Αρχέλαος έγραψε: ↑25 Απρ 2020, 17:30
Leporello έγραψε: ↑24 Απρ 2020, 11:54
wooded glade έγραψε: ↑24 Απρ 2020, 10:58
Σίγουρα ;
Τότε το 74-75 θα ήταν το κλεμμένο.
Βαριέμαι να ψάχνω τώρα. Πάντως το 76-77 ήταν η Ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ στους 4 του Ουέφα και νομίζω τότε το χάσαμε από τον ΠΑΟΚ επειδή κουραστήκαμε.
Οχι. Το 1976-77 ήλθαμε τέταρτοι. Το πρωτάθλημα το πήρε ο Παναθηναϊκός με τον Γκόρσκι. Ηταν τόσο αμφίρροπο πρωτάθλημα, που αν είχαμε νικήσει σε ένα ματς τον ΠΑΟ, θα το είχαμε πάρει. Χάσαμε και τα δύο με 2-0.
Σωστά.
Και στα τρία πρωταθλήματα, '75,'76,'77 η ΑΕΚ ένα πρωταθλητισμό και ήταν πίσω 2-5 βαθμούς κυρίως προς το τέλος.
Αλήθεια πως έγινες ΑΕΚ;
Από ποια χρονιά ξεκινάς να έχεις μνήμες περί ποδοσφαίρου;
Ε
πίσης αναφέρθηκα στο πρωτάθλημα του 1974-75 γιατί την προηγούμενη χρονιά η ΑΕΚ ήταν διαλυμένη και στα τελειώματα της περιόδου ανέλαβε ο Μπάρλος. Και σε λίγους μήνες η ΑΕΚ διεκδικούσε το πρωτάθλημα από τον πανίσχυρο Ολυμπιακό και πέτυχε να έχει την καλύτερη επίθεση.
Το πρώτο παιχνίδι που είδα ζωντανό ήταν Πανιώνιος - ΑΕΚ 0-1 στη Λεωφόρο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1958-59, σκόρερ ο Νεστορίδης με κεφαλιά. Μετά το παιχνίδι ο μπαμπάς μου με πήγε προς την έξοδο μέσα από τον αγωνιστικό χώρο και έπεσα πάνω στον σπήκερ Γιαννακάκο που μάζευε τα σύνεργα του για να φύγει και του τράβηξα μία κλωτσιά. Ο Γιαννακάκος ήταν Παναθηναϊκάκιας και ο αδελφός του ήταν δικαστικός και η γυναίκα του αδελφού ήταν ξαδέρφη της μάνας μου. Οπότε σε μία επίσκεψη που μας έκανε η ξαδέρφη είπε στη μαμά μου "αυτός ο σπήκερ είναι κουνιάδος μου και είναι βαμμένος παναθηναϊκάκιας", οπότε εγώ το σημείωσα.
Έγινα ΑΕΚ γιατί ο μπαμπάς μου μου εξήγησε τι εστί γάβροι, έπαιρναν τα πρωταθλήματα παίζοντας με τη Νίκη Ρέντη, με τα πέναλτυ και ότι κάθε καλοκαίρι που σταματάει το ποδόσφαιρο οι γάβροι αυτοανακηρύσσονται ... πρωταθλητές κόσμου (n.b. nothing has changed).
Ο άλλος, ο Πανάθας, αφ' ενός δεν είχε καμία σχέση με την οικογένεια και αφ' ετέρου ήταν πολύ down τότε (χρονιά Αλκέτα για ΠΑΟ το 1958-59). Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς όμως ο Πανάθας απέκτησε τον στρατηγό, που ήταν ο νάμπερ ουάν τους από τότε. Οι γάβροι πήραν τον Γιώργο Σιδέρη, αλλά είχαν αρχίσει να γερνάνε οι υπόλοιποι, Μπέμπης-Υφαντής κλπ.