Μου απαγορεύει ο βινι βεντι να γράφω σε νήμα του
Αυτός αλωνιζει στα δικά μου όμως
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Μου απαγορεύει ο βινι βεντι να γράφω σε νήμα του
Μια απλή απάντηση θέλωbluerose έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:22Μου απαγορεύει ο βινι βεντι να γράφω σε νήμα του
Στις 26... Είναι τα 40 του Κυρίου, η ΑνάληψηΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:23Μια απλή απάντηση θέλω
Πότε θα γίνει το θαύμα
Καταλαβαίνω το επιχείρημα για τη σημασία της θρησκείας ως ενος ηθικού υποβάθρου που μπορεί εν δυνάμει να διαπαιδαγωγισει το άτομο/το συνολο σε «θετικους» σκοπούς, εν προκειμένω στον αντι-αυταρχισμό, αλλά νομίζω ότι εάν η ρήξη του συμπλέγματος προέλθει μέσω της θρησκείας αυτη δε θα οδηγησει πέρα από την ιδεολογία: ό,τι ενστικτο αντίστασης κι αν ενσταλαχθει από τη νέα αίρεση αυτό θα παραμείνει επιφανειακό, μέρος μιας νέας ιδεολογικής επιταγής.The Age of Aquarius έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:12Ίσως. Ίσως πάλι όχι.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως η συγκυρία έφερε 2 αιώνες πριν το εθνικό κράτος και την εκκλησία κοντά. Η σχέση αυτή πέρασε από σαράντα κύματα όμως ποτέ όμως το σύμπλεγμα δεν αμφισβητήθηκε. Και προκειμένου να επιτευχθεί αυτό και να μη χαθούν τα perks, η Εκκλησία είναι διατεθειμένη να "λυγίσει" το Δόγμα όποτε και όσο χρειαστεί. Κατ' αυτό τον τρόπο όμως το υποτάσσει στην πολιτική ιδεολογία και χάνει την αξία του ως δρομολογητής εξελίξεων. Και παραμένει απλά ως πυλώνας σταθερότητας που καθημερινά χάνει και τα τελευταία ψήγματα προ-νεοτερικότητας.
Κι εδώ είναι το πρόβλημα για μένα. Η Εκκλησία δεν έχει τύχη απέναντι στο κράτος. Λειτουργεί όπως τα παράσιτα στην αντίστοιχη ταινίαΜε τη διαφορά πως οι νοικοκύρηδες το γνωρίζουν.
Όμως αμφισβήτηση του συμπλέγματος, ταράζει τα νερά. Δημιουργεί ρίσκα (π.χ. θεοκρατίζον καλβινισμςό), ναι, αλλά και δυνατότητες.
Τα λιμνάζοντα νερά δε προσφέρουν πάντα κάτι μεσο/μακροπρόθεσμα. Και παρόλο που δε γνωρίζουμε τι θα φέρει η ανατάραξη, καμιά φορά πρέπει να επιδιώκεται.
Τούτων λεχθέντων, δεν έχω αυταπάτες πώς η Εκκλησία θα παίξει κάποιο ρόλο πέραν του σημερινού. Ούτε και με ενδιαφέρει κι όλας τι θα κάνει.
Με ενοχλεί όμως ιδεολογικοί σχηματισμοί (οποιαδήποτε μορφής) να μεταποιούν τον ιδεολογικό τους πυρήνα προκειμένου να διατηρήσουν μια προνομιακή σχέση. Πόσο μάλλον όταν αυτοί οι σχηματισμοί χρησιμοποιούν προπαγανδιστικό λόγο αντίστροφο των πράξεων.
Είναι ηθικό το ζήτημα.
Άμα δεν κάνουμε Πάσχα μεγάλο κακό θα μας βρειbluerose έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:25Στις 26... Είναι τα 40 του Κυρίου, η Ανάληψη
Μετά το Πάσχα για 40 ημέρες,λέμε Χριστός Ανέστη
Η απόδοση ταιριάζει να γίνει εάν ανοίξουν οι εκκλησιες
Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά
Θα βρεθεί τρόπος να μοιραστεί
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣΥδράργυρος έγραψε: ↑02 Απρ 2020, 08:07Επί Σημίτη και εκσυγχρονιστικού πασοκ αγαπητέVeni Vidi Vici έγραψε: ↑02 Απρ 2020, 07:14Δεν το πληρώναμε...ήταν δωρεά της εταιρείας, αν θυμάμαι καλά.enterprise-psi έγραψε: ↑02 Απρ 2020, 07:10Δεν πιστεύω τώρα με φουλ καραντίνα να πληρώσουμε αεροπλάνο να φέρει φως ;;;;
Πότε ξεκίνησε αυτή η γελοιότητα με τιμές αρχηγού κράτους;
Θυμάσαι;
Κατά τον Άγιο Παΐσιο και τον ΒατοπαιδινόΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:38Άμα δεν κάνουμε Πάσχα μεγάλο κακό θα μας βρει
Λένε ότι άμα δε βγει Άγιο Φως σημαίνει ότι ήρθε ο Αντίχριστος
Εγώ μάλλον ως Γενιά της Αμαρτίας θα πάω στην απώλειαbluerose έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:41Κατά τον Άγιο Παΐσιο και τον ΒατοπαιδινόΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:38Άμα δεν κάνουμε Πάσχα μεγάλο κακό θα μας βρει
Όχι ακόμα
Θα πάρουμε τη Πόλη και θα ζήσει μια γενιά ακόμη πολύ καλά
Παρέα θα πάμεΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:43Εγώ μάλλον ως Γενιά της Αμαρτίας θα πάω στην απώλειαbluerose έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:41Κατά τον Άγιο Παΐσιο και τον ΒατοπαιδινόΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:38
Άμα δεν κάνουμε Πάσχα μεγάλο κακό θα μας βρει
Όχι ακόμα
Θα πάρουμε τη Πόλη και θα ζήσει μια γενιά ακόμη πολύ καλά
Θέλω Μετάνοιαbluerose έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:48Παρέα θα πάμε
Ναι αλλά δες τι λέει ο Άγιος Παΐσιος
Ότι όποιος ζήσει αυτά τα χρόνια θα πάει μάρτυρας. Μακάρι έλεγε να ζούσα( τόσο ταπεινός)
Τα είδαμε και τα καλάΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:50Θέλω Μετάνοια
Όλο έλεγα στον εαυτό μου να γινω καλόγερος
Αλλά πως να χάσω τα καλά και τα υλικά της ζωής
Σε κανένα δικό σου δεν αλωνίζω!bluerose έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:22Μου απαγορεύει ο βινι βεντι να γράφω σε νήμα του
Τι να κάνω πες μου πραγματικά. Εγώ λέω θα πάω να αγιάσω και σκέφτομαι μπριζόλες με πατάτεςbluerose έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:54Τα είδαμε και τα καλάΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:50Θέλω Μετάνοια
Όλο έλεγα στον εαυτό μου να γινω καλόγερος
Αλλά πως να χάσω τα καλά και τα υλικά της ζωής
Έγραψες στο νήμα ακάθιστος υμνοςVeni Vidi Vici έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 21:54Σε κανένα δικό σου δεν αλωνίζω!
Γράψε ότι θες...την εμμονή δεν αντέχω!