Το βίντεο έχει σημεία που κτυπούν καμπανάκια και είναι ανοικτά σε κριτική (για να το πούμε ευγενικά). Ωστόσο ενώ και εγώ ενοχλούμαι προσωπικά πολύ από συμπεριφορές του στυλ "ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Εμένα ο πατέρας μου... κλπ" με ενοχλεί επίσης ότι κάποιοι δεν θέλουν καν να ακούγεται ότι είχαμε σπουδαίους προγόνους. Ε, είχαμε. Τι να κάνουμε τώρα; Το να το λέμε και να είμαστε περήφανοι για αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε κατά οποιονδήποτε τρόπο. Άλλωστε όπου και να δεις διαμαρτυρόμαστε για τα χάλια μας. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να νιώθω περισσότερο περήφανος ας πούμε αν είχα γεννηθεί λίγο βορειότερα στην Αλβανία ή την Βουλγαρία ή λίγο νοτιότερα στην Λιβύη.Yochanan έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 01:39Δεν είδα το βίνδεον (το ομολογω) αλλα ηθελα να σχολιασω οτι καθομαστε και λεμε τι ωραια που τα λεει μια ελληνιδα καθηγητρια για το ποσο σπουδαιοι ειναι οι ελληνες απευθυνομενη σε ενα κοινο ελληνων στα ελληνικα. το κείμενο που εβαλα παραπανω ειναι ενας μυθος του αισώπου γιατι η ανθρωπινη φυση δεν αλλαζει πια και τοσο με το χρονο.
Είμαι Έλλην
Re: Είμαι Έλλην
A, δεν διαφωνω. Αλλα να τα λεμε εμεις κι εμεις ειναι γιαννης κερνα γιαννης πινει. Το θεμα ειναι να τα λενε οι αλλοι για μας. Αλλα το προβλημα ειναι οτι ακριβως επειδη οι προγονοι ητανε σπουδαιοι οντως και αδιαμφησβητητα τους θενε κι οι αλλοι για δικους. Και οι αλλοι δεν ειναι οι σκοπιανοι αλλα οι δυτικοι. Και εκει ξεκιναει το μπερδεμα.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- hellegennes
Ότι είναι πολιτικός, όπως π.χ. ο Μακρόν, που είναι εκεί που είναι εξαιτίας του παππού του.Northern Spirit έγραψε: ↑20 Ιουν 2018, 23:49Αλλα οταν στην καθημερινοτητα ερχεται καποιος και σου λεει: "ξερεις ρε ποιος ητανε ο παππους μου"; Ποια ειναι η πρωτη σκεψη που σου ερχεται στο μυαλο;
Παρακάτω;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Βινόσαυρος
η πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας ελλάδας είναι παγκόσμια κληρονομιά
αυτό το συνονθύλευμα που σήμερα ζεί σήμερα στον ίδιο τόπο έχει την λιγότερη σχέση με όλη αυτήν την κληρονομιά.
Καμαρώνει σαν τον πετεινο για την αρχαιότητα και αναθεμα αν έχει μελετήσει αρχαία έργα. Σφετερίζεται απλώς μέσω του ονόματος και του τόπου.
Λέει για την νεοελληνική γλώσσα ως εξέλιξη της αρχαίας και ανάθεμα αν μπορεί να διαβάσει 2 σελίδες κάποιου αρχαίου κειμένου.
Κοκορεύεται για τον παρθενώνα και ανάθεμα αν ξέρει περι τίνος πρόκειται. Της ρωμιοσύνης είναι φορεμένο το φόρεμα του ελληνισμού.
Ιδού
αυτό το συνονθύλευμα που σήμερα ζεί σήμερα στον ίδιο τόπο έχει την λιγότερη σχέση με όλη αυτήν την κληρονομιά.
Καμαρώνει σαν τον πετεινο για την αρχαιότητα και αναθεμα αν έχει μελετήσει αρχαία έργα. Σφετερίζεται απλώς μέσω του ονόματος και του τόπου.
Λέει για την νεοελληνική γλώσσα ως εξέλιξη της αρχαίας και ανάθεμα αν μπορεί να διαβάσει 2 σελίδες κάποιου αρχαίου κειμένου.
Κοκορεύεται για τον παρθενώνα και ανάθεμα αν ξέρει περι τίνος πρόκειται. Της ρωμιοσύνης είναι φορεμένο το φόρεμα του ελληνισμού.
Ιδού
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- Northern Spirit
Δεν φθασανε στην Αγκυρα...Ισα-ισα η Μεγαλη Ιδεα ητανε η καταστροφη του Μικρασιατικου Ελληνισμου..fonfon έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 00:23Αυτό μπορεί να έχει 2 όψεις.Από την μια οι πουθενάδες οι έλληνες οκ.Από την άλλη από εκεί που δεν υπήρχε στον χάρτη μέσα σε 100 χρόνια έφτασε στην Άγκυρα.Παρά την καταστροφή μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ενσωμάτωσε τους πρόσφυγες και πέτυχε νίκες στον ΒΠΠ.Είχε μια σημαντική αντίσταση με βάση το μέγεθος της χώρας.Κατάφερε να είναι από τα ισχυρότερα κράτη στα βαλκάνια και να συμμετέχει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.Παίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή της.Έχουν βγει άνθρωποι των γραμμάτων,τεχνών,επιστημών,αθλητές κτλ με διεθνή φήμη.Κάναμε 2 φορές ολυμπιακούς αγώνες παρότι μικρή χώρα.Ναυτιλία μεγάλη.Northern Spirit έγραψε: ↑20 Ιουν 2018, 23:49Ειδα κατι για τους Μυκηναιους ελεγε και τους αρχαιους και το γνωστο φουμαρο: "εμεις στην αρχαιοτητα".
Αλλα δεν βγαινει κανεις να τους πει οτι δεν ητανε αυτοι στην αρχαιοτητα..Στην καλυτερη ητανε οι προγονοι τους αν δεχτουμε εστω οτι ολοι αυτοι που σημερα επαιρονται στην μπανανια οτι ειναι απογονοι του Περικλη και του Αλεξανδρου ειναι οντως τετοιοι..
Αλλα οταν στην καθημερινοτητα ερχεται καποιος και σου λεει: "ξερεις ρε ποιος ητανε ο παππους μου"; Ποια ειναι η πρωτη σκεψη που σου ερχεται στο μυαλο;
"στ' @@ μου ποιος ητανε ο παππους σου. Εσυ ποιος εισαι".
Αυτο λοιπον ισχυει και με τους νεολ..
Στα @@ του πλανητη ποιοι ητανε οι προγονοι τους μπανανοφαγου της βαλκανικης..Και αλλοι εχουνε να επιδειξουνε τεραστιες πιτυχιες..Η βρετανια κατεκτεησε μεγαλο μερος του πλανητη...Η Ρωσια εστησε ολοκληρη αυτοκρατορια μεχρι τον ειρηνικο, Οι Κινεζοι εχουνε την δικη τους τεραστγια ιστορια. οι ΗΠΑ σημερα ειναι κυριαρχες του πλανητη..
Αυτο που μετραει δεν ειναι το τι ητανε ο προγονος σου αλλα το τι εισαι εσυ..
Ο λογος που τρωγονται σαν τα σκυλια με τους Σκοπιανους ειναι ακριβως ψυχολογικος: αν καποιος αλλος λαος τους υποκλεψει την σχεση με τπυς προγονους ο νεοελ αποκτα θεση Αλβανου η Βοσνιου αφου δεν εχει να δειξει τιποτε ο ιδιος πλεον...
Αυτα τα βιντεο λοιπον ειναι για να τα βλεπουνε και να κλαινε για το τωρινο τους χαλι οχι για να το παιζουνε καμποσοι..
Το πρώτο μας σύνταγμα ήταν από τα πιο προοδευτικά της εποχής του.Ίσως μπορεί να θυμηθώ και άλλα.
Μην μου γράψεις τα διάφορα αρνητικά.Υπάρχουν και αυτά οκ.Απλά επειδή ρωτάς για το ποιοι είναι οι νεοελ.
Τα εδαφη που κρατησαμε (Ηπειρος, Μακεδονια, Θρακη καποια νησια του Ανατολικη Αιγιαιου) ειχανε ελαχιστη αξια σε σχεση με τον πλουτο της Μικρας Ασιας που χασαμε..
Τα δε εδαφη που κερδισαμε ητανε απο συνδυασμο παραγωντων: διολιστηση και διαλυση της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας, ενω στους Βαλκανικους πολεμους ειμασταν συμμαχοι με Σερβους και βουλγαρους...Οταν πηγαμε μονοι μας ηλθε πανωλεθρια..Οπως και η Ελληνικη επανασταση διασωθηκε απο το Ναυαρινο και τους ξενους.
Και βεβαιως δεν ειμασταν οι μονοι που κερδισανε εδαφη απο την Οθωμανικη αυτοκρατορια..Βουλγαροι, Σερβοι, Αρμενιοι, Αραβες κοκ κερδισαν και αυτοι πολλα εδαφη..
Η μονη σημαντικη επιτυχια ητανε η νικη επι των Ιταλων...
Για μενα ειναι η μονη μεγαλκη νικη σε πολεμο απο την απελευθερωση..
Για τα υπολοιπα σε ατομικο επιπεδο ναι ειχαμε και χουμε επιτυχιες..Αλλα αυτεες τις επιτυχιες δεν τις εχουμε αξιοποιησει καθολους ως εθνος-κρατος..
Ακομη και πολλοι απο τους επιστημοες αυτους δεν αναφερουνε καν την Ελλαδα. Και ο λογος ειναι απλος: η Ελλαδα, ως κρατος-εθνος δεν νοιαζοτανε ποτε για τα παιδια της..ειδικα τους ξενιτεμενους..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
- Northern Spirit
δεν ειναι καθολου απλο το θεμα αυτο..ΟΙ Αρχαιοι ελληνες ητανε εξαπλωμενοι σε ολοκληρη την Ανατολικη Μεσογειο..Απογομνοι τους, και αρα κληρονομοι υπαρχουνε και σε αλλα κρατη...Μπορει να μην εχουνε την ελληνικη συνειδηση, μππορει σημερα να ειναι Ιταλοι, Τουρκοι, Αμερικανοι ή Γαλλοι αλλα ειναι και αυτοι κληρονομοι εξισου.ST48410 έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 01:44Δεν υπάρχει κανένας άλλος λαός ή ομάδα στην γη που να έχουν μεγαλύτερη σχέση με εκείνους τους ανθρώπους από εμάς. Και δεν μιλώ για καθαρότητα ή για συνέχεια αίματος.Northern Spirit έγραψε: ↑20 Ιουν 2018, 23:49Ειδα κατι για τους Μυκηναιους ελεγε και τους αρχαιους και το γνωστο φουμαρο: "εμεις στην αρχαιοτητα".
Αλλα δεν βγαινει κανεις να τους πει οτι δεν ητανε αυτοι στην αρχαιοτητα..Στην καλυτερη ητανε οι προγονοι τους αν δεχτουμε εστω οτι ολοι αυτοι που σημερα επαιρονται στην μπανανια οτι ειναι απογονοι του Περικλη και του Αλεξανδρου ειναι οντως τετοιοι..
* Μένουμε στον ίδιο περίπου χώρο
* Μιλούμε την γλώσσα που είναι εξέλιξη της δικής τους και καταλαβαίνουμε σε μεγάλο βαθμό την γλώσσα τους ή τουλάχιστον σε μεγαλύτερο από οποιονδήποτε έχει την όποια άλλη μητρική γλώσσα σήμερα
* Έχουμε κάποια προτερήματα ή ελαττώματα που θυμίζουν πολύ αυτούς
* Θα μπορούσαμε ίσως να μιλήσουμε και για κάποια κοσμοαντίληψη που μας συνοδεύει σε βάθος αιώνων
Το ότι μπορεί να μην είμαστε άξιοι απόγονοι είναι μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αλλά ποτέ δεν αρνείσαι σε κάποιον ότι είναι γιος του πατέρα του αν δεν είναι το ίδιο ικανός.
Αντιστροφα στην ελλαδα υπαρχουνε πολλοι σημερινοι ελληνες που ΔΕΝ ειναι απογονοι των Αρχαιων Ελληνων...Ο ελλαδικος χωρος αποτελεσε διασταυρωση λαων και πληθυσμων: Ρωμαιοι, Σλαβοι, Τουρκοι, Αβαροι, Αραβες, Αρμενιοι, Καυκασιοι, Εβραιοι και πολλοι αλλοι...
Το ποιος ειναι καθαρος ελληνας απο τους σημερινους ειναι δυσκολο να πεις...
βεβαια αυτοι ειναι που κρατανε διεθνως το ονομα πλεον. Σημαντικο αυτο μεν αλλα για το θεμα της ιστορικης αληθειας εχουνε δικιο και πολλοι δυτικοι που θεωρουνε οτι ειναι κληρονομοι τους αρχαιου ελληνικου πνευματος και συνεχιστες του αφου αυτοι ειναι που κρατανε ζωντανο (με ερευνες, μελετες, δημοσιευσεις, αρχιτεκτονικη κλπ) τον α ρχαιο ελληνικο πολιτισμο..ΚΑι οπως ειπα καποιοι ειναι και κληρονομοι εξ αιματος..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
- Northern Spirit
Nαι ο Μακροςν λογω τους παπου του ειναι πρωθυπουργος...Ο νεοελ, ο...απογονος τι ακριβως ειναι;hellegennes έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 02:50Ότι είναι πολιτικός, όπως π.χ. ο Μακρόν, που είναι εκεί που είναι εξαιτίας του παππού του.Northern Spirit έγραψε: ↑20 Ιουν 2018, 23:49Αλλα οταν στην καθημερινοτητα ερχεται καποιος και σου λεει: "ξερεις ρε ποιος ητανε ο παππους μου"; Ποια ειναι η πρωτη σκεψη που σου ερχεται στο μυαλο;
Παρακάτω;
Ειναι σαν να εχεις εναν αστεγο, ζητουλα στο δρομο που ειναι απογονος του Ωναση..Περισσοτερο για λυπηση ειναι μια τετοια περιπτωση παρα για θαυμασμο..
Το ποιντ ειναι οτι αν θελεις να τιμησεις τους προγονους σου πρεπει να παλεψεις κι εσυ να γινεις κατι, καπως ανταξιος των προγονων..Διοτι δεν αρκει να σε κανουνε οι προγονοι περηφανο πρεπει να κανεις κι εσυ αυτους..
Αλλα με το χαλι που εχει αυτος ο λαος σημρα σε ολα τα επιπεδα ειμαι βεβαιος οτι οι προγονοι θα τον αποκληρωναν αν ζουσανε σαν χαραμοφαη, τεμπελη και κομπλιξικο..
Αν και δεν έχει ιδιαίτερο νόημα...Northern Spirit έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 09:20Δεν φθασανε στην Αγκυρα...Ισα-ισα η Μεγαλη Ιδεα ητανε η καταστροφη του Μικρασιατικου Ελληνισμου..
Τα εδαφη που κρατησαμε (Ηπειρος, Μακεδονια, Θρακη καποια νησια του Ανατολικη Αιγιαιου) ειχανε ελαχιστη αξια σε σχεση με τον πλουτο της Μικρας Ασιας που χασαμε..
Τα δε εδαφη που κερδισαμε ητανε απο συνδυασμο παραγωντων: διολιστηση και διαλυση της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας, ενω στους Βαλκανικους πολεμους ειμασταν συμμαχοι με Σερβους και βουλγαρους...Οταν πηγαμε μονοι μας ηλθε πανωλεθρια..Οπως και η Ελληνικη επανασταση διασωθηκε απο το Ναυαρινο και τους ξενους.
Και βεβαιως δεν ειμασταν οι μονοι που κερδισανε εδαφη απο την Οθωμανικη αυτοκρατορια..Βουλγαροι, Σερβοι, Αρμενιοι, Αραβες κοκ κερδισαν και αυτοι πολλα εδαφη..
Η μονη σημαντικη επιτυχια ητανε η νικη επι των Ιταλων...
Για μενα ειναι η μονη μεγαλκη νικη σε πολεμο απο την απελευθερωση..
Για τα υπολοιπα σε ατομικο επιπεδο ναι ειχαμε και χουμε επιτυχιες..Αλλα αυτεες τις επιτυχιες δεν τις εχουμε αξιοποιησει καθολους ως εθνος-κρατος..
Ακομη και πολλοι απο τους επιστημοες αυτους δεν αναφερουνε καν την Ελλαδα. Και ο λογος ειναι απλος: η Ελλαδα, ως κρατος-εθνος δεν νοιαζοτανε ποτε για τα παιδια της..ειδικα τους ξενιτεμενους..
Από την πελοπόννησο φτάσαμε στην Άγκυρα.Το πως φτάσαμε.Βρήκαμε τους τρόπους μας.Γιατί βρήκαμε συμμάχους μειώνει αυτό που καταφέραμε;Στον ΒΠΠ πόλεμο πολεμούσαμε μαζί με αλλούς που γράφεις εκεί.Το να κάνεις συμμαχίες και να ελίσσεσαι είναι μέσα στο παιχνίδι και αυτό.
Που είναι σέρβοι,βούλγαροι,αρμένιοι,άραβες και που είναι η Ελλάδα.
Από που προκύπτει ότι δεν τις αξιοποιούμε;
Υπάρχει διαθήκη;Βινόσαυρος έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 05:06η πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας ελλάδας είναι παγκόσμια κληρονομιά
Είναι όπως λέμε "τα άφησε στην εκκλησία ο εκλιπών";
Ναι την περισσότερη την έχουν οι κληρονόμοι με διαθήκη, συν κάτι ρετάλια λίγο βόρεια από εμάς.Βινόσαυρος έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 05:06αυτό το συνονθύλευμα που σήμερα ζεί σήμερα στον ίδιο τόπο έχει την λιγότερη σχέση με όλη αυτήν την κληρονομιά.
Πολλοί έχουν, κάποιοι άλλοι δεν διαβάζουν γενικώς, όπως παντού.Βινόσαυρος έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 05:06Καμαρώνει σαν τον πετεινο για την αρχαιότητα και αναθεμα αν έχει μελετήσει αρχαία έργα.
Τι σφετερίζεται;
Τον τόπο τον ξαναπήραμε με ποτάμια αίμα.
Το όνομα δεν το χάσαμε ποτέ όσο κι αν προσπάθησαν να το δαιμονοποιήσουν κάποιοι.
Πολλοί μπορούν.Βινόσαυρος έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 05:06Λέει για την νεοελληνική γλώσσα ως εξέλιξη της αρχαίας και ανάθεμα αν μπορεί να διαβάσει 2 σελίδες κάποιου αρχαίου κειμένου.
Και δεν λέει, είναι.
Και είναι γιατί οι περισσότερες λέξεις που χρησιμοποιούμε είναι κοινές και οι υπόλοιπες είναι παραφθορά των αρχαίων τύπων.
Παράδειγμα:
Λέει - αρχαία.
για - παραφθορά του δια.
την - αρχαία.
νεοελληνική - σύνθεση δυο αρχαίων λέξεων.
γλώσσα - αρχαία.
ως - αρχαία.
εξέλιξη - αρχαία.
της - αρχαία
αρχαίας - αρχαία.
και - αρχαία.
ανάθεμα - αρχαία.
αν - αρχαία
κάποιος - αρχαία (μεσαιωνική που βγαίνει από το καν/ποιος)
μπορεί- παραφθορά του ημπορεί - αρχαία μεσαιωνική.
να - παραφθορά του ίνα.
διαβάσει - παραφθορά του αρχαίου διαβιβάσει.
σελίδες - αρχαία (σελίς).
κείμενου - αρχαία.
Βλέπεις πόσο καλά ξέρεις κι εσύ ο ίδιος τα αρχαία Ελληνικά;
Οι περισσότεροι ξέρουν, όσοι δεν ασχολούνται με το διάβασμα δεν ξέρουν.Βινόσαυρος έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 05:06Κοκορεύεται για τον παρθενώνα και ανάθεμα αν ξέρει περι τίνος πρόκειται.
Η Ρωμιοσύνη ήταν προσωρινή μεταμφίεση λόγω συγκεκριμένων καταστάσεων που σχετίζονταν με τις θρησκείες.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
- hellegennes
Το πνεύμα της απάντησής μου είναι ότι για την υφήλιο ακόμη μετράει τι ήταν οι πρόγονοί σου στο πώς θα σε αντιμετωπίζουν και τι θα καταφέρεις. Δεν μπορείς να κάνεις κήρυγμα στους Έλληνες για προγονολατρεία όταν ο υπόλοιπος κόσμος εκλέγει προέδρους γιατί ο παππούς τους ήταν πλούσιος ή διάσημος. Αν δεν καταλαβαίνεις την υποκρισία πίσω απ' αυτό, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.Northern Spirit έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 09:33Nαι ο Μακροςν λογω τους παπου του ειναι πρωθυπουργος...Ο νεοελ, ο...απογονος τι ακριβως ειναι;hellegennes έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 02:50Ότι είναι πολιτικός, όπως π.χ. ο Μακρόν, που είναι εκεί που είναι εξαιτίας του παππού του.Northern Spirit έγραψε: ↑20 Ιουν 2018, 23:49Αλλα οταν στην καθημερινοτητα ερχεται καποιος και σου λεει: "ξερεις ρε ποιος ητανε ο παππους μου"; Ποια ειναι η πρωτη σκεψη που σου ερχεται στο μυαλο;
Παρακάτω;
Ειναι σαν να εχεις εναν αστεγο, ζητουλα στο δρομο που ειναι απογονος του Ωναση..Περισσοτερο για λυπηση ειναι μια τετοια περιπτωση παρα για θαυμασμο..
Το ποιντ ειναι οτι αν θελεις να τιμησεις τους προγονους σου πρεπει να παλεψεις κι εσυ να γινεις κατι, καπως ανταξιος των προγονων..Διοτι δεν αρκει να σε κανουνε οι προγονοι περηφανο πρεπει να κανεις κι εσυ αυτους..
Αλλα με το χαλι που εχει αυτος ο λαος σημρα σε ολα τα επιπεδα ειμαι βεβαιος οτι οι προγονοι θα τον αποκληρωναν αν ζουσανε σαν χαραμοφαη, τεμπελη και κομπλιξικο..
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ένα ωραίο (περίπου) ανάλογο βίντεο είναι αυτό
υ.γ. ταλαντούχα η Κατερίνα, πέρασε και δύσκολες μέρες.
υ.γ. ταλαντούχα η Κατερίνα, πέρασε και δύσκολες μέρες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αίγαγρος την 21 Ιουν 2018, 16:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η αληθεια ειναι οτι και οι αρχαιοι ΕΛ δεν ηταν αξιοι απογονοι των αρχαιων ΕΛ. Το μεγαλειο της κλασσικης εποχης και των πρωιμων ελληνιστικων χρονων το διαδεχτηκαν κατι ρωμαικα τσιρακια που τρωγανε την μια ηττα μετα την αλλη μεχρι που μετατραπηκαν σε μορφωμενες γκουβερναντες και σαδιστικα τουριστικα αξιοθεατα (Σπαρτη).
- hellegennes
Η πιο ωραία της ατάκα είναι για την Αλβανίδα που της πήρε τον ρόλο μέσα απ' τα χέρια.

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όχι, δεν είναι. Ξεκαθάρισα ότι δεν αναφέρομαι σε DNA ή συνέχεια αίματος. Από που και ως που ένας που έχει σήμερα Τουρκική ή Αμερικανική συνείδηση είναι περισσότερο απόγονος των αρχαίων Ελλήνων από εμάς;Northern Spirit έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 09:28
δεν ειναι καθολου απλο το θεμα αυτο..ΟΙ Αρχαιοι ελληνες ητανε εξαπλωμενοι σε ολοκληρη την Ανατολικη Μεσογειο..Απογομνοι τους, και αρα κληρονομοι υπαρχουνε και σε αλλα κρατη...Μπορει να μην εχουνε την ελληνικη συνειδηση, μππορει σημερα να ειναι Ιταλοι, Τουρκοι, Αμερικανοι ή Γαλλοι αλλα ειναι και αυτοι κληρονομοι εξισου.
Τι θα πει ότι κρατάνε το όνομα διεθνώς; Αν εγώ μελετήσω σε βάθος τον Κινεζικό πολιτισμό θα γίνω Κινέζος; Ένα μικρό παιδάκι να πάρεις και να το πας μια βόλτα σε ένα μουσείο θα μπορέσει κουτσά στραβά να καταλάβει λέξεις που γράφτηκαν 2500 χρόνια πριν και σε κάποιες περιπτώσεις και προτάσεις. Αν η γλώσσα επηρεάζει και καθορίζει σε κάποιον βαθμό τον τρόπο σκέψης, τότε σε αυτόν τον βαθμό είμαστε πολύ πιο κοντά σε εκείνους από οποιονδήποτε μιλά μια άλλη μητρική γλώσσα.Northern Spirit έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 09:28βεβαια αυτοι ειναι που κρατανε διεθνως το ονομα πλεον. Σημαντικο αυτο μεν αλλα για το θεμα της ιστορικης αληθειας εχουνε δικιο και πολλοι δυτικοι που θεωρουνε οτι ειναι κληρονομοι τους αρχαιου ελληνικου πνευματος και συνεχιστες του αφου αυτοι ειναι που κρατανε ζωντανο (με ερευνες, μελετες, δημοσιευσεις, αρχιτεκτονικη κλπ) τον α ρχαιο ελληνικο πολιτισμο..ΚΑι οπως ειπα καποιοι ειναι και κληρονομοι εξ αιματος..
Αν η διαμόρφωση του εδάφους και το κλίμα επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό, τότε και πάλι οι κάτοικοι αυτής της γωνιάς της γης μπορούν να θεωρούν ότι βρίσκονται πιο κοντά σε εκείνους από οποιονδήποτε άλλο.
Και είπαμε. Ο παππούς μου μπορεί να ήταν ένας ικανός επιχειρηματίας και εγώ ένας άχρηστος. Δεν είμαι απόγονός του; Γιατί;
Ενδιαφέρον θα είχε να μου πεις αν και κατά πόσο λέμε τα ίδια για τους σημερινούς Πέρσες ή Αιγυπτίους. Μήπως ας πούμε είναι περισσότερο Αιγύπτιοι οι Κινέζοι σήμερα αφού εκεί μάλλον γίνονται τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα στον 21ο αιώνα; Πόσο αστείος θα σου φαινόταν ένας τέτοιος ισχυρισμός;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μπάιντεν: «Είμαι περήφανη που είμαι η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ»!
από Αρίστος » 05 Ιούλ 2024, 15:17 » σε Διεθνής πολιτική - 67 Απαντήσεις
- 2832 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chupacabra
06 Ιούλ 2024, 21:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ειμαι η Εριεττα......και ειμαι καλα.
από Μαδουραίος » 08 Νοέμ 2024, 14:32 » σε Κοινωνικά θέματα - 5 Απαντήσεις
- 447 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
08 Νοέμ 2024, 14:49
-
-
-
Νέα δημοσίευση Έλλην και Χάος, ΟΕΑ, καραγεωργιου
από Ερμής » 29 Οκτ 2023, 16:27 » σε Εναλλακτικές επιστήμες - 7 Απαντήσεις
- 1397 Προβολές
-