Cavaliere έγραψε: ↑16 Απρ 2020, 01:49
Αγις έγραψε: ↑16 Απρ 2020, 01:44
μπααα
περιορισμενο ρεπερτοριο κ στα ποτα και στις μαρκες - σταθερος στις επιλογες
στο ουζο παραδειγμα απο πολλαααα χρονια κολλημενος σε ενα ιδιαιτερο που μου το εμαθε ο αξεπεραστος στους ψαρομεζεδες +++ Θανασης - το καλυτερο τηγανι .
Σμυρνιω κοκκινο - δοκιμασε το οταν ελθεις

Το βρήκα κιόλας.Θα ρωτήσω τον Έλληνα μπακάλη, σε ένα
χωριό εδώ, αν το έχει. Δεν βλέπω να στέλνεται μέσω παραγγελίας.
''Το Σμυρνιώ Ούζο Μυτιλήνης που παραγεται απο την ΛΕΒΑ η οποία απο το 1954 κανει απόσταξη σε χάλκινο άμβυκα τύπου Κωνσταντινουπόλεως 100% καθαρή αιθυλική αλκοόλη από σταφίδα. μαζί με γλυκάνισο μουλιασμένο για μια μέρα σε θαλασσινό νερό, κρεμμύδια, μάραθο, μαστίχα, πιπέρι. Κλπ.Η τέχνη της απόσταξης είναι το επιτυχές και άψογο ΄΄ ξεκλείδωμα ΄΄ των ουσιών και των αρωμάτων, των προϊόντων που αποστάζουμε.
Αποστάζουμε σε χαμηλή σταθερή φωτιά για 12 ώρες.
Το πρώτο και το τελευταίο κλάσμα της απόσταξης το πετάμε. Κρατάμε μόνο ο μεσαίο κλάσμα, την « καρδιά» η οποία αποστάζετε άλλες δύο φορές.
Από την τελευταία φάση της διαδικασίας αυτής παίρνουμε το τέλειο απόσταγμα και το αποθηκεύουμε σε μεγάλες ανοξείδωτες δεξαμενές.
Εκεί μένει για 40-50 ημέρες προκειμένου να ‘’σμίξουν’’ τα αρώματα και το μείγμα να ‘’ξεκουραστεί’’
Όταν το απόσταγμά μας ‘’ ωριμάσει ΄΄ το αποτέλεσμα που παίρνουμε είναι δύο διαφορετικοί τύποι ούζων εξαιρετικής ποιότητας, Το Μπλε,40% και το Κόκκινο 42% vol. Το Μπλε είναι « μαλακό» στο στόμα με απόλυτη ισορροπία στα αρώματα του. Το κόκκινο είναι αρωματικό δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο άρωμα και τη γεύση του γλυκάνισου.
Συστατικά: 100% Αιθυλική Αλκοόλη Γεωργικής προέλευσης από σταφίδα, Γλυκάνισο Λισβορίου, Νερό κλπ''