Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Μαρ 2020, 02:53

Highlander έγραψε:
30 Μαρ 2020, 02:48
Μπορεί να την ξέχασε, δεν είναι και κανένα έγκλημα... Είπαμε, μην το ξεχειλώσουμε και τελείως.
Δεν αντιμετωπίστηκε σαν έγκλημα. Πρόστιμο 150 ευρώ έφαγε. :102:

Σαν έγκλημα θα είχε αντιμετωπιστεί αν υπήρχε σύλληψη και κράτηση. Κάποιοι είναι υπέρ ακόμη και τόσο ακραίων μέτρων, όταν διακυβεύεται η δημόσια υγεία. Δεν είμαι σίγουρος αν συμφωνώ, πάντως σίγουρα συμφωνώ με το πρόστιμο.

Είναι όλη μέρα σπίτι, δεν έχει κάτι να κάνει. Ένα πράγμα τού ζητήθηκε. Αν δεν μπορεί να κάνει κι αυτό, ε, ας φάει το πρόστιμό του να ησυχάσει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Μιλλένιαλ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μιλλένιαλ » 30 Μαρ 2020, 02:54

Highlander έγραψε:
30 Μαρ 2020, 02:48
hellegennes έγραψε:
30 Μαρ 2020, 02:43
Highlander έγραψε:
30 Μαρ 2020, 02:40

Ρε φίλε, μπορεί καθώς είχε βγει να πάρει τον αέρα του, να είδε το σουβλατζίδικο στον δρόμο και να σκέφτηκε να πάει να αγοράσει να φάει... Τόσο τραγικό είναι δηλαδή;
Να πάρει ταυτότητα δεν σκέφτηκε;
Μπορεί να την ξέχασε, δεν είναι και κανένα έγκλημα... Είπαμε, μην το ξεχειλώσουμε και τελείως.
Εγώ πιστεύω πως αν αληθεύει η είδηση, το 150άρι πρόστιμο είναι πολύ επιεικές. Όταν ο τύπος έχει 0/2 και δεν μπορεί ούτε τα βασικά, είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα μπορεί να ακολουθήσει τα γενικότερα μέτρα της καραντίνας ή άλλα, πιο αυστηρά, εφόσον ζητηθεί.
Το μίσος για τη μπουμεργιά είναι δυνατότερο απ' τα ασφαλιστικά
~~~~
Μίμα για χρήμα

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 30 Μαρ 2020, 03:04

Μιλλένιαλ έγραψε:
30 Μαρ 2020, 02:40
Lugozzi έγραψε:
30 Μαρ 2020, 02:30
Αρχέλαος έγραψε:
30 Μαρ 2020, 02:29
Έκανε βλακεία ο άλλος αλλά επιτρεπόταν να πάει για έτσι και αλλιώς για τρόφιμα.
Και ενω πλέον υπάρχει μεγάλη κρίση και δυσχέρεια του ρίχνουν πρόστιμο από υπερβάλλοντα ζήλο χωρίς ο άνθρωπος να επέδειξε ασυνειδησία.
Μαζεύουν 150αρια κατά βούληση, υπέρ υγειας

Θέλει προσοχή
Καμία σχέση. Σύμφωνα με το άρθρο έχουμε 2 παραβάσεις - εσφαλμένος λόγος εξόδου και απουσία εγγράφου ταυτοποίησης. Όσο ελαστικός και να είναι ο αστυνομικός, δε γίνεται να του χαριστεί.

Να σημειώσω πως ο ίδιος έχω βγει πολλάκις από τη στιγμή που ίσχυσε το μέτρο, πάντα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά πάνω μου και δεν έχω δεχθεί κανέναν έλεγχο από αστυνομικούς που έχω δει, εν κινήσει ή σταθμευμένους. Προφανώς η ΕΛ.ΑΣ βλέπει στο πρόσωπο μου έναν ευυπόληπτο πολίτη υπεράνω υποψίας.
Αν δεν ειχε ταυτοτητα καλως του το ρίξανε

Θέλει προσοχή πάντως
Έχουν γράψει συναδέλφους μηχανικούς που βγήκαν για επίβλεψη καιτοι είχαν άδεια κυκλοφορίας εργαζόμενου
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 30 Μαρ 2020, 03:05

πρωτη φορα βλεπω τοσους αστυνομικους στην περιοχη παντως!

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Μαρ 2020, 03:09

Lugozzi έγραψε:
30 Μαρ 2020, 03:04
Θέλει προσοχή πάντως
Έχουν γράψει συναδέλφους μηχανικούς που βγήκαν για επίβλεψη καιτοι είχαν άδεια κυκλοφορίας εργαζόμενου
Για ποιον λόγο; Εκτός εργάσιμων ωρών, εκτός περιφέρειας; Δεν είχαν ταυτότητα; Ήταν σε μέρος που δεν προβλεπόταν;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 30 Μαρ 2020, 03:13

hellegennes έγραψε:
30 Μαρ 2020, 03:09
Lugozzi έγραψε:
30 Μαρ 2020, 03:04
Θέλει προσοχή πάντως
Για ποιον λόγο; Εκτός εργάσιμων ωρών, εκτός περιφέρειας; Δεν είχαν ταυτότητα; Ήταν σε μέρος που δεν προβλεπόταν;
https://www.athensvoice.gr/greece/63321 ... ergazontai
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Μαρ 2020, 03:27

Δεν είμαι τόσο σίγουρος αν είμαι έτοιμος να πιστέψω ανεκδοτολογικές ιστορίες που μεταφέρει το ΤΕΕ. Πιο πιθανό είναι να πρόκειται για παραβάσεις παρόμοιες με αυτού που πήγε για σουβλάκια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 30 Μαρ 2020, 03:50

hellegennes έγραψε:
30 Μαρ 2020, 03:27
Δεν είμαι τόσο σίγουρος αν είμαι έτοιμος να πιστέψω ανεκδοτολογικές ιστορίες που μεταφέρει το ΤΕΕ. Πιο πιθανό είναι να πρόκειται για παραβάσεις παρόμοιες με αυτού που πήγε για σουβλάκια.

Αυτό. Εμένα 2 φορές με σταμάτησαν και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος » 30 Μαρ 2020, 22:10

Πόσο έγκυρα είναι τα παραπάνω;

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 30 Μαρ 2020, 22:12

Αίγαγρος έγραψε:
30 Μαρ 2020, 22:10
Πόσο έγκυρα είναι τα παραπάνω;
Φίλη φαρμακοποιός μου τα έστειλε.

Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 30 Μαρ 2020, 22:20

Αν ισχύει αυτό:
Επισημαίνοντας τις δωρεές ιατρικού υλικού, «πάνω από 13 εκατ. απλές χειρουργικές μάσκες και ιατρικό υλικό πρόκειται να φθάσουν στην πατρίδα μας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
τότε οι μάσκες πρέπει να διανεμηθούν σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, μέσω ιατρικής συνταγής ή με κάποιον μηχανογραφημένο τρόπο.
Εννοείται ότι προηγούνται το ιατρικό προσωπικό, αυτοί που δουλεύουν κτλ.

Και μετά όποιος κυκλοφορεί έξω ή επισκέπτεται ΣΜ ή κλειστό χώρο, να πρέπει να φορά υποχρεωτικά μάσκα.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 30 Μαρ 2020, 22:25

nrg έγραψε:
30 Μαρ 2020, 22:20
Αν ισχύει αυτό:
Επισημαίνοντας τις δωρεές ιατρικού υλικού, «πάνω από 13 εκατ. απλές χειρουργικές μάσκες και ιατρικό υλικό πρόκειται να φθάσουν στην πατρίδα μας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
τότε οι μάσκες πρέπει να διανεμηθούν σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, μέσω ιατρικής συνταγής ή με κάποιον μηχανογραφημένο τρόπο.

Και μετά όποιος κυκλοφορεί έξω ή επισκέπτεται ΣΜ ή κλειστό χώρο, να πρέπει να φορά υποχρεωτικά μάσκα.
Πες ότι θέλεις να τις μοιράσεις. Βγάλε τα μωρά και τα παιδιά. Φτάνεις με το ζόρι 2 μάσκες ανά άτομο. Για πόσο να φτάσουν; Για δύο εξόδους από το σπίτι;

Καλύτερα σε νοσοκομεία/ευπαθείς/ηλικιωμένους μόνο.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 30 Μαρ 2020, 22:31

Awesomatic έγραψε:
30 Μαρ 2020, 22:25
nrg έγραψε:
Αν ισχύει αυτό:

Πες ότι θέλεις να τις μοιράσεις. Βγάλε τα μωρά και τα παιδιά. Φτάνεις με το ζόρι 2 μάσκες ανά άτομο. Για πόσο να φτάσουν; Για δύο εξόδους από το σπίτι;

Αυτό.
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 31 Μαρ 2020, 01:40

Awesomatic έγραψε:
30 Μαρ 2020, 22:25
nrg έγραψε:
Αν ισχύει αυτό:

Τα παιδιά πρέπει να είναι οι τελευταίοι που θα προμηθεύουν αφού δεν έχουν κανέναν λόγο να βγαίνουν έξω. Ακόμα και στην βόλτα, εύκολα μπορείς να κινείσαι μακριά από τους άλλους, δεδομένου ότι ο κόσμος στους δρόμους είναι λιγοστός.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο σε κλειστούς χώρους που έχει πολλούς εργαζομένους για πολλές ώρες. Γραφεία, ΜΜΜ, ΣΜ κτλ.
Εκεί επιβάλλεται να φοράνε όλοι μάσκες.
Διότι αυτός που θα κολλήσει από την δουλειά, θα το μεταφέρει στο σπίτι του.

Και δεδομένου ότι η οικογένεια είναι μαζί για πολλές ώρες... δεν χρειάζεται και πολύ...

Πχ σε ΣΜ που πήγα πριν 8 μέρες (7 το πρωί), μόνο εγώ φορούσα μάσκα. Όλοι οι υπάλληλοι χωρίς (φορούσαν όμως όλοι γάντια). Αν ένας πελάτης είναι φορέας και κόβει βόλτες μέσα στο ΣΜ ... γιατί οι υπάλληλοι να είναι εκτιθέμενοι;
Και μία μάσκα να υπάρχει, πρέπει να φορεθεί.

Σύντομα οι γραμμές παραγωγής θα βγάζουν αρκετές ώστε να μπορούν όλοι να τις αλλάζουν και συχνά.
Κάποιες υφασμάτινες πλένονται και σιδερώνονται.
Μέχρι τότε ας δώσουν οδηγίες για την σωστή χρήση τους, για αυτούς που αγόρασαν όταν υπήρχε στοκ.

Οι ανοησίες περί μη-αποτελεσματικότητας, είναι εγκληματικές.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών