EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 12:53Τα τεστ αυτα πόσο ακριβή είναι; οταν εχεις μεγαλο πληθυσμό συγκεντρωμένο σε μικρες περιοχές, ακομα και 1 στα 100 να βγαίνει ψευδώς αρνητικό, μπορεί να κανει μεγαλη ζημια.
Η κοινωνία δυο ταχυτήτων για αγελαιους και μη αγελαιους έχει πολλα προβλήματα. Καταρχας, δεν ειναι ολοι οι ευπαθεις ηλικιωμένοι, και πρακτικα είναι τοσοι πολλοι οι ευπαθεις που καθε οικογένεια εχει εναν (καρκινοπαθη, διαβητικο, παχυσαρκο, με στεφανιαία νόσο κτλ). Και το ιδιο το ηλικιωμένος είναι πολυ σχετικο. Τα τρια τελευταια θύματα στην Ελλαδα ηταν 60 χρονών. Οι 60χρονοι ειναι μια παραγωγική ηλικια σημερα στις ανεπτυγμένες χώρες. Δουλευουν, οικονομικά είναι σε πολυ καλυτερη φαση απο τους 30αρηδες, με ό,τι αυτό σημαίνει για την κατανάλωση, και έχουν οικογένειες. Εννοω εχουν παιδια σε ηλικια που κατα βαση μενουν με τους γονείς τους ακομα και οταν δουλεύουν.
Η ανοσια αγέλης ακομα και για τους νέους είναι προβληματική. Το καταλαβαίνω οτι δεν σκαμπαζετε οι περισσότεροι απο στοιχειώδη μαθηματικά, δε φταιτε, φταιει το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλα θα το εξηγήσω. Μια θνησιμότητα στις ηλικιες 15-49 0.5% ειναι μικρή, σωστά; ΛΑΘΟΣ. Ειναι ενα μικρο ποσοστο που ομως δημιουργεί εναν τεραστιο αριθμό, επειδή οι αριθμοι είναι μεγαλοι. Ενα μικρο ποσοστο ενος τεράστιου αριθμού μπορεί να ειναι και παλι μεγαλος αριθμός
Γι αυτο και οι Κινέζοι πηραν ολα αυτα τα ακραια μετρα.
Τέλος μιλαμε για μια χοντρή διάκριση με βαση την ηλικία (ageism) ή ακομα χειροτερα βασει ιατρικου ιστορικού (αρα με πρόσβαση στο ιατρικο απόρρητο ασθενών) που δυσκολα θα σταθεί αε οποιοδήποτε δικαστήριο. Μονο εθελοντικά μπορεί να γινει.
Φυσικα και ειναι προβληματικη η ανοσια αγελης ΚΑΙ στους νεους. Οχι φυσικα με το 0,5% που βαζεις γιατι αυτο ειναι μονο επι των εντοπισμενων κρουσματων. Στην πραξη τα ΜΗ εντοπισμενα κρουσματα στους νεους ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δεκαπλασια και αρα η θνησιμοτητα ειναι ΥΠΟΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ.
Αλλα αυτο που λεμε ειναι οτι η παρατεταμενη καραντινα ενδεχεται να δημιουργησει περισσοτερα θυματα στους νεους.
Πιχι αν στην Ελλαδα παμε σε 300.000 νεους ανεργους τοτε ποσοι απο αυτους:
α) Θα αυτοκτονησουν;
β) Θα οδηγηθουν στην εγκληματικοτητα;
γ) Θα πεσουν σε καταθλιψη και θα υποσκαψουν την υγεια τους με ναρκωτικα ή ηρεμιστικα;
δ) Θα καταστρεψουν την υγεια τους απο ελλειψη ολοκληρωμενης διατροφης;
ε) Θα κανουν αρκετες χιλιαδες λιγοτερα παιδια;
.