relativer777 έγραψε: ↑16 Απρ 2020, 22:45Ρέ... με κάνετε να ντρέπομαι που είμαι απόφοιτος και
Κάτοχος PhD.
Εάν η χρήστες είταν ποτά, θα ονομάζοταν κώνειο ?

relativer777 έγραψε: ↑16 Απρ 2020, 22:45Ρέ... με κάνετε να ντρέπομαι που είμαι απόφοιτος και
Κάτοχος PhD.
Εάν η χρήστες είταν ποτά, θα ονομάζοταν κώνειο ?
Γιατί δέν είναι σπιτική ?
FaCad'ouro
Εκτός από τις σχολικές γνώσεις, τελείωσα και πολυτεχνείο, όπου στην ύλη της μηχανικής περιέχεται και ρευστομηχανική. Just sayin'.vagabondo έγραψε: ↑16 Απρ 2020, 16:39Μα, τα τασιενεργα δεν τα έμαθε στο σχολείο αλλά στην τουαλέτα, διαβάζοντας τα συστατικά των απορρυπαντικών, σαπουνιών, οδοντοκρεμων κτλ. την ώρα που έχεζε.Nandros έγραψε: ↑16 Απρ 2020, 16:26Στην εποχή μου μας έμαθαν για "λίπη, έλαια και σάπωνες" αλλά δεν θυμάμαι την λέξη τασιενεργός. Είτε φταίνε τα πολλά χρόνια, είτε - το πιο πιθανό - να δημιουργήθηκε αργότερα.hellegennes έγραψε: ↑16 Απρ 2020, 15:59Γκαντεμόσκυλο, εν τω μεταξύ. Από τους 150.000 όρους χημείας, έπεσε πάνω στον έναν που είχα αναφέρει πριν κάποιες μέρες.
Μου θυμίζεις τον Sheldon!hellegennes έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 01:15Παρεμπιπτόντως, το ότι ο χρυσός στις λατινικές γλώσσες είναι κάποια παραλλαγή του oro το έμαθα στο δημοτικό, από περιέργεια. Ήταν ένας Πόντιος στην γειτονιά που έλεγε τις ντομάτες «παμιτόρ». Οι δικοί μου παππούδες τις έλεγαν ντομάτες, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον 4 ποντιακοί διάλεκτοι και προφανώς η ντομάτα είναι «παμιτόρ» σε κάποια διαφορετική από την δική μας. Από περιέργεια, επειδή μού την έδινε η λέξη, έψαξα να βρω την ρίζα της, οπότε ανακάλυψα ότι προέρχεται από το ιταλικό pomodoro, το οποίο είναι pomo (μήλο) d' oro (χρυσός).
Χμ ή μήπως τον Κατακουζηνο τώρα που το ξανασκεφτομαι;
Οι δικοί σου παππούδες την πήραν από τους έλληνες, ενώ οι δικοί του από τους ρώσους. Ενδιαφέρον θα είχε να μαθαίναμε πως την έλεγαν οι πόντιοι το 17ο και 18ο αιώνα.hellegennes έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 01:15Παρεμπιπτόντως, το ότι ο χρυσός στις λατινικές γλώσσες είναι κάποια παραλλαγή του oro το έμαθα στο δημοτικό, από περιέργεια. Ήταν ένας Πόντιος στην γειτονιά που έλεγε τις ντομάτες «παμιτόρ». Οι δικοί μου παππούδες τις έλεγαν ντομάτες, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον 4 ποντιακοί διάλεκτοι και προφανώς η ντομάτα είναι «παμιτόρ» σε κάποια διαφορετική από την δική μας. Από περιέργεια, επειδή μού την έδινε η λέξη, έψαξα να βρω την ρίζα της, οπότε ανακάλυψα ότι προέρχεται από το ιταλικό pomodoro, το οποίο είναι pomo (μήλο) d' oro (χρυσός).