Κειμενο απο την αρχαια ελληνικη γραμματεια ειχα πει.
Μην με βαζεις να ψαχνω
Εκτος αν νομιζεις οτι τα κειμενα του ιωσσηπου εντάσσονται σε αυτην,οποτε απαλαζεσσαι
Ποια γραπτα εχει αφησει ρε χαμενε;Leporello έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:30Και γραπτά έχει αφήσει, απλώς δεν είναι αρκετά γιά να διαβαστεί η γλώσσα. Λέξεις όμως διαβάζονται. Ακόμη περισσότερες αναφέρονται από αρχαίους συγγραφείς. Ο γκουερίνο πρεσβεύει ότι οι Θράκες ήταν Ελληνες που εκπερσίσθηκανΖαποτέκος έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:22Φυσικά και άφησε λέξεις . Υπάρχουν στην αλβανική και στην ρουμανική γλώσσα. Το έχουμε ξανασυζητήσει.Gouerino 4 έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:09Αυτα παντως μονο εδω.
Η λεγομενη θρακικη γλωσσα,δεν αφησε γραπτα και δεν εχουμε ιδεα για αυτην
Παρολο αυτα εχουμε βρει και γλωσσικους απογονους της
Ζαποτεκο,εχεις αποδειξεις και για τη γλωσσα των Νεάντερταλ;
Ο Σαρακατσάνος με την αδερφή του που μου τα έλεγαν, είπε ότι αναγνωρίστηκε σαν η πιο αρχαία φυλή της Ευρώπης. Δεν ξέρω από ποιους και με ποια κριτήρια.Νταρνάκας έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:40Η πιο αρχαία φυλή της Ευρώπης; Πώς ακριβώς καθορίζεται η αρχαιότητα μιας φυλής; Δηλαδή υπήρχαν Σαρακατσάνοι το 3.000 π.Χ. ας πούμε; Ή έστω το 2.000, 1500, 500 π.Χ. Υπάρχει καμιά μαρτυρία που να επιβεβαιώνει την ύπαρξή τους σε π. Χ. εποχές; Όχι βέβαια, η πιο παλιά μαρτυρία για την ύπαρξή τους δεν πρέπει να είναι πάνω από 200-300 χρόνια το πολύ.
Γενικά η έκφραση "έχει αρχαία καταγωγή" για οποιαδήποτε "φυλή" είναι προβληματική. Δηλαδή οι άλλες φυλές που δεν έχουν "αρχαία καταγωγή" πώς δημιουργήθηκαν; Ξεπήδησαν ξαφνικά απ' τη γη, κάποια απροσδιόριστη χρονικά στιγμή κατά τον Μεσαίωνα ή τη νεότερη εποχή; Απ' το μηδέν έγιναν, δεν είχαν προγόνους;
Και γιατί να μην είναι οι Βάσκοι η πιο "αρχαία φυλή" της Ευρώπης, καθώς μιλούν μία προ-ΙΕ γλώσσα ενώ όλοι οι άλλοι λαοί της Ευρώπης μιλούν ΙΕ γλώσσες, οι οποίες εμφανίστηκαν στην Ευρώπη σε μεταγενέστερη εποχή απ' ότι η βασκική γλώσσα (με την εξαίρεση των Ούγγρων και Φινλανδών που ξέρουμε όμως ότι ήρθαν αρκετά αργότερα).
Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
Έχουν και μεγάλο ποσοστό ρέζους αρνητικό.Νταρνάκας έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:40Και γιατί να μην είναι οι Βάσκοι η πιο "αρχαία φυλή" της Ευρώπης, καθώς μιλούν μία προ-ΙΕ γλώσσα ενώ όλοι οι άλλοι λαοί της Ευρώπης μιλούν ΙΕ γλώσσες, οι οποίες εμφανίστηκαν στην Ευρώπη σε μεταγενέστερη εποχή απ' ότι η βασκική γλώσσα (με την εξαίρεση των Ούγγρων και Φινλανδών που ξέρουμε όμως ότι ήρθαν αρκετά αργότερα).
Εγώ και ο Κάκτος !Gouerino 4 έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:42Κειμενο απο την αρχαια ελληνικη γραμματεια ειχα πει.
Μην με βαζεις να ψαχνω
Εκτος αν νομιζεις οτι τα κειμενα του ιωσσηπου εντάσσονται σε αυτην,οποτε απαλαζεσσαι
Η δικια μου θεωρια λεει πως αλλοι ηταν οι θρακες την εποχη του ομηρου και αλλοι αιωνες μετα.
Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
Γιατί να μιλούν αρχαία ελληνικά; Τους είχαν κλεισμένους σε καμιά γυάλα επί 20 αιώνες; Η γλώσσα τους ακολούθησε τις ίδιες εξελίξεις που ακολούθησαν σχεδόν όλα τα νεοελληνικά ιδιώματα και αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς, τα σαρακατσάνικα ανήκουν στην ομάδα των βορείων νεοελληνικών ιδιωμάτων. Μοιράζονται τα ίδια φωνολογικά, γραμματικά και συντακτικά χαρακτηριστικά με αυτά.
Γελαει ο κοσμος ρε φιλεΖαποτέκος έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:45Εγώ και ο Κάκτος !Gouerino 4 έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:42Κειμενο απο την αρχαια ελληνικη γραμματεια ειχα πει.
Μην με βαζεις να ψαχνω
https://www.google.gr/search?q=%CE%91%C ... pL1uLqdIMM
Δεν σου έχει περάσει η υποψία πως μιλούσαν συγγενικές γλώσσες ή διαλέκτους ;Gouerino 4 έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:47Η δικια μου θεωρια λεει πως αλλοι ηταν οι θρακες την εποχη του ομηρου και αλλοι αιωνες μετα.
Για παραδειγμα ο ομηρος λεει οτι ο διας εριξε το βλέμμα του εκει που κατοικουν οι θρακες οι μυσοι και οι αβιοι.
Δηλαδη τους ξεχωριζει
Αιωνες μετα ο στραβωνας λεει πως οι μυσοι ηταν θρακες
Αυτο σημαινει πως ξεχωριστοι μεταξυ τους λαοι,αρχισαν να ονομαζονται θρακες,ασχετως γλωσσας.
Μην είσαι τόσο σκληρός μαζί σου !Gouerino 4 έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:49Γελαει ο κοσμος ρε φιλεΖαποτέκος έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:45Εγώ και ο Κάκτος !Gouerino 4 έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:42
Μην με βαζεις να ψαχνω
https://www.google.gr/search?q=%CE%91%C ... pL1uLqdIMM
Τι θα πει συγγενικες;Ζαποτέκος έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:49Δεν σου έχει περάσει η υποψία πως μιλούσαν συγγενικές γλώσσες ή διαλέκτους ;Gouerino 4 έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:47Η δικια μου θεωρια λεει πως αλλοι ηταν οι θρακες την εποχη του ομηρου και αλλοι αιωνες μετα.
Για παραδειγμα ο ομηρος λεει οτι ο διας εριξε το βλέμμα του εκει που κατοικουν οι θρακες οι μυσοι και οι αβιοι.
Δηλαδη τους ξεχωριζει
Αιωνες μετα ο στραβωνας λεει πως οι μυσοι ηταν θρακες
Αυτο σημαινει πως ξεχωριστοι μεταξυ τους λαοι,αρχισαν να ονομαζονται θρακες,ασχετως γλωσσας.
Σαρακατσάνικοι αστικοί μύθοι.
Μάλλον η καταγωγή τους είναιαπό αγράμματους Έλληνες πιθανώς βοσκούς που ήταν στα βουνά και κανένας κατακτητής δεν ασχολήθηκε μαζί τους.Νταρνάκας έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:48Γιατί να μιλούν αρχαία ελληνικά; Τους είχαν κλεισμένους σε καμιά γυάλα επί 20 αιώνες; Η γλώσσα τους ακολούθησε τις ίδιες εξελίξεις που ακολούθησαν σχεδόν όλα τα νεοελληνικά ιδιώματα και αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς, τα σαρακατσάνικα ανήκουν στην ομάδα των βορείων νεοελληνικών ιδιωμάτων. Μοιράζονται τα ίδια φωνολογικά, γραμματικά και συντακτικά χαρακτηριστικά με αυτά.
Εντάξει, απλά είπα από πού τα ξέρω. Παρεπιπτόντως ήταν και οι δύο ξανθοί και η αδερφή του ήταν κούκλα.