Εναλλακτικά OS σε smartphones

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Εναλλακτικά OS σε smartphones

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 15 Απρ 2020, 13:36

Για πείτε οι γνώστες, που παρακολουθείτε τις εξελίξεις. Υπάρχει τιποτα βιωσιμο σημερα; Πιο παλια υπήρχαν τα sailfish, ubuntu αλλα ήταν λιγο experimental ουσιαστικά. Υπήρχε το εξαιρετικό nokia n9 ακομα πιο παλια. Σημερα τι υπάρχει; Υπάρχει κατι αντίστοιχο του Ν9;

Προφανώς δοκιμασα το google, αλλα tmi tbh fam

Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Εναλλακτικά OS σε smartphones

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 15 Απρ 2020, 13:50

Το πιο αξιόλογο ήταν/είναι το sailfish, και λέω είναι γιατί ουσιαστικά το έχει αγοράσει η χουαγουέη, το έχει τροποποιήσει και περιμένει την επόμενη λάθος κίνηση των Αμερικανών να το σπρώξει στην αγορά μέσω των συσκευών της*.
Δεν φαίνεται να το θέλει αλλά πλέον είναι απολύτως σίγουρο ότι είναι το πλαν μπι των Κινέζων.

*διόρθωση, το έχει κουμπώσει ήδη σε κάποιες τηλιοράσεις που έβγαλε για πρώτη φορά πέρσι, χάρμονυ ος το βάφτισε νομίζω.

Το τίζεν είναι επίσης αξιόλογο της σάμσανγκ, κι αυτό ζει ακόμη σε κάποια έξυπνα αυτοκίνητα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 15 Απρ 2020, 13:55

Παρακολουθώ το Librem 5 που θα τρέχει το PureOS με ενδιαφέρον αλλά ακόμα δεν έχουν βγάλει κάτι που ειναι έτοιμο προς κατανάλωση. Γενικά πιστεύω ότι η καλύτερη φάση είναι Nexus και να του βάλεις Android customized με αυτά που θέλεις (το οποίο btw έχω κάνει στο 5x μου). Αν δεν θες καθόλου android δεν νομίζω ότι υπάρχει εναλλακτικό και robust αυτή τη στιγμή.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 15 Απρ 2020, 17:45

Εγώ ήθελα το ubuntu αλλά δεν το βγάζουν οι πούστηδοι πιο έξω. Μόνο φλασελιές.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 15 Απρ 2020, 20:54

Δε ξέρω αν με τα δικά σου κριτήρια το LineageOS μπορεί να θεωρηθεί εναλλακτικό γιατί είναι Android Fork, πάντως είναι αρκετά καλό.

Με το Lineage μπορείς να έχεις νεότερες εκδόσεις Android σε συσκευές που οι κατασκευαστές έχουν τερματίσει τις ενημερώσεις. Αν θες μπορείς να έχεις και τα Google Services.

Αλλά 1. δεν υποστηρίζονται όλοι οι κατασκευαστές και όλα τα μοντέλα ( https://wiki.lineageos.org/devices/ ) και 2. η εγκατάσταση δεν είναι σα να κάνεις format στα Windows. Δεν είναι αδύνατο αλλά θέλει προσοχή και στην χειρότερη μπορεί να βγάλεις νοκ άουτ το κινητό αν δε το κάνεις σωστά.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 15 Απρ 2020, 21:31

Jack Shephard έγραψε:
15 Απρ 2020, 20:54
Δε ξέρω αν με τα δικά σου κριτήρια το LineageOS μπορεί να θεωρηθεί εναλλακτικό γιατί είναι Android Fork, πάντως είναι αρκετά καλό.

Με το Lineage μπορείς να έχεις νεότερες εκδόσεις Android σε συσκευές που οι κατασκευαστές έχουν τερματίσει τις ενημερώσεις. Αν θες μπορείς να έχεις και τα Google Services.

Αλλά 1. δεν υποστηρίζονται όλοι οι κατασκευαστές και όλα τα μοντέλα ( https://wiki.lineageos.org/devices/ ) και 2. η εγκατάσταση δεν είναι σα να κάνεις format στα Windows. Δεν είναι αδύνατο αλλά θέλει προσοχή και στην χειρότερη μπορεί να βγάλεις νοκ άουτ το κινητό αν δε το κάνεις σωστά.
Όπως με τις περισσότερες ρομ.
:D
Η μόνη μαλακία είναι η υποστήριξη του hardware και πιο συγκεκριμένα η υποστήριξη όλων των features που έχεις από την μαμά ρομ στο hardware.
Το lineage κάποια στιγμή θα το περάσω σε αυτήν την συσκευή που γράφω αυτήν την στιγμή, έχω αρκετά παλιά έκδοση Android atm αλλά αυτό ήδη έπαψε να με ενδιαφέρει από την εποχή που περνούσα cyanogen mod ρομς στο πρώτο διπύρηνο της LG (που είχε και hdmi out, στις περισσότερες ρομ ή δε δούλευε καθόλου ή συνήθως ήταν broken το auto rotation, my previous point :P ) .

Ίσως να ενδιαφέρει τον οπ και κάτι τέτοιο .
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 15 Απρ 2020, 21:50

Pinephone

Θα το παραγγείλω σίγουρα.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών