Ποιός ψηφίζει Σύριζα ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
lyna

Re: Ποιός ψηφίζει Σύριζα ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 09 Απρ 2018, 13:38

chris έγραψε:
09 Απρ 2018, 13:29
lyna έγραψε:
09 Απρ 2018, 13:21
Ηράκλειτος έγραψε:
09 Απρ 2018, 13:19
Εδώ το κοθμόθνι έχει ένα δίκιο. Ο Συριζα τα γάμησε όλα, αλλά δεν υπάρχει και καμμία σοβαρή και αξιόπιστη λύση. Όσοι ψηφίσουν ΝΔ θα την ψηφίσουν ως το ελάσσον κακό.
Και όσοι ζουν Ελλάδα ζουν από ανάγκη γτ έχουν καβατζωσει μια δουλειά στο μπουρδέλο.
Ωραία η συνεπαγωγη.
Αποψή μου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γάμησε και πολλά - όσα είχαν αφήσει οι προηγούμενοι μόνο (κάτι ψιλά δηλαδή) - επιπλέον είχε και κάτι ΔΝΤ και ευρωπαίους να .. τον βοηθήσουν σε αυτό, έτσι δεν είναι;

chris

ΥΣ: Γεια σου lyna, είδα post σου και μπήκα! :-)
Γεια σου Chris! Χρόνια πολλά!

Εδώ με τον Ναμ νμζ μιλάμε κ πίνουμε ουζακια από διαφορετικά μέρη ο καθένας.. (εγώ στάνταρ πίνω με τον φαδερ ).

Τώρα για αυτά που επισημαίνονται δεν καταλαβαίνω γιατί να μην γίνει η αποτίμηση ότι στον κόσμο της μη ανταλλακτικής οικονομίας το χρήμα έχει κ χασουρες κ όταν κάνεις λανθασμένες επενδύσεις τις πληρώνεις..
Σιγά μην κρατάμε από 3 ακίνητα ο καθένας (θερινή, χειμερινή κ εναλλακτική κατοικία ) χωρίς κάποια από τις τρεις να βγάζει ούτε ένα ευρώ. (!!) Μόνο κ μόνο επειδή ο πασοκος παππούς ήθελε να σου δώσει 3 σπίτια. Ημαρτον. :)

( Το ύφος να μην παρεξηγείται . Έχω κέφια μετά από 16 ώρες ύπνου )
~~¥~~

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 09 Απρ 2018, 13:40

Ηράκλειτος έγραψε:
09 Απρ 2018, 13:19
Namrail έγραψε:
09 Απρ 2018, 12:46
...Ο τσιπρας τα εχει κανει ολα πουτανα αλλα ο Κούλης και η κουστωδία του συνεχίζει να μοιαζει ως μη επιλογή, γι αυτο και δεν μαζεύει τιποτα πέρα απο το στενό πυρήνα...
Εδώ το κοθμόθνι έχει ένα δίκιο. Ο Συριζα τα γάμησε όλα, αλλά δεν υπάρχει και καμμία σοβαρή και αξιόπιστη λύση. Όσοι ψηφίσουν ΝΔ θα την ψηφίσουν ως το ελάσσον κακό.
Ο Κούλης οπωσδήποτε δεν λέει λεφτά υπάρχουν.
Εγώ θυμάμαι την εποχή μεταξύ πτώσεως ΓΑΠ και εκλογώνενε Μάϊου 2012, όταν το συριζόκιο δεν είχε φανερωθεί ακόμα (αν και είχε δείξει μία κινητικότητα στις δημοτικές του 2010). Εγώ εξηγούσα ότι ο νέος "λεφτά υπάρχουν" θα πάρει την ΠΑΕ και μου λέγατε "μπα-μπου, πάει το λεφτά υπάρχουν, πέθανε μαζί με το Γιωργάκη, επιτέλους μην είσθε κυνικός" και τέτοια.
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υπήρξε ένας "μη λεφτά υπάρχουν" στην παγκόσμιο & διαπλανητική ιστορία που να κέρδισε εκλογές.

Ο Σύριζα σαν "λεφτά υπάρχουν" είναι η αλήθεια δεν πήγε πολύ μακρυά - 56% θα έπρεπε να πάρει σαν σκέτος Σύριζα.
Κάτι λέει αυτό για το παραμύθι των νταουλιών νομίζω.

Ο Κούλης τώρα τι μπορεί να κάνει αλλά και τι θέλει να κάνει, τι να σας πω ;
Ο ιδρυτής το 1974 μας είχε πει το "οι οιωνοί είναι άριστοι".
Ήταν μέσα στα άλλα που συνέβαιναν τότε ένα κλείσιμο του ματιού προς ένα έξτρα δίπιτο.
Τώρα ;

Τη μεγαλύτερη ζημιά την έκανε η Βαρουφάκειος περίοδος οπωσδήποτε αλλά και την άλλη μεγαλύτερη ζημιά την έκανε η περίοδος ΓΑΠ 2010-2011.
Τότε το πασόκιο νόμιζε ότι αυτό ήταν ο ... σύριζα, ως φαινομενικώς είχον τα πράγματα.
Έδωσε τόσα προπαγανδιστικά όπλα στους δανειστές, όσα δεν θα μπορούσαν να δώσουν όλοι οι συνασπισμένοι φινλανδοτσολιάδες μαζί.
Έβαλε το FOCUS την άσεμνη Αφροδίτη της Μήλου και τους φώναξαν εδώ και τους είπαν "τιναφτόρε, μία άσεμνη Αφροδίτη μόνο ; θα σας δώσουμε είκοσι εμείς".
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
chris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris » 09 Απρ 2018, 13:45

lyna έγραψε:
09 Απρ 2018, 13:38
chris έγραψε:
lyna έγραψε:
09 Απρ 2018, 13:21

Και όσοι ζουν Ελλάδα ζουν από ανάγκη γτ έχουν καβατζωσει μια δουλειά στο μπουρδέλο.
Ωραία η συνεπαγωγη.
Αποψή μου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γάμησε και πολλά - όσα είχαν αφήσει οι προηγούμενοι μόνο (κάτι ψιλά δηλαδή) - επιπλέον είχε και κάτι ΔΝΤ και ευρωπαίους να .. τον βοηθήσουν σε αυτό, έτσι δεν είναι;

chris

Εδώ με τον Ναμ νμζ μιλάμε κ πίνουμε ουζακια από διαφορετικά μέρη ο καθένας.. (εγώ στάνταρ πίνω με τον φαδερ ).

Τώρα για αυτά που επισημαίνονται δεν καταλαβαίνω γιατί να μην γίνει η αποτίμηση ότι στον κόσμο της μη ανταλλακτικής οικονομίας το χρήμα έχει κ χασουρες κ όταν κάνεις λανθασμένες επενδύσεις τις πληρώνεις..
Σιγά μην κρατάμε από 3 ακίνητα ο καθένας (θερινή, χειμερινή κ εναλλακτική κατοικία ) χωρίς κάποια από τις τρεις να βγάζει ούτε ένα ευρώ. (!!) Μόνο κ μόνο επειδή ο πασοκος παππούς ήθελε να σου δώσει 3 σπίτια. Ημαρτον. :)

και γω καφεδάκι και είπα να μπω να γράψω καμμιά εξυπνάδα! :-)
σε αυτά που λες συμφωνώ απόλυτα, δεν έχει νοήμα πλέον ειδικά τα ακίνητα είναι τζιζ, καίνε... :-)
το θέμα είναι ότι είναι μέρος της κουλτούρας μας η επένδυση στα ακίνητα (το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας κτλ) και δύσκολα αλλάζει σε μια γενιά.
chris
c/

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 09 Απρ 2018, 13:53

Cecily Anne έγραψε:
09 Απρ 2018, 13:16
under έγραψε:
09 Απρ 2018, 13:02

Δεν θελω να σε σοκαρω αλλα ο Αδωνις ειναι αυτος που εδωσε ιατρικη καλυψη στους ανασφαλιστους.Και αμεσως μετα απο αυτον,ο Βοριδης εδωσε και φαρμακευτικη.
Δε θέλω να σε σοκάρω, αλλά αν δεν πληρώνουν από την τσέπη ακόμα και το γάλα που βυζαίνουν τα μωρά, δε θα καταλάβουν.
Δεν με σοκαρεις.Τωρα θα τους μαθω τους αριστερους ;
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 09 Απρ 2018, 13:57

Namrail έγραψε:
09 Απρ 2018, 13:33
Εγω σου μιλάω για το γενικό πολιτικο πλανο και εσυ μου λες για ασφάλειες. Αλλος που ειναι ειδικός στις γυψοσανιδες θα μας μιλήσει γι αυτες και αλλος για τα ζαχαροπλαστεία. Προφανώς ορισμενες πολιτικές της μνημονιακης ΝΔ επηρέασαν κάποιους περισσοτερο όπως αντίστοιχα συμβαινει και με τις μνημονιακες πολιτικές του Σύριζα. Δεν μιλαμε γι αυτο ουτε με νοιαζει αν εσυ προσωπικα ήσουν καλυτερα με πιτσαδορο και χειροτερα με Τσίπρα, οποτε εχεις προσωπική αντιπάθεια (και σορι κιολας). Σχολιαζω γενικές πολιτικές κατευθύνσεις. Και αυτες με 150 μνημονιακες κυβερνήσεις ειναι συγκεκριμενες
Ναμ για κάποιο λόγο δεν πιάνουμε σταθμό:
Η προσωπική μου αντιπάθεια πάει πακέτο με το μαλθακό του πράγματος κ όχι με την πολιτική που κάποια στιγμή θα εφαρμόσουμε. Αλλά αν κάτσω κ τα γράψω αυτά θα μου κόψεις κ την καλημέρα.
Δεν συμφέρει έναν 40ατρη που εργάζεται γ 800 ευρω να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ για να παίρνει ο συνταξιούχος 800 ευρώ σε σύνταξη . Ο ένας "χτίζει" κ ο άλλος πληρώνει κερατιατικα .
~~¥~~

Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 09 Απρ 2018, 14:02

chris έγραψε:
09 Απρ 2018, 13:45
lyna έγραψε:
chris έγραψε:

chris

σε αυτά που λες συμφωνώ απόλυτα, δεν έχει νοήμα πλέον ειδικά τα ακίνητα είναι τζιζ, καίνε... :-)
το θέμα είναι ότι είναι μέρος της κουλτούρας μας η επένδυση στα ακίνητα (το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας κτλ) και δύσκολα αλλάζει σε μια γενιά.
chris
Ε ένα ακίνητο, όχι από ένα σε κάθε χωριό καταγωγής 3 γενιές πίσω.

Δεν ξέρω , επαρχία το κόστος ζωής είναι τόσο χαμηλό που με μιση δουλειά κ ένα ενοίκιο τη βγάζουν όλοι . Αθήνα με δύο δουλειές κ βγάζεις τα έξοδα σου.
~~¥~~

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 09 Απρ 2018, 14:09

Η προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών για την κρίση μακρυά από το δημοσιοκαφριστάν υπήρξε έντονη από την πρώτη μέρα.
Η ΝΔ ίσως το έκανε λιγώτερο αλλά κι αυτή το έκανε.

Φταίγανε οι ... γιατροί του Κολωνακίου ; Μα οι γιατροί του Κολωνακίου και να φταίγανε, δεν συνήψαν ούτε μία δανειακή σύμβαση !
Δεν πλήρωναν φόρους. Ωραία. Ήταν αυτοί φόροι που περίμενε ο κρατικός προϋπολογισμός ένα ποσό χ ετησίως και κατέληγε x-y ; Μήπως ήταν x-y προσδοκώμενο και χ-y καταβαλόμενο ; Έτσι λέω εγώ, διότι αν πω εγώ ότι ξέρετε κυκλοφορούσαμε με δανεικές Μαζεράτι επειδή τα x-y έπρεπε να τα είχαμε αυξήσει, το θεωρώ ελαφρώς άκυρον.

Είπαμε λοιπόν στους φινλαδοτσολιάδες και διακηρύξαμε στο διαπασών ότι "μάλιστα κύριοι είμαστε κλέφτες όλοι".
Για να δικαιολογήσουμε το δημοσιοκαφριστάν το κάναμε αυτό και φυσικά οι δανειστές είπαν "λειώστε τους λεβέντες μου".
Σήμερα υπάρχουν ξένοι ελαφρώς άσχετοι που υποστηρίζουν Ελλάδα -όχι φινλανδοτσολιάδες- που ωστόσο επαναλαμβάνουν τις βαρουφάκιες τρέλες, πιστεύοντας ότι είναι υπέρ ημών.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
chris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris » 09 Απρ 2018, 14:23

lyna έγραψε:
09 Απρ 2018, 14:02
chris έγραψε:
09 Απρ 2018, 13:45
lyna έγραψε:

chris
Ε ένα ακίνητο, όχι από ένα σε κάθε χωριό καταγωγής 3 γενιές πίσω.

Δεν ξέρω , επαρχία το κόστος ζωής είναι τόσο χαμηλό που με μιση δουλειά κ ένα ενοίκιο τη βγάζουν όλοι . Αθήνα με δύο δουλειές κ βγάζεις τα έξοδα σου.
Yeep, συμφωνώ
το βασικό πρόβλημα ειδικά στις πόλεις είναι ότι έχει ακριβύνει ΠΟΛΥ το κόστος ζωής, από το ευρώ και μετά έχει ξεφύγει η κατάσταση.
και όπως και το 40, τα χωριά είναι πάντα σε καλύτερη κατάσταση, δεν έχουν τόσα έξοδα όπως στις μεγαλουπόλεις που πρέπει να πληρώνεις για τα πάντα.
c/

Άβαταρ μέλους
Φραγμένος_Τελεστής
Phorum.gr user: Τυπάρας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φραγμένος_Τελεστής » 09 Απρ 2018, 14:25

Επίσης, αυτό που η μείωση φόρων επί Σαμαρά και η αύξηση τώρα για να διοριστεί ο κάθε χαμένος, βαφτίζονται ως "το ίδιο" με ξεπερνάει. Η ιδεοληψία του ισαποστάκια για να μη φανεί ότι έχει προτίμηση σε κάποιο κόμμα και τον πούνε κομματόσκυλο. Ε αν κρίνουμε από τον αριθμό των δις των μέτρων που πρέπει να πάρουμε ως χώρα, τότε ναι, χαίρω πολύ, είναι το ίδιο, και το ίδιο θα είναι όποιος και αν κυβερνήσει, γιατί με ένα νόμο και ένα άρθρο δεν καταργούνται μνημόνια.
-_-

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 09 Απρ 2018, 14:27

Φραγμένος_Τελεστής έγραψε:
09 Απρ 2018, 14:25
Επίσης, αυτό που η μείωση φόρων επί Σαμαρά και η αύξηση τώρα για να διοριστεί ο κάθε χαμένος, βαφτίζονται ως "το ίδιο" με ξεπερνάει. Η ιδεοληψία του ισαποστάκια για να μη φανεί ότι έχει προτίμηση σε κάποιο κόμμα και τον πούνε κομματόσκυλο. Ε αν κρίνουμε από τον αριθμό των δις των μέτρων που πρέπει να πάρουμε ως χώρα, τότε ναι, χαίρω πολύ, είναι το ίδιο, και το ίδιο θα είναι όποιος και αν κυβερνήσει, γιατί με ένα νόμο και ένα άρθρο δεν καταργούνται μνημόνια.
Ουτε καν στα δις μετρων που επρεπε να παρουμε δεν ειναι ιδια η ΝΔ με τους απατεωνες του συριζα.
Πχ το mail Χαρδουβελη σε εβγαζε απο το μνημονιο με 1 δις ενω οι δανειστες τοτε ζητουσαν 2 δις μετρα.
Ηρθαν οι απατεωνες και σου εφεραν 15 δις νεα μετρα.
Τι συζηταμε ;
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

[42]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από [42] » 09 Απρ 2018, 15:50

lyna έγραψε:
09 Απρ 2018, 12:55
[42] έγραψε:
09 Απρ 2018, 12:53
Σύριζα ψήφισαν σε γενικές γραμμές όσοι πίστεψαν τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τσίπρα, ήθελαν να απαλλαγούν από την μούργα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και όσοι δεν ήταν βολεμένοι και ζορίζονταν οικονομικά. Και τον ψήφισαν απ' όλο το πολιτικό φάσμα, από αριστερά μέχρι ακροδεξιά. Όπως και να 'χει σαν επιλογή ήταν ηθικότερη και τιμιότερη από το να (ξανα)ψηφίσει κανείς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Κάτι σαν το βιακαλ που χρησιμοποιείς μετά από τη χλωρίνη για να μην φαίνονται τα άλατα.
:e045:
δλδ;

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 09 Απρ 2018, 16:01

lyna έγραψε:
09 Απρ 2018, 12:48
Και που τα λέμε στη δουλειά πιστεύεις ότι γίνονται αντιληπτά;
αμ έτσι είναι, αφού περιμένατε τον ψύριζα να αρχίσετε τις καρτέλες, αργήσατε να καβαλήσετε το ά-λογο του υπαρκτού σουρεαλισμού, τα βλέπατε όλα καλά πριν δε ξέρω, ποιος να φταίει άραγες.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 09 Απρ 2018, 16:09

[42] έγραψε:
09 Απρ 2018, 15:50
lyna έγραψε:
09 Απρ 2018, 12:55
[42] έγραψε:
09 Απρ 2018, 12:53
Σύριζα ψήφισαν σε γενικές γραμμές όσοι πίστεψαν τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τσίπρα, ήθελαν να απαλλαγούν από την μούργα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και όσοι δεν ήταν βολεμένοι και ζορίζονταν οικονομικά. Και τον ψήφισαν απ' όλο το πολιτικό φάσμα, από αριστερά μέχρι ακροδεξιά. Όπως και να 'χει σαν επιλογή ήταν ηθικότερη και τιμιότερη από το να (ξανα)ψηφίσει κανείς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Κάτι σαν το βιακαλ που χρησιμοποιείς μετά από τη χλωρίνη για να μην φαίνονται τα άλατα.
:e045:
δλδ;
Ε τι δλδ;
Το βιακαλ δεν πάει μετά τη χλωρίνη, το βάζεις μόνο του. Εσείς ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ γτ ήσασταν οι ηθικοτεροι των ανηθικων , λες και σας έχρισαν δήμιους, έτσι όπως το περιγράφεις, λες κ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πληρωνοσασταν με λεφτά .
~~¥~~

Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 09 Απρ 2018, 16:15

sys3x έγραψε:
09 Απρ 2018, 16:01
lyna έγραψε:
09 Απρ 2018, 12:48
Και που τα λέμε στη δουλειά πιστεύεις ότι γίνονται αντιληπτά;
αμ έτσι είναι, αφού περιμένατε τον ψύριζα να αρχίσετε τις καρτέλες, αργήσατε να καβαλήσετε το ά-λογο του υπαρκτού σουρεαλισμού, τα βλέπατε όλα καλά πριν δε ξέρω, ποιος να φταίει άραγες.
Δεν ισχύει τπτ γτ γω πρώτη φορά που δούλεψα ήταν επί μπουχεσα κ έβγαζα παρτ ταημ πιο πολλά από ότι τώρα ο δεκαωρας πολιτικός μηχανικός με μπλοκακι.
~~¥~~

[42]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από [42] » 09 Απρ 2018, 16:52

lyna έγραψε:
09 Απρ 2018, 16:09

Ε τι δλδ;
Το βιακαλ δεν πάει μετά τη χλωρίνη, το βάζεις μόνο του. Εσείς ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ γτ ήσασταν οι ηθικοτεροι των ανηθικων , λες και σας έχρισαν δήμιους, έτσι όπως το περιγράφεις, λες κ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πληρωνοσασταν με λεφτά .
δήμιοι; ποιων; και ποια λεφτά;

νομίζω ότι όποιος έχει λίγη μνήμη και τσίπα δεν πάει να το ρίξει πάλι πασοκ - νδ. δεν είναι καν πολιτικοί/ιδεολογικοί οι λόγοι που κάποιος θα ήθελε να απαλλαχτεί από αυτόν τον καρκίνο.

μεγάλη μερίδα του κόσμου ήταν πνιγμένη σε χρέη, στην ανεργία, σε πενιχρούς μισθούς, σε εργασιακή ανασφάλεια και στον συριζα ήλπιζε σε κάτι καλύτερο. έφαγε την φόλα κι από κει και ησύχασε.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών