Τρια ερωτηματα που με κανουν να ΜΗΝ πιστευω στον (χριστιανικο) Θεο

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Re: Τρια ερωτηματα που με κανουν να ΜΗΝ πιστευω στον (χριστιανικο) Θεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 28 Μαρ 2020, 23:20

Niki έγραψε:
28 Μαρ 2020, 19:09
Ψάξε και στην βίβλο τι λέει ο Χριστός , πού λέει ότι θα πάει όταν αναληφθεί; σε άλλους κόσμους που πρέπει να συνεχίσει το έργο του.
Άρα και ένας νέος πλανήτης με ζωή να βρεθεί η εκκλησία έχει έτοιμη την απάντηση.
Επειδη εχω διαβασει αρκετες φορες την Γραφη και δεν θυμαμαι κατι τετοιο, φανταζομαι οτι εννοεις το κεφ 14 του κατα Ιωαννη. Δεν λεει ομως οτι θα παει σε αλλους κοσμους και μαλιστα να συνεχισει το εργο του.
3 Πηγαίνω νὰ σᾶς ἑτοιμάσω τόπον. Καὶ ἐὰν πάω καὶ σᾶς ἑτοιμάσω τόπον, πάλιν θὰ ἔλθω καὶ θὰ σᾶς παραλάβω μαζί μου, ὥστε ὅπου εἶμαι ἐγὼ νὰ εἶσθε καὶ σεῖς.

Η εκκλησια πιστευει οτι ο Ιησους μιλαγε για τον παραδεισο.
Βεβαια παντα ο Ιησους ελεγε οτι θα επιστεψει (Δευτερα Παρουσια) κατα την διαρκεια της ζωης των μαθητων του και το επιβεβαιωνει ακομα μια φορα εδω.

ΟΙ αλλοι πλανητες θα εχουν ζωη "κατ' εικονα και ομοιωση";
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 29 Μαρ 2020, 11:20

(αν και δε θα διαβάσει το alphabet)
Απάντηση στο alphabet για το ερώτημά του "οι άλλοι πλανήτες θα έχλυν το κατ"' ειμόνα και καθ' ομοίωσιν; "

Το κατ' εικόνα και ομοίωσιν δεν έχει σχέση με ανθρωπομορφικά εξωτερικά χαρακτηριστικά.
ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ
Kάθε άνθρωπος φέρει το ακατάληπτοv, το αόρατον, το αθάνατον, το αυτεξούσιον (αξιώματα του έσω ανθρώπου).
ΚΑΘ' ΟΜΟΙΩΣΙΝ
Με την άσκησιη σε αρετές καθώς και σε θεώνυμες ή θεομίμητες πράξεις του, ήτοι, συμπεριφέρεται φιλανθρώπως προς τους συνανθρώπους του, οικτείρει-ελεεί- αγαπά τους "συνδούλους" του με κάθε ευσπλαχνία και συμπάθεια, ομοιάζοντας προς τον αγαθό Θεό.
Και το μεν "κατ' εικόνα" το έχει κάθε άνθρωπος, διότι τα δοσίματα του Θεού δεν ανακαλούνται. Το "καθ' ομοίωσιν" όμως είναι σπάνιο απόκτημα και το έχουν μόνον οι ενάρετοι και άγιοι, οι οποίοι μιμούνται (με ανθρώπινα μέτρα) την αγαθότητα του Θεού...
ιω. Δαμασκηνού " Λόγος ψυχωφελής περί πασών αρετών και παθών"
Εξάλλου το νικνειμ "νικη" δεν α αφέρθηκε σε όντα, αλλά σε τόπους.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 30 Μαρ 2020, 02:23

Μαύρο Πρόβατο έγραψε:
27 Μαρ 2020, 22:18
1. Αφου η Δημιουργια του Ανθρωπου ηταν το βασικο σχεδιο του Θεου τοτε γιατι χρειαστηκαν να περασουν τοσα εκατομμυρια χρονια μεχρι να τον δημιουργησει; Προηγηθηκαν τριλοβιτες, τους εξαφανισε for some reason. Προηγηθηκαν οι ποστοσουχοι, τους εξαφανισε. Προηγηθηκαν οι δεινοσαυροι (που καθισαν στην Γη γυρω στα 150 εκατομμυρια χρονια) , τους εξαφανισε και αυτους. Προηγηθηκαν οι Φοροραχιδες, τις εξαφανισε και αυτες. Προηγηθηκαν οι μεγαλοδοντες, τους εξαφανισε. Και ρωταω εγω με το ταπεινο μου μυαλο, ποιο το νοημα; Ποιος ο λογος να τα δημιουργησει ολα αυτα και να τα αφησει να υπαρξουν τοσα εκατομμυρια χρονια (οταν ο ανθρωπος σαν ειδος υπαρχει μονο 100.000 χρονια) αφου τα εξαφανισε; Μετανιωσε που τα δημιουργησε; Κανει ο Θεος σφαλματα; Δεν μπορεσε να τα προστατεψει; Η απλα ολα ειναι μια τεραστια συνομωσια των σατανικων δυτικων επιστημονων και τα απολιθωματα ειναι εργα του διαβολου και η Γη εχει ηλικια 7500 χρονια (που θα ελεγε και μια ψυχη του πχωρουμ);

2. Αφου ο Ανθρωπος ειναι το τελειοτερο δημιουργημα του Θεου τοτε ο πλανητης μας θα πρεπει να ειναι ο τελειοτερος ολων. Θα πρεπει να ειναι ο μοναδικος με νερο, οξυγονο, ιδανικη θερμοκρασια κλπ. Πως εξηγουνται τοτε αυτοι οι πλανητες;
https://www.iefimerida.gr/news/185769/a ... s-planites. Ποιο το νοημα να φτιαξει ο Θεος πλανητες ομοιους με την Γη εαν δεν υπαρχει ζωη σε αυτους; Και αν υπαρχει ειναι νοημουσα; Εχει εμφανιστει ο Χριστος σε αυτην; Τι λεει η Εκκλησια για το θεμα;

3. Γιατι το συμπαν ειναι τοσο μεγαλο; Πραγματικα εχεις εναν μικροσκοπικο πλανητη ο οποιος ανηκει σε ενα ηλιακο συστημα μιας κυριολεκτικα ασημαντης γωνιας του γαλαξια μας μιας κυριολεκτικα ασημαντης γωνιας του συμπαντος μας το οποιο διαρκως διαστελλεται και γινεται ολο και μεγαλυτερο... Γιατι;
Ποιο το νοημα οταν η μοναδικη σου δημιουργια συμφωνα με το ιδιο το best seller μυθιστορημα σου ειναι επανω στον πλανητη Γη;

Αυτα τα ερωτηματα ειναι μονο ελαχιστα απο αυτα που με κανουν να μην πιστευω στον (χριστιανικο) Θεο...

hellegennesNandrosΑσεβαστος, προσθεστε ο,τι θελετε.
1) το ερώτημα μπορεί να εκφραστεί και ως γιατί χρησιμοποίησε η θεότητα που θέλει να αποκαλυφθεί ποιητικό - λογοτεχνίζων λόγο και όχι επιστημονικό. Πιθανές απαντήσεις είναι πως αν αποκάλυπτε άγνωστες επιστημονικές αλήθειες άγνωστες στους τότε ανθρώπους θα ήταν άμεση επιβεβαίωση της ύπαρξης του (ή τεράστιο τρολάρισμα κάποιων ανώτερων τεχνολογικά εξωγήινων). Οπότε μετατίθεται στο ερώτημα γιατί δεν αποκαλύπτεται ξεκάθαρα και άμεσα στον καθένα ο Θεός. Η απάντηση είναι γνωστή, για να επιλέξει ελεύθερος ο άνθρωπος την ζωή του.
Ακόμα νομίζω προσωπίκά για να δείξει την αντικειμενικότητα των συναισθημάτων και του ψυχικού κόσμου των ζώντων και ειδικά των ανθρώπων. Γιατί συγκινούμαστε από ένα ποίημα την μουσική την λογοτεχνία; Υπάρχει και μία διάσταση του κόσμου πέρα από την ποσοτική επιστήμη.
Σίγουρα πάντως οι μεγάλες αντιφάσεις με την σύγχρονη επιστήμη έχουν οδηγήσει πολλούς επιστήμονες στην αθεία. Ο χριστιανισμός βέβαια ισχυρίζεται πως θα έρθουν απεσταλμένοι προφήτες και στα έσχατα (ότι και να σημαίνει αυτό ) χρόνια που θα διδάξουν και υποθέτω θα δώσουν και απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Η αποκαλυπτική προοπτική του χριστιανισμού είναι η τελική απάντηση σε αυτό. Δεν είναι μία στατικά αιώνια θρησκεία.

2)
Ερωτήματα με πολύ λίγα δεδομένα. Αν υπάρχουν εξωγήινοι και ισως και μπορεί. Όλες οι περιπτώσεις δεν είναι οι ίδιες. Μπορούμε να υποθέσουμε υποκατηγορίες περιπτώσεων. Αν υπάρχουν με ίδια δομή DNA ανθρωποειδή κλπ κάποια μορφή πανσπερμία μπορεί να υποτεθεί και ότι απλούστατα εποίκισε πολλούς κόσμους για άγνωστο λόγο. Κοινωνίες εξωγήινων με ανάλογο προσωπικό θεό σωτηρα είναι επιχείρημα υπερ του χριστιανισμού. Μόνο το σενάριο σταρ τρεκ με τον κόσμο γεμάτο εξωγήινους πολιτισμούς με τεχνοκρατία είναι αρνητικό, αλλά μετά προκύπτει το παράδοξο το Φερμί, που είναι όλοι αυτοί;

3)
Μπορεί να ψηλαφηθεί με την εκ του αντιθέτου υπόθεση. Έστω ότι το σύμπαν δεν ήταν ιλιγγιώδες αλλά πιο "λογικό" σε μέγεθος, πχ μόνο τα ορατά άστρα, άντε ο γαλαξίας μας. Ας υποθέσουμε ότι οι υπόλοιποι φυσικοί νόμοι βέβαια ήταν οι ίδιοι με τους ισχύοντες, ταχύτητα του φωτός κλπ. Οι επιστήμονες θα κατέληγαν ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα στο συμπερασμα πως το σύμπαν είναι πολύ μικρό και περιβάλλεται από τεράστιο κενό. Ποιο θα ήταν το λογικότερο τότε συμπερασμα; όχι βέβαια η ύπαρξη ενός θεού με τα χαρακτηριστικά του χριστιανικού μονοθεϊσμού αλλά η υπόθεση zoo ή simulation, πως ζούμε σε ένα περιορισμένο χώρο, κάτι σαν την πίστα ενός παιχνιδιού real time strategy. Τώρα γιατί είναι έτσι οι νόμοι και οι σταθερές της φυσικής, το ερώτημα υπερβαίνει τις δυνάμεις μου, ας το απαντήσουν οι επιστήμονες, δεν έχω κάνει κατασκευαστής συμπαντων.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky » 30 Μαρ 2020, 06:42

Ζενίθεδρος έγραψε:
27 Μαρ 2020, 23:39
hellegennes έγραψε:
27 Μαρ 2020, 23:16
Ζενίθεδρος έγραψε:
27 Μαρ 2020, 23:08
Είναι μεγάλο το κατεβατό που μπορεί κάποιος να γράψει για να δικαιολογησει αυτό που λέει ο Σαγκάν. Θα πω μόνο ένα ενδεικτικό. Εάν το συμπαν διαστελλονταν κατά μερικά ψηφία τοις εκατό πιο γρήγορα, δεν θα υπήρχε εδώ κοντά ούτε Νάτριο για τα κόκαλα μας. Εάν γίνονταν λίγο πιο αργά ή διαστολή, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ζωή λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας. Θα είχαμε μια έκρηξη σούπερ νόβα κάθε μέρα σε απόσταση μερικών εκατοντάδων ετών φωτός. Το συμπαν πρέπει να είναι τεράστιο για να μπορούμε να ζούμε. Η ανθρωποκεντρικα να το δεις, δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο πολυτελές σημείο να θέτουμε τέτοια ερωτήματα εάν δεν ήταν τεράστιο.
Όλο αυτό είναι λανθασμένο. Είναι λανθασμένο τεχνικά, πρώτα απ' όλα και είναι λανθασμένο και σαν λογική, γιατί είναι σαν να λες ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος ύπαρξης του σύμπαντος και δημιουργίας του ανθρώπου. Λες και ο Θεός αν ήθελε δεν μπορούσε να φτιάξει απλώς το Ηλιακό Σύστημα, χρειαζόταν όλην την υπόλοιπη ύλη. Είναι σαν να λες ότι οι νόμοι του σύμπαντος όπως τους ξέρουμε υποβάλλουν το πλάνο δημιουργίας στον Θεό και δεν είναι ο Θεός που θέτει τους κανόνες.
Σε ένα σύμπαν όπου θα ίσχυε πως 1+1=5, θα μπορούσαν ίσως να υπάρξουν βαριά στοιχεία που να μην προέρχονταν από εκρήξεις αστέρων αλλά να έβγαιναν από τυχαίες πυρηνικές σχασεις, ψυχρές και ανωδυνες. Μπορεί να μην χρειάζονταν καν ένα ηλιοκεντρικό συστημα, αλλά ο ήλιος να ήταν μια λάμπα πυράκτωσης. Μπορεί και να μην χρειάζονταν καν να υπάρξει ύλη, αλλά να ζούσαμε σε μια ψευδαίσθηση πως ζούμε σε ενα τεράστιο σύμπαν. Εξάλλου στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη γράφει πως επάνω στο Λόγο ο Θεός έκτισε το συμπαν, πως ακολουθήθηκε δλδ κάποια λογική, πανω στην οποία έχει κτιστει και ο τρόπος που σκεφτομαστε, έτσι ώστε εκ των υστέρων, να μας φαινεται πως η δομή του σύμπαντος υπόκειται στη δική μας λογική.
πολλοί μελετητές -και ανεξαρτήτως ευσέβειας, πίστης, χρονικής περιόδου κλπ- διαφωνούν κάθετα με τη συγκεκριμένη εννοιολογική απόδοση

το τι εννοεί ο Ιωάννης στο 1:1 αξίζει ξεχωριστού νήματος και σίγουρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα στο συγκεκριμένο
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 30 Μαρ 2020, 15:02

Dorian έγραψε:
30 Μαρ 2020, 02:23

Μπορεί να ψηλαφηθεί με την εκ του αντιθέτου υπόθεση. Έστω ότι το σύμπαν δεν ήταν ιλιγγιώδες αλλά πιο "λογικό" σε μέγεθος, πχ μόνο τα ορατά άστρα, άντε ο γαλαξίας μας. Ας υποθέσουμε ότι οι υπόλοιποι φυσικοί νόμοι βέβαια ήταν οι ίδιοι με τους ισχύοντες, ταχύτητα του φωτός κλπ. Οι επιστήμονες θα κατέληγαν ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα στο συμπερασμα πως το σύμπαν είναι πολύ μικρό και περιβάλλεται από τεράστιο κενό. Ποιο θα ήταν το λογικότερο τότε συμπερασμα; όχι βέβαια η ύπαρξη ενός θεού με τα χαρακτηριστικά του χριστιανικού μονοθεϊσμού αλλά η υπόθεση zoo ή simulation, πως ζούμε σε ένα περιορισμένο χώρο, κάτι σαν την πίστα ενός παιχνιδιού real time strategy. Τώρα γιατί είναι έτσι οι νόμοι και οι σταθερές της φυσικής, το ερώτημα υπερβαίνει τις δυνάμεις μου, ας το απαντήσουν οι επιστήμονες, δεν έχω κάνει κατασκευαστής συμπαντων.
Εγώ έχω άλλη αντίληψη για το σύμπαν. Φυσικός είμαι, αλλά δεν έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με την κοσμολογία όπως θα ήθελα, έχω επομένως περιορισμένες γνώσεις.
Πιστεύω όμως ότι το σύμπαν είναι πορώδες, σαν σφουγγάρι, υπάρχουν οι σκουληκότρυπες δηλαδή που μειώνουν κατά πολύ τον χρόνο μετάβασης και μάλιστα είναι πολλές. Έτσι το σύμπαν μπορεί να είναι ταυτόχρονα μεγάλο αλλά και μικρό. Φυσικά για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο και να γίνει χαρτογράφηση, χρειάζεται μεγάλη τεχνική και μαθηματική δουλειά.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 30 Μαρ 2020, 15:04

Antares έγραψε:
28 Μαρ 2020, 12:00
Ασχέτως από τον χριστιανικό ή μη θεό, κάποτε είχα δει ένα όνειρο.
Γινόταν ένα συμβούλιο όπου ήταν μαζεμένοι λειτουργοί του θεού θα έλεγα και στο οποίο συμμετείχα. Αισθανόμουν πολύ ωραία, αλλά έβλεπα πολλούς που διαμαρτύρονταν στο αρχηγό λειτουργό και ήταν χτυπημένοι, διαμαρτύρονταν πολύ οργισμένοι ώστε να επέμβει, αφού είχαν ζήσει στη Γη σαν άνθρωποι σε διάφορες χώρες και είχαν υποστεί δεινά, προερχόμενα από ανθρώπους. Τότε δεν μπορούσα να πάρω ακόμη θέση, τώρα όμως μπορώ. Είμαι με το μέρος των οργισμένων.
Πολύ ωραίο τύπισσα.
Κομμουνιστική αντίδραση όμως ...
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 30 Μαρ 2020, 15:06

Thor έγραψε:
28 Μαρ 2020, 18:56
το μονο σιγουρο σ'αυτη τη ζωη ειναι οτι,ο θεος ειναι δημιουργημα αυτου του συμπαντος.
:p2:
Αν και χριστιανός δεν μπορώ να ξεριζώσω από μέσα μου μιά τέτοια σκέψη.
Εννοώ όμως ότι ο Θεός αυτογεννήθηκε γιά να αντισταθεί στην Αναγκαιότητα.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 30 Μαρ 2020, 15:08

Μπίστης έγραψε:
30 Μαρ 2020, 15:04
Antares έγραψε:
28 Μαρ 2020, 12:00
Ασχέτως από τον χριστιανικό ή μη θεό, κάποτε είχα δει ένα όνειρο.
Γινόταν ένα συμβούλιο όπου ήταν μαζεμένοι λειτουργοί του θεού θα έλεγα και στο οποίο συμμετείχα. Αισθανόμουν πολύ ωραία, αλλά έβλεπα πολλούς που διαμαρτύρονταν στο αρχηγό λειτουργό και ήταν χτυπημένοι, διαμαρτύρονταν πολύ οργισμένοι ώστε να επέμβει, αφού είχαν ζήσει στη Γη σαν άνθρωποι σε διάφορες χώρες και είχαν υποστεί δεινά, προερχόμενα από ανθρώπους. Τότε δεν μπορούσα να πάρω ακόμη θέση, τώρα όμως μπορώ. Είμαι με το μέρος των οργισμένων.
Πολύ ωραίο τύπισσα.
Κομμουνιστική αντίδραση όμως ...
Στην περίπτωση συμβουλίου λειτουργών θεού όλα είναι φανερά, ο καθένας γνωρίζει τα πάντα τόσο για το σύνολο, όσο και για κάθε άτομο ξεχωριστά, υπάρχουν ανώτερες δυνάμεις πως να το κάνουμε και δεν υπάρχει περίπτωση πλάνης. :lol: Ο κομμουνισμός είναι πλάνη.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 30 Μαρ 2020, 15:19

hellegennes έγραψε:
27 Μαρ 2020, 22:45
1. Πώς γίνεται ένας θεός, που μου λένε ότι μας αγαπάει και είναι δίκαιος, να σκοτώνει το σύνολο των ανθρώπων, όπου συμπεριλαμβάνονται βρέφη που ούτε καν μιλάνε ακόμα, εκτός από μια οικογένεια;
Η ζωή είναι δική του. Εσένα σου χαρίζεται για όσο διάστημα κρίνεται απαραίτητο.
2. Τα ζώα τι έφταιγαν και τα σκότωσε; Δεν μπορούσε απλώς να εξαφανίσει μεμιάς όλους τους αμαρτωλούς αντί να πνίξει τον πλανήτη στο νερό;
Ο θάνατος είναι μία φυσική δραστηριότητα, μέρος της ζωής. Δεν είσαι εδώ για να ζήσεις αιώνια μέσα στη σάρκα.
Το πότε και πώς θα πεθάνεις, δεν αλλάζει το γεγονός ότι είσαι γεννημένος για να απαλλαγείς κάποια στιγμή από τη σάρκα σου.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 30 Μαρ 2020, 15:21

Τα 150.000.000 χρόνια για τον Θεό είναι δευτερόλεπτα.
Ordem e Progresso.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 30 Μαρ 2020, 15:22

GReaper έγραψε:
28 Μαρ 2020, 01:14
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
28 Μαρ 2020, 01:06
Διότι διαφορετικά δεν θα ήταν Θεός. Η καλοσύνη είναι ιδιότητα, ενώ η κακία είναι απουσία της. Δεν υπάρχει αφεαυτής. Όπως το σκοτάδι είναι η απουσία του φωτός. Ο Θεός λοιπόν ως τέλειος αποκλείεται να έχει έλλειψη σε κάτι. Άρα και στην καλοσύνη.
Αυτό είναι αβάσιμη εικασία. "κακία" δεν υπάρχει στη πραγματικότητα. Κανείς δε πιστεύει ότι είναι κακός.
Το γεγονός ότι κάποιος δεν καταλαβαίνει την κακία του δεν σημαίνει ότι δεν υπέπεσε σε κακία.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 30 Μαρ 2020, 15:23

Cavaliere έγραψε:
30 Μαρ 2020, 15:21
Ο χριστιανικός Θεός είναι άχρονος. Ο χρόνος δεν έχει νόημα και σημασία για ένα άχρονο όν.

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 30 Μαρ 2020, 15:24

Antares έγραψε:
30 Μαρ 2020, 15:02
Dorian έγραψε:
30 Μαρ 2020, 02:23

Εγώ έχω άλλη αντίληψη για το σύμπαν. Φυσικός είμαι, αλλά δεν έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με την κοσμολογία όπως θα ήθελα, έχω επομένως περιορισμένες γνώσεις.
Πιστεύω όμως ότι το σύμπαν είναι πορώδες, σαν σφουγγάρι, υπάρχουν οι σκουληκότρυπες δηλαδή που μειώνουν κατά πολύ τον χρόνο μετάβασης και μάλιστα είναι πολλές. Έτσι το σύμπαν μπορεί να είναι ταυτόχρονα μεγάλο αλλά και μικρό. Φυσικά για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο και να γίνει χαρτογράφηση, χρειάζεται μεγάλη τεχνική και μαθηματική δουλειά.
Είμαι και φυσικός έχω πάρει δύο αστροφυσικές προπτυχιακές επιλογή. Όταν λέμε μεγάλο και νομίζω εννοεί και ο op, εννοούμε σε ποσότητα πλήθος αστεριών γαλαξιών κυρίως και όχι αποστάσεων, Ακούγεται σπάταλο για ένα θεό δημιουργό που θα ήθελε ένα μόνο πλανήτη και ένα δημιούργημα σε αυτό. Αν δεν ήταν έτσι, τι συμπερασμα φιλοσοφικό θα βγάζαμε; Λογικά ότι είναι μικρό για τα δεδομένα των υπόλοιπων φυσικών νόμων, και ζούμε σε κάποια πιθανότατα σε μία ψηφιακή προσομοίωση ή ένα κατασκεύασμα ανώτερων επιπέδων όντων όχι πάντως θεού με τα χαρακτηριστικά του μονοθεισμού.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας » 30 Μαρ 2020, 15:25

stavmanr έγραψε:
30 Μαρ 2020, 15:23
Cavaliere έγραψε:
30 Μαρ 2020, 15:21
Ο χριστιανικός Θεός είναι άχρονος. Ο χρόνος δεν έχει νόημα και σημασία για ένα άχρονο όν.
Ο θεός είναι το πλήρωμα του χρόνου.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 30 Μαρ 2020, 15:26

GReaper έγραψε:
28 Μαρ 2020, 01:29
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
28 Μαρ 2020, 01:24
Όχι, δεν μπορεί να είναι κακός, διότι, όπως είπες είναι υποκειμενική έννοια. :lol:
Ακριβώς επειδή είναι υποκειμενική έννοια, μπορεί να είναι κακός.
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι λες.
Αν είναι υποκειμενική έννοια, τότε δεν είναι ιδιότητα του άλλου, αλλά δική σου. Το γεγονός ότι βλέπεις εσύ κάτι ως κακό, και υποστηρίζεις ότι είναι υποκειμενικό, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι κακό. Απλά εσύ το βλέπεις έτσι.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών