Σε ποιον αναφέρεσαι;Jolly Roger έγραψε: ↑19 Απρ 2020, 02:51ότι και καλά μετά τα 80.000 καυλιά που είχε ρουφήξει η μάνα του (σύμφωνα με τον ίδιο) μπορούμε να είμαστε βέβαιοι αν ήταν Σαρακατσάνος...
Η καταγωγή των Σαρακατσάνων
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: Η καταγωγή των Σαρακατσάνων
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
- Phorum.gr user: Jolly Roger
στο γιο της καλογριάς.Gherschaagk έγραψε: ↑19 Απρ 2020, 02:52Σε ποιον αναφέρεσαι;Jolly Roger έγραψε: ↑19 Απρ 2020, 02:51ότι και καλά μετά τα 80.000 καυλιά που είχε ρουφήξει η μάνα του (σύμφωνα με τον ίδιο) μπορούμε να είμαστε βέβαιοι αν ήταν Σαρακατσάνος...
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%9F% ... E%BF%CF%85Jolly Roger έγραψε: ↑19 Απρ 2020, 02:52στο γιο της καλογριάς.Gherschaagk έγραψε: ↑19 Απρ 2020, 02:52Σε ποιον αναφέρεσαι;Jolly Roger έγραψε: ↑19 Απρ 2020, 02:51ότι και καλά μετά τα 80.000 καυλιά που είχε ρουφήξει η μάνα του (σύμφωνα με τον ίδιο) μπορούμε να είμαστε βέβαιοι αν ήταν Σαρακατσάνος...
Ψάξε τώρα να βρεις ποια ήταν η Ζωή Ντιμισκή.
-
το αν οι Ίσκοι ήταν Σαρακατσαναίοι είναι αδιάφορο από τη στιγμή που ούτε ο Κ. ούτε κανείς άλλος ήξερε ποιος ήταν ο πατέρας του. Η μάνα του εντάξει, Σαρακατσάνα ήταν, δε χρειάζεται να την ψάξω. Του Μπακόλα συγγενής ήταν. Του Μπακόλα που μοίραζε τα προσκυνοχάρτια του Κιουταχή έξω από το Μεσολόγγι.Gherschaagk έγραψε: ↑19 Απρ 2020, 02:56https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%9F% ... E%BF%CF%85
Ψάξε τώρα να βρεις ποια ήταν η Ζωή Ντιμισκή.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Α, οκ. 
Μα αν η μάνα του ήταν Σαρακατσάνα, ήταν κι εκείνος απ' τη μεριά της μάνας του τουλάχιστον.
Κάτι μου λέει πως εσύ τα ξέρεις καλύτερα απ' όλους.

Μα αν η μάνα του ήταν Σαρακατσάνα, ήταν κι εκείνος απ' τη μεριά της μάνας του τουλάχιστον.
-
ο παππούς μου, πάντως, από το Λιβάδι Ολύμπου (πατρίδα του Γεωργάκη Ολύμπιου), Σαρακατσάνος ήταν, αλλά μέχρι μια ηλικία μόνο αρομούνικα μιλούσε. Η καημένη η γιαγιά μου, όταν τον πήρε με συνοικέσιο, έπρεπε να μάθει το τσαντάρ και το γκίνι για να συνεννοούνται.Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 18:47ειναι το αυθεντικοτερο και αρχαιοτερο ελ φυλο,απευθειας απογονοι των δωριεων και οι πιο αντιπροσωπευτικοι αυτων

-
μα, Σαρακατσάνος είμαι κι εγώ, κατά το 1/4.Gherschaagk έγραψε: ↑19 Απρ 2020, 03:18Α, οκ.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Summoning Σαρακατσανος.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Εγώ πάντως ξέρω πως οι Σαρακατσανοι αγαπάνε την ρουφιανιά. Τον Γιαγκούλα, οι Σαρακατσανοι τον ρουφιανεψαν. Ο Τσαμητας που ήταν μαζί του, πέφτει συγγενής μου.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Χριστός Ανέστη ! Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία !Giorgos 574 έγραψε: ↑19 Απρ 2020, 01:00Μπορουμε να δουμε αν συμπίπτουν με τους Βλάχους γεωγραφικά.Ζαποτέκος έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:11Μα αυτό σου λέω. Ιστορική μαρτυρία δεν έχεις. Γλωσσική μαρτυρία δεν έχεις. Πώς θα εικάσεις ότι είναι εξελληνισμένοι γλωσσικά και όχι Έλληνες ;Giorgos 574 έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:05
Οι Μικρασιατες για παράδειγμα έχουν διατηρήσει αρχαίες ανατολίτικες λέξεις;
Μερικοί χάρτες - δεν εγγυώμαι την αξιοπιστία τους :
Σαρακατσάνοι ( ελληνόφωνοι κτηνοτρόφοι ) και Βλάχοι ( λατινόφωνοι κτηνοτρόφοι ) :

Βλάχοι :

… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Βάζω στοίχημα ότι αναγνωρίστηκε από την ίδια επιτροπή που συνεδρίασε κάποια στιγμή για να αποφασίσει ποια θα είναι η κυρίαρχη επίσημη παγκόσμια γλώσσα και τα Ελληνικά έχασαν για μία ψήφο.κορόιδο έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:44Ο Σαρακατσάνος με την αδερφή του που μου τα έλεγαν, είπε ότι αναγνωρίστηκε σαν η πιο αρχαία φυλή της Ευρώπης. Δεν ξέρω από ποιους και με ποια κριτήρια.Νταρνάκας έγραψε: ↑18 Απρ 2020, 19:40Η πιο αρχαία φυλή της Ευρώπης; Πώς ακριβώς καθορίζεται η αρχαιότητα μιας φυλής; Δηλαδή υπήρχαν Σαρακατσάνοι το 3.000 π.Χ. ας πούμε; Ή έστω το 2.000, 1500, 500 π.Χ. Υπάρχει καμιά μαρτυρία που να επιβεβαιώνει την ύπαρξή τους σε π. Χ. εποχές; Όχι βέβαια, η πιο παλιά μαρτυρία για την ύπαρξή τους δεν πρέπει να είναι πάνω από 200-300 χρόνια το πολύ.
Γενικά η έκφραση "έχει αρχαία καταγωγή" για οποιαδήποτε "φυλή" είναι προβληματική. Δηλαδή οι άλλες φυλές που δεν έχουν "αρχαία καταγωγή" πώς δημιουργήθηκαν; Ξεπήδησαν ξαφνικά απ' τη γη, κάποια απροσδιόριστη χρονικά στιγμή κατά τον Μεσαίωνα ή τη νεότερη εποχή; Απ' το μηδέν έγιναν, δεν είχαν προγόνους;
Και γιατί να μην είναι οι Βάσκοι η πιο "αρχαία φυλή" της Ευρώπης, καθώς μιλούν μία προ-ΙΕ γλώσσα ενώ όλοι οι άλλοι λαοί της Ευρώπης μιλούν ΙΕ γλώσσες, οι οποίες εμφανίστηκαν στην Ευρώπη σε μεταγενέστερη εποχή απ' ότι η βασκική γλώσσα (με την εξαίρεση των Ούγγρων και Φινλανδών που ξέρουμε όμως ότι ήρθαν αρκετά αργότερα).
Συμπίπτουν σε κάποιες περιοχές. Επίσης και στις πιο νότιες περιοχές που έχει Σαρακατσάνους μαρτυρείται παρουσία Βλάχων ιστορικά.Ζαποτέκος έγραψε: ↑19 Απρ 2020, 12:09
Αν προσέξετε, στη Μακεδονία έχει λίγους βλάχους και λιγότερους σαρακατσάνους.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα τι είναι άραγε οι άλλοι πληθυσμοί;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος κορόιδο την 19 Απρ 2020, 13:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ποια είναι η καταγωγή των Παλαιστίνιων;
από Juno » 09 Μάιος 2024, 18:37 » σε Διεθνής πολιτική - 79 Απαντήσεις
- 2471 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
10 Μάιος 2024, 19:00
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ποια ειναι η καταγωγη των Αρχαιων Ελληνικων?
από Στρακαστρουκας » 25 Μάιος 2024, 22:08 » σε Γλωσσολογία - 463 Απαντήσεις
- 10010 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
04 Οκτ 2024, 17:47
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αλλοδαπός με Ασιατική καταγωγή της έκλεισε το στόμα και της φώναζε σεξ
από βοθρατζης » 21 Ιούλ 2024, 15:14 » σε Εθνικά Θέματα - 4 Απαντήσεις
- 290 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Orion22
21 Ιούλ 2024, 15:51
-
-
- 28 Απαντήσεις
- 877 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρίστος
14 Οκτ 2024, 17:54