Το (κωλο)Facebook κανει tracking ακομα και οταν εισαι offline.

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Το (κωλο)Facebook κανει tracking ακομα και οταν εισαι offline.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 22 Απρ 2020, 11:04

Many of you perhaps don’t know that over the past 8+ weeks Facebook, (since 1st Feb 2020) has been monitoring and tracking what you do when you're offline and not on Facebook.

It is unsettling, although not surprising, how much of our personal information is now being tracked and shared even when we are OFF Facebook, Including our banking apps, google searches, etc.

To see what they are seeing, go to:
Facebook settings, scroll down to Your Facebook Information. Click on Off-Facebook Activity.

You can see the list of everything they are capturing about you, in Manage Your Off-Facebook Activity.

To shut it down . . . in the same setting, click on 'More Options' > Go into Manage Future Activity and turn it off. You can clear your history, as well.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Το (κωλο)Facebook κανει tracking ακομα και οταν εισαι offline.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Απρ 2020, 11:10

Ωραίος!
Να δω πότε θα αποφασίσει κάποια ευρωπαϊκή υπηρεσία να τους κόψει ένα τόσο μεγάλο πρόστιμο που να μη συμφέρει να ξανακάνουν κάτι παρόμοιο. Έχει καταντήσει αηδία η κατάσταση.

ΥΓ. Τελικά το GDPR ήταν μια ανοησία και μισή για τους περισσότερους ιδιώτες. Ούτε το SPAM στα emails περιορίστηκε, ούτε πρακτικές σαν την παραπάνω. Το μόνο που έμεινε είναι να πρέπει να κλικάρει κανείς 4-5 φορές σε όρους μέχρι να ανοίξει μια ιστοσελίδα.

Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 22 Απρ 2020, 11:13

Αηδια δε θα πει τιποτα. Το χειροτερο ειναι οτι ειμαι υποχρεωμενος να το χρησημοποιω (οπως επισης και το instagram) λογω δουλειας. :011:

Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 22 Απρ 2020, 11:14

Και το πιθανοτερο ειναι οτι αυτα τα settings ειναι ενα πολυ μικρο ποσοστο απο τις πληροφοριες που κανουν tracking.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Απρ 2020, 11:16

Ομοίως. Το προσωπικό το έχω αδρανές εδώ και κάτι χρόνια. Αλλά το εταιρικό δεν γίνεται να το σταματήσω.

Από το να διαμαρτύρονται για τα εμβόλια του Γκέιτς θα ήταν 100 φορές πιο λογικό να ξεσηκώνονταν όλοι για τέτοιες πρακτικές

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Απρ 2020, 11:16

Απενεργοποιώντας το μου λέει ότι θα εξακολουθεί να κάνει tracking κάποιες πληροφορίες. Για κλωτσιές!

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 22 Απρ 2020, 11:17

απο οτι βλεπω κανει τρακινγκ σε αυτα που κοινοποιουν οι ιστοτοποι που επισκεπτεσαι.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Απρ 2020, 11:18

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα τι κάνετε όταν μπαίνετε σε νέες ιστοσελίδες; Πως αποφεύγετε τα 3-4 κλικς με τους όρους κάθε φορά;

Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 22 Απρ 2020, 12:09

ST48410 έγραψε:
22 Απρ 2020, 11:18
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα τι κάνετε όταν μπαίνετε σε νέες ιστοσελίδες; Πως αποφεύγετε τα 3-4 κλικς με τους όρους κάθε φορά;
Για τα cookies λες? Αν ειναι κατω στη σελιδα δεν ασχολουμαι καν. Αν ειναι μεσα στη μεση διαλεγω settings και κανω ο,τι μπορω disable και αν εχει μονο accept ωε επιλογη, απλα κλεινω τη σελιδα και δεν τη ξαναεπισκεπτομαι εκτος και αν ειναι απολυτη αναγκη.

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 22 Απρ 2020, 12:14

ST48410 έγραψε:
22 Απρ 2020, 11:16

Από το να διαμαρτύρονται για τα εμβόλια του Γκέιτς θα ήταν 100 φορές πιο λογικό να ξεσηκώνονταν όλοι για τέτοιες πρακτικές
Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα (δεν αναφέρομαι σε σένα,αλλά κολλάει με αυτό που έγραψες)

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 22 Απρ 2020, 16:39

Εντάξει, αυτό το κάνουν χρόνια τώρα με διάφορους τρόπους. Ο πιο βασικός ήταν το like button, που μπορείς να κάνεις integrate στη σελίδα σου σε ξεχωριστό iframe. Το σταζιμπουκ κάνει generate fingerprints για κάθε χρήστη με βάση τον browser, ip, device information etc και μπορεί να σε κάνει track σε κάθε σελίδα που έχει το like button.

Γενικά μακρυά από social networks (άντε κάνα mastodon) και πάντα τρέχουμε uMatrix στον browser. Οι περισσότερες ιστοσελίδες κάνουν load εκατοντάδες trackers (που δεν έχουν σχέση με το facebook)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος klg την 22 Απρ 2020, 16:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 22 Απρ 2020, 16:42

ST48410 έγραψε:
22 Απρ 2020, 11:10
Ωραίος!
Να δω πότε θα αποφασίσει κάποια ευρωπαϊκή υπηρεσία να τους κόψει ένα τόσο μεγάλο πρόστιμο που να μη συμφέρει να ξανακάνουν κάτι παρόμοιο. Έχει καταντήσει αηδία η κατάσταση.

ΥΓ. Τελικά το GDPR ήταν μια ανοησία και μισή για τους περισσότερους ιδιώτες. Ούτε το SPAM στα emails περιορίστηκε, ούτε πρακτικές σαν την παραπάνω. Το μόνο που έμεινε είναι να πρέπει να κλικάρει κανείς 4-5 φορές σε όρους μέχρι να ανοίξει μια ιστοσελίδα.
Μια χαρά είναι το GDPR, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν leverage σε διάφορες διενέξεις με εταιρίες. Πχ ασφαλιστικές που συνεργάζονται με τρίτους παρόχους και αντελώς παράνομα χρησιμοποιούν το ΑΜΚΑ για να κάνουν access τον ιατρικό φάκελο, μπορείς να αρνηθείς την επεξεργασία τέτοιων δεδομένων κατά την αποζημιώση και άμα σου το παίξουν ιστορία, φάση δεν σε αποζημιώνουν πάς στο ελληνικό ανάλογο της ACLU (Συνήγορος κατι, δεν μου έρχεται αυτή τη στιγμή), κάνεις μια ωραία καταγγελία και στην ΑΠΔΠΧ και να δεις πως ως δια μαγείας θα πέσουν τα λεφτάκια της αποζημίωσης.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 22 Απρ 2020, 16:45

Τώρα το έμαθες; Και το κινητό σου πιάνει τα πάντα γιατί σε ακούει συνέχεια, καταλαβαίνει ακόμα και το πότε κοιμάσαι (hint: μετράει πόση ώρα μετράει μεταξύ τις φορές που δεν θα το αγγίξεις/μετακινήσεις/ξεκλειδώσεις).
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 22 Απρ 2020, 16:46

Εντάξει, εμείς οι αναλφάβητοι στα τεχνολογικά, δεν παίζει να έχουμε καμιά σωτηρία (όχι οτι έχετε οι υπόλοιποι αλλα τεσπα :P)
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 22 Απρ 2020, 16:50

Bill Gates και ζουκι θέλουν να μας βάλουν τσιπάκι.Ο κουλης τα έχει αγοράσει ήδη και θα τα βάλει πρώτα στους ζαιους.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών