Όταν οι εκπρόσωποι του Θεού μετατρέπονται σε σιχαμένους γραφειοκράτεςVeni Vidi Vici έγραψε: ↑02 Απρ 2020, 06:14Τη βραδιά της απόδοσης της εορτής του Πάσχα, στις 26 προς 27 Μαϊου θα τελεσθεί στους ναούς της χώρας η πανηγυρική αναστάσιμη παννυχίδα που τελείται κανονικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
https://www.ant1news.gr/eidiseis/articl ... n-anastasi
Μετατίθεται η Ανάσταση για τις 26 Μαΐου!
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- The Age of Aquarius
- Phorum.gr user: The Age of Aquarius
Re: Μετατίθεται η Ανάσταση για τις 26 Μαΐου!
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Το Άγιο Φως πότε θα βγει ρε παιδιά;
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
- Veni Vidi Vici
Veni Vidi Vici έγραψε: ↑02 Απρ 2020, 11:05Σχετικά με το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία, παραπέμποντας στις οδηγίες που το υπουργείο Παιδείας θα λάβει από τον ΕΟΔΥ, η κ. Κεραμώς απάντησε «δεν το γνωρίζω».Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑02 Απρ 2020, 11:02Για να γίνουν τον Ιούλιο τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν εσχάτως 10 Μαΐου. Αλλιώς δε βγαίνουν τα μαθηματικά.Veni Vidi Vici έγραψε: ↑02 Απρ 2020, 11:00
Μόνο;
Αισιόδοξο σε βρίσκω.
Η Κεραμέως είπε "καλώς ερχόντων των πραγμάτων ελπίζουμε οι πανελλαδικές να γίνουν Ιούλιο"!
Την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία είχα γράψει εδώ..."καλό καλοκαίρι" και πεσαν να με φάνε!
Δεν είναι το θέμα να σε φάνε, ή ό,τι άλλο. Να κάνουμε συντηρητικές προβλέψεις είναι το θέμα. Συντηρητικές ως προς τα στοιχεία που έχουμε.
Ως προς τις πανελλαδικές εξετάσεις η υπουργός είπε ότι «θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης, δηλαδή αρχές Ιουνίου ή τον Ιούλιο. Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να μην γίνουν οι πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο. Μόνο αν οι ειδικοί μας απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι».
Εμείς δώσαμε εξετάσεις τον Σεπτέμβριο
- Veni Vidi Vici
Αlea jacta est
- Veni Vidi Vici
Το κατάλαβα...κι εμείς του 65, Σεπτέμβρη δώσαμε.

Αlea jacta est
Εγώ ήμουν η τελευταία χρονιά των λεγόμενων Ακαδημαϊκών
Μετά ξεκίνησαν Πανελλαδικές, Πανελλήνιες ή όπως αλλιώς τις είπαν
- Veni Vidi Vici
Εγώ θυμάμαι, δεν δίναμε στα σχολεία μας (τάξεις μας) αλλά δίναμε σε "κεντρικά" σχολεία.Beria έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 19:47Εγώ ήμουν η τελευταία χρονιά των λεγόμενων Ακαδημαϊκών
Μετά ξεκίνησαν Πανελλαδικές, Πανελλήνιες ή όπως αλλιώς τις είπαν
Εγώ από Άνω Λιόσια (σήμερα Φυλή) έδωσα στο Καματερό.
Τότε ήταν "Πανελλήνιες"...έδιναν τα Ελληνόπουλα...μετά έγιναν Πανελλαδικές...έδιναν όλοι οι μαθητές Έλληνες και μη, διαμένοντες στην Ελλάδα (σωστό).
Τώρα ξεφτιλίστηκε.
Η κόρη μου (Γ' Λυκείου) όλη τη χρονιά προετοιμαζόταν για τις εξετάσεις...έτυχε ο ιός και τώρα (απελπισμένη), μου λέει...άστο μπαμπά...θα πάω για δουλειά, όπου βρω, το καλοκαίρι και μετά σε ένα ΙΕΚ για οτιδήποτε.

Αlea jacta est
Μην τρολαρεις, είναι από τις αρετές της Ορθοδοξίας το γεγονός πως αυτή ουδέποτε μπήκε στον πειρασμό να καταλύσει το σύμπλεγμα εξουσίας-θρησκείας.The Age of Aquarius έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 19:19Όταν οι εκπρόσωποι του Θεού μετατρέπονται σε σιχαμένους γραφειοκράτεςVeni Vidi Vici έγραψε: ↑02 Απρ 2020, 06:14Τη βραδιά της απόδοσης της εορτής του Πάσχα, στις 26 προς 27 Μαϊου θα τελεσθεί στους ναούς της χώρας η πανηγυρική αναστάσιμη παννυχίδα που τελείται κανονικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
https://www.ant1news.gr/eidiseis/articl ... n-anastasi
So hab ich dich schon unbedingt
- The Age of Aquarius
Δεν τρολάρω. Απλώς υπερβάλλω.Mole έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 20:40Μην τρολαρεις, είναι από τις αρετές της Ορθοδοξίας το γεγονός πως αυτή ουδέποτε μπήκε στον πειρασμό να καταλύσει το σύμπλεγμα εξουσίας-θρησκείας.The Age of Aquarius έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 19:19Όταν οι εκπρόσωποι του Θεού μετατρέπονται σε σιχαμένους γραφειοκράτες
Γιατί είναι θετικό πως η Ορθοδοξία αναπαράγει το σύμπλεγμα αυτό αντί να το αμφισβητήσει; (ανεξαρτήτως κατεύθυνσης)
Επειδή το counterfactual θα οδηγούσε σε κάποιο είδος θεοκρατιζοντος καλβινισμου, και κατά πάσα πιθανότητα σε μια από τις πιο παθολογικές εκφάνσεις του.
So hab ich dich schon unbedingt
Μέχρι και της Αποδόσεως του Πάσχα μπορεί να εορτασθεί Ανάσταση. Σωστό είναι. Αλλά δεν βλέπω να ξεμπερδεύουμε με τον ιό έτσι γλήγορα.
Ordem e Progresso.
- The Age of Aquarius
Ίσως. Ίσως πάλι όχι.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως η συγκυρία έφερε 2 αιώνες πριν το εθνικό κράτος και την εκκλησία κοντά. Η σχέση αυτή πέρασε από σαράντα κύματα όμως ποτέ όμως το σύμπλεγμα δεν αμφισβητήθηκε. Και προκειμένου να επιτευχθεί αυτό και να μη χαθούν τα perks, η Εκκλησία είναι διατεθειμένη να "λυγίσει" το Δόγμα όποτε και όσο χρειαστεί. Κατ' αυτό τον τρόπο όμως το υποτάσσει στην πολιτική ιδεολογία και χάνει την αξία του ως δρομολογητής εξελίξεων. Και παραμένει απλά ως πυλώνας σταθερότητας που καθημερινά χάνει και τα τελευταία ψήγματα προ-νεοτερικότητας.
Κι εδώ είναι το πρόβλημα για μένα. Η Εκκλησία δεν έχει τύχη απέναντι στο κράτος. Λειτουργεί όπως τα παράσιτα στην αντίστοιχη ταινία

Όμως αμφισβήτηση του συμπλέγματος, ταράζει τα νερά. Δημιουργεί ρίσκα (π.χ. θεοκρατίζον καλβινισμςό), ναι, αλλά και δυνατότητες.
Τα λιμνάζοντα νερά δε προσφέρουν πάντα κάτι μεσο/μακροπρόθεσμα. Και παρόλο που δε γνωρίζουμε τι θα φέρει η ανατάραξη, καμιά φορά πρέπει να επιδιώκεται.
Τούτων λεχθέντων, δεν έχω αυταπάτες πώς η Εκκλησία θα παίξει κάποιο ρόλο πέραν του σημερινού. Ούτε και με ενδιαφέρει κι όλας τι θα κάνει.
Με ενοχλεί όμως ιδεολογικοί σχηματισμοί (οποιαδήποτε μορφής) να μεταποιούν τον ιδεολογικό τους πυρήνα προκειμένου να διατηρήσουν μια προνομιακή σχέση. Πόσο μάλλον όταν αυτοί οι σχηματισμοί χρησιμοποιούν προπαγανδιστικό λόγο αντίστροφο των πράξεων.
Είναι ηθικό το ζήτημα.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Ρε αντίχριστοι ενημερώστε και μας!
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
από tanipteros » 13 Απρ 2025, 18:57 » σε Θρησκειολογία - 44 Απαντήσεις
- 1127 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
20 Απρ 2025, 21:30
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αρκετά με τους σκυλοφιλους που μας ζαλίζουν για τα βαρελοτα στην Ανάσταση
από Vardos » 20 Απρ 2025, 21:09 » σε Κοινωνικά θέματα - 51 Απαντήσεις
- 1289 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
23 Απρ 2025, 14:21
-
-
- 11 Απαντήσεις
- 1021 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Echelon
02 Μάιος 2024, 11:47