Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ο αυγουστιάτης ανήκει σε μια ομάδα πολύ σπάνιων ελληνικών ποικιλιών, που καλλιεργούνται σε μικρή έκταση, από λίγους οινοπαραγωγούς, αλλά με εντυπωσιακά αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Είναι μια ερυθρή ποικιλία αμπέλου, η οποία δίνει κυρίως ερυθρά ξηρά κρασιά, που οδηγούν την εξερεύνηση του παγκόσμιου αμπελώνα στα άκρα.
Ο αυγουστιάτης δίνει κρασιά με βαθύ, ζωηρό, σκούρο κόκκινο χρώμα και έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και μεσογειακών βοτάνων. Τα κρασιά αυτά ωριμάζουν συνήθως σε βαρέλι, ενώ έχουν στρογγυλό στόμα, με μέτριο σώμα, λεπτόκοκκες ταννίνες και μέτρια προς υψηλή αλκοόλη. Ο αυγουστιάτης είναι ποικιλία που απαντάται σε πολύ συγκεκριμένες τοποθεσίες, κυρίως στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου, όπου παρατηρείται αύξηση των νέων καλλιεργούμενων εκτάσεων με αυτήν. Ωστόσο, η περιοχή έχει ορισμένους παλιούς αμπελώνες με αυγουστιάτη, που οι ντόπιοι παραγωγοί θεωρούν πραγματικούς θησαυρούς. Δεδομένης της σπανιότητας της ποικιλίας, οι μονοποικιλιακές εμφιαλώσεις είναι δυσεύρετες και ορισμένοι οινοποιοί αναμειγνύουν τον αυγουστιάτη με άλλες, διεθνείς ή γηγενείς, ερυθρές ποικιλίες, όπως είναι η μαυροδάφνη.
Ο αυγουστιάτης δίνει κρασιά με βαθύ, ζωηρό, σκούρο κόκκινο χρώμα και έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και μεσογειακών βοτάνων. Τα κρασιά αυτά ωριμάζουν συνήθως σε βαρέλι, ενώ έχουν στρογγυλό στόμα, με μέτριο σώμα, λεπτόκοκκες ταννίνες και μέτρια προς υψηλή αλκοόλη. Ο αυγουστιάτης είναι ποικιλία που απαντάται σε πολύ συγκεκριμένες τοποθεσίες, κυρίως στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου, όπου παρατηρείται αύξηση των νέων καλλιεργούμενων εκτάσεων με αυτήν. Ωστόσο, η περιοχή έχει ορισμένους παλιούς αμπελώνες με αυγουστιάτη, που οι ντόπιοι παραγωγοί θεωρούν πραγματικούς θησαυρούς. Δεδομένης της σπανιότητας της ποικιλίας, οι μονοποικιλιακές εμφιαλώσεις είναι δυσεύρετες και ορισμένοι οινοποιοί αναμειγνύουν τον αυγουστιάτη με άλλες, διεθνείς ή γηγενείς, ερυθρές ποικιλίες, όπως είναι η μαυροδάφνη.
Ordem e Progresso.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- Veni Vidi Vici
- Δημοσιεύσεις: 3027
- Εγγραφή: 14 Μαρ 2020, 10:25
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Στο ποτήρι φαινόταν για αυγουστιάτης αλλά τώρα που το είδα στο μπουκάλι μάλλον είναι ροζέ.
Μείγμα σταφυλιών δηλαδή.
Αυγουστιάτης με Μοσχοφίλερο.
Μείγμα σταφυλιών δηλαδή.
Αυγουστιάτης με Μοσχοφίλερο.
Αlea jacta est
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
πηγαινα μονο ειδικα για τις σπιτικες γκογκες σ ενα μαγαζι με μεγαλη αυλη και δυνατο φουρνο για ψητα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Veni Vidi Vici
- Δημοσιεύσεις: 3027
- Εγγραφή: 14 Μαρ 2020, 10:25
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Τώρα θα σε ρωτήσει ο Καβελιέρε τι είναι γκόγκες.
Σπιτικά ζυμαρικά, Καβαλιέρε..σαν "κοχύλια".
Αlea jacta est
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Veni Vidi Vici έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 22:42Στο ποτήρι φαινόταν για αυγουστιάτης αλλά τώρα που το είδα στο μπουκάλι μάλλον είναι ροζέ.
Μείγμα σταφυλιών δηλαδή.
Αυγουστιάτης με Μοσχοφίλερο.
δεν εχω ακουσει αυγουστιατη - κυδωνιτσα κ μαυρουδι θυμαμαι
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
- Γενική Γραμματέας Συντονισμού
- Δημοσιεύσεις: 6674
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:04
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Τα αυτάκια τους θα είναι τραγανά.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29765
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Καυτερό, ούζο, ντοματοπολτό λίγο, κρεμμύδι, σκόρδο λίγο, σάλτσα ντομάτας, λάδι, αλάτι.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29765
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Μου θύμισες αυτόCavaliere έγραψε: ↑28 Μαρ 2020, 22:38Ο αυγουστιάτης ανήκει σε μια ομάδα πολύ σπάνιων ελληνικών ποικιλιών, που καλλιεργούνται σε μικρή έκταση, από λίγους οινοπαραγωγούς, αλλά με εντυπωσιακά αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Είναι μια ερυθρή ποικιλία αμπέλου, η οποία δίνει κυρίως ερυθρά ξηρά κρασιά, που οδηγούν την εξερεύνηση του παγκόσμιου αμπελώνα στα άκρα.
Ο αυγουστιάτης δίνει κρασιά με βαθύ, ζωηρό, σκούρο κόκκινο χρώμα και έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και μεσογειακών βοτάνων. Τα κρασιά αυτά ωριμάζουν συνήθως σε βαρέλι, ενώ έχουν στρογγυλό στόμα, με μέτριο σώμα, λεπτόκοκκες ταννίνες και μέτρια προς υψηλή αλκοόλη. Ο αυγουστιάτης είναι ποικιλία που απαντάται σε πολύ συγκεκριμένες τοποθεσίες, κυρίως στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου, όπου παρατηρείται αύξηση των νέων καλλιεργούμενων εκτάσεων με αυτήν. Ωστόσο, η περιοχή έχει ορισμένους παλιούς αμπελώνες με αυγουστιάτη, που οι ντόπιοι παραγωγοί θεωρούν πραγματικούς θησαυρούς. Δεδομένης της σπανιότητας της ποικιλίας, οι μονοποικιλιακές εμφιαλώσεις είναι δυσεύρετες και ορισμένοι οινοποιοί αναμειγνύουν τον αυγουστιάτη με άλλες, διεθνείς ή γηγενείς, ερυθρές ποικιλίες, όπως είναι η μαυροδάφνη.
Το λατρεύω εννοείται.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Εγώ βάζω κ δαφνη.Gherschaagk έγραψε: ↑29 Μαρ 2020, 00:33Καυτερό, ούζο, ντοματοπολτό λίγο, κρεμμύδι, σκόρδο λίγο, σάλτσα ντομάτας, λάδι, αλάτι.
Πολύ ωραίο το φαγάκι σου!!!!! Μιααααμ!!!!!
- Κόκκορας
- Δημοσιεύσεις: 19227
- Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
- Phorum.gr user: Κόκορας
- Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 29 Μαρ 2020, 00:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29765
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Θενκς.
Για κάποιο λόγο δάφνη μόνο στις φακές. Ούτε καν στα ρεβύθια που λένε πως πάει και προσωπικά βάζω δενδρολίβανο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Τα καλύτερά μου σε ένα πιάτο.
Και το πιό πάνω μου θυμίζει τον ουζοτσιπουρομεζέ των χρόνων του παππού, φτώχεια και καλή καρδιά
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29765
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 620 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
30 Ιούλ 2023, 19:17
-
- 0 Απαντήσεις
- 594 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Ιούλ 2022, 04:39
-
- 1 Απαντήσεις
- 50 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
05 Ιουν 2024, 18:17
-
-
Νέα δημοσίευση Καλό ταξίδι Καράμπαμπα RIP
από Ερμής » 18 Ιούλ 2022, 12:59 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 22 Απαντήσεις
- 1382 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σέλευκας
19 Ιούλ 2022, 14:40
-