Φιλογερμανισμός και πραγματικότητα

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
independent_44
Phorum.gr user: independent_44

Re: Φιλογερμανισμός και πραγματικότητα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent_44 » 10 Απρ 2020, 00:19

Η Γερμανία νομίζω έχει ένα ελαφρυντικό που οφείλεται στη Γεωγραφία.
Είναι μια εξωφρενικά μικρή, μια μικροσκοπική χώρα σε σχέση με το πολιτικό και οικονομικό της μέγεθος.
Επιπλέον δεν είναι μια ναυτική δύναμη, δεν έχει καλή σχέση με τη θάλασσα που μέχρι το 1900 ήταν ο βασικός τρόπος επέκτασης.
Η ΑγγλοΓάλλοι π.χ έφτιαξαν καράβια και απέκτησαν εκατοντάδες αποικίες σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.
Οι ΗΠΑ απλώθηκαν άνετα σε μια απέραντη ήπειρο, το ίδιο και η Ρωσία.
Η Γερμανία που να πάει;
Αναγκαστικά προσπαθούσε να επεκταθεί δια της ξηράς κι αυτό έφερνε πολέμους.
Πολέμους απέναντι στους άλλους Ευρωπαίους εξ' ου και το "κακό" όνομα που έχει.
Αλλιώς πρέπει να ρωτήσουμε έναν Ινδιάνο για τις ΗΠΑ, και οι Ρώσοι κάτι "ινδιάνους" σφάξανε στη σιβηρία, έναν Κογκολέζο να μας πει για τη Γαλλία, έναν Ινδό για την Αγγλία ...

Ντρές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντρές » 10 Απρ 2020, 00:59

independent_44 έγραψε:
10 Απρ 2020, 00:19
Είναι μια εξωφρενικά μικρή, μια μικροσκοπική χώρα σε σχέση με το πολιτικό και οικονομικό της μέγεθος.
Επιπλέον δεν είναι μια ναυτική δύναμη, δεν έχει καλή σχέση με τη θάλασσα που μέχρι το 1900 ήταν ο βασικός τρόπος επέκτασης.
Η ΑγγλοΓάλλοι π.χ έφτιαξαν καράβια και απέκτησαν εκατοντάδες αποικίες σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.
Η Γερμανία που να πάει;
Αλλιώς πρέπει να ρωτήσουμε έναν Ινδιάνο για τις ΗΠΑ, και οι Ρώσοι κάτι "ινδιάνους" σφάξανε στη σιβηρία, έναν Κογκολέζο να μας πει για τη Γαλλία, έναν Ινδό για την Αγγλία ...
Διαφωνω . Το προβλήμα της Γερνανίας ήταν ότι ενοποιηθηκε παρα πολυ αργα , μετα τον Γαλλοπρωσικο πόλεμο., όπότε εχασε την επέκταση μέσω αποικιων που κάνανε οι υπόλοιπες μεγαλες ευρωπαικές δυνάμεις. Προσπάθησε παίρνοντας κάτι Ναμίμπίες και άλλες άγονες περιοχές. Ηταν μια χωρα με σημαντική βιομηχανική δυνάμη που όμως δεν μπορουσε να εξαγαγει τα εμπορευματα της εφόσον σχεδόν ο μισός πλανήτης κυριαρχουνταν απο τους αγγλοσάξωνες. εξου και η ένταση που οδήγησε στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, που παρεπιπτόντως ο Καιζέρ παρακαλούσε τον Τσάρο Νικόλαο να μην κάνει γενική επιστρατευση που θα οδηγούσε στον πόλεμο. Την ευθύνη για τον πρώτο παγκόσμιο την είχε η Αυστροουγγαρία και η Ρωσία , η Γερμανία μπήκε ως υποστηρικτής της Αυστρίας. Βεβαια η προπαγάνδα της Αντάντ αρχίσε απο τότε την αναφορα περι Ουννων κλπ που κυριάρχησε στην συνέχεια.
Στον Δευτερο προσπάθησε να επεκταθει στον <ζωτικο της χώρο> με βάσει τα ιδεολογήματα των Ναζι που ηταν η ευρωπαικες περιοχες της ΕΣΣΔ όμως οι Δυτικές Δημοκρατίες την πηγαιναν χεράκι χεράκι προς σε αυτη τη κατευθυνση (επανεξοπλισμος της Γερμανίας- Ανσλους- Συμφωνία Μονάχου, Ψευτικος πόλεμος το 39 κλπ) μέχρι που οι ίδιοι οι Γερμανοι τους το κόψανε και μετα τρέχανε και δεν φτάνανε. Το κακό όνομα που λές βγήκε απο τον Δευτερο Παγκόσμιο και την πολιτική εξολόθρευσης ολοκληρων πληθυσμων που διαπράξανε. (κυριώς στο ανατολικο μέτωπο)

independent_44
Phorum.gr user: independent_44

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent_44 » 10 Απρ 2020, 01:25

Ντρές έγραψε:
10 Απρ 2020, 00:59
Διαφωνω . Το προβλήμα της Γερνανίας ήταν ότι ενοποιηθηκε παρα πολυ αργα , μετα τον Γαλλοπρωσικο πόλεμο., όπότε εχασε την επέκταση μέσω αποικιων που κάνανε οι υπόλοιπες μεγαλες ευρωπαικές δυνάμεις. Προσπάθησε παίρνοντας κάτι Ναμίμπίες και άλλες άγονες περιοχές. Ηταν μια χωρα με σημαντική βιομηχανική δυνάμη που όμως δεν μπορουσε να εξαγαγει τα εμπορευματα της εφόσον σχεδόν ο μισός πλανήτης κυριαρχουνταν απο τους αγγλοσάξωνες. εξου και η ένταση που οδήγησε στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, που παρεπιπτόντως ο Καιζέρ παρακαλούσε τον Τσάρο Νικόλαο να μην κάνει γενική επιστρατευση που θα οδηγούσε στον πόλεμο. Την ευθύνη για τον πρώτο παγκόσμιο την είχε η Αυστροουγγαρία και η Ρωσία , η Γερμανία μπήκε ως υποστηρικτής της Αυστρίας. Βεβαια η προπαγάνδα της Αντάντ αρχίσε απο τότε την αναφορα περι Ουννων κλπ που κυριάρχησε στην συνέχεια.
Στον Δευτερο προσπάθησε να επεκταθει στον <ζωτικο της χώρο> με βάσει τα ιδεολογήματα των Ναζι που ηταν η ευρωπαικες περιοχες της ΕΣΣΔ όμως οι Δυτικές Δημοκρατίες την πηγαιναν χεράκι χεράκι προς σε αυτη τη κατευθυνση (επανεξοπλισμος της Γερμανίας- Ανσλους- Συμφωνία Μονάχου, Ψευτικος πόλεμος το 39 κλπ) μέχρι που οι ίδιοι οι Γερμανοι τους το κόψανε και μετα τρέχανε και δεν φτάνανε. Το κακό όνομα που λές βγήκε απο τον Δευτερο Παγκόσμιο και την πολιτική εξολόθρευσης ολοκληρων πληθυσμων που διαπράξανε. (κυριώς στο ανατολικο μέτωπο)
Ναι δεν λέω τόσο για το αν φταίει ή δεν φταίει, λέω ότι το πεδίο ήταν αναγκαστικά η Ευρώπη.
Σίγουρα αν ήταν απ΄το 1600-1700 ένα κράτος θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici » 10 Απρ 2020, 01:27

AlienWay έγραψε:
09 Απρ 2020, 23:52
Οσο λέμε ότι "οι γερμανοί είναι έτσι και γιουβέτσι", παίζουμε το δικό τους το παιχνίδι. Κι αυτοί όταν γενικεύουν λένε "οι Έλληνες". Η αλήθεια είναι ότι έχω μοιραστεί πολλές στιγμές με Γερμανούς πολίτες, ώστε να διαμορφώσω μια θετική άποψη γι αυτούς.

Το πρόβλημα είναι πρόβλημα ΗΓΕΣΙΑΣ. Εμείς έχουμε αλλάξει τέσσερις κυβερνήσεις από το 2008 και αυτοί έχουν την ίδια.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι αποφάσεις που λαμβάνονται θα ήταν ταυτόσημες με κάποια άλλη κυβέρνησή τους, τον βαθμό ταύτισης με την παρούσα, το κατά πόσο συμπίπτει η άποψη των ψηφοφόρων με αυτή της ηγεσίας, το κατά πόσο άγεται η ηγεσία από οικονομικά λόμπι κλπ.

Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε, είτε είμαστε φιλογερμανοί, είτε είμαστε αντιγερμανοί. Από τη στιγμή που η καγκελαρία έχει ριζώσει πάνω στον θρόνο της, δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.
Εντελώς λάθος! Όλα!
Αlea jacta est

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 10 Απρ 2020, 01:41

ακυρο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 10 Απρ 2020, 01:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
A0ANACIVC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από A0ANACIVC » 10 Απρ 2020, 01:44

Η Γερμανία θα υποστεί πλήγμα που δεν θα ξανασηκωθεί ή συνέλθει ξανά, ο λαός της θα χρησιμοποιηθεί ως δούλοι γυμνοί από ανθρώπινα χαρακτηριστικά και δικαιώματα ανά τον κόσμο. Θα σβηστεί απ' τα κατάστιχα των ζώντων.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 10 Απρ 2020, 01:46

Veni Vidi Vici έγραψε:
10 Απρ 2020, 01:27
AlienWay έγραψε:
Οσο λέμε ότι "οι γερμανοί είναι έτσι και γιουβέτσι", παίζουμε το δικό τους το παιχνίδι. Κι αυτοί όταν γενικεύουν λένε "οι Έλληνες". Η αλήθεια είναι ότι έχω μοιραστεί πολλές στιγμές με Γερμανούς πολίτες, ώστε να διαμορφώσω μια θετική άποψη γι αυτούς.

Το πρόβλημα είναι πρόβλημα ΗΓΕΣΙΑΣ. Εμείς έχουμε αλλάξει τέσσερις κυβερνήσεις από το 2008 και αυτοί έχουν την ίδια.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι αποφάσεις που λαμβάνονται θα ήταν ταυτόσημες με κάποια άλλη κυβέρνησή τους, τον βαθμό ταύτισης με την παρούσα, το κατά πόσο συμπίπτει η άποψη των ψηφοφόρων με αυτή της ηγεσίας, το κατά πόσο άγεται η ηγεσία από οικονομικά λόμπι κλπ.

Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε, είτε είμαστε φιλογερμανοί, είτε είμαστε αντιγερμανοί. Από τη στιγμή που η καγκελαρία έχει ριζώσει πάνω στον θρόνο της, δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.
Εντελώς λάθος! Όλα!
Το κρατώ αυτό που λες, γιατί έτσι και δικαιωθώ σε μια ενδεχόμενη μελλοντική αλλαγή της ηγεσίας, θα ανοίξω νήμα οπαδικού τύπου όπως αυτά που ανεβαίνουν συνήθως εδώ και θα λέω "παρτε τα άρρωστοι".
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 10 Απρ 2020, 01:49

foscilis έγραψε:
09 Απρ 2020, 23:41
Το χρέος που χαρίστηκε από τις Δυτικές χώρες στη Γερμανία ήταν 15 δισεκατομμύρια μάρκα του 1953,

Κουρεμα Γερμανικου χρεους vs occupation costs
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici » 10 Απρ 2020, 01:49

AlienWay έγραψε:
10 Απρ 2020, 01:46
Veni Vidi Vici έγραψε:
10 Απρ 2020, 01:27
AlienWay έγραψε:

Εντελώς λάθος! Όλα!
Το κρατώ αυτό που λες, γιατί έτσι και δικαιωθώ σε μια ενδεχόμενη μελλοντική αλλαγή της ηγεσίας, θα ανοίξω νήμα οπαδικού τύπου όπως αυτά που ανεβαίνουν συνήθως εδώ και θα λέω "παρτε τα άρρωστοι".
Κάνε ότι θες!
Συνεχίζω...λάθος όλα!
Αlea jacta est

Άβαταρ μέλους
Bandit59

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 » 10 Απρ 2020, 01:53

independent_44 έγραψε:
10 Απρ 2020, 00:19
Η Γερμανία που να πάει;
Οι Ολλανδοί που έκαναν αποικίες παντού, τι διαφορετικό είχαν; περισσότερη ακτογραμμή, περισσότερη έκταση;

Άβαταρ μέλους
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης
Phorum.gr user: Stavros ΚΟΣΜΆ Πετρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης » 10 Απρ 2020, 15:12

Bandit59 έγραψε:
10 Απρ 2020, 01:53

Οι Ολλανδοί που έκαναν αποικίες παντού, τι διαφορετικό είχαν; περισσότερη ακτογραμμή, περισσότερη έκταση;
πέρασαν Διαφωτισμό.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 10 Απρ 2020, 15:52

κορόιδο έγραψε:
09 Απρ 2020, 20:37
axilmar έγραψε:
09 Απρ 2020, 13:04
Η διαγραφη του χρεους απο μονη της δεν συνεπαγεται οικονομικο θαυμα. Πρεπει να υπαρχει και η καταλληλη συγκυρια αλλα και ικανοτητα.

Εμας, αμα μας διεγραφαν ολο το χρεος, δεν θα γινομασταν Γερμανια.

Και μην μου πεις οτι θαυμαζω την Γερμανια τωρα. Οχι, απλα αναγνωριζω την ικανοτητα τους σε ορισμενα πραγματα.
Αν σταματήσεις να διαβάζεις μόνον τους τίτλους δεν θα κάνεις άσκοπες ερωτήσεις και δεν θα αναγνωρίζεις την ικανότητα τους.
Ξερω, εχω καταλαβει, δεν χρειαζεται να διαβαζω τιποτα.

Τα χρεη τους οι αλλοι πρεπει να τα πληρωσουνε, εμεις οχι. Τοσο απλα ειναι τα πραγματα.

Γιατι εμεις οχι; γιατι ειμαστε ανωτεροι, προφανως.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 10 Απρ 2020, 15:54

sys3x έγραψε:
09 Απρ 2020, 19:37
axilmar έγραψε:
09 Απρ 2020, 13:28
sys3x έγραψε:
09 Απρ 2020, 13:14

Οι Γερμανοί πράγματι είναι πολύ ικανοί σε αρκετά πράγματα, νομίζω δε ότι διαπρέπουν σε δύο, παγκόσμιους πολέμους και μη αποπληρωμή χρεών, είναι πρωταθλητές πράγματι.
Η Ελλάδα λες ότι δεν θα κατάφερνε τίποτα, ενδιαφέρον, έχεις ιδία γνώση φαίνεται.
:D
Νομιζα οτι ξεκινησες σοβαρη κουβεντα και αρχισα και εγω να απανταω σοβαρα.

Αλλα μαλλον με ξεγελασες.

Εχεις παει ποτε στην Γερμανια; εχεις ζησει στην Γερμανια; εχεις δουλεψει με Γερμανους; αποριας αξιον.
Η μεγάλη μου η αδελφή έχει και γερμανική υπηκοότητα, έχω συνεργαστεί με ένα από τα ιδρυτικά μέλη και διευθυντικό στέλεχος του euronews με τον οποίο γίναμε και συνεχίζουμε να είμαστε φίλοι, οι γονείς μου ζήσανε και εργάστηκαν στην Γερμανία για αρκετά χρόνια, θες να συνεχίσω;
Ο τρόπος με τον οποίο σου μιλάω έχει να κάνει και με εσένα, δεν καταπιέζω τα συναισθήματα μου για χάρη της ευγένειας, πιστεύω ότι δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε υποχρεωτικά και πάντα ευγενείς με όλους και με όλες όπως επίσης δεν έχουμε χρόνο για όλους και για όλες, οπότε, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου αλλά ο δικός μου δεν σπαταλήθηκε για εσένα, συντρέχουν άλλοι λόγοι που αφιέρωσα χρόνο να απαντήσω σε εσένα, όχι τυχαία βέβαια σε εσένα αλλά όχι για εσένα.
:wave:
Εφοσον τοτε εχεις σχεση με Γερμανια, απο που πηγαζει το 'διαπρεπουν στους πολεμους και στην μη αποπληρωμη χρεων' ενω εγω μιλησα για την ικανοτητα τους;

Θεωρεις τους Γερμανους ανικανους δλδ, ενω τους Ελληνες τους θεωρεις ικανους;

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 10 Απρ 2020, 15:58

axilmar έγραψε:
10 Απρ 2020, 15:54
sys3x έγραψε:
09 Απρ 2020, 19:37
axilmar έγραψε:
09 Απρ 2020, 13:28

Νομιζα οτι ξεκινησες σοβαρη κουβεντα και αρχισα και εγω να απανταω σοβαρα.

Αλλα μαλλον με ξεγελασες.

Εχεις παει ποτε στην Γερμανια; εχεις ζησει στην Γερμανια; εχεις δουλεψει με Γερμανους; αποριας αξιον.
Η μεγάλη μου η αδελφή έχει και γερμανική υπηκοότητα, έχω συνεργαστεί με ένα από τα ιδρυτικά μέλη και διευθυντικό στέλεχος του euronews με τον οποίο γίναμε και συνεχίζουμε να είμαστε φίλοι, οι γονείς μου ζήσανε και εργάστηκαν στην Γερμανία για αρκετά χρόνια, θες να συνεχίσω;
Ο τρόπος με τον οποίο σου μιλάω έχει να κάνει και με εσένα, δεν καταπιέζω τα συναισθήματα μου για χάρη της ευγένειας, πιστεύω ότι δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε υποχρεωτικά και πάντα ευγενείς με όλους και με όλες όπως επίσης δεν έχουμε χρόνο για όλους και για όλες, οπότε, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου αλλά ο δικός μου δεν σπαταλήθηκε για εσένα, συντρέχουν άλλοι λόγοι που αφιέρωσα χρόνο να απαντήσω σε εσένα, όχι τυχαία βέβαια σε εσένα αλλά όχι για εσένα.
:wave:
Εφοσον τοτε εχεις σχεση με Γερμανια, απο που πηγαζει το 'διαπρεπουν στους πολεμους και στην μη αποπληρωμη χρεων' ενω εγω μιλησα για την ικανοτητα τους;

Θεωρεις τους Γερμανους ανικανους δλδ, ενω τους Ελληνες τους θεωρεις ικανους;
Δεν τους θεωρώ, είναι ικανότατοι, απλά ξέρω σε ποιους τομείς, δεν με πολυνοιάζει γιατί μίλησες εσύ φίλε :102:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 10 Απρ 2020, 16:01

Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε:
10 Απρ 2020, 15:12
Bandit59 έγραψε:
10 Απρ 2020, 01:53

πέρασαν Διαφωτισμό.
Έτσι όπως το έγραψες σαν αρρώστια φαίνεται.
:lol:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών