Μ. Πέμπτη - Άγιος Πορφύριος

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

bluerose

Re: Μ. Πέμπτη - Άγιος Πορφύριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 16 Απρ 2020, 20:27

Καλή Ανάσταση!

Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας » 16 Απρ 2020, 20:32

Ω Άγιε! Σ' ευχαριστώ που με οδηγείς!
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 16 Απρ 2020, 21:16

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε:
16 Απρ 2020, 20:32
Ω Άγιε! Σ' ευχαριστώ που με οδηγείς!
Από Βέροια κοντά είσαι;;;

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 16 Απρ 2020, 21:16

Άγιον Όρος
Μια να βλέπετε δε κάνει πολλές
Όπου αναπαυετε ο καθένας

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 16 Απρ 2020, 21:20

Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici » 16 Απρ 2020, 21:29

Βλέπω το "Ιησούς από τη Ναζαρέτ".
Ελπίζω φέτος να μην κόψουν τις σκηνές όπου ο Ιησούς γράφει επιστολές προς Βελόπουλο.
Αlea jacta est

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 16 Απρ 2020, 22:01

Εδώ ησύχασα

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 16 Απρ 2020, 22:47

SpoilerShow

Δύο καὶ πονηρὰ ἐποίησεν, ὁ πρωτότοκος υἱός μου Ἰσραήλ, ἐμὲ ἐγκατέλιπε, πηγὴν ὕδατος ζωῆς, καὶ ὤρυξεν ἑαυτῷ φρέαρ συντετριμμένον, ἐμὲ ἐπὶ ξύλου ἐσταύρωσε, τὸν δὲ Βαραββᾶν ᾐτήσατο, καὶ ἀπέλυσεν· ἐξέστη ὁ οὐρανὸς ἐπὶ τούτῳ, καὶ ὁ ἥλιος τὰς ἀκτῖνας ἀπέκρυψε· σὺ δὲ Ἰσραὴλ οὐκ ἐνετράπης, ἀλλὰ θανάτῳ με παρέδωκας. Ἄφες αὐτοῖς Πάτερ ἅγιε· οὐ γὰρ οἴδασι τί ἐποίησαν.

Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός, ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε, τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή, ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα, αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα, τὸ στόμα τὴν ἐν ὄξει κερασθεῖσαν χολὴν τῇ γεύσει, τὰ ὦτα τὰς δυσσεβεῖς βλασφημίας. Ὁ νῶτος τὴν φραγγέλωσιν, καὶ ἡ χεὶρ τὸν κάλαμον, αἱ τοῦ ὅλου σώματος ἐκτάσεις ἐν τῷ σταυρῷ, τὰ ἄρθρα τοὺς ἥλους, καὶ ἡ πλευρὰ τὴν λόγχην. Ὁ παθὼν ὑπὲρ ἡμῶν, καὶ παθῶν ἐλευθερώσας ἡμᾶς. Ὁ συγκαταβὰς ἡμῖν φιλανθρωπίᾳ, καὶ ἀνυψώσας ἡμᾶς, παντοδύναμε Σωτήρ, ἐλέησον ἡμᾶς.

Σταυρωθέντος σου Χριστέ, πᾶσα ἡ Κτίσις βλέπουσα ἔτρεμε, τὰ θεμέλια τῆς γῆς, διεδονήθησαν φόβῳ τοῦ κράτους σου· σοῦ γὰρ ὑψωθέντος σήμερον, γένος Ἑβραίων ἀπώλετο, τοῦ Ναοῦ τὸ καταπέτασμα, διερράγη διχῶς, τὰ μνημεῖα ἠνεῴχθησαν, καὶ νεκροὶ ἐκ τῶν τάφων ἐξανέστησαν. Ἑκατόνταρχος ἰδὼν τὸ θαῦμα, ἔφριξε· παρεστῶσα δὲ ἡ Μήτηρ σου, ἐβόα θρηνῳδοῦσα μητρικῶς· Πῶς μὴ θρηνήσω, καὶ τὰ σπλάγχνα μου τύψω, ὁρῶσά σε γυμνόν, ὡς κατάκριτον ἐν ξύλῳ κρεμάμενον; Ὁ σταυρωθεὶς καὶ ταφείς, καὶ ἀναστὰς ἐκ τῶν νεκρῶν, Κύριε δόξα σοι.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 17 Απρ 2020, 01:41

Το 2004 που πήγα στο Άγιο Όρος δεν τον ήξερα τον Άγιο. Πήρα ένα βιβλίο με ρήσεις του Πνευματικές Συμβουλές το λένε. Μου φάνηκε πρακτικό, για τον σύγχρονο άνθρωπο. Όταν γύρισα από τον Άθωνα το άνοιξα, δεν μπόρεσα να το διαβάσω, απογοητεύτηκα. Κόλλησα πάνω στον Παΐσιο, που με βοήθησε. Κατά το 2013, κι ενώ έχω έρθει με άδεια από την Ασία, μετά από μια αρρώστια σοβαρή που ευτυχώς θεραπεύτηκε, τελικά, το ξανανοίγω. Το ήπια σαν καλό κρασί, σταγόνα-σταγόνα, με γαλήνη ψυχής και χαρά. Για δύο χρόνια δεν πήγαινα πουθενά χωρίς αυτό. Σχεδόν το έμαθα απ΄έξω. Ο Πορφύριος είναι καλό κόκκινο κρασί, θέλει προπαρασκευή, θέλει πόνο Ζωής, θέλει εμπειρίες.
Ordem e Progresso.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 17 Απρ 2020, 09:22

Ακριβώς αυτές οι τελευταίες γραμμές
Εδώ κατήχηση κάνει ερμηνεία,μέσα από τα βιβλία του Αγίου ένας ιερέας. Και τα εξηγεί
Συν του ότι με νέο θαύμα έγινε η πρώτη εκκλησια του Αγίου στην Ελλάδα Φανερώθηκε όπως σε βλέπω και με βλέπεις κι ο ιερέας αυτός ένα παλικάρι νέο είναι λειτουργούσε εκεί. Τώρα τον φεραν αλλού και κάνει κατήχηση του Αγίου

Ο Άγιος Παΐσιος είναι πιο αλλιώς
Όταν τον γνωρισα ήταν πολύ ήσυχος και μικροκαμωμένος μάλιστα μου θύμισε το παππού μου
Όμως το μάτι του...σα του παππού άμα νευρίαζε και δεν είχες δικιο. Δε χρειαζόταν να μιλήσει. Έφευγες ηττημένος
Α πάρα πολλά από τον Αγιο

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 17 Απρ 2020, 14:51

Ο Παΐσιος είναι πιο γήινος, σου δίνει να καταλάβεις με παιδαγωγικά μέσα ότι πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου, και σε προσγειώνει στις δυσκολίες και ευκολίες της καθημερινότητας. Ο Πορφύριος μιλάει για ηρεμία πνευματική, σε δεύτερο επίπεδο, για να μην έχεις καμιά δυσκολία, να ακουμπάς ολόκληρος στον Χριστό, πράγματα δύσκολα, που δεν μπορώ να τα πιάσω, αλλά είναι όμορφα.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 17 Απρ 2020, 14:55

bluerose έγραψε:
17 Απρ 2020, 09:22
Εδώ κατήχηση κάνει ερμηνεία,μέσα από τα βιβλία του Αγίου ένας ιερέας. Και τα εξηγεί
Συν του ότι με νέο θαύμα έγινε η πρώτη εκκλησια του Αγίου στην Ελλάδα Φανερώθηκε όπως σε βλέπω και με βλέπεις κι ο ιερέας αυτός ένα παλικάρι νέο είναι λειτουργούσε εκεί. Τώρα τον φεραν αλλού και κάνει κατήχηση του Αγίου

Όταν τον γνωρισα ήταν πολύ ήσυχος και μικροκαμωμένος μάλιστα μου θύμισε το παππού μου
Όμως το μάτι του...σα του παππού άμα νευρίαζε και δεν είχες δικιο. Δε χρειαζόταν να μιλήσει. Έφευγες ηττημένος
Χωρίς να θέλω να στο χαλάσω, τύπισσα, δεν σε βλέπει, ούτε τον βλέπεις.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 17 Απρ 2020, 14:58

Feindflug έγραψε:
17 Απρ 2020, 14:55
bluerose έγραψε:
17 Απρ 2020, 09:22

Χωρίς να θέλω να στο χαλάσω, τύπισσα, δεν σε βλέπει, ούτε τον βλέπεις.
Κι ούτε θελω αυτά δεν είναι διακριτά δε ξες. Άσε καλυτερα
Δεν τον είδα εγώ ένας άλλος τον είδε το είπε στον ιερέα,το είπαν στη μητρόπολη και χτίσαν εκκλησία στον Άγιο Πορφύριο

Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας » 18 Απρ 2020, 18:17

Μπλου μου θα ακολουθήσω τα βήματα του Αγίου. Αποφάσισα τέλος οι αμαρτίες.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών