Απορίες μαγειρικής
Re: Απορίες
Spiros252 αν σκανάρω δυο τρεις συνταγές από ένα βιβλίο μαγειρικής που κυκλοφορεί κανονικά ακόμα, παίζει να υπάρξει κάποιο πρόβλημα με πνευματικά δικαιώματα;
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Δεν το ξέρω. Κανονικά θα πρέπει να ρωτήσεις.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Εννοώ θα πρέπει να ρωτήσεις τον εκδότη ή συγγραφέα.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
Ναι υπαρχει πιθανοτητα προβληματος.
αν η συνταγες δεν ειναι πρωτοτυπες - που πιθανοτατα δεν ειναι αλλα υπαρχουν κ σε αλλα βιβλια - σαιτ μαγειρικης κλπ απλα γραψτες με δικα σου λογια και ανεβασε τες.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Χρειάζομαι ψωμί του τοστ σε μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτό που ξέρουμε για "ψωμί του τοστ".
Υπάρχει κάποιο προϊόν ν' αγοράσω ή καμιά πουστιά να κάνω;
Υπάρχει κάποιο προϊόν ν' αγοράσω ή καμιά πουστιά να κάνω;
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Ναι βγαίνει και σε πιο μεγάλες διαστάσεις αλλά δεν θα βρεις παντού.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Μπορείς να μου αναφέρεις μάρκα;Awesomatic έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 02:04Ναι βγαίνει και σε πιο μεγάλες διαστάσεις αλλά δεν θα βρεις παντού.
- Awesomatic
Δυστυχώς δεν θυμάμαι. Έχει σίγουρα αλλά δεν είναι κάτι που βρίσκεις εύκολα εναλλακτικές λύσεις σε supermarket. Περίπου 2 με 3 εκατοστά πιο μεγάλα σε κάθε διάσταση.
Edit: είδα ότι ο Καραμολέγκος βγάζει extra large που είναι 12*12 αντί για το τυπικό 10*10. Αυτό λογικά σου κάνει. Μην σε ξεγελάει το μόνο 2 εκατοστά σε κάθε διάσταση, από άποψη εμβαδού είναι πολύ μεγαλύτερο.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Ευχαριστώ πολύAwesomatic έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 02:13Δυστυχώς δεν θυμάμαι. Έχει σίγουρα αλλά δεν είναι κάτι που βρίσκεις εύκολα εναλλακτικές λύσεις σε supermarket. Περίπου 2 με 3 εκατοστά πιο μεγάλα σε κάθε διάσταση.
Edit: είδα ότι ο Καραμολέγκος βγάζει extra large που είναι 12*12 αντί για το τυπικό 10*10. Αυτό λογικά σου κάνει. Μην σε ξεγελάει το μόνο 2 εκατοστά σε κάθε διάσταση, από άποψη εμβαδού είναι πολύ μεγαλύτερο.
- Awesomatic
Βλήμα έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 02:29Ευχαριστώ πολύAwesomatic έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 02:13Δυστυχώς δεν θυμάμαι. Έχει σίγουρα αλλά δεν είναι κάτι που βρίσκεις εύκολα εναλλακτικές λύσεις σε supermarket. Περίπου 2 με 3 εκατοστά πιο μεγάλα σε κάθε διάσταση.

Έχει σίγουρα κι άλλα, αυτό το βρήκα πρόχειρα.
Η απορία ίσως φανεί σε κάποιους πανηλίθια, αλλά θέλω να μάθω. Ποιον να ρωτήσω; Να γίνω ρεζίλι σε αυτούς που ξέρω και με ξέρουν; Ούτε καν! Εσάς εδώ θα ρωτήσω να εκμεταλλευτώ και την ανωνυμία.
Είστε έτοιμοι; Πάμε:
Αν χρησιμοποιώ μια οικιακή μηχανή του κιμά για ντομάτες, πιπερίτσες, ωμές αγκινάρες, αν γενικά το κρέας είναι το 1/10 των χρήσεών της, παίζει να πάθει τίποτα; Γενικά υπάρχουν υλικά που αν και δεν είναι πολύ σκληρά μπορεί να έχουν απρόβλεπτα αποτελέσματα;
Είστε έτοιμοι; Πάμε:
Αν χρησιμοποιώ μια οικιακή μηχανή του κιμά για ντομάτες, πιπερίτσες, ωμές αγκινάρες, αν γενικά το κρέας είναι το 1/10 των χρήσεών της, παίζει να πάθει τίποτα; Γενικά υπάρχουν υλικά που αν και δεν είναι πολύ σκληρά μπορεί να έχουν απρόβλεπτα αποτελέσματα;
δεν τη χρησιμοποιω - χειροκινητη ειναι - για λαχανικα - υπαρχουν μαχαιρια - οι ντοματες οξειδωνουν τα υλικα τα αλλα δεν γνωριζω .
Καθαρισμο κανω με καυτο νερο αφηνω να στεγνωσει καλα και περναω ελαφρυ φιλμ με μαγειρικο λινελαιο
τη χρησιμοποιω παγωμενη - στο ψυγειο την εχω - οπως ειχα γραψει για τα μπιφτεκια δεν αλλοιωνεται το κρεας και δεν κολλαει ευκολα στις επιφανειες της
Καθαρισμο κανω με καυτο νερο αφηνω να στεγνωσει καλα και περναω ελαφρυ φιλμ με μαγειρικο λινελαιο
τη χρησιμοποιω παγωμενη - στο ψυγειο την εχω - οπως ειχα γραψει για τα μπιφτεκια δεν αλλοιωνεται το κρεας και δεν κολλαει ευκολα στις επιφανειες της
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Awesomatic
Δεν ξέρω αν μπορεί να πάθει κάτι αλλά για τέτοια υλικά πάρε πολυκόφτη. Είναι φθηνοί και είναι ακριβώς αυτή η χρήση τους.Βλήμα έγραψε: ↑29 Μαρ 2020, 00:55Η απορία ίσως φανεί σε κάποιους πανηλίθια, αλλά θέλω να μάθω. Ποιον να ρωτήσω; Να γίνω ρεζίλι σε αυτούς που ξέρω και με ξέρουν; Ούτε καν! Εσάς εδώ θα ρωτήσω να εκμεταλλευτώ και την ανωνυμία.
Είστε έτοιμοι; Πάμε:
Καθόλου ηλίθια απορία μην αγχώνεσαι. Ξέρεις πόσοι έχουμε τέτοιες απορίες και καθόμαστε με το Google για να τις λύσουμε; Φαντάσου τι έκανε ο κόσμος τα σκοτεινά χρόνια πριν το Google και τα forum

1ον: ευχαριστώ για την απάντηση.Αγις έγραψε: ↑29 Μαρ 2020, 01:16δεν τη χρησιμοποιω - χειροκινητη ειναι - για λαχανικα - υπαρχουν μαχαιρια - οι ντοματες οξειδωνουν τα υλικα τα αλλα δεν γνωριζω .
2ον: Το θέμα μου είναι ότι τα μπλέντερ σπάνε τις ίνες και αλλοιώνουν υφή και γεύση, οπότε με ψήνει να πειραματιστώ με μηχανή του κιμά για κάποιες σάλτσες. Προσπαθώ να βρω μια υφή ανάμεσα στο ψιλοκόψιμο και το κόψιμο του μπλέντερ.
3ον: Αν την πλύνω κατευθείαν την μηχανή, δεν θα περιορίσω την οξείδωση από τις ντομάτες; Κι έστω, με τις ντομάτες με καλύπτει ο τρίφτης, παίζει να υπάρχει παρόμοια οξύδωση και με άλλο υλικό που δεν πάει το μυαλό μου ακόμα;
4ον: Αυτό εδώ πέρα
δεν καταλαβαίνω τι λεέι.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Απορίες σχετικά με το Αττικό ημερολόγιο
από τίποτα » 08 Ιούλ 2024, 11:30 » σε Θρησκειολογία - 6 Απαντήσεις
- 661 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από τίποτα
09 Ιούλ 2024, 16:21
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΔΎΟ ΝΟΜΙΚΈΣ ΑΠΟΡΊΕΣ (για θέματα Ληστείες)
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Σεπ 2024, 08:39 » σε Εγκληματικότητα - 4 Απαντήσεις
- 260 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Machine ghost
01 Σεπ 2024, 12:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κάποιες απορίες που έχω γι αυτό το βίντεο.
από Εκτωρ » 30 Οκτ 2023, 17:40 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 0 Απαντήσεις
- 449 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
30 Οκτ 2023, 17:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση 41 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΟΡΙΕΣ για τη γνησιότητα των βίντεο των Τεμπών
από Αρίστος » 31 Μαρ 2025, 15:34 » σε Εσωτερική Πολιτική - 16 Απαντήσεις
- 419 Προβολές
-