέδριο του ΝΟΦ (Narodno osloboditelen front - Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο/ ΕΑΜ των σλαβόφωνων) που έγινε στις 25 και 26 Μαρτίου 1949, στην εκκλησία του χωριού Ψαράδες στις Πρέσπες. Εκεί παραβρέθηκαν περισσότεροι από 600 αντιπρόσωποι του σλαβομακεδονικού λαού, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης και ο αντιστράτηγος των συμμοριτών Κώστας Γυφτοδήμος - Καραγιώργης. Ανάμεσα σε φρενήρεις επευφημίες και συνεχή συνθήματα για την "ενιαία πάλη ΚΚΕ και ΝΟΦ" ο Καραγιώργης ανέφερε: "Πόσοι είναι οι τόποι που βασανίστηκαν, στέναξαν τόσο κάτω από τόσους ζυγούς σκλαβιάς, όσο ο μακεδονίτικος λαός. Οι Τούρκοι Μπέηδες πιο παλιά, οι Σέρβοι κομιτατζήδες και οι Έλληνες κομιτατζήδες - οπλαρχηγοί, Παυλομελάδες και Καπετάν Βαρδαίοι, Τσόντοι και Γαρέφηδες, του έσφιγγαν τη θηλιά στο λαιμό. Το Ίλιντεν του 1903 ήταν ένα μεγάλο επαναστατικό ξεκίνημα. Μεγάλοι και δοξασμένοι άνδρες του σλαβομακεδονικού λαού, ο Ντέλτσεφ, ο Πετρώφ, ο Σαντάσκυ, ο Πανίστα, ο Τσάουλεφ, ο Γκρούεφ και τόσοι άλλοι, έδωσαν το αίμα τους για τη μακεδόνικη λευτεριά". Και συνέχισε: "Το ΚΚΕ έχει υποχρέωση από την ίδια τη διεθνιστική του φύση, από την ίδια τη μαρξιστική - λενινιστική – σταλινική του κοσμοθεωρία, στάθηκε πιστό στον αγώνα του μακεδόνικου λαού και ολοκλήρωσε με την ιστορική του απόφαση της 5ης Ολομέλειας, τη σωστή γραμμή του στο εθνικό ζήτημα. Ο σλαβομακεδόνικος λαός, με τον αγώνα του, με τις θυσίες του, με την ένοπλη συμβολή του στον μεγάλο απελευθερωτικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του ελληνικού λαού, έχει κερδίσει έμπραχτα το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και τη λεφτεριά του"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σουβλίτσα την 18 Ιουν 2018, 02:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 18 Ιουν 2018, 02:14

Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 02:10
@ sysx
με το ζόρι κρατιέται μην ανοίξει μες στην τρελή χαρά νήμα:
αποχαιρέτα την Μακεδονία που χάνεται

:lol:
Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα τον πιεί.
(:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 18 Ιουν 2018, 02:14

γεια σου φίλη πίθηκα

FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 02:16

Νταρνάκας έγραψε:
Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 01:46
wooded glade έγραψε:
18 Ιουν 2018, 01:44
Τα σκοπιανά οπωσδήποτε έχουν ξαμοληθεί τώρα στο facebook για να επικρατήσει το "Μακεδονία" και να θεωρείται σαν αστεϊσμός το "Βόρειος".
Τα σκοπιανά θα έχουν ξαμοληθεί ήδη στο φεις και θα μιλάνε για σκλαβωμένα αδέλφια και αλύτρωτες πατριδες...
Τα σκοπιανά κάνουν αυτό που λες Σουβλίτσα από τότε που υπάρχει το ίντερνετ, δεν περίμεναν τη συμφωνία αυτή για να το κάνουν. Αυτή τη στιγμή πάντως, οι περισσότεροι γκρινιάζουν γιατί δεν τους αρέσει το "North Macedonia" και θεωρούν τη συμφωνία "προδοσία".
εννοώ οτι τώρα θα το λένε κοτσάροντας και την υπογραφή των προδοτών

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 18 Ιουν 2018, 02:17

Dwarven Blacksmith έγραψε:
18 Ιουν 2018, 02:13
sys3x έγραψε:
18 Ιουν 2018, 02:02
Έλα ρε, ο άνθρωπος ήταν ειλικρινείς τουλάχιστον, είπε δεν ξέρω να τι πήραν οι άλλοι και τα γνωστά για την ενωμένη εβρώπη των λαώνε, που θα πάει δεν θα βρεθεί κάνας σοβαρός πστς να μας πει στα ίσια τι κερδίζει η ελληνική πλευρά, άλλη μια φορά, η ελληνική πλευρά από την συμφωνία; εδώ να διευκρινήσω ότι ρωτάω γιατί από όσο ξέρω δεν έγινε κάποιος πόλεμος, με οπλάκια εννοώ κανονικός, με τους Σκοπιανούς και τον χάσαμε.
Οχι, γράφω τι πήρε η Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.
Πραγματικά δεν έχω ιδέα που είδες ότι μιλάω για άλλους. Σίγουρα όχι στα γραφόμενα τα δικά μου ή των άλλων που απάντησαν.
Ναι βρε πουλί μου, αυτό λέμε, όχι οι άλλοι, η Ελλάδα τι πήρε, δε πειράζει ευχαριστώ για τον κόπο σου κτλ αλλά δε μπορεί θα βρεθεί και κανένας να απαντήσει σοβαρά, δε μπορεί.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 18 Ιουν 2018, 02:17

Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 02:16
Νταρνάκας έγραψε:
Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 01:46

Τα σκοπιανά θα έχουν ξαμοληθεί ήδη στο φεις και θα μιλάνε για σκλαβωμένα αδέλφια και αλύτρωτες πατριδες...
Τα σκοπιανά κάνουν αυτό που λες Σουβλίτσα από τότε που υπάρχει το ίντερνετ, δεν περίμεναν τη συμφωνία αυτή για να το κάνουν. Αυτή τη στιγμή πάντως, οι περισσότεροι γκρινιάζουν γιατί δεν τους αρέσει το "North Macedonia" και θεωρούν τη συμφωνία "προδοσία".
πριν την προδοτική συμφωνία ποιο ήταν το όνομα της χώρας?

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 02:18

Lugozzi έγραψε:
18 Ιουν 2018, 02:14
γεια σου φίλη πίθηκα

:smt005::a035::smt005::a035::smt005::a035:

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 18 Ιουν 2018, 02:18

άλλο το έθνος=συλλογική συνείδηση
κι άλλο το κράτος που αναγκαστικά πρέπει να έχει ένα όνομα, μια επίσημη γλώσσα και μια επίσημη ταυτότητα (στα χαρτιά).

η συμφωνία αφορά τα δύο κράτη (ως νομικές οντότητες) όχι τις δύο εθνικότητες (που είναι κάτι διαφορετικό).

Καμία συμφωνία δεν θα σε απαγορέψει να πιστεύεις ότι θέλεις (βόρεια και νότια).
Όπως η συνθήκη της Λωζάνης δεν απαγόρεψε πολλούς να πιστευουν πως η Κων/λη θα ξαναγίνει ελληνική.
Αλλά το επίσημο ελληνικό κράτος δεν μπορεί να το λέει, γράφει, διδάσκει.

Ε κάτι παρόμοιο θα συμβεί και με τα Σκόπια.

Δεν είμαι κατά της συμφωνίας. Στηρίζω την προσέγγιση. Αλλά έχει και κάποια "αιχμηρά σημεία".
Ήμουν υπέρ της νέας μακεδονίας, νεομακεδόνες, νεομακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Ούτε αυτό θα άρεσε και δεν θα το δεχόντουσαν αλλά διαχωρίζει επίσημα την παλιά ιστορική Μακεδονία, από το νέο μικρό σλαβικό κράτος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γαληνός την 18 Ιουν 2018, 02:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 02:19

Nero έγραψε:
18 Ιουν 2018, 02:17
Σουβλίτσα έγραψε:
Νταρνάκας έγραψε:

Σκόπια

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 18 Ιουν 2018, 02:21

Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 02:19
Nero έγραψε:
Σουβλίτσα έγραψε:

Σκόπια
Σοβαρά? Ε? Εγώ νομίζω ότι Σκόπια είναι το όνομα της πρωτεύουσας τους,η Ελλάδα το 95 είχε υπογράψει συμφωνία με την οποία τους αναγνωριζε με αλλο όνομα,έχεις καμιά ιδέα ποιο ήταν αυτό?

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 18 Ιουν 2018, 02:24

Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 02:04
Απλώς σου υπενθυμίζω οτι δεν μπορείς να ξεγελασεις

Ψάξε αλλού να βρεις παιδική χαρά

Όχι στην πλάτη των Μακεδόνων, των Ελλήνων, να βγάζουμε ψωμάκι μερικοί, τσίου
τσιου..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 02:24

Δεν δίνω δεκάρα τσακιστή, εδώ οι ίδιοι μια προσδιορίζονται σαν Βούλγαροι, μια σαν σλαβοι κα μια σαν σλαβομακεδόνες για να καταλήξουν μακεδόνες.
Ας κατασταλάξουν με στοιχεία και χωρις να δημιουργούν προβλήματα αλυτρωτισμού στους γείτονες (ας προσδιοριστούν σαν κοκκινοσκουφίτσες) και τα ξαναλέμε.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 18 Ιουν 2018, 02:27

sys3x έγραψε:
Dwarven Blacksmith έγραψε:
18 Ιουν 2018, 02:13
sys3x έγραψε:
18 Ιουν 2018, 02:02
Έλα ρε, ο άνθρωπος ήταν ειλικρινείς τουλάχιστον, είπε δεν ξέρω να τι πήραν οι άλλοι και τα γνωστά για την ενωμένη εβρώπη των λαώνε, που θα πάει δεν θα βρεθεί κάνας σοβαρός πστς να μας πει στα ίσια τι κερδίζει η ελληνική πλευρά, άλλη μια φορά, η ελληνική πλευρά από την συμφωνία; εδώ να διευκρινήσω ότι ρωτάω γιατί από όσο ξέρω δεν έγινε κάποιος πόλεμος, με οπλάκια εννοώ κανονικός, με τους Σκοπιανούς και τον χάσαμε.
Οχι, γράφω τι πήρε η Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.
Πραγματικά δεν έχω ιδέα που είδες ότι μιλάω για άλλους. Σίγουρα όχι στα γραφόμενα τα δικά μου ή των άλλων που απάντησαν.
Ναι βρε πουλί μου, αυτό λέμε, όχι οι άλλοι, η Ελλάδα τι πήρε, δε πειράζει ευχαριστώ για τον κόπο σου κτλ αλλά δε μπορεί θα βρεθεί και κανένας να απαντήσει σοβαρά, δε μπορεί.
Μία χαρά μπορεί να μη σου απαντήσει κανείς και σου αξίζει αφού επιμένεις να κάνεις ότι διαβάζεις τα ανάποδα. Εγώ δεσμεύομαι για ένα μήνα να μη σου απαντήσω σε τίποτα.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 18 Ιουν 2018, 02:30

Northern Spirit έγραψε:
18 Ιουν 2018, 01:50
εδω ειναι φωτο απο το γεωγραφικα ορια της ΜΑκεδονιας:

Εικόνα

Εδω κειμενο για την ιστορια της περιοχης στα ελληνικα:

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Μακεδονία
Δεν υπάρχει "γεωγραφική Μακεδονία". Ο όρος αυτός είναι βουλγάρικη επινόηση των αρχών του 20ου αιώνα.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 18 Ιουν 2018, 02:32

Νταρνάκας έγραψε:
18 Ιουν 2018, 02:30
Northern Spirit έγραψε:
18 Ιουν 2018, 01:50
εδω ειναι φωτο απο το γεωγραφικα ορια της ΜΑκεδονιας:

Εικόνα

Εδω κειμενο για την ιστορια της περιοχης στα ελληνικα:

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Μακεδονία
Δεν υπάρχει "γεωγραφική Μακεδονία". Ο όρος αυτός είναι βουλγάρικη επινόηση των αρχών του 20ου αιώνα.
Δεν εχει γεωγραφικη παραμετρο δηλαδη η Μακεδονια; Τι σημαινει ο ορος;
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών